Odmietnutie sobáša partnerom
Dobrý deň ,
mamičky / nemamičky ❤️🌹
chcela by som sa spýtať na Váš názor.
S partnerom sme päť rokov a máme spolu tri deti , posledné mesiace som zvažovala nad nejakým spečatením nášho partnerstva , ( svadbou) .. viac-menej aj kvôli deťom aby sme boli oficiálne jedna veľká rodina. Na odpoveďou som čakala dva týždne ,že či, áno / nie.
V závere som pochopila že môj partner nemá záujem o zväzok so mnou , tak sa Vás chcem spýtať čo si myslíte o odmietnutí a čí má vlastne aj zmysel fungovať v danom vzťahu. Ďakujem za Vaše názory ❤️🌹🍀
@petus891 tazke otazky si polozila ale... 5 rokov spolu zijete a mate tri deti tazke nejaky zmysel asi vas vztah doteraz mal.
To, ze tvoj partner si ta nechce vziat najma po 3 detoch a 5 rokoch vztahu by mna osobne minimalne mrzelo, lebo teda nepredpokladam, ze len tak spolu zijete a nespaja vas nic okrem deti. Zaujimal by ma dovod preco nechce a to si musis s nim poriesit ty, musis sa ho opytat a cakat, ze ti da relevantnu odpoved.
Viem pochopit, ze sa to odkladalo a odkladalo, alebo ze predtym si to neriesila a teraz by si chcela, lebo neviem... prehodnotila si to a chces, ale toto si musite vykomunikovat vy dvaja.
Sobas nie je iba o tom, ze sa milujeme ako kone tak sa vezmime, ale co to riesi aj po pravnej stranke a naozaj ako bolo spomenute, nikdy nevies, co sa moze stat a ako druzka/partnerka nedostanes ziaden vdovsky (hoci nemam predstavu aka suma to je, no v nudzi aj 10 eur pomoze).
Myslim, ze si nastvana a zronena z jeho postoja, ale to si musite vyjasnit vy dvaja doma, tu ti nikto neda odpoved. Ak ste doteraz fungovali bez sobasu, milujete sa, pomaha ti, je ti oporou, vies sa na neho spolahnut, tak by som to neriesila radikalnym odchodom ale rozhovorom a poriesenim mozno toho, co ak by sa nahodou nieco stalo.
@petus891 moja odpoved na toto znie asi takto...v tejto dobe zena porodi dieta aj trom chlapom.... A zda sa to normalne bez zavazkov, bez nicoho.. Ked som nasla manzela, vedela som ze dieta mat bez svadby urcite nebudem....nie je to papier... Je to nieco kedy chlap dava vsetkym na znamost, a aj priezvisko o tom hovori koho si...mozno to v tejto "modernej" dobe je uz staromodne...ale proste nic viac a nic menej medzi tym nie je len to, ze si Ta nechce vziat. Nechce Ti splnit voj velky sen...ale chlap ked miluje zenu soravi pre nu aj nemozne.... Vies len smutne je ze to riesis teraz...trosku po funuse. Porodila si mu bez vsetkeho tri deti...tak na co by si ta teraz uz len bral, ked ma vsetko co chce a bez opletaciek? Je to len smutne... Aspon ja by som sa citila strasne...ze nie som hodna byt jeho manzelkou. Hrozne...
Nemá záujem o svadbu všeobecne alebo nemá záujem byť s tebou? Ak nemá záujem byť s tebou, tak odpoveď určite sama veľmi dobre poznáš. Na čo byť s niekým, kto s tebou do budúcna nepočíta? A ak nemá záujem o svadbu všeobecne, bohužiaľ, sú takí muži (aj ženy), ktorým príde svadba ako zbytočný prežitok. 🤷🏻♀️ V takom prípade sa s ním skús porozprávať, že pre teba to znamená to veľa a nech to ešte prehodnotí.
@petus891 ty si si urobila 3 deti s muzom, o ktorom si nevedela, ci si ta chce vziat? Celkom nezodpovedne. Ja by som s takym ani do postele nevliezla, nie to robit deti...
@anonym0001 ty si vliezla s chlapom do postele az po svadbe?
@petus891 ja by som mu jasne po lopate povedala, ze ak sa mu nieco stane, ja nedostanem ani blbu info, ci zije/umiera ci kde je, co s nim je, ziadne rozhodnutie.NIC. -to plati aj v opacnom garde. Ako uz bolo hore spomenute, teraz je uz neskoro svadbu riesit (ja som tiez mojmu muzovi rovno na prvom rande povedala, ze priatelovi dieta neporodim.) Ale na tvojom mieste by som trvala na zabezpeceni teba a deti, co ak sa mu nieco stane, lebo bez "toho zdrapu" si mozete vsetci tak akurat fukat a 3 deti je sakra zodpovednost a nikto nie je nesmrtelny-ani on...
@petus891 milé žienky, ďakujem Vám všetkým za Vaše písmenka , čas , názory , vyjadrenia ❤️🍀🌹 veľmi Ste mi pomohli zamyslieť sa a rozmýšľať , niekedy človek sám nevie a ďakujem za takúto možnosť že existuje kde Vám ľudia povedia svoj názor , poradia, pomôžu , poľutujú.. Všetkým prajem veľa dobrého v živote a krásny víkend všetkým ❤️🍀🌹💐🌺🌸💝
Chlapi, keď tvrdia, že papier netreba, si neuvedomujú, že môže prísť k rôznym situáciám v živote, kedy je ten papier ozaj potrebný. Napr. v prípade smrti chlapa má manželka s deťmi lepšiu pozíciu ako len priateľka, resp. matka ich spoločných detí, napr. v prípade vdovského príspevku, dedičstva atď. Tak sexovať a deti chlap chce, ale svadbu nie. Nerozumiem tomu, príde mi to od neho nezodpovedné a štýl po mne potopa. I napriek môjmu mladšiemu veku som skôr stará škola v tejto otázke..
@anonym0001 Zdieľam rovnaký názor. Tiež by som s takým nespala.
@vevesh vacsinou sa v argumentuje a rata iba so smrtou muza, ale co v opacnom pripade? Chlap by povedal, ze ked by zomrela ona a bola zenou v domacnosti, tak mu je papier nanic. Nic po nej nezdedi, nedostane vdovske, ani deti sirotske, lebo nepracovala. A pri pripadnom rozvode by mu deti aj tak zobrala. Argumenty oboch stran davaju logiku a treba najst kompromis. S troma detmi a po x spolocnych rokoch (stereotyp,...) na neho uz nema prilis paku ho "donutit" ku svadbe.
@petus891 partner to má dobré prešpekulované. Zatiaľ čo ty mu rodíš deti a staráš sa o ne, on nadobúda majetok iba sám pre seba. Tipujem, že aj nehnuteľnosť, kde bývate, vlastní iba on.
Šikovný, niekde sa rehoce nad tvojou blbosťou a ty naivne čakáš na niečo, čo sa nikdy nestane.
@liljana ano, plati to aj opacne, ale ja to berem zo skusenosti z okolia, ze ked zomrie chlap, zena to ma horsie. Ak zomrie zena, chlap to ma lahsie- lebo este stale zaraba chlap 2/3 (ak nie viac)prijmu domacnosti, aj s 3 detmi si vzdy dokaze nejaku mladu zabku nabalalit, ktoru si vezme a nahradi funkcne zomrelu manzelku/druzku. Zena s 3 detmi si velmi horko tazko najde partnera (jedine ak deti budu odrastene) a celkovo je viac citovo zalozena a viazana, cize nebude tak skoro hladat "nahradu". Co sa tyka financii, tak to bude mat o drzku, lebo musi vyzit z 1/3 platom oproti chlapovi. A ak bude chlap chciet deti po rozvode , nedostane ich matka- tie casy su uz prec, ze dieta ide vylucne matke....
Ja stale vidim viac vyhod ako nevyhod tohto "zdrapu papiera", i ked riesit ho po 3 detoch nevidim realne, lebo chlap uz ma vsetko, tak nema motivaciu a ani paky. To zakladatelka strada alebo bude stradat, ak sa cosi....
@vevesh Vdovec s detmi to ma mat lahsie ako vdova s detmi? Uz vidim ten zastup obetavych mladych zabiek, co sa chcu starat o tri deti staremu chrenovi, co zarobi minimalku. Raz tu bude urcite prispevok, ze muzom sa este aj umiera lahsie ako zenam. 😅
Su tu prispevky, ako mlada sa chcela zivit sexom, dostavat drahe darceky a robit sugar babe, lebo sa jej nechce pracovat. Potom je tu kopec prispevkov, ako nepracovat a byt co najdlhsie zena v domacnosti. Za mlada, ked sa da a treba odkladat na neskor, tak vela ludi hlada sposoby ako nepracovat, zena sa zavesi na bohateho frajera, plati jej vsetko a uziva si zivot. Zrazu pride problem, zostane zena sama a ide plakat, z coho ma zit.
@liljana tak povacsine chlap nezarobi minimalku....ale to, ze zena ma ovela mensi plat (a je jedno ake ma vzdelanie, teda okrem tej minimalky, ale hovorim napriklad aj kancelarskych poziciach-chlap ma minimalne 2nasobok platu zeny na tej istej pozicii), je u nas realita a este asi aj dlho bude. Takze ano, chlap bude mat vacsi prijem a bude to mat jednosuchsie. A plus finacne je zena na materskej/rodicovskej mimo pracu. Jednoducho su rozdiely medzi pohlaviami a tuto to citit a dost...
@vevesh Vyhovorky. 🙂 Ten, co sa nechce narobit a travit vela casu v praci, zarobi malo. Ten co chce zarobit viac, musi robit viac.
Ktora zena zarobi malo? Ta s nizkym vzdelanim, bez praxe, co bola dlhy cas doma nezamestnana. Ktora zarobi viac? Ta s VS, s dobrou praxou, dobrym vzdelanim, co travi dlhy cas v praci, pripadne je na veducom postaveni. Aky je rozdiel medzi nimi? Jedna sa nechce prilis snazit cely zivot a druha chce.

Ak si chcela status manželky.tak pred prvým dieťaťom.cakat svadobné zvony po troch deťoch je smiešne.tlacit ho teraz do sobáša je trápne.predpokladam.ze deti majú jeho priezvisko...je to tvoja chýba.ze sa ten sobáš nekonal a že ak sa niekedy konať bude tak z jeho strany nasilu.netlač na pílu.