Odišli sme od svokry, lebo bola u nej chorá rodina
Ahojte som 38 tt. Ide o to že každý víkend chodíme ku svokre a tam chodí aj jej dcéra ktora ma tiež 5r dcéru. Hovoríme im že keď sú náhodou chorý nech nám to napíšu až tam nejdeme lebo však mám pred pôrodom a nechcem byť chorá. Volali nám či prídeme,že nech ešte tento víkend prídeme lebo že prídu aj známy a že nás chcú vidieť. Reku okej. Prišli sme a jej dcéra aj s malou horúčky,sople,kašlali, červené oči no akože celé zle. A ja že haló prečo ste nenapisali že ste chorý ? A že vraj nemám byť citlivka a že 4/5h vydržím s nimi v jednej miestnosti. Samozrejme som odišla aj s muzom lebo mám pred pôrodom a nechcem byť chorá proste. Svokrovci sa trz na mňa nasrali že kazim zábavu. Čo si o Tom myslíte.
Su to nezodpovedni ludia,ktorym nezalezi na zdravy inych. To nie je o citlivosti. Ved nikto nechce byt chory a zvlast nie tehotna zena. Mas co robit so sebou vo vysokom stadiu tehotenstva a nie este vedome ochoriet,nedajboze si uhnat komplikacie. Netrap sa vobec,toto by spravila kazda pricetna zena.
Tak to su dobre sebecke hovada, ako ja by som odtial odisla a to ani tehotna nie som, ale nepotrebujem byt chora. V septembri tak prisla ku mne kamoska s chorym malym, drhol sa, sople mu tiekli, kychal, mrncal, nervozny bol. Tak som sa jej opytala, ze preco prisli ked su chori, ze mali zostat doma sa liecit a tiez sa urazila, ze ved oni nie su chori to ma len z klimy z auta... tu klimu z auta som samozrejme o par dni dostala aj ja a dostavala som sa z toho 3 tyzdne, takze ked je niekto chory alebo pride s chorym dietatom idem hned prec/posielam prec lebo fakt nepotrebujem byt 3t chora. Niektori ludia su fakt jak mechom prasteny.
Dobre si urobila. A pri tomto pristupe by nevideli dieta minimalne do troch mesiacov. Ja momentalne do konca chripkovej sezony odmietam vnutri aj akoze zdrave deti a je mi uplne jedno, kto si co mysli.
Ja sa skôr čudujem.ze niekto dva týždne pred pôrodom ešte kamsi ide na návštevu v terajšej dobe chripok a ešte aj covid neskončil.To už mne v tej dobe úplne stačilo byť doma a relaxovať.Tebe ostáva len veriť.ze si odtiaľ stíhla utiecť včas a ostaneš zdravá
@janinah taky se divim,ze vubec na nejakou navstevu ve svem stavu nekam sla. v tomhle pocasi muze nastydnout i po ceste na navstevu.chyba je tak na obou stranach.na jeji,ze na nejakou navstevu vubec kyvla hlavou a na strane te svagrove, ze se tam doplazila i s nemocnym ditetem...i kdyz ja razim teorii,ze bacilu se nejlepe zbavis ve spolecnosti druhych lidi.takze hojsa do spolecnosti, kdyz me je zle at je i druhym😀a ze jsou tam lidi ohrozeni,no a co,maji sedet doma na zadku, aby neco nechytili........,............ale to myslim jen ironicky
Su to sebci. Rodit s teplotou a nadchou, to je teda skvele. Nehovoriac o tom, ze davat si teraz paralen pre babatko nie je ok.
Sľúbili ste sa na návštevu a mali ste neprísť.
Milosrdna lož sa to vola.
Nezabudni tam ísť aj v deň pôrodu. 🙃
Jasne ze si dobre urobila. Rodit s horuckou/kaslom/soplom… No dakujem fakt pekne. A keby som to od nich nebodaj chytila a fakt rodila chora, tak by ma potom aj s babatkom peeeekne dlho nevideli.
Vobec neprehanas, my sme tiez takto cez vikend vynechali velku rodinnu oslavu, lebo sme vedeli, ze tam budu chori ludia. Nase zdravie (a zdravie nasho nenarodeneho dietata) nam je prednejsie. A v tvojom tt by som uz vobec neriskovala, urobila si spravne.
@janinah ja som si pred porodom uzivala este "volnost". Doma by som teda neobsedela. Posledne kavy s kamoskami a podobne. Ale teda ani jedna nebola taka blba, aby isla, ked bola chora.
@queen_mary tak je rozdil,jestli jdes rodit v lete,kdy je teplo a hezky, nebo v zime,kdy litaji bacily a viry vsude kolem.kazdy kasle a sopli. a nemusi to byt jeste na tom cloveku videt, a uz muze byt nakazlivy. to ti v letnich mesicich nehrozi....moje kamaradka nas jeste odvezla do sousedniho mesta do skolky, pak sla na kontrolu, odvezla nes domu a vecer se ji narodil prvni syn. ale to bylo uz skoro na konci jara. takze ano, chod si kam chces, kdyz muzes,ale ne kdyz je vsude tolik nemocnych.
Horúčky, kašeľ, sople a kazis im zabavu? Neverím ze prišli s horuckami, to už preháňaš.
A ci som tehotná, alebo nie, ja reagujem rovnako. Ak je niekto evidentne chorý, odchádzam.
Dobre si urobila, si zodpovedná za bábätko... Určite nie si citlivka...mne keď sa narodili 2. a 3. tak návštevy chodili v rusku ku nam
@queen_mary uprimne neuvedomia si to... Ja mam taku svagrinu...chora nechora proste príde alebo sem dá opatrovať choré dieťa svokre lebo ona "nemôže " ostať z práce doma... A ešte mi povie, že šak nech si moja malá buduje imunitu 😂🤦🤷 takže sú ľudia čo si takéto vecí neuvedomia....a autorka zachovala si sa správne, a nech su oduti ako dlho len chcú...
@anickabasnicka ja som rodila neskoru jesen 😀 chovala som sa zodpovedne ja a aj moje okolie (okrem niektorych debilnych pribuznych). Chalem, ze sa tehotna vyhyba davom, mhd a podobne. Ale aby nemohla ist navstivit pribuznych zo strachu, ze ju tam nakazia, to je chore. A mam to tak aj ja s niektorymi
Ja by som irobila to iste, odisla a nech sa hnevaju kolko chcu.
Ja som mala cisarsky ako chora, neprajem nikomu sa zobudit po cisarskom a kaslat. Myslela som ze mi brucho vybuchne. Hrozne nieco.
@queen_mary no ale at si pak nestezuje, kdyz se tam necim nakazi,protoze ocividne ne vsichni nemocni lezi v posteli ale s velkou chuti roznaseji nemoce mezi ostatni.....kdyz se nemuzes spolehnout na okoli,ze bude zodpovedne,tak musis tu zodpovednost prevzit ty.a chovat se podle situace.a ne si potom tady stezovat na svagrovou a nasrane tchany.vis jak se rika kazdy sveho stesti strujcem. a kdyz jdes necemu naproti,tak pak nebrec,kdyz to potkas
aj keby si nebola tehotna,nevidim dovod vysedavat s chorymi ludmi niekde,aby som to chytila
vdaka takymto netolerantnym sebcom sme donekonecna chori vsetci...
Ja pri navstevach dopredu volam ci su ok. Je mi to trochu trapne, ale robim to. No co narobim, ked v praci kolegovia prskaju bacile na vsetky strany. Su ludia, co to maju na haku. To iste v skole. Neda sa tomu vyhnut.
@simona20201309 vôbec neprenášam,ešte mala hovorila že ci jej dáme liečik že ju boli veľmi hlavička. Takže asi tak
@anickabasnicka nehnevajte sa ja by som nikde nešla keby to re svokru nebolo naozaj dôležité keďže tam mala byť celá rodina. Pýtala som sa či sú zdravý a vraj áno. Byvaju 20 minút od nás tak neviem prečo keď je všetko okej by som nemala ísť.
tak píšete, že jste měli přijít, protože tam měli být nějací známí, kteří vás chtěli vidět.nic o tom, že to měla být důležitá schůzka celé rodiny.ale to není podstatné, prostě když nevíte jistě, že tam budou jen zdraví lidi, že se tam nedopřeme ještě někdo jiný, s nemocí, tak sedte doma. vaše švagrová zřejmě chtěla i přes nemoc být taky na tom důležitém !!! rodinném setkání, takže ji není de facto co vyčítat. vy obě jste tam chtěly být, a nějak jste zapomněly, že jste jedna nemocná a druhá těhotná.... že vy jste následně odešla je v pořádku, rodit s plným nosem je dost husté, a že se na vás tchání naštvali, taky v pořádku, jako měli vám poděkovat, že kazíte zábavu, no zřejmě ta zábava byla velmi důležitá, když tam byla celá rodina a vy jste nesměla chybět. nevíte co chcete.
@anickabasnicka nehnevajte sa ale ja vždy keď som chorá tak nikde nejdem. Dokonca som nebola ani na svadbe svojej sestre práve preto lebo som bola chorá a oni mali hneď po svadbe dobolenku a nechcela som až je chorá takže asi tak
@anickabasnicka áno mysleli tým že "kazim náladu" keďže idem odísť kvôli tomu že dvaja zo všetkých sú chorý
@anickabasnicka ja som tam nechcela ísť,bolo mi to jedno. Svokra nás volala nech prídeme. Inak by sme nešli sami
ale to jste vy, ne vaše švagrová. největší chybou nás všech je, že předpokládáme, že se všichni budou chovat, myslet ajednat jako my. ale to by tady chodili klony pár lidí. takže nemůžete předpokládat, že když vy nejdete někam ven nemocná, že nepůjdou i ti druzí...
tak před chvilkou jste psala, že to bylo důležité setkání, ted zase, že jste tam nechtěla jít, ale skvokra vás volala. tak jste malé dítě, které poslouchá svokru nebo dospělá žena, navíc těhotná. ..ale at se tady nehádáme, vy potřebujete klid a ne se rozčilovat. příště se raději vymluvte na bolest hlavy nebo nevolnosti, jako těhotná to snad uhrajete. vaše švagrová je nezodpovědná osoba, kzterá když ne na vás, měla by brát ohled na svokrovce(nebo jsou to její rodiče, to je jedno). a by jste se zachovala správně, když jste odešla. neřešte, jetsli a jak jsou na vás kdo nasraní a naštvaní, až se mimčo narodí a budou ho chtít vidět, ono je to přejde. jen si příště stůjte za svým a když budete mít pocit, že vám nebo miminko hrozí nějaké riziko nemoci, tak nikoho nepustte přes práh bytu. minimálně aspon to šestinedělí. a co kdo si myslí nebo se urazí puste jedním uchem tam a ven, máte právo si dávat svoje podmínky a ostatní by to měli respektovat.at se vam daří a miminko je zdravé
Dobre si urobila.... Máš pred pôrodom a posledné, čo je chytiť nejakú pliagu..... Ani nemaj výčitky 👍

Ludia si neuvedomuju ake je to nebezpecne a hlavne pre tehotne zeny. Ja som v 7tt tehotenstva ochorela, nakazila som sa v praci a babatko zacalo zaostavat v raste a v 10tt MA. Vacsina lekarov sa zhodla, ze zato mohol ten virus. Ak otehotniem znova tak sa chorym ludom budem vyhybat ako cert svatenej vode.