icon

Odmietla som platiť za chatu pre sestru a jej priateľa. Som tá zlá?

4. jan 2026

Ahojte baby... u nás v rodine máme vždy zvyk, že po novom roku spolu ideme niekam na chatu, moji rodičia, sestra, niekedy tety a sesternice s bratrancami. Robíme to tak už dlho, za posledné 3r vždy platím chatu za sestru ja. Posledné roky ma to vyšlo od 100-300e spolu so vstupmi do wellness a podobne. Ja mám 27r a sestra má 30r, je slobodná mamička a naša dohoda vždy bola, že odo mňa nedostane darček na vianoce, ale zaplatím jej synovi a jej práve toto. Chápem jej zlú situáciu a nechcela som, aby vynechala čas strávený s rodinou. Pracujem v zahraničí a tie peniaze pre mňa zasa neboli problém. Ibaže tento rok si našla priateĺa, sú spolu možno 8-9 mesiacov a vyslovene očakávala, že chatu a pobyt zaplatím aj jemu. Neurobila som to, nakoľko sa mi to zdalo už trochu ako zdieračstvo. Prečo by som ja mala platiť za cudzieho chlapa? Namiesto toho som jej dala darček a malému tiež. Na Vianoce preto stropila strašnú scénu. Na chatu nakoniec samozrejme nešla ani ona a ani malý. Odvtedy sa urazila tak, že mi neodpovie ani telefón... pomaly sa budem musieť vrátiť za hranice. Nechcem odísť takto rozhádaná, myslíte, že je chyba na mojej strane?

zmrzlinka2021
5. jan 2026
@weleda123

@anonym_25731a no on asi tiež nebude výhra v lotérii, keď je nezamestnaný a nechal by si od pre neho CUDZEJ ženy platiť pobyt na chate.

@weleda123 Cudzej? Vela zien sa tvari, ze frajerka je hotova manzelka 😀

metoma73
5. jan 2026

No ak ma priatela,tak uz by jej ho mohol zaplatit on aj jej synovi a vy kupte len darcek...

weleda123
5. jan 2026
@zmrzlinka2021

@weleda123 Cudzej? Vela zien sa tvari, ze frajerka je hotova manzelka 😀

@zmrzlinka2021 ale autorka ho predsa ešte ani nepoznala a ona nie je jeho frajerka. Takže ona bola preňho cudzia žena, a to aj keby už rovno bol s jej sestrou ženatý.

zmrzlinka2021
5. jan 2026
@weleda123

@zmrzlinka2021 ale autorka ho predsa ešte ani nepoznala a ona nie je jeho frajerka. Takže ona bola preňho cudzia žena, a to aj keby už rovno bol s jej sestrou ženatý.

@weleda123 poplietla som to 😀

evansova
5. jan 2026
@anonym_autor

Povedala som jej to dopredu, samozrejme, že teda nech sa nehnevá, ale dve osoby naozaj platiť nebudem. Nepovedala som jej to osobne, ale len do telefónu, pretože som prišla tesne pred štedrým dňom a už nebol čas. V podstste mi povedala, že ak mame dám darček ako zlaté náušnice, mala by som aj jej dať pobyt v tejto hodnote, to ma trochu napálilo, ale bola som ešte pokojná. No potom na štedrý deň hodila malého darček do koša, že on nepotrebuje hračky, ale zážitky a vtedy začala scéna.

@anonym_autor A čo dostávas na Vianoce ty od nej?
Správne tipujem, že nič? A od jej priateľa? Tiež nič?
Lebo v tom prípade by toto bol môj argument. Aký požičaj, taký vráť.
Ak tam chce mať priateľa, nech mu to zaplatí ona, nech si zaplatí sám, alebo nech sa zložia.

silviaab
5. jan 2026
@anonym_autor

Lebo mi oznámila asi 4 dni pred vianocami, že tento rok berie priateľa a že teda mám mame poslať 500e namiesto 250, lebo to platila mama. Povedala som, že nie a ona povedala, že ona teda sama určite s malým zasa nepôjde, že tak bola po minulé roky. Takže áno, zmenili sa plány na poslednú chvíĺu

Čo si o tom mysli jej partner neviem bohužiaľ, osobne sa nepoznáme, nestretla som sa s ním ešte.

@anonym_autor toto ma velmi mrzí uz aj citat viem ako sa citis,moj brat mi nikdy ziaden darcek nedal,ked mu ja poslem,nepodakuje a ani na vianocnu sms neodpovie...dobre nie?takze tak

evelinaj
5. jan 2026

@anonym_autor určite nie je chyba na tvojej strane, akože k tvojej sestre sa nebudem vyjadrovať, sebecka, arogatna mrachta ale ze ju nevedeli ani rodicia "upratat " a povedať jej ze ty nie si bankomat to je uz trochu divné....a tiež priateľ, to by mu akože svedomie úplne v pohodicke dovolio nechať si platiť od cudzej zeny?Scény nech robí jemu a nie Tebe...Utekaj odtiaľ a neobzeraj sa....
@anonym_autor

margotka17
5. jan 2026

@anonym_autor ouuu, no mňa by hanba fackala, aby som očakávala, že sestra zaplatí pobyt aj za môjho priateľa. Veď on ako chlap nemôže čakať, že ty voči nemu ako cudzia žena budeš platiť jeho pobyt. Chýba je v tvojej sestre a jej priateľovi. Tiež by som tak urobila ako ty. A ten jej priateľ, ak už je taký frajer, mal zaplatiť ich pobyt on a nie čakať, že ty im zaplatíš všetkým trom.

adka89bb
Autor odpoveď zmazal
alica110
5. jan 2026

A tomu jej frajerovi to nie je trapne? Ako je mozne, ze je nezamestnany? Zije z uspor? Ten je teda fakt financne "gramotny". Z kaluze do blata.
Odo mna by neuvidela uz nic, akurat maly, ale ona nie. Chyba, ze jej rodicia hned nedali po papuli, rozmaznane stena.

princkrason
5. jan 2026

to decko si to odnieslo najviac 🙊

prosimopomoc
5. jan 2026
@sasa1310

ja tomu hovorím syndróm slobodných matiek. Proste si myslia, že môžu všetko a oni vedia všetko najlepšie a tu ma máte, tak sa starajte. Pozorujem takéto správanie aj v okolí čo sa týka slobodných mamičiek. A teda k veci. Jednoducho si na to zvykla, že platíš, tak kde je problém, keď zaplatíš o osobu viac? Však ty na to máš, ona je tá chuderka slobodná matka.
Normálne by som jej napísala cez whatsapp, že namiesto urážania sa, by mala poďakovať, že vďaka tebe mohli roky chodiť na chatu s vami

@sasa1310 presne, tiež neznášam vychcanosť slobodných matiek. Nakoniec si nájdu vždy nejakého dobraciska, čo im sponzoruje ich spackany život

anonym_f441f8
5. jan 2026

Nastav si hranice uz teraz. Lebo vas čakajú také ťažké trenice v budúcnosti ze az. Vyciciava ta psychicky aj finančne. Chudáci rodicia ti ju budú mať na krku. Ale zasa co si vychovali to maju. Každopádne nedaj sa obrat o energiu . Aj ked je to tvoja sestra..nieco podobne sme mali v rodine. Teta len vyciciavala môjho otca ,chcela vkuse peniaze na okná na rodicovsky byt co jej ostal,potom na tamto na hento.. Dal jej kopu príležitosti pracovnych. Vsetko bolo zle.. Úplne ho zničila psychicky, prišla o rodičovský byt kvoli exekucii lebo neplatila nic a teraz je na krku vlastnému decku.. Nie su vobec v kontakte.

ladivina
5. jan 2026

@anonym_autor nie nieje to tvoja Chyba a mrzí má že máš drbnutu segru

anonym_6b334e
5. jan 2026

Ani na 1% nie je chyba na tvojej strane, takže sa tým vôbec netráp. Ako sa urazila, tak sa aj odrazí. V takom veku by sa už mohla správať vyspelejšie ako päťročné dieťa.🤷

blackcat8885
5. jan 2026

Bola by si hlúpa platiť za jej frajera, nie si charita predsa. Veď sa s ňou skus rozumne porozprávať. A inak jemu by nebolo trápne že ty mu platíš?

anonym_27ffd0
5. jan 2026
@anonym_14eb98

@anonym_autor to je smutne. Ale je jasne, ze nebudes platit pobyt cudziemu muzovi, ktory o rok mozno ani nebude s nou.

@anonym_14eb98 tak aj keby s bou bol dalsich 20 rokov, nema mu preco platit nejaky pobyt. Na sestrinom nieste je na mieste skor hanba, kde takeho chuja nabrala, co vobec ocakaval nieco take.

evkatk
5. jan 2026

Je rozmaznaná a boja sa jej aj rodičia. No urobila si dobre. Ty predsa nemôžeš vydržiavať jej chlapa. On mal plariť všetkým trom, ak má o tú rodinu vážny záujem. Nenechaj sa zneužívať.

oskvarka
5. jan 2026
@simca06022011

@anonym_autor staci jej zit skormne, tak jej dieta nebude mat zazitky = to je jej rozhodnutie. Ty za jeho zazitky urcite nie si zodpovedna. Vsak by nemali ani co do huby, keby mama im nevarila a nejedavali tam. A rodicia sa boja jej nieco povedat? Vsak ona by aj tak priliezla, keby financie dosli... aspon by to malo vychovny efekt

@simca06022011 presne nehovoriac o Tom že permanentka do zoo podľa mňa nie sú cukríky ale zážitky tak o čo ide...to je čistá nevďačnosť.

personality
5. jan 2026

Ak je to pravda, tak príspevok je napísaný dosť inteligentne na to, aby si vedela sama zvážiť koho je to chyba a kto ma nesprávne reakcie.
Tu naozaj záleží len od toho ako to bolo oznámené.

luizina
Autor odpoveď zmazal
gabriela_obzerova
5. jan 2026
@anonym_autor

Povedala som jej to dopredu, samozrejme, že teda nech sa nehnevá, ale dve osoby naozaj platiť nebudem. Nepovedala som jej to osobne, ale len do telefónu, pretože som prišla tesne pred štedrým dňom a už nebol čas. V podstste mi povedala, že ak mame dám darček ako zlaté náušnice, mala by som aj jej dať pobyt v tejto hodnote, to ma trochu napálilo, ale bola som ešte pokojná. No potom na štedrý deň hodila malého darček do koša, že on nepotrebuje hračky, ale zážitky a vtedy začala scéna.

@anonym_autor nenechaj sa vyuzivat, dobre si urobila. A kto sa ma prist ospravedlnit , je ona. Nechod prva. Ak nepride, je to zrejme narcis a s tym nic neurobis

autor
5. jan 2026

Ďakujem za rady žienky, trošku sa cítim lepšie. Mama s otcom sa na mňa nehnevajú, len ma to mrzí za malého, lebo synovca mám rada. Uvidím ako sa to celé vyvŕbi, ale zatiaľ sa jej ozývať nebudem.

Čo sa týka darčekov od nej, dostala som nejaké kresbičky od synovca a kozmetiku, takže nič špeciálneho, ale o to mne ani nešlo, ja od nej v podstate nič nečakám.

natalka81
5. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor panebože sestra je teda riadna koza! Aj ja som bola slobodna mamička a s dcérou my dve sme často chodili na dovole ku výlety lyžovačky. A neplatil mi to nikto. Iba ja sama.
Ty darujes svojej mame zlaté náušnice a sestra chce tiež darček v tej hodnote???? Podla akého kľúča?
Ona ti kúpila na vianoce čo? A mame kúpila čo?

sova7
5. jan 2026
@anonym_autor

Ďakujem za rady žienky, trošku sa cítim lepšie. Mama s otcom sa na mňa nehnevajú, len ma to mrzí za malého, lebo synovca mám rada. Uvidím ako sa to celé vyvŕbi, ale zatiaľ sa jej ozývať nebudem.

Čo sa týka darčekov od nej, dostala som nejaké kresbičky od synovca a kozmetiku, takže nič špeciálneho, ale o to mne ani nešlo, ja od nej v podstate nič nečakám.

@anonym_autor ty sa vôbec nemusis cítiť zle za to ako zareagovala

dadulkaf
5. jan 2026
@anonym_autor

Mama to ešte len išla zaplatiť, zaplatená vopred bola len záloha, takže to bolo v poriadku.

Sestra teda prácu má, ale pracuje len brigádne, pretože chce tráviť čas so synom a vraj jej stačí žiť skromne. Čiže mesačne zarobí tak okolo 600e, z čoho platí podnájom a vlastne z výživného a toho čo jej ostane z platu žijú tak nejako. Naša mama im často varí a chodia jesť práve domov.

@anonym_autor pracuje brigádne? A to sa chce ako zabezpečiť na dôchodok z brigád? Prepáč, ale je to čistá príživníčka. Vraj chce žiť skromne, ale od druhých si nechá platiť chatu a wellness.

malapepka
5. jan 2026

Verim, ze ti je luto chlapca. Ale nie si jeho mama, zial, jeho mama mu tvori buducnost.

Opisem ti moj osobny pribeh. Sestra mala 4 deti a boli ako moje vlastne. Od malicka som im vselico kupovala, bravala v lete na dovolenky, v zime na lyzovacky, na vikendy do Tatier. Prespavali u mna kedykolvek chceli. Moji rodicia ich tiez dotovali peniazmi ci vyletmi. Po case sa sestra postavila proti mne aj proti nasim rodicom a detom zakazala sa s nami stretat. Deti su uz velke a zjavne zabudli na lasku, ktoru sme im davali. Je to uz 10 rokov, co som ich nevidela 🤷‍♀️ nuz, je to ich mama. Odtrhla ich od rodiny, ktora ich lubila. A to kvoli tomu, ze bola tiez prchka a vsetko muselo byt po jej.
Neupinaj sa na chlapca. Uprac si sestru. Lebo bude s vami mavat a bude sa vam vyhrazat, ze pokial nebudete skakat podla nej, chlapca neuvidite. Jej nastavte hranice.

zazka666
5. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Si veľmi veľkorysá. To sa len tak nevidí. A ako sa tu žienky zhodli, nenechaj si kaziť náladu, a manipulovať. Ono mrchy sa nájdu aj v rodine. Ty nie si povinná jej nijako prispievať. Sestra mi príde taká nedospelá. Vyžadovať taký istý dar, ako si dala mame, je cez čiaru. Na tvojom mieste by som jej viac neprispela ani na ten pobyt na chate. Skončila by u mňa. Nabudúce jej pošli kresbičku, tak ako ona tebe. Na synovca nezanevri, ten maličký za svoju matku nemôže. Želám všetko dobré.

petrofka
6. jan 2026

fuu, posledny darcek by to pre sestru bol. Viac by som jej nikdy nic nekupila. Ani synovcovi. Nie si ani dojna krava, ani nekupujes veci na to, aby sa hadzali do kosa. Aj keby sa ospravedlnila, viac by som jej nic nekupila.

enmery
6. jan 2026
@petrofka

fuu, posledny darcek by to pre sestru bol. Viac by som jej nikdy nic nekupila. Ani synovcovi. Nie si ani dojna krava, ani nekupujes veci na to, aby sa hadzali do kosa. Aj keby sa ospravedlnila, viac by som jej nic nekupila.

@petrofka Dieťa nemôže za jebnutosť matky! So sestrou súhlasím ale nič nedať synovcovi, dieťaťu?Vy ste niektoré faktmmm