Odlišné názory na očkovanie a testovanie
Ahojte všetci, ospravedlňujem sa že pisem ako anonym, ale nechcem aby má tu spoznali, je to dosť citlive pre mňa.
S mm sme spolu 20+ rokov. Máme jedného už dospelaka a jedného ešte studenta doma. Vychádzali sme donedavna úplne v pohode, mm je veľký pohodak, ja sa nemozem na nič sťažovať. Ale.... Čo začala korona, máme nezhody. Mm začal citat rôzne stránky konšpiračné a ja neviem ešte aké, nezaujima má to. Ja vždy idem strednou cestou, nikdy sa nepriklanam ani na jednu ani na druhú stranu, rada si vypocujem názory všetkých a nikoho neodsudzujem za odlisny názor. Mm zase ide si svoje. Je proti ockovaniu, proti testovaniu. Ok, beriem, ale sú medzi nami rozbroje koli tomu. Dnešny spor: syn len tak medzi recou povedal, že ide s partiou niekde, ale potrebuje urobiť test, že mu kamos donesie domáci kovid test. Mm začal reči typu, no dufam, že si ho neurobis, a začal svoje konšpiračné teórie. Ja som povedala, nech to necha na syna, on sa rozhodne čo urobi. Samozrejme som ovca atď. Syn si nachystal test na stôl v kuchyni a odišiel do sprchy, ja som varila a mm rozbalil test, na palicku pluvol, ponoril do tekutiny a aplikoval tam kde mal. Pytam sa ho čo robí, jasne, odpoveď, že nechce aby jeho syn si robil test. Proste hadka. Nezijeme na sk, nikdy sme sa tak netestovali ako na sk, nikto to od nas nevyžaduje, mm bol testovaný raz, aj to sa sám testoval podobne ako to urobil dnes.stve ma, že za nás rozhoduje, akoby sme boli nesvojoravni, čo s tým? Ja nie som žiadna putka, s ktorou môže zametat, berie má ako rovnocennu partnerku, ale čo sa toho týka, snaží má presviedcat o svojej pravde a ja teda mam iný nazor. Na tomto sa stále pochytime. A potom sa nebavime spolu niekoľko dní. V mojich očiach klesol, boli má to, lebo inak sa zhodneme vo všetkom, stále. Diki za precitanie, rádu neviem aku chcem, skôr názor iných, a hlavne to bol taký vylev po dnešku, no nič moc nedela. ☹️
voebc by som sa s nim o tom nebavila, my sme na tom rovnako, akurat sme teraz v ciernom okrese a ja som ho vyslala ze musi ist do banky a na postu, a som zvedava ci ho pustia :D A jedine co z neho vypadlo kedy sa dam ockovat (aby som ja vsade chodila), a na otazku kedy sa da on, odpoved ziadna... cize ja mam ist, aby bolo pohodlie zabezpecene domacnosti/jemu, aje ked mam kontraindikacie, on nepojde, lebo konspiracie. Detto testy... aj syn uz je velky, nemusi si veci chystat pred otca, nemusi mu to vesat na nos. Proste tato doba ukazala kto je aky sebec, nerozumny, veriaci bludom... (mne znama ku kovidu, neockovaniu a netestovaniu pridala aj 5G a ine vecicky a monolog 30minutovy.. odvetdy som s nou uz nebola, proste komu niet rady tomu niet pomoci)
Však tym že sa ty a syn testujete, mužovi nijak neubližujete, ja sa obavam pritvrdenia opatreni, čo sa blíži čoskoro, a čo sa mi vôbec nepáči, že v jednej krajine sa niečo schvali a za 2 tyždne Slovaci ako opice bez mozgu to iste idu uzakoňovať, a fakt ma tu už nebavi, že nikto nemože mať vlastny nazor, ale čo sa v Europe zavelí, každý musí dodržiavať. Ked daju zakon Vyskočte z okna, tak Heger zvola tlačovku na temu Ako vyskakovať z okna
Tejto téme je najlepšie sa oblúkom vyhnúť. Nerozoberajte to doma, keď niečo zafrfle ohľadom tejto temy nereaguj, neodpovedaj, zahovaraj. Ak nepomôže a pokračuje stále vyložene ho požiadaj nech prestane, že sa odmietas o tom baviť. Rovnako sa ani ty ani syn nebavte pred otcom o nejakom ockovani.
Moji rodicia boli opačný extrém po tom co sa dali očkovať, to hucali do každého kto ešte nebol, pri každej príležitosti len ockovanie vyťahovali. Našťastie keď som nijak nereagovala ani im neodpovedala tak prestali, zato do sestry ktorá mala stále nejaké argumenty tak hustili ešte niekoľko mesiacov
Akože zamrzi to keď ide o tak blízkeho človeka ale načo si kaziť vzťah.
Keď sme pri tom IQ a konspiraciach, minule mi jeden môj známy Ing poslal nejaky článok o tom ze nám žrať borovicové ihličie a to ma ochráni pred nejakým jedovatym plynom ktori vylučujú ockovani. 😂😂😂 Väčší úlet som nepočula od čias chemtrails
Povedz mu, že aj on je ovca. Len z iného stáda.. úprimne ťa obdivujem mať to doma..my to máme v rodine, sem tam na návštevách, sem tam mi príde niečo ma messenger, na mail ..ale mať to dennodenne doma 😵 asi by ma kleplo
@annm81 Presne o tomto hovorim. Je to riadna pecka. Osobne si myslim, ze tieto nazory maju ludia, ktori nepracuju s ludmi resp. stretavaju sa len s malou skupinou ludi, ktori maju podobne profesijne zameranie ako oni. Ako povedal jeden znamy ucitel "nikto, kto aspon raz organizoval skolsky vylet nemoze verit na svetove sprisahanie".Ludia, co veria takymto hovadinam nemaju absolutne šajn ake je ludske spravanie nepredvidatelne a ze napr. komplot farnafiriem + EU + slovenskej vlady je maximalne nepravdepodobny, lebo by donho museli byt zapojene tisicky ludi, ktori by sa spravali vsetci ako jeden.
Tato partia, o ktorej pisem nema zaockovane deti ani beznymi povinnymi vakcinami a pravidelne zdiela vseliake konšpiro videa napr. o tom ako ockovanim proti HPV zabijaju a mrzacia farmafirmy mlade zeny. Ked som si to video pozrela, su to len dookola omielane nedokazatelne bullshity, ktore sa tvaria ako erudovane vyjadrenia odbornikov. Take pekne pozlatko, ale v nom zabalene hovno.
Velmi znepokojujuce je pre mna, ze ked som pracovala ako ucitelka, tak k tymto konspiro kravinam inklinovalo vela mojich kolegov a ti to potom podsuvali deckam (stredna skola).
Ahoj, ja tento problem poznam z domu. Sestra, mama a otec su proti ockovaniu. Cudujem sa, vzdy boli za ockovanie à este ako dieta ked som bola, k tomu pristupovali svedomito.
Teraz ale stale ppzeraju spravy a stale sa krutia v kruhu, ze vakciny su zle, neoverene, mama stale pozera Bukovskeho a jeho videa o tom, ako je to fingivane. Sestra detto.
Akceptujem, ze sa mozno boja a nenutim ich ockovat sa (ja jedina som), ale uprimne sa bojim. O nich a ze preco takym veciam konspiracnym veria.
Bojim sa ale najma o otca. Ma uz 55, je sice fit, ale aj tak. On je este ako tak triezvo celkom uvazujuci a premysla aj nad ockovanim, ale pocuva hlavbe sesteu/Mamu (tie ich teorie) a potom je na pochybach.
Keby sa nedali zaockovat z nejakych racionalnych dovodov, alebo by aspon necitali tie bludy... Bola by som pokojnejsia. No bojim sa o nich. Nie je to lahka situacia v tejto dobe a ak mame takych blizkych, o to je to tazsie.
@bombulka1987 O tých konšpirujúcich učiteľoch som videla nejaký prieskum a je to veľmi veľmi zlé. Netrúfam si povedať, aké budú následky.
Môžeš napísať o aké konšpirácie sa jedná? Z uvedeného som pochopila že manzel je proti testovaniu a proti očkovaniu, proti tomu som aj ja a milióny ďalších, ktorý majú strach o svoje zdravie.
@jazernica pokiaľ sa pýtať mňa, tak napr. Presne, že na tých spilkach testovacich je niečo, čo môže poškodiť organizmu, nie, on si nemysli, že sú tam čipy, ale niečo iné. O ockovani, jasné, že čo do organizmu prenikne, a tak. Neviem tí to všetko opisat.
Mňa zaujalo, že ktorá krajina, nevyžaduje vôbec testovanie, či nikam nechodite?
Akože nehnevaj sa, ale tvoj muž je primitív. Áno existuje reálna obava z očkovania, ale tieto konšpiračné teórie sú bludy. Keby som tohto svedkom tak prisahám, že ma porazí od zlosti.
@karolinakr "rozmyšlam, že odchadzam zo Slovenska" = tak nejak....
@maciatkolulu no predstav si, že Anglicko nevyzaduje testy. Chodime krížom-krazom po Anglicku, po vyletoch, všade. Nikto tu testy nevyžaduje. Ani ruska, kto chce môže nosit. Aj pracujeme, tu s tým ľudia už proste žijú, ako predtým. Otestujeme sa, keď máme symptómy, podozrenie, alebo sme boli v kontakte s pozitívnym.
@acrobaleno ja viem, ako to tu chodí, že najlepšie hodnotit človeka, keď ho nepoznám. Ja by som si nedovolila takto, na niekoho povedať/ napísať, že je primitiv. Môj muž je študovaný človek, proste má iný názor ako ja, ty, iný... Ja na neho primitiv nepoviem, ale ty nemas problem
Divne potom...
syn len tak medzi recou povedal, že ide s partiou niekde, ale potrebuje urobiť test... Tak vyžaduje, či nie? 🤪😉A Anglicko počas celej korony nevyzadovalo testovanie... Nejako cudne...
@maciatkolulu moja chyba, že som to nevysvetlila dôkladnejšie. Nechapem to chytanie za slovíčka, alebo hneď každý spochybňuje všetko. Šiel na oslavu s pár kamosmi, jeden ich poprosil či si neurobia test, lebo jeho mamka je vážne chorá, tak asi.
@maciatkolulu ano Anglicko netestovalo tak, ako Slovensko. Ja osobne som bola testovaná len 2x
Kde žiješ? Londýn - moja laska ...

@mandala77 ahoj, ani si to neberiem, viem aký je. Ale je to pre mňa také nepoznane, že po toľkých rokoch nemame spoločnu reč na niečo. Fakt tá kovid- situácia nás akoby rozdeľuje. Nikdy nič nebolo problém prediskutovat. A teraz táto téma je tabu, keď sa nacne, tak je dusno.