Od rána plačem kvôli svokre
Ahojte. Idem sa vyrozpravať lebo sa cítim dosť zle. Na začiatok , byvame u priatelovej mami , my si staviame dom , najjednoduchejšie je byvať s nimi , hlavne kvoli finančnej stránke. Priatel pracuje v zahraniči , chodi domov na vikendy. Mame skoro trojročnu dceru , živel. Stava sa , že dcéra dost neposlucha , nechce si upratovať po sebe hračky , nechce posluchnuť , že ma isť jesť , kupat sa , domov s vonku ...alebo ked ideme von. Neustale sa s ňou doťahujem , naťahujem. Tak dostaneme odomňa po riti. PO RITI. Niektore si zastanete že nebyt , viem , ale niekedy sa to proste nedá. Tak dostala aj vcera po zadku odomňa , ked som ju upozorňovala nech nestava po mačke , nech ju neťaha za chvost. Neposluchla tak som jej capla. Svokra to videla a hned doležitá ma označila pred chlapom , ze stale bijem dceru , a bla bla bla. Ten pan dôležitý hneď v noci namna vyskocil , ze co si to dovolujem , v noci o 1 sme sa skoro pobili ... Tak som si povedala fajn , odchadzam...zobrala som sa k sestre a starej som povedala , ze posledny krat si toto dovolila o mne povedat , a takto ma oznacovat za krkavciu mater. Henten ešte , že mam ist ze tam aspon ju mozem mlatit. No chapete to ? Clovek sa neustale stara o dieta je sam na dieta a este takto ma idu osocovat. Keby mala modriny , bola by ustrachana , hladna , neumyta ...nepoviem ani pol slova. Ale toto ??? Prosim a nepiste mi tu ze po riti sa nema davat.... ked si zasluzi tak dostane ...dcera nema vobec ziaden respekt...
Na koho máte písaný dom? Dúfam, že na oboch...
Planujem do práce od septembra
. Ach matky , ja som taka rada že ste sa našli niektore take , čo mi uplne rozumiete , že to sa neda ani opisať.... niektore tu pišete , akoby som dceru bila od rana do večera a mala modriny. Ale to nedokážem. Predsa som jej matka , viem si ju aj postískať, polaskat , ja ju piplem , staram sa o všetko ... ale proste niekedy to nejde len vyhražkami že nepojde von atď. Svokra je hrozna , ano , nema ma rada , a toto čo urobila a ako sa zachovala , že ide žalovať mojmu priatelovi miesto toho , aby mi to povedala mne do očí tak to nie....naschval len , aby rozprudila hadku , alebo neviem co si tym chcela dokazat ....a ano , s chlapom to nemame ruzove poslednu dobu , ale je to viac menej kvoli starostiam okolo novostavby. A nie sme zobraty , ked sa ho pytam kedy , uz je cas , povie ze jednu sobotu ....novostavba je pisana naňho , kedze ja nemam nic ...som len obycajny chudak z chudobnej rodiny ...obycajna predavacka , ktora ma plat 600eur ....a on veliky pan pracujuci zo zahranicia , pri tom svokra taka ista , prisla byvat k svojej svokre (jeho babke) s holou ritou , tak isto nabuchana ....a v rodicovskom dome sa namna vytahuje a bije sa do hrude to je moje....a ja sa len smejem v duchu , zaco ? Zato ze sa vydala ????!!!! Tak ide so seba robit pani herecku? Samozrejme ze synaka si nahulakala , ze nech si ma neberie ....stale som mala v hlave ze ho nemozem opustit , ze mam s nim dieta ...nemozem jej zobrat otca....ale toto ma tak dostalo , ze len placem ...a rozmyslam ze odijdem nastalo do podnajmu , radsej mat holu rit , ako psychicke tyranie....
Teba rozhodia obyčajné slová a pociťuješ ich ako psychické týranie, ale dieťa ktoré dostane na zadok to podla tvojho presvedčenia nijako nezasiahne a vyrobí to z neho lepšieho človeka?
K tomuto prispevku len tolko,ze nerespektujete a nevazite si jeden druheho. Niet sa co cudovat,ze dcera vystraja nadmieru. Dieta je vzdy odrazom prostredia v ktorom vyrasta...
Najhoršie čo môže byt je bývať so svokrovcami, lebo svokry vždy všetko prekrútia, a chcú vychovávať oni, a ja stále počúvam ja som deti takto učila, ja som deťom toto dávala.. no ja keď tooto počujem 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Skús navrhnúť aby ste bývali sami a dovtedy možno v podnájme, a k tej výchove dcéry.. keď sa jej budeš viac venovať a vysvetľovať čo môže a čo nemôže tak ju nebudeš musieť “bit”,
Môj syn má rok a keď niečo vyvedie tak mu vysvetlím že nie tooto nemôžeš a teraz keď príde napríklad ku telke a vie že nemôže po nej búchať ukáže pekne nie nie a nato že má rok je rozumný. Skús sa s ňou viac rozprávať a vysvetľovať
Deti by sa nemali capat
Sprostá mater, sprostý syn. A ty keď sa tam vrátiš a zostaneš tam tak tiež budeš sprostá. Nikto si ťa tam neváži, všetko napísané na, no nazvyme ho zatiaľ je to tvoj spolubývajúci. Nemáš tam žiadne istoty, nie ste manželia, nemás nič na papiery, keď si zmyslia, vystahuju ťa s holou ritou.
To, že občas dcéra dostane, nejdem riešiť, to je zas na inú tému...
Radsej sa vrátiť z kratšej cesty...ako o par rokov, ked uz s ním budes mat dalsie dieťa a zabývaný dom. Možno ak Ty budes viac v klude, aj dcéra bude pokojnejšia. Že capnúť dieťa po zadku a zbiť ho je rozdiel, tu niektorým nevysvetlíš, tak sa o to ani nepokúšaj. Len problém je v tom, ze ak ju budeš capať často, nebude to mať žiaden efekt po čase, zvykne si na to...to ozaj len zriedka, aby dieťa vedelo, že je to vtedy ked už ozaj prestrelilo. Lenze zrejme tak ako Tebe ani Tvojmu dieťaťu to prostredie tam nerobí dobre.
Kúp si vlastné bývanie a nemusíš ich všetkých znášať. A dieťa môžeš byť koľko chces, až kým ho sociálka nezoberie.
Pekny priklad teórie - ked nie je spokojna matka, trpí cela rodina…horsie je ze pri svokre spokojna ani nikdy nebudes (pochopitelne) a ci budes spokojna ked budete zit uz vo svojom musis uz vediet ty…ci sa oplatí bojovat
To nie je moc dobre keď si stáva on dom takto, nebudeš mať nič tak či tak aj keď s ním ostaneš. Keď sa budete hádať bude tá on vyhadzovať z domu, lebo však je jeho.
Ešte ti môže svokra z času na čas švihnúť po zadku. A ty jej. Veď neposlúchate.
Dieťa nie je pes aby poslúchala na slovo.
A ty si súhlasila s tym, že dom bude iba jeho? Veď máte dieta
Agresivna matka nezvlada 3 rocne dieta 🤷🏻♀️ Zas tu budem za zlu ale mne je tak luto tych deti. Na Mk vysedavat viete ale nastudovat si ako funguje detsky mozog to uz nie 🤦🏻♀️ Svokra mozno jedina normalna chce dietatu pomoct…
@lejusinka tiež to tak vidim
Tak ja si napriklad z detstva pamatam rôzne druhy bitky. Pamatam si, ked ma zbila babka za to ze som nepocuvala a ohrozila som si život a nasledne ma polaskala - bala sa o mne. Aj výchovnú si pamätám a viem, ze som si zaslúžila. Podla mňa niečo ma to aj naučilo. Ale taktiež si pamätám jak som jedinýkrát dostala aj s bratom od otca slabú na zadok, ale neprávom. Nic sme neurobili ako deti. To beriem uz ako krivdu a ostalo to ako nepríjemný pocit vo mne. Takze podľa mna taká slabá výchovná za to, ze bije mačku sa dá predýchať. Ucite ju nezbila, zeby mala modriny. Ale zas netreba capat za všetko.
Hlavne sa k svokre uz nestahuj a skus sa viacej krotit pri malej. To ako vyrastá ju najviac ovplyvní aj v dospelom živote. Mysli na nu a na jej budúcnosť. Je to predsa tvoje dievčatko, tak sa ku nej spravaj ako najlepsie vieš. V dospelosti ti to vráti. 🙂
Z toho capania po zadku sa veľmi rýchlo stáva zvyk a potom rodič už cape za všetko a veľa krát neprávom, keď je už sám unavený a nervózny. 🤷♀️ tiež máme sudedov, čo dávajú po zadku za všetko a veru tie deti nie sú poslušnejšie.
Z pohľadu svokry to môže naozaj vyzerať tak, že ju stále biješ... Keď nechce ísť von, keď nechce ísť dnu, kúpať sa, jest.... Skús na tom popracovať a nájdi si ako inak riešiť tieto z tvojho pohľadu konflikty, aj s dieťaťom a aj s dospelými. Ja sama som na sebe musela pracovať a stále pracujem, lebo návyky z detstva sa ťažko vymazavaju.
@zmrzlinka2021 prosím ťa ešte si prečítaj raz komentár lebo síce si reagovala pekné, ale ja som nikde nepísala že schvaľujem a stotožňujem sa s autorkou ale to že ty prekrúcaš a vlastne reaguješ úplne odveci aj na môj komentár to je fakt
Tvoja dcera ani ziaden respekt mat nebude.. Takto sa k respektu nevychovava, takto sa vychovava k strachu..
A pre vsetky, co tu budu obhajovat fyz. tresty, ano, vychovna po zadku skodi.. nic nevyriesi.. mozno tak frustraciu toho, co dviha ruku.
Odporucam si pozriet, co o tom hovoria detsky psychologovia.
Hranice su pre dieta zivotne dolezite! Ale nastavene respektujuco a nie "jednou po zadku".
Tu ani nie je najväčší problém svokra, ale podgurážený muž. Normálnemu mužovi, keď povie mama, že jeho žena dá občas dieťaťu po zadku, bude reagovať inak. Povie mame, že on vie ako to robí a nebude z toho robiť scény.
Deti obyčajne vycítia atmosféru v rodine a je lepšie sa s nimi dohodnúť, aby si také capnutie aj oni neosvojovali a nerobili to potom spolužiakom alebo aj zvieratam.
@lejusinka keby chcela svokra dieťaťu.pomoct, nebude zámerne vytvárať napätie medzi jeho rodičmi. Ak má teda pocit, že to autorka s capanim po zadku prestrelila, nech to rieši otvorene s oboma. Alebo kľudne len so synom. Ale nie večer, keď dôjde nacengany domov a zjavne v takom stave zvykne byť agresivny...
@deti95060810 použila som ten najlepsi príklad 😉 pretože ty vieš čo robíš, takze rátaš s následkami. Dieťa nie celkom úplne. Ale to ťažko vysvetľovať človeku, ktorý nemá problém fyzicky udrieť dieťa ( áno aj jedna “‘mala po zadku”) je fyzicky útok…. Som rada, že nie som Tvoje dieťaťa… hej, hej my nevieme či Ty bijes Tvoje dieťa … 😉 pekný zvyšok nedele.
Otrasne citat tie komentare. Z autorky dobre ze neurobite tyranku svojho dietata ze dostane po zadku. Nehovorim, ze som za taketo tresty, ale autorka tu chcela nejaku radu, mozno sa vyrozpravat a nie este popri vsetkych problemoch tu pocuvat aka je na hovno mama, ze si dovolila dat svojej dcere po zadku.
Autorka, mam pocit, ze kym budete byvat so svokrou, ine to nebude. Ak je to mozne , nevracaj sa tam, alebo na cas kym sa postavi dom prenajat lacny byt.
Jedna po zadku je menej nebezpečná ako psychický nátlak, odmietanie atd,....
Autorka ja mám pocit, že si veľmi vyčerpaná zo všetkého, to, kde bývate, to že sama vychovavas malu(aj keď vela žien je takých, čo sa starajú samé) ale podľa mna tebe nerobí dobre byt blizko svokry. Je pre teba toxická žiaľ, tiež poznám dosť ľudí, ktorí nič nemali keď prišli do rodiny a teraz sa tvária, že je všetko ich 🤦♀️ Ja ti radiť nebudem, nepoznám ta ale malú nebi, ona je malinká a ona keď dostane tak dostane kvôli tvojmu zlyhaniu, to, že jej das po zadku to nie je riešenie. Snaž sa zmeniť, zmeň prístup seba k malej, inak jej vysvetľuj, možno zmeň tón ale prosím nebi ju 🙏
@ckocka dospely je potrestany formou pokuty, ked prekroci rychlost. Opakuje sa to zoberu mu vodicsky. Dospeli su aj vo vazeni atd. V obchode je SBS, tak tiez maju svoje metody trestu, podla toho co urobis. Na ulici su zasa mestski policajti a teda videla som uz zabery, ked obcan od nich aj dostal a teda nie vychovnu po zadku. Kuklaci sa tiez s nikym pri zasahu nemaznaju. Takze tvoje priklady neboli velmi dobre. Deti, ked chcu rodicia usmernit, ze nieco nemaju robit tiez maju nejake metody, niektorym detom staci vysvetlit, niektorym nie. A rodic ked je v koncoch da aj vychovnu po zadku. S niektorymi rodicmi zasa cvicia deti a rodicia skacu tak ako deticky povedia. Takze odsudzovat niekoho, ked nepoznam suvislosti si nedovolim.

Výchovnú po riti by si zaslúžili viaceré deti, ktoré sú uz teraz velké a rodičom skáču po hlavách. Okrem neposlusnej dcéry, čo sa dá výchovou zmeniť, máš ovela vacsi problém a to je svokra a hlavne Tvoj chlap/priateľ. Ak je schopný do Teba skočiť, pre mňa by to bolo výstražné znamenie. Ja by som s takym chlapom neostala, lebo ak sa raz zoberiete, som si takmer istá, že Ťa stlčie jedného dňa. Svokruša ho bude v tom len podporovať, zrejme Ta nemá rada a s tým uz nic nenarobíš.