icon

Odmietla som platiť za chatu pre sestru a jej priateľa. Som tá zlá?

4. jan 2026

Ahojte baby... u nás v rodine máme vždy zvyk, že po novom roku spolu ideme niekam na chatu, moji rodičia, sestra, niekedy tety a sesternice s bratrancami. Robíme to tak už dlho, za posledné 3r vždy platím chatu za sestru ja. Posledné roky ma to vyšlo od 100-300e spolu so vstupmi do wellness a podobne. Ja mám 27r a sestra má 30r, je slobodná mamička a naša dohoda vždy bola, že odo mňa nedostane darček na vianoce, ale zaplatím jej synovi a jej práve toto. Chápem jej zlú situáciu a nechcela som, aby vynechala čas strávený s rodinou. Pracujem v zahraničí a tie peniaze pre mňa zasa neboli problém. Ibaže tento rok si našla priateĺa, sú spolu možno 8-9 mesiacov a vyslovene očakávala, že chatu a pobyt zaplatím aj jemu. Neurobila som to, nakoľko sa mi to zdalo už trochu ako zdieračstvo. Prečo by som ja mala platiť za cudzieho chlapa? Namiesto toho som jej dala darček a malému tiež. Na Vianoce preto stropila strašnú scénu. Na chatu nakoniec samozrejme nešla ani ona a ani malý. Odvtedy sa urazila tak, že mi neodpovie ani telefón... pomaly sa budem musieť vrátiť za hranice. Nechcem odísť takto rozhádaná, myslíte, že je chyba na mojej strane?

anonym_61ccab
4. jan 2026

Nechaj to tak, ked ju amant kopne do zadku a pripadne donesie dalsie dieta, tak sa doplazi. Teraz sa citi ako kralovna, lebo ma noveho frajera - ten tiez asi bude nejaky zvlastny, ked si nevie zaplatit sam … ono ju to prejde. Mas nevdacnu az hlupu sestru. Je na case prestat ju dotovat, naco … tak sa nikdy nenauci skakat len do vysky vlastneho platu … lebo chudatko je sama.… bez wellnesu vydrzi, to nie je nutne pre zivot, nech ju novy Rumburak pozve. Tvoji rodicia robia chybu, ze staru kozu rovno neprefackali …

hviezdicka002
4. jan 2026
@anonym_autor

No malý plakal, moja mama ho itešovala a vzala ho bokom. Tatino potom večer povedal sestre, že to čo urobila bolo nepekné, takže hneď ráno odišla, nahnevaná aj na rodičov. Ona je taká prchká, takže naši sa s ňou bavia opatrne, lebo ona im kedykoľvek uprie malého a keďže je to ich jediné vnúča... je to bohužiaľ také všelijaké.

@anonym_autor ja viem že je to tvoja sestra ale povedz si stojí ti za to takýto človek? Ja neviem prečo každý sa musí vždy podriaďovať tomu silnému a nechať so sebou zametať len aby sa ten druhý na nás neurazil. Toto ma strašne vie vytočiť ako s dobrými ľuďmi ktorý sa snažia zametajú a ešte robia cirkusi, nie ty by si sa mala ospravedlniť tvoja sestra by za tebou mala dôjsť a ospravedlniť sa. Stať si za svojim. A nie sa ponižovať.

anonym_090ff7
4. jan 2026

@anonym_autor a jej chlap co na to? On na tu chatu chcel ist? Ci nechcel? Sedel s vami pri stedrovecernom stole?
Mne to pride cele take divne. Sestra prchka ok, spravala sa ako decko.
Ale zase ak viem ze sestra chce ako darcek pobyt a nerobi mi to problem tak ho zaplatim. Mohla si jej povedat ze OK mam vyhradenu sumu co pokryje ubytko ale sluzby k tomu si uhradite sami. A buduce vianoce by som dohodla hned po pobyte, a dopredu si vydiskutovala ci to chcem takto dalej platit alebo nie. Alebo ako sa dohodnete s darcekami.
Takto mi pride ze bola zbytocna scena na vianoce. Hlavne ked si v tej sume este kupovala darceky ktore ona vobec nechcela. A doplatili ste na to vsetci.
Divne nacasovane, divna komunikacia, divne davanie darcekov (ja na to mam ale nedam ti to co chces) a trucovanie.

sara07
4. jan 2026

rodičia by tiež nemali až tak ustupovat
pretože jej vzorec spravim scenu, odopriem vnuča a vydupkam si čo chcem. môžem sa spravať ako chcem a žiada sa mi
nikdy nebude klud v rodine aj ked sa to robí pre klud v rodine

anonym_df88b0
4. jan 2026

S takou povahou o rok už bude znovu slobodná mamička a bez priateľa.

anonym_a25b5c
4. jan 2026

🤣V podstste mi povedala, že ak mame dám darček ako zlaté náušnice, mala by som aj jej dať pobyt v tejto hodnote, to ma trochu napálilo, ale bola som ešte pokojná. No potom na štedrý deň hodila malého darček do koša, že on nepotrebuje hračky, ale zážitky a vtedy začala scéna🤣

Tatko jej mal jednu vypalit, nie komentovat, ze nepekne. Ona sa dava na roven s tvojou matkou, ci preco im mas davat rovnako? Robi to vobec niekde a ten jej Objav, co by nedbal, keby si chatu aj jemu zatiahla? Vzbudila si v nej ocakavanie, ze ked v 2020 cvaknes chatu, bude to tak aj v 2030,... 40...ma na to narok proste... Tupelo nevychovane!

autor
4. jan 2026

On u nas na sviatky nebol, bol vraj so svojou rodinou. Na chatu chcel ísť tiež, ale podľa toho čo viem je momentálne nezamestnany, takže financie na to asi nemá. Vraj žije len z toho čo si odložil z podnikania.

Darčeky som jej nekupovala v cene pobytu, dostala darčeky za výrazne menej. Malému som zaplatila permanentku do zoo a nejaké drobnosti, ona dostala kozmetiku.

biba_18
4. jan 2026

nechápem prečo to za nich nezaplatil ten chlap - ani to, ako si ona môže určovať za koľko peniazov jej kto dá aký dar 😏 niekde je chyba…

anonym_3fd5e7
4. jan 2026

ale ak ste mali dohodu ze to zaplatis a ty si s nou suhlasila-preco si to teda nezaplatila len sestre a synovy a poedat jej ze priatel nech si zaplati teda sam .. zas tato ju zrusit pred vianocami tiez nieje pene ak na to nemala .. a hned jej ro dopredu oznamit ze buduce vianoce uz so to hradi sama ...

hopsas
4. jan 2026

@anonym_autor a tomu chlapovi to nebolo blbé že mas zaňho platit ty?

autor
4. jan 2026

Lebo mi oznámila asi 4 dni pred vianocami, že tento rok berie priateľa a že teda mám mame poslať 500e namiesto 250, lebo to platila mama. Povedala som, že nie a ona povedala, že ona teda sama určite s malým zasa nepôjde, že tak bola po minulé roky. Takže áno, zmenili sa plány na poslednú chvíĺu

Čo si o tom mysli jej partner neviem bohužiaľ, osobne sa nepoznáme, nestretla som sa s ním ešte.

enmery
4. jan 2026
@anonym_3fd5e7

ale ak ste mali dohodu ze to zaplatis a ty si s nou suhlasila-preco si to teda nezaplatila len sestre a synovy a poedat jej ze priatel nech si zaplati teda sam .. zas tato ju zrusit pred vianocami tiez nieje pene ak na to nemala .. a hned jej ro dopredu oznamit ze buduce vianoce uz so to hradi sama ...

@anonym_3fd5e7 Pekne mimo...

anonym_cab29e
4. jan 2026
@anonym_autor

Lebo mi oznámila asi 4 dni pred vianocami, že tento rok berie priateľa a že teda mám mame poslať 500e namiesto 250, lebo to platila mama. Povedala som, že nie a ona povedala, že ona teda sama určite s malým zasa nepôjde, že tak bola po minulé roky. Takže áno, zmenili sa plány na poslednú chvíĺu

Čo si o tom mysli jej partner neviem bohužiaľ, osobne sa nepoznáme, nestretla som sa s ním ešte.

@anonym_autor a ona je nezamestnaná? Lebo zas za celý rok snáď mohla našetriť 300€ ak pracuje...

anonym_acccb2
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor konala si spravne ty nie si jej sukromny oslik otras sa, nabidice vianoce kup len synovcovi a jej nic

enmery
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tvoja sestra sa neurazila kvôli chate. Ona pravdepodobne toho chlapa pozvala a nepovedala, že to platí sestra. Ona sa bojí, že ju kvôli tomu kopne do zadku aj tento a bude sama, zase...úplne sa správa ako osoba s hraničnom poruchou osobnosti.

Ty si neurobila nič zlé. A ak ten chlap náhodou vedel, kto to platí, a chcel aj tak ist, tak tvoja sestra by mala začať užívať antikoncepciu, lebo ju nabucha a teda žiadny husband materiál to tým pádom nie je.

anonym_3fd5e7
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ta potom chapem .. myslela asom ze to len tym rozhovorom ked si pvedala,ze jemu platit nebudes skoncilo nespomenula si cele ako to bolo .. kazdopadne ak to uz bolo mamou zaplatene kto to vasej mame preplatil? osobne by som sestre napisala spravu,ze ta mrzi ako to skoncilo ale zial ty nemozes robit sponzora tebe neznamemu cloveku a od nej je nefer,ze ta postavila pred hotovu vec ... povedz jej ako sa citis a az vychladne iste to pochopi

anonym_92fab0
4. jan 2026

By som sa cítila trápne byt na muzovom mieste.

autor
4. jan 2026

Mama to ešte len išla zaplatiť, zaplatená vopred bola len záloha, takže to bolo v poriadku.

Sestra teda prácu má, ale pracuje len brigádne, pretože chce tráviť čas so synom a vraj jej stačí žiť skromne. Čiže mesačne zarobí tak okolo 600e, z čoho platí podnájom a vlastne z výživného a toho čo jej ostane z platu žijú tak nejako. Naša mama im často varí a chodia jesť práve domov.

anonym_cab29e
4. jan 2026
@anonym_autor

Mama to ešte len išla zaplatiť, zaplatená vopred bola len záloha, takže to bolo v poriadku.

Sestra teda prácu má, ale pracuje len brigádne, pretože chce tráviť čas so synom a vraj jej stačí žiť skromne. Čiže mesačne zarobí tak okolo 600e, z čoho platí podnájom a vlastne z výživného a toho čo jej ostane z platu žijú tak nejako. Naša mama im často varí a chodia jesť práve domov.

@anonym_autor no ja odpadnem. A kto z nás by nechcel tráviť čas s dieťaťom a len brigádovať. Je zvyknutá využívať všetkých, myslím že aj rodičia ju finančne podporujú v priebehu roka. Som samoživiteľka tiež a teda mne by bolo trapne takto iných vyciciavat. Zachovala si sa správne.

anonym_3fd5e7
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak sestra je riadne vychcana.. tora z nas nechce travit cas s detmi? ja som sama na malu a nemam ani rodicov co by ma podporovali ale ani by ma nenapadlo takto surodencov vydierat a este aj aby platila cudziemu ... mrzi ma to,ale sestra sa musi naucit ze sa ma zacat starat sama o seba a syna... ty nemozes tahat jej lenivost .. snad ste si chatu uzili poriadnea ona sa spamata snad

anonym_0e7ac4
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja byť vašou mamou, tak by som s ňou porobila poriadky hneď. Nedala by som sa vydierať vnúčaťom, v tm chlapovi má partiu na pohľadanie, veľmi skoro prilezie, ale potom by som jej to dala vyžrať

bashka80
4. jan 2026

Ty si neurobila nič zlé, ty máš jednoducho nenormálnu sestru, ktorá si chce vydržiavať chlapa, ibaže na to nemá, tak chce, aby si jej ho vydržiavala ty. Rovno si sa jej mala spýtať, že či aj ty dostaneš nejaké služby od toho jej gigola, keď už teda za neho zaplatíš chaty a wellnesíky. Nerob zo seba rohožku a postav sa jej.

anonym_3fee5f
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor super si urobila,naozaj si nemas,co vycitat a ten priatel s akou rodinou manzelkou a detmi,ci???

anonym_0e7ac4
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no bohužiaľ, sestra sa správa tak, ako jej rodičia, hlavne mama umožňujú. Mame by sóm povedala, že to nemienim sestre platiť ani v budúcńosti a že sa mi nepáči, že tolerujú to, že je lenivá pracovať a svojou pomocou ju v tom podporujú.

gelifil
4. jan 2026

a rodicia, mama co na to?ako ste to napokon zaplatili?

vilma7
4. jan 2026

Ty kokes, je radosť mať takú super sestru...aspoň ti otvorila oči a vieš za čo ťa má. Totálne drzá a nevdacna.

simca06022011
4. jan 2026

@anonym_autor no kedze si jej to povedala vopred, ze teda chatu nikomu platit nebudes, pride mi to ok. Dostala pod stromom sok, cakala ze bude mat pobyt od teba, a je prchka, ine si cakat nemohla :D Mozno cakala este ze aj rodicia ju polutuju, mozno chlapovi uz slubila ako sa pojde chatovat... JA osobne, by som ju nechala, nech sa durdi kolko chce. Je dospela, ma 30rokov, ma si vylety platit a nie robt nervy este aj dietatu.
Osobne ked sa odfuci, este by som priliala ohen do okna a takuto staru tapu, ako moju sestru by som riadne vychovne poucila, ze je dospela, co si dovoluje porovnavat sa darmi s mamou, je len sestra. ako si dovoluje robit cirkus a nervy rodine, len preto ze ona nema financnie a teda este ziadat dary aj pre partnera? Vsak partner to mal uhradit aj jej ked tak.. ja som teda velka sestra, moji surodenci su vychovany, ziadne padavky precitlivele by vedla mna nevyrastli :DD a ak vydiera s vnukom aj rodicom, tak aj to by som jej vytmavila.. ma to tazke? ked chce pomoc, tak vie doliezt? ale ked sa jej nieco nepaci, tak sa bude zduvat a este robit zle synovi? ej taku nehrali...
Juj, som sa vytocila... Ja by som sa pod zem prepadla, keby volam surodencom, ze nech platia 500EUR za mna.. :D hocico... nech sa zduva a cuci doma..

simca06022011
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor staci jej zit skormne, tak jej dieta nebude mat zazitky = to je jej rozhodnutie. Ty za jeho zazitky urcite nie si zodpovedna. Vsak by nemali ani co do huby, keby mama im nevarila a nejedavali tam. A rodicia sa boja jej nieco povedat? Vsak ona by aj tak priliezla, keby financie dosli... aspon by to malo vychovny efekt

jaond19
4. jan 2026

Vyzaduje pre syna zazitky, no stacia jej brigady lebo chce zit skromne.... no za tie brigady moc zazitkov teda nezabezpecí, namiesto toho to vydieracsky vyzaduje od zvysku rodiny inak odoprie vnuka vlastnym rodicom. Je nacase poslat ju do riti a dat najavo, ze platit ste ochotní uz len chlapcovi. Ak nema zaujem, nech s nim teda sedí doma. Vsak ona sa zbadá.

charlinka111
4. jan 2026

A aké darčeky dala ona tebe?