Odišli by ste od rodiny za prácou "vyčistiť si hlavu"?
Myslim za pracou s ubytovanim,na nejaky mesiac,dva tri....a nechali nepodarenemu manzelovi deti,nech si teraz poradi on??
V pripade ze mam deti minimalne 17 a viac ktore sa uz aspon ako tak vedia postarat o seba a mat muza ako pises tak mozno ano..lepsie ako sa hadat pred detmi ale skor by som sa snazila do tejto pozicie dostat muza nech pekne ide mimo zarabat ...a tym padom mas klud od muza a deti su pri mamine
Staci ist na nejaky wellness vikend,ty si oddychnes,odragujes sa od kazdodenej rutiny s detmi a manzel zrazu zisti,ze nie je to med lizat starat sa o deti a este stihnut navarit,upratat a vsetko co k tomu patri, myslim si,ze aj my zeny by sme mali mysliet na seba a nielen skakat okolo domacnosti a deti ale jednoducho venovat cas samej sebe a hlavne nejakemu konicku,ktory ti doda energiu a hlavne odreagovanie sa od domacnosti
Takto sa problemy neriesia a hlavne sa nevyriesia. ak si potrebujes vycistit hlavu, nechaj manzela a deticky doma a chod s kamoskou na par dni na dovolenku, na tyzden si niekde odpocinut, zrelaxovat...
Inak, urcite by si tie tri mesiace minimalne detom velmi, ale skutocne velmi chybala, oni nemozu za to akeho mas manzela
Ja ta nechcem urazit alebo sa ta dotknut ale nemyslis,ze by si detom chybala?ak potrebujes vypadnut,zmenut vzduch a vycistit si hlavu ttak zajdi na nejaky wellnes vikend,urcite ti prospeje a manzel aj za ten vikend zisti,ze starat sa o rodinu nie je sranda..ja napr si nwviem predstavit ze by som odisla na tak dlho.a ak mam pravdu povedat ani ten vikend bez dcery si neviem predstavit 🙂 kazdy den som s nou,jedine 3dni co som musela ist na operaciu sme boli bez seba.
podľa mňa príliš málo info aby sa dalo normálne vyjadriť... čo je to nepodarený manžel? pije, gembluje, nestará sa, alebo ťa len vytáča odhadzovaním špinavých ponožiek na zem, neodkladaním riadu do drezu, či nezatváraním zubnej pasty? alebo ste spolu už dlho a leziete si na nervy?......... kvôli čomu chceš ísť na tak dlho čistiť hlavu preč? v každom prípade deti za situáciu rodičov nemôžu. nepotrestáš muža ale deti.
neviem kolko maju tvoje deti rokov, a co znamena ,,nepodareny manzel,, ale ja by som teda isto nesla. myslis na deti? ze im moze mama chybat?
cistit hlavu si chodim vecer s kamsokou na masaz alebo pobehame po obchodoch ( kludne aj bez velkeho nakupovania len aby sme videli co sa nosi a boli mimo domov 🙂 alebo sme tiez skusili vypadnut na vikend do kupelov a bolo to eno nuno 🙂 a decka boli doma s tatinkami a to mame kazda 2 deti a mensie maju 2,5 roka ...pracovat na dlhsie by som urcite nesla...bola som na sluzobke v Azii 9 dni a isla som sa na 5 ty den zblaznit ako mi chybali a strasne som sa tesila domov... takze NIE !!! s nepodarenym manzelom sa treba porozpravat a ked tak mu nechaj dieta na 1-2 doma nech si to uzije 🙂
súhlasím s Amelie,málo informácií na také vážne rozhodnutie.mne ak by vsdil manžel,dvere vie kde sú a dovidenia.ešte aby som ja odchádzala od detí?to isto!?kde sme...alebo ti vadia nebodaj deti?????
Deti stym nič nemajú tak každopadne aj snimi....Oni nemusia pochopit tvoj odchod a už ta nemusia potom prijat späť!!
Toto robila moja mama, teda odchadzala od rodiny ked mala na otca pifku. Na cas, tiez to brala ako trest pre otca, pre seba ako oddych.
Pravdupovediac doteraz - aj ked uz som sama mama, a vidim ake su mnohe aspekty tazke, som to nepochopila a beriem to ako jej zlyhanie.
S otcom mam dobry vztah, s nou, postupne to nejak vychladlo...myslim ze ono sa to nejak premieta jedno do druheho, to ze vobec bola schopna odist, uz to predznamenalo ze jej puto k detom, no, nebolo az take. Trvalo jej vela dalsich rokov kym si to bola schopna pripustit a priznat si to...
Ja som to urobila ale nie preto, aby som si vycistila hlavu, ale preto, ze nebola ina praca....je to uz par rokov a do dnes to lutujem, ten cas sa uz nikdy nevrati, muz dal synovi velmi zly priklad do zivota, nevenoval sa mu, tahal ho po krcmach......nebudem tu vsetko rozpisovat, syn mal vtedy 3 roky a chodila som takto 4 roky. Dviedlo ma to az k rozvodu , so synom nemam velmi dobry vztah, neveri mi, nechce sa mi zdoverit, celkovo je nas vztah mojou nepritomnostou poznaceny. Ak mas na vyber, tak urcite neodporucam vycestovat na tak dlhu dobu
takto riesia problemy poliaci a v cudzine sa potom k..via 😉 ....ani to nie je pekne ked je zena v cudzine a chlap s detmi,opacne uz je to lepsie ,snad ta dovca niekde aj na 2 tyzdne to hej
ja som nad tým tiež uvažovala..ale nie hlavný dôvod bol finannčný, a popri tom aj vyčistenie hlavy 😀 manželovi sa konečne zadarilo /po ročnom hľadaní/ a odišiel mimo slovenska za prácou.. hlavu si čistí teraz on, môže rozmýšľať nad všetkým.... 🙂
Lubikan Nepodarenému mužovi by som nikdy deti nenechala, tie deti si to totiž nezaslúžia.
Problémy sa neriešia útekom, no niekedy odlúčenia zaberú.
happyfrog 80 v cudzine sa nek..via len poliaci, ale aj slovaci. A nie je pekné ked musí byť rodina odlúčená a nie je pekné ked je aj chlap mimo detí a hlavne manželky. Radšej nie...............!
Ale našu ekonomiku tu ja určite nevyriešim.
@happyfrog80 ....eeeejha to je nazor precoby akoze malo byt lepsie ked je muz v cudzine a zena doma s detmi ako naopak? co chlap sa nevie postarat o deti alebo to znamena ze sa tam bude zena kur..vit?
...bdw rada by som videla vsetkych tych "vernych" muzov co maju tu doma 2 deti a tutku a pridu raz na 2 mesiacce....
Ja chodím už 2 roky na týždňovky za prácou aj so 4-ročnou dcérkou...manažela mám super,no bez dcérky by som určite za prácou nedochádzala. Neviem si predsatviť aby nebola pri mne. Keď je chorá, tak zostáva doma s tatinkom.Niekedy je to síce u mňa na "psychiatra" - všetko zvládať v "cudzom" meste - je to náročné. Musela som si prehlásiť aj trvalý pobyt aby dostala dcérka škôlku. Myslieť aby mala všetko so sebou - aké bude počasie, či bude potrebovať tenisky alebo aj galoše, koľko tepláčikov čistých,...hrúza vecičiek kúpených DVA KRÁT na doma ale aj na týždňovku (papučky, zubná kefka, pyžamka) + škôlka. V podstate sa každý týždeň baliť na "dovolenku".
No NEMENILA BY SOM TO. Už tak mi je smutno za manželom. Ale možno to zvládnem ešte tak rok a potom budem musieť hľadať prácu doma lebo dcérka začne chodiť do predškolskej a školy, takže to by už vnímala aj ona( nie len kamarátky ale aj úlohy a učenie). Teraz jej to vôbec nevadí, pretože má plno kamarátok v škôlke aj doma...

Ja občas vybehnem na 1 deň a aj to veľmi sporadicky. Odchádzam okolo 5tej ráno a prídem domov až okolo 19tej a som si na 100% istá, že by som to bez detí psychicky neuniesla. Neskutočne by mi chýbali. A manželovi stačí aj ten 1 deň, aby pochopil ako to doma chodí 😉