Odchod od manžela a svokry
Sme dva roky po svadbe a ja mam pocit ze zijeme v manzelstve ja, moj manzel a jeho mama. Ked ma niaky problem zdoveri sa najprv svokre a az potom mne. A robi plno takychto veci , kt. mi dava pocit ze pre neho vela neznamenam.Citim sa vzdy na druhom mieste. Dnes sme sa skaredo pohadali a on mi vykrical ze sa o nic nestaram pricom to tak vobec nieje. S prejavmi lasky je to u neho velmi chladne, a preto vzdy sa odvola nato ,ze on zaraba peniaze na domacnost a tak mi tu lasku prejavuje. Takze slova ako lubim ta pocujem az vtedy ked mu to poviem ako prva.Som zufala a tak som dnes odisla ku svojej mame. Jeho spravanie potom bolo chladne a odmerane a este mi povedal ze dvere mam otvorene nech idem a pritom sa spolu snazime o mimco. Mate niekto s tymto skusenost? ako mu mam vysvetlit ze uz ma 29rokov a mali by sme zit hlavne DVAJA v manzelstve. Mam pocit ze davam viac ako dostavam.... 😔
Manželstvo v zostave ja + on + jeho mama dokonale poznám. 😒 😒 ☹ ☹ Už takmer 5 rokov si takto nažívame a v poslednej dobe mám pocit, že to budu len 4 ☹
@veronika218 Vie, ze si tehotna?
myslim si že ked ti povie že máš dvere otvorené,tak chod,vyčkaj a možno sa spamätá a a nakoniec ta príde prosit aby si sa vrátila.
od takeho cloveka bež co najdalej 😠
@veronika218 ..ma zvlastny pristup k takejto sprave.....hlavu hore....nejako to uz dopadne...ale ak mas pocit, ze nema o teba zaujem...kasli na neho........drzim silno palce..aby si bola silna....kvoli dietatku..
Ahojte vsetci ☹ mam taky isty problem ako vacsina z vas....je to uz neznesitelne moj uz 6rocny zivotny partner ktoreho lubim je pravou rukou svojej mami ja to uz nemozem zniest.Stale ju vozi do roboty aj z roboty kazdy den aj napriek tomu ze ma doma manzela a dalsia vec je ze aj ona sama ma vodicak.Vzdy ked chce ist do mesta nakupovat vola syna nie manzela ten sedi doma a moj priatel podstivo ide....idem sa z toho zblaznit vsetko namne jej vadi zanic ma nepochvali predstavuje si uplne inu nevestu...nebyvame este spolu lebo sme sa vratili zo zahranicia tak raz sme umna raz tam ale robi vsetko preto aby syna mala doma.Ja uz sa nedokazem pozerat nato ako ustavicne snou prehravam a bojujem.Poradte mi niekto som zufala ☹
@domca234 nie kazdy musi byt rovnaky a rovnako silne naviazany na mamicku, ale ja ti poviem z vlastnej skusenosti, ze ja som ten boj vzdala. Snazila som ako kon urobit ho stastnym, byt mu dobrou zenou, starat sa o neho, byt dobrou gazdinkou, milenkou, spolocnickou... Sla som sa pretrhnut, aby som bola u nho #1 ale pre nho ( a jeho mamu) to bolo stale malo, nic vynimocne, nevazil si mna ani moju rodinu, nic nebolo pre neho svatejsie ako jeho mama a Jeho rodina. Poviem ti ze som s tym dlho bojovala a velmi Dlho mi trvalo kym som pochopila ze jeho postoj sa nezmeni a este dlhsie som sa odhodlavala k odchodu ( po 10 rokoch a zo spolocneho novo-postaveneho domu, z kt. som mimochodom nevidela ani korunu...ale ine som chcela 🙂 ) napokon som ten vztah ukoncila a teraz som tou najuzasnejsou priatelkou, kucharkou, milenkou...proste partnerkou na svete. Mam totiz priatela ktory ma lubi taku aka som, vazi si ma a ocenuje vsetko co pre neho a nas vztah robim 🙂
Takze cest vynimkam ale maloktory mamanek sa dokaze pustit maminej sukne, velku ulohu hra vychova a sposob zivota v tej konkretnej rodine, ale su veci ktore ako osob a z vonku nezmenis a ani neovplyvnis. Ja som si uz niekedy pripadala ako nesvojpravna co nema narok povedat svoj nazor, nalozit svojvolne s volnym casom, ktora si neustale musela obhajovat zivotne postoje, bojovat o priazen, pytat si povolenie pomaly na kazy prd a neustale ustupovat niekomu z rodiny, hlavne mame. Tych situacii bolo nespocetne vela a ja som sa po tych rokoch stiahla do seba a uz ani nebojovala, nechala som v sebe pomalicky dozriet myslienku na odchod a sancu na stastnejsi a vyrovnanejsi vztah. Takze ja osobne som to vzdala a s odstupom casu som stastna a celkom aj vdacna, aspon viem ze som normalna a vztahy mozu fungovat aj inak 🙂
ty kokso moja a ty co tu vypisujes moj pribeh? 😀 presne to iste mam aj ja doma len s tým rozdielom ze my byvame sami a svokra byva blizko a mame uz dve deti, ale ked je doma je stale tam... ten tvoj chlap ma take hlasky ako moj :D ked svokra urobi daco zle a ja sa stazujem tak este ja som ta najvacsia trubka ona ma vzdy pravdu! a ja uz tiez neviem co mam robit
@jannulka
no Jani klobuk dole pred tebou...ako po 10 rokoch je to silna kava mozno som jedna z tych ktore nevedia kedy presne to uz prekrocilo svoje hranice a to ma najviac trapi ze ho lubim a teraz si neviem predstavit vzdat sa chce to asi silnu osobu taku aku vidim v tebe 🙂 no a ten tvoj spominany partner si nasiel niekoho alebo mu staci mama?som rada ze teraz ma tvoj pribeh stastnu dohru a ze si hlavne ty stastna a co nova svokra????papa
@opica89
caaaaw 🙂 no vidis to kto vie ci nechodis s jeho bratom :D neviem ja som si myslela ze to uz take nieco nikto nema a ze len ja mam smolu na uzasneho chlapa ale to ako ho ona ovplyvnuje to je do neba volajuce niekedy si poviem uz dost uz to nechcem ale som slaba jak caj .Ale predpokladam ze ho mas rada nie ci?ako dlho uz ste spolu? Paapa
@domca234 ono to ani nebolo jednoduche odist, ja som si nevedela predstavit svoj zivot bez neho, on bol cely moj svet, ja som si nevedela predstavit svoj zivot inak- bez neho, ale od momentu ked ti v hlave skrsne prvykrat myslienka na rozchod to ide dolu vodou , aspon u mna to tak bolo. Zo zaciatku som sa snazila prisposobit, pochopit, zmierit sa, potom som si zacala trvat aj na svojom, branit sa, neustale vysvetlovat, snazit sa o kompromis, ale vzdy som bola v mensine, aj ked sme stavali dom, si ani nevies predstavit co ma to stalo sil presadit si nieco podla seba a obhajovat sa pred nim, mamou aj ocom, vsetko konzultovat s celou rodinou...no des. On to nebol ani nieje zly chlap, ale tieto vztahy v rodine ma zabijali :/ on bol tak vychovany- ctit si rodicov a pomahat im nadovsetko, ved ja som za ale zas odtial podtial. Ja viem ze po case uz sme si vytvorili uz akusi averziu na seba a mnohokrat to uz boli zbytocne fotahovacky kto z koho, mnohokrat som mohla radsej ustupit, kusnut si do jazyka a nebrat vsetko tak vazne, ale v tej dobe mi strasne zalezalo aby ma prijali, aby ma pochopili, aby ma on a jeho rodina vnimali ako rovnocenneho partnera... A potom mi uz bolo vsetko jedno, uz som nebojovala, ale to uz som zacala citit ze tudy cesta nevede ;) k odchodu som sa odhodlavala velmi dlho a ked to prislo strasne to bolelo, myslela som ze umriem alebo sa prinajmensom zblaznim- opustala som dobreho chlapa, ktory na mal v podstate rad, mali sme novy dom, 10 rokov za sebou, pracu... A nikto to nechapal preco , Lebo nikto uz nevidel co bolo za tym pozlatkom. Samozrejme ze som pochybovala ci nerobim najvacsiu chybu svojho zivota, ale to ti ukaze az cas , ja som proste citila ze tak zit nechcem... Pravdupovediac neviem ci je momentalne sam, viem ze Dlho po rozchode Bol a ze ho to velmi vzalo, asi mi nikdy neveril ze ho dokazem opustit ( a to som ho x-krat prosila nech nieco urobime, ze takto to nevydrzi, ze ja som z toho nestastna) a bolo mi ho strasne luto, ale potom som sa prestala zaujimat, takze neviem ako sa ma momentalne 🙂
A s novou svokrou je to zatial super, ma ma rada, dokazeme sa normalne rozpravat a ja sa u nich citim ako doma. Je pravda ze mnohe veci uz beriem s nadhladom a take to dokazovanie maminkovskej dokonalosti a mojej mladickej neskusenosti mi uz zily netrha, hlavne je ze ma akceptuje ako partnerkou svojho syna a je ku mne uprimna 🙂
@sisamaminka preto je to tak, lebo si to dopustila na začiatku. Teraz to je už zvyk. Viem, ľahko sa to píše, ťažko realizuje. Sú tri možnosti - zvyknúť si na to, stopnúť to definitívne hneď na začiatku vzťahu s tým, že toto akceptovať nebudeš, alebo vzťah ukončiť. Vybrala si si prvú možnosť, teraz to už nezmeníš, obdivujem ťa, nedokázala by som to.
@timea7 presne, to som bola mladá 17.ročná, ked som sa osamostatnila, a zalúbená oslepená láskou, som to brala ako samozrejmosť. Teraz po 17.rokoch je to hrôza a des bojovať o otca detí s jeho mamičkou. Bola som pre nich dobrá ked som tam chodila a všetko robila, ale ked som si kupila byt po troch prácach, tak už som sa 8.rokov pretvarovala atď....a po dvoch rokoch čo tam nechodím, tak este viac ho tahaju k sebe. neviem, raz to ukončím, ale nie ja budem plakať, ale oni...... Nedam ho, nedám ho bude vojna.....Nenechám aby mi zobrali manžela a otca mojích deti.....Už nech dostanú rozum preboha.....!!!!!!!!!
načo ti je s takym dieťa zbytočne sa nezaťažuj ked je to v manželstve na začiatku tak bude to ešte horšie ostaneš tehotna porodiš a budeš mať dirigovane od svokri to ti treba rozved sa s nim načo ti takeho mamičkara viacere mi to daju za pravdu že s takym nemaš buducnosť ako pišeš najprv všetko vykecia mame až potom tebe a to je čo k tebe by mal mať väčšiu dôveru kašli naňho moja sestra sa rok po svatbe rozviedla a nieje to žiadna tragedia najprv sestrin manžel chcel dieťa takmer sa zblaznil ked mu povedala že je tehotna a ked sa mala narodila rozviedol sa s ňou tak čo robiš tragediu časom zabudneš a dôležite je že nemate deti vykašli sa ňanho buducnosť to nema ked on najprv všetko s aporadi z mamičkou a potom až s tebou tak to bude cely život a vrcholom je ako pišeš že ti povedal kde su dvere to manžel manželke po dvoch rokoch nepovie to by si sa mala dovtipiť že už ti naznačoval že nema zaujem zachraňiť manželstvo ved uvidiš zbalila si sa odišla si k mame ak pride tak sa vrať z určitimi pravidlami ak nie tak ani mu ty nevolaj prva nekontaktuj ho uvidiš ak mu budeš chybať pride ak nie nepride a maš vyriešene.
@sisamaminka dostanú rozum? Teraz? Prečo by to teraz po 17 rokoch robili? Veď im to maximálne vyhovuje. V 17 si bola mladá, zamilovaná, naivná, ale prečo si to nezmenila po roku, dvoch? Teraz ste na protiľahlých stranách arény, bojujete proti sebe a to nie je dobre. Neviem, kde žijú tvoji rodičia, ak nablízku, možno by som začala tráviť u nich toľko času, ako manžel u svojich, aj keď neviem, či by si to vôbec všimol.....Píšeš, že nenecháš, aby ti zobrali otca tvojich detí, no ja mám pocit, že ti ho zobrali už dávno. A ja osobne by som ani o takého muža nebojovala, u ktorého nie som na prvom mieste....
@veronika218 bud rada ze zatial s nim nemas dieta.lebo potom to bude este zlozitejsie!!!!
Skus 30 days no contact rule.... ale naozaj minimum 30 dni (ziadne sms, mms, kontak na fb. Proste nic!!!) Skus sa zatat a vydrzat to. Uvids, ze Ta bude kontaktovat aj sam. Skus si o tom nieco poguglit. Muzi rozmyslaju uplne inak ako zeny, nechaj ho nech mu chybas, nech si uvedomi, co v Tebe ma a a co straca.
ja jsem zila spolecne s tchyni 5 let a postupem casu se z toho stalo peklo pro vsechny, pomohlo nam az odstehovat se do samostatneho bytu, je to jedina cesta, spolecne ziti s tchyni uz nikdy vic
ja poznam takeho mamičkára že tak ho mama nezdravo ľubila že s nim si urobila dieťa spala z vlastným synom matka

@veronika218 ☹ ☹ ☹