Odchod od priateľa s deťmi
Ahojte, uz dlho vas tu tak potichucku citam a ani vo sne by ma nenapadlo ze tu budem raz pisat. Takze moj problem je moj partner, mame spolu dve deti 3 a 1r. Nie sme zobraty, zili sme u neho v rodinnom dome aj s jeho rodicmi ale mali sme svoje poschodie tak to nebolo ako by sme zili nahromadke. Ja ani neviem kde zacat. Zacnem asi tym ze priatel si ma, mam pocit, vobec nevazi, vadi mu ze mame malo sexu, tak raz do tyzdna, pripadne ked su deti chore tak ani to nie. Viem je to malo ale neviem nehat deti tak a venovat sa jemu, nie som predsa na baterky. Obcas mi povie ze som frigidna sliepka co ma.dost boli. Ma aj problem s alkoholom, teda pre neho to vraj nie je problem, cely vikend pije pivo a to aj 10 denne. Obcas si da aj cez tyzden. Pije.doma vacsinou a ano obcas si dam rezignovane s nim. Vacsinou sa vzdy pohadame. Vo stvrtok sme sa tiez dovadili a som mu povedala ze uz mam toho dost ze berem deti a odchadzam, tak on aby mi ublizil ze len jedno, na co som.ho poslala kade lahsie. Na druhy den.ked.prisiel s prace sa ma.opytal ci som zbalena a ja ze ano tak sa zasmial ci som sa.zbalila do toho maleho rupsaku. Tak som mu povedala ze po veci si pridem neskor (hadam to nebudem trepat s kocikom a dvoma detmi). Na co sa len pousmial a ze mu mam dat dopredu vediet. potom si to rozmyslel ze mu mam dat kluce ze uz ich aj tak nepotrebujem. Tak som teda zobrala deti a sme u rodicov, len neviem co dalej. Detom tvrdim ze sme len na prazdninach lebo ze doma.tato prasi preraba kuchynu. No ja neviem co dalej, u nasich mozem kludne ostat ale co poviem malemu, preco nejdeme.uz domov? Ved to je predsa jeho domov, bojim sa ze mu to veelmi ublizi. Maly sa v nom.vidi, chce byt ako tato.
Ked to synovi nevies vysvetlit, chod sa poradiť k detskej psychologicke, ona ti poradi
Je super, ze mas kde byt, a tvoji rodicia ta podporia, mas o problem menej.
10 pív, to je fakt vela, proste rozpity chlap, alkoholik
Mám podobný problém, partner si tiež rád dá a potom je arogantný a drzý. Momentálne s ním nežijem, pohádali sme sa a on odišiel. Ostaň u rodičov, neponáhľaj sa a premýšľaj, čo ďalej. Ja tiež stále rozmýšľam, čo urobiť.. Nie je to jednoduché, viem...
Od alkaca na kilometre...
Co dalej? Požiadaj o vyzivne na deti, pripadne aj na seba.
Ak sa budes k nemu vracať, tak si daj podmienku, ze najskor pôjdete spolu do manželskej poradne minimalne 3x a tiez aj do protialkoholickej ambulancie!
Bez toho sa k nemu nevracaj, to bude pre teba test ci o teba a deti fakt stoji, alebo mu chyba iba sex
10 piv ale za 10 hodin, nie zas za vecer to by asi nezvladol 🙂 viem ze by prestal keby chcel len to uzbje s trucu z jeho strany.
@katka013013 to je jedno, proste 10 pív za den je vela, vsak on si uz udržiava hladinu alkoholu v krvi
Proste rozpity chlap, alkoholik
nema problem platit na deti, uz sme mali raz taku vaznejsiu krizu a viem ze v tomto problem nebude. a ano som u rodicov ale moj otec je tiez alkoholik takze tiez to nie je bohvie co. ja sa len bojim o maleho vdy som sa snazila aby bol stastny, ucim ho.slusnemu.spravaniu skratka snazim sa z neho vychovat dobreho cloveka a zrazu ho vytrhnem z domu?
@pribinak
ja viem o alkoholikoch.toho az az. ale ja proste viem ze keby chcel tak prestane. ale tu vobec nejde ani tak o to pitie ako sa bojim aby to na malom nenehalo.nejaku stopu ☹ ja uz som ako tak zmierena ze som s nim skoncila len neviem co deti.
@katka013013 v každom väčšom meste je CPPP poradňa, su tam psychologicky zdarma, nepotrebujes ani vymenny listok, takze to syn nebude mat ani v karte
@evyka no a ty by si ho chcela naspat?
@katka013013 no tak sa vrat a nechaj, nech sa uci od tata, ze k zenam sa treba spravat tak, ako sa tatino sprava k mame.... Je to decko, zvykne si. A to, ze spolu nebudete zit neznamena, ze tvoj partner zrazu prestane byt otcom. Lebo to si len hladas vyhovorku, preco sa vratit. a hadzes to na maleho, ze on chce. Je to trojrocne decko, ty si dospela a ty mas rozhodovat, nie trojrocny prcek.
co je CPPP ?
@katka013013 ty učíš svoje deti tomu, že žena je handra, ktorá si nezaslúži úctu a slušné správanie... Budeš spokojná, keď raz tvoja dcéra bude žiť s takýmto bulom? Pochváliš syna, keď uprednostní pivo pred rodinou, lebo bude ako tato? Vážne si praješ, aby tvoje deti mali za vzor svojho otca???
Ja už naozaj ničomu nerozumiem...
@katka013013 Ke´d tu s nami nie je, prichádzam na to, že mám pokojnejší život, síce sa nezastavím, som v jednom kole - domácnosť a tak, máme malú dcéru, ale som pokojnejšia a najmä bez hádok a plaču, takže nie, nechcela. A on sa už ani veľmi nesnaží, napríklad teraz sa už neozval celé dva dni
@katka013013 ved normalne ze tato je zly a ostan u rodicov, on si bude dovolovat viac a viac ked budes s nim
@sissy27 on sa ku mne nikdy nespravsl zle pred detmi, ani sme sa pred nimi nikdy nehadali ale ano mas pravdu presne to nechcem.
@obsadenemeno a ja sa k nemu nechcem vratit, len sa s tym potrebujem vyrovnat. viem ze zivot s nim mojim detom nic neprinasa, teda chcem tym povedat ze on ani na vylety nechce chodit, vraj je unaveny z prace. keby som s nim chcela byt tak nikdy neodidem. nikdy by som nechcela deti tahat do nasich sporov. uz to ze som odisla je pre mna znak toho ze som dost silna a ze to zvladnem. a deti tiez
@pribinak myslis ze cudzi clovek to moze mojmu dietatu lepsie vysvetlit? nemam skusenost preto sa.pytam. a dakujem
hovori sa ze aky otec taka rodina a je to pravda
@evyka ja som si to vsimla ked bol.na sluzobke ze sme viac v pohode. dufam ze to bolo to najlepsie co som urobila.
@katka013013 nemusis tam brat syna, pojdes sa tam porozprávať ty o synovi a muzovi
Ahoj @katka013013 riesila skm v hlave ten isty problem (nie alkoholika ale co na to moj maly- na rozchod, rozvod) uvedomila som si ze deti to vnimaju inak. To MY dospele si robime starosti oni su cista laska. Dokazu mat radi svojeho otca /matku aj ked nie su fyzicky pritomny a neskor to pochopia. Myslela som ze som ublizila synovi tym ze sa mi rozpadla rodina. Ale to len ja viem ze sa rozpadla . On to bere ako fakt a neriesi. Kazdy druhy vikend je u tatika a vpohode. Nikdy som na neho pred malym nekydala. A nehovorim o tom ked sa nepyta ked sa kyta tak poviem ze byvame oddelene . Tati sa odstahoval. A zatial mu to staci. Vela sily a lasky ti prajem.
@tiper24 ale on je na verejnosti vzorny priatel aj otec, nechodi s prace ozraty. ja keby niekomu tvrdim ze je alkoholik tak mi neuveri 🙂
@tatalin az si ma rozplakala, mame to kusok tazsie lebo sme odisli z jeho domu jeho domova do da sa povedat ineho domova. dufam ze to bude super ako v tvojom pripade. ja som si len neni celkom ista ci by som mu nehala maleho na noc. lebo on ked zaspi tak spi ako zarezany aj ked je triezvy, maly bol bezomna akurat ked som bola c porodnici a vtedy tonzvladli na jednotku, a co ak bude chciet aj malu, ja neviem. tolko je toho
@katka013013 deti sú malé, nie blbé... Veľmi dobre vidia a cítia, že on si ťa neváži, že ty nie si šťastná...
@sissy27 mas pravdu, vidim ze syn bol viac nervoznejsi a zurivejsi a odkedy sme u nasich tak sa mi zda kludnejsi, dokonca som na neho nemusela ani zvysit hlas. dakujem, teraz som si 100% ista ze som urobila spravne
@katka013013 ty sa snažíš vychovat slušne deti a tvoj syn vidí ako otec chlontá jedno pivo za druhým. To je aká vychova? Aký príklad tie deti vidia? ...hádky, chlast ...čo je to za ,,domov,,? Domov je miesto kde sa jej členovia citia bezpečne, kde je ako tak harmonické prostredie, zázemie. Ale zrejme ani ty sama si niečo také nikdy nezažila, pochádzaš s dysfunkčnej rodiny - alkohlizmus a tak nevieš čo to vlastne je ,,normalna rodina,,. A to že zo zufalstva sa priklánaš tiez k pitiu, nehovorím ze si alkoholička to nie, ale proste píšeš, že si ,,dáš s ním,, tak toto stopni. Moze sa to obratit proti tebe, problém to nerieši a ešte k tomu ta to moze vohnať do závislosti nakolko máš predispozíciu kedze otec je alkoholik.
@katka013013 a to je dalsi vec s ktorou sa vyrovnavam :D ja spim tiez dost tvrdo. Ale ked sa nieco deje tak ma maly zobudi :D nie som s tych co sa budia na prdiky... a ked maleho davam byvalemu je to take zvlastne. Ebo som rada ze sa stretaju lebo verim ze shnovi tym davam moznost byt celistvejsi (aj v buducnosti) ale je to za cenu ze nemusi byt vsetko podla mna... ja mam svoje predstavy om ma svoje. Snazim sa dosiahnut dohodya aj byvaly vyjadril ze on chce aby sme sa vo vychove zhodli.. ale zas ked sa mi vrati od neho tak niekedy aa musi normalne ako keby preniest cez pomyselnu hranicu, vratit sa ku mne, do mojich pravidiel a chviku ta aklimatizacia trva. Naviac mi pomaha si povedat ze toto je proste realitam lebo ja lahko si vojdem do fantazie ako by to mohlo a malo byt a neviem potkm s mlym a sebou pracovat. Ked si povieme ze toto je moja realita ktoru si tvorim ja tak sa ukludnim.. a prave teraz som aj ja ti riesila krizu porozchodovu a to sme od seba 2 roky. Najlepsie je prijat a viac krat sa nevracat k tomu, neprehodnocovat a zbytocne nepremyslat.. :D 😂 keby to jolo take jednoduche.... :( chvilu to potrva...
@sardinka336 nie kazdy ma to stastie a vyrasta v harmonickej rodine. to co som nemala ja som chcela dat mojim detom. nie som horsi clovek ako ty zato ze som vyrastla kde som vyrastla. dokonca si myslim ze vdaka tomu som necakala kedy to prerastie v rodinnu nepohodu a budem sa opakovat nikdy sa ku mne nespraval zle pred detmi a ani sme sa pred nimi nehadali. uznavam ze dusno medzi nami musel citit. a ano mam predispoziciu byt alkoholickou a toho som sa tiez zlakla.ze ma stiahne so sebou.

Jasne , ze sa v nom vidi, kto by nechcel byt alkoholikom. Zostan pekne u rodicov a popremyslaj co dalej..