Odpustenie nevery
Ahojte. Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s odpustením nevery ak sú v manželstve malé deti? Odpustiť aby deti neprišli o rodinu? A či v prípade ak manžel ani vôbec neľutuje, ale skôr sa ešte hnevá, že manželka bola taká drzá a dovolila si neveru netolerovať a ešte na ňu aj prísť? Láska sa z manželstva týmto vytratila zrejme z oboch strán. Aké sú vaše skúsenosti, zostať "kvôli deťom"?
Žienky ďakujem veľmi pekne za názory. Ja nemám kam odísť, žijeme v mojej nehnuteľnosti, odísť musí on, ale on z nejakého zvláštneho dôvodu nechce. Neľutuje, vyzerá, že ma miestami až nenávidí, ale odísť nechce ani za svet aj keď som mu niekoľkokrát povedala, že takto žiť nechcem a nebudem. Je to akoby čakal, že časom sklapnem a prispôsobím sa situácii a nebude mi vadiť, že má milenky. Ale on sa tou milenkou ani ktovieako netajil. Dotiahol ju až k nám domov na návštevu, vraj je to "kamoška" až časom som zistila, že spolu spávajú.
@anonym_autor V tom pripade neviem, co tu riesime. Teda ja by som vo svojom dome chlapa, co si tam vodi milenku a tvari sa, ze ma neznasa, istotne netolerovala.
u nas online nevera, kruta hnusna, klamstva same, najhorsie je aj ked chcem mu dat sancu, zacal sa mi tak hnusit po kazdom jednom najdenom detaily, ze stracam pocit lasky k nemu a obavam sa, ze to nedam
Neskutocne koľko zufaliek je na MK, trpia roky v mrtvom vztahu, bez lasky kde ich muz ma na saláme, nechce ich, odpúšťajú neveru atd.A že kvoli detom? To je tuším tu na koniku pravidlo.Je to kvoli vašej pohodlnosti.Kvoli detom by každá jedna milujúca matka odisla , nechcela by dávať takéto nevhodne vzory detom.Raz sa vám za to podakuju, keď raz budu v takom istom vztahu ako vy.Zeny v com ste vy vyrastali?
To nemáte absolútne ani kúsok ucty k sebe?
Autoka, už tu bolo povedané všetko dôležité, skúsim zhrnúť. Skúsenosť s neverou mám aj ja, manželstvo nevydržalo, požiadal som o rozvod.
Ja som tej svojej neveru skúsil odpustiť, kvôli malej dcérke, ale neskôr mi došlo, že to bolo márne. Ona sa správala rovnako ako tvoj, pomaly až v depresii z toho, že musí "ostať" so mnou a rozísť sa s kolegom/milencom. Namiesto toho, aby sekala dobrotu a prosila o odpustenie, tak sa tvárila ako keby jej niekto zomrel. Ako keby som ju ja "blokoval" za jej cestou ku (svojmu) šťastiu. Po dvoch týždnoch to nevydržala a odsťahovala sa k nemu. Dobre pre mňa. (o mesiac neskôr sa chcela vrátiť ale má smolu, nie som handra).
Vidíš tam tú podobnosť? Sebectvo, sebectvo, len ja aby som sa mala dobre. Čo tam po ostatných. Čo tam po manželke. Čo tam po ďetoch, všetkom, čo sme vybudovali. JA si zaslúžim lepšiu ženu, mladšiu, krajšiu, lepší sex.. Empatia a súcit, hanba? Absolútne žiadna. Ešte aj ten tvoj je pomaly nahnevaný, že si sa mu postavila do jeho cesty za "šťastím". Riešenie je iba jedno, ukončiť to. Ak odpustíš, skôr či neskôr ťa to čaká znova, s týmito ľudmi to inak nebude..
Treba mu ukázať kde sú dvere, nenechaj si ubližovať, dostaneš výživné, zvladneš to.
Skor či neskor to aj tak urobíš, zbav sa ho čo najskor, netrp mu to, drž sa🍀
Žienky ďakujem veľmi pekne za názory. Ja nemám kam odísť, žijeme v mojej nehnuteľnosti, odísť musí on, ale on z nejakého zvláštneho dôvodu nechce. Neľutuje, vyzerá, že ma miestami až nenávidí, ale odísť nechce ani za svet aj keď som mu niekoľkokrát povedala, že takto žiť nechcem a nebudem. Je to akoby čakal, že časom sklapnem a prispôsobím sa situácii a nebude mi vadiť, že má milenky. Ale on sa tou milenkou ani ktovieako netajil. Dotiahol ju až k nám domov na návštevu, vraj je to "kamoška" až časom som zistila, že spolu spávajú.
@anonym_autor autorka, zostať kvôli deťom? Nie, nie a ešte raz nie. A že on nechce odísť z tvojej nehnuteľnosti??? No ja by som sa ho ani len nepýtala, a v momente keby som zistila neveru, tak by som mu povedala, že má deň na zbalenie sa a môže ísť za ňou.
Nemam silácke reči, sama som s dcérou odchadzala zo spoločnej nehnuteľnosti, keď som prišla na neveru.
Ostávať v nefunkčnom vzťahu kvôli deťom, je najhoršie, čo môžu rodičia urobiť. To ich detstvo ostane poznačené neustálymi hádkami, nedôverou. Deti to proste cítia. Všetkým sa nám ale dobre radí, pokiaľ sa sami neocitneme v danej situácii. Ja osobne, by som sa snažila dať na prvé miesto dobro detí, a teda nenechávať ich v takom toxickom prostredí, kde sa vytratila nielen láska, ale aj dôvera a panuje tam nezáujem a hnev.
Práve deti sú tie, kvôli ktorým niečo také nemôžeš tolerovať. Keď Ťa budú vidieť nešťastnú, čo im to dá do života? Ako by si reagovala, ak by raz prišla za Tebou Tvoja dcéra a povedala by Ti , že prežíva to, čo práve teraz prežívaš Ty? Chcela by si, aby sa trápila " kvôli deťom" ?
Tak ak ti tú štetku dotiahol domov a ešte má urazené ego,že si mu tú rozprávku o červenej čiapočke nezožrala, tak by som naozaj bez nejmenšej pochybnosti požiadala o rozvod.Jedného chrapúňa si pamätám, bolo to v 90 r.Jeho manželka vychudnutá, chodila ako tieň,neskôr aj s modrinami.Bol charakter, kurviská si vláčil potom aj domov, on preťahoval v spálni tú štetku a ona v obývačke plakala.Trvalo dlhé roky,kým odišla od neho.Už mali deti dospelé.
Ak chlapa sere skôr to že si na to prišla ako to čo urobil tak nevidím dôvod ostávať. Deti sú alibizmus.
Takto,jedného dňa si pôjde len tak nakúpiť,či natankovať,za tú dobu by som mu zbalila veci do igelitiek (aby prežil mrazi a možno pridala aj poslednú večeru) a vyniesla pred dvere. On sa dokonca ešte hnevá,že si na neveru prišla 🤬😡...no nemal by ani jedno pekné slovo odomna a to nezvykem len tak nadávať 😏.
Odpustila som a nie, nie je to dobré, je to čisté trápenie. Ak máš financie a tým pádom možnosť zabezpečiť deti i seba, tak choď. Keď vo vzťahu nie je úcta, rešpekt, sebareflexia, tak to nemá význam.
Nebudeš prvá a ani posledná sama s detmi. Keď ta podviedol, nemyslel na teba, tvoju lásku a děti. Myslel na tu druhu a uzival si. Toto si strč do hlavy, urobi aj druhy a aj treti krát, aj keby po desiatich rokov. Maj svoju hrdost, nevera je sebectvo a ignoracia voči druhemu, jeho starostlivosti, laske a oddanosti.
Či jak váš vztah budu brát deti, ked budu vetsie, tak sa to urcite dozvedia, ako váš budu brát chlapci? Že to je normálne, že žena to dokáže uniesť a nemá respekt pre samu seba? A dievčatá? Že žena má byť ticho a držať hubu, lebo keď budu hádky, tak im chlap utečie za druhou?
Tak ak ti tú štetku dotiahol domov a ešte má urazené ego,že si mu tú rozprávku o červenej čiapočke nezožrala, tak by som naozaj bez nejmenšej pochybnosti požiadala o rozvod.Jedného chrapúňa si pamätám, bolo to v 90 r.Jeho manželka vychudnutá, chodila ako tieň,neskôr aj s modrinami.Bol charakter, kurviská si vláčil potom aj domov, on preťahoval v spálni tú štetku a ona v obývačke plakala.Trvalo dlhé roky,kým odišla od neho.Už mali deti dospelé.
@anonym_3023d1 😞😞😞😭😭😭
@anonym_autor Ja si mysim, že podľa zákona, pokiaľ si neprajes, aby s tebou býval, tak sa môžeš obrátiť na políciu. To je aj psychické tyranie moja od tvojho muža k tebe.
@anonym_autor aj keď je nehnutelnost tvoja, nemôžeš ho vyhodiť, kým ste manželia. Požiadaj o rozvod, s takým odpadom nema zmysel žiť.
@fadama hm...zvöastny nazor.
Cize kym jej jednu nestruhne v podstate je vsetko v poriasku.
Ze ju mohol napr aj nejakou pliagou nakazit,to je ok.
Nech si uziva,vsak ked ju nebije....v pohodke..
Boze!!!!
Aj zeny bez prostriedkov mozu zacat rozmyslat a konat ako svopravne!
Na zaciatok moze ist k rodicom,na podnajom....nejaka garsonecka sa snad najde
A alo som pisala,hlavne odist by mal on!
@osky 🙄 nikde nepíšem že je to v poriadku
@anonym_autor určite ti tu radia všetky hrdinky Sovietskeho zväzu, čo pri prvom náznaku neúcty a nesúladu odišli od muža. Zarábali strašne veľa, a našetrili pred manželstvom na byty a domy a hneď tam aj s deťmi išli, boli strašne šťastné , preštastné, že sú samy na deti. V tomto štáte si všetko zariadili v prospech detí a fungovalo im to stokrát lepšie ako keď vychovávali deti s mužom a mali podelené starosti s mužom. Samozrejme všetko stíhali so šťastným úsmevom na tvári, boli spokojné a vyrovnané, žiadne depresie z rozpadu rodiny nemali a nezabudli sa o cenné rady podeliť na MK. Riadili sa heslom šťastná mama šťastné deti. 🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_5ee07a nie, neodišla som pri prvom naznaku neucty a nesúladu. Odišla som po mesiacoch zvazovania a snahy o udržanie manželstva. Lenže na to treba dvoch. Odišla som, keď som si uvedomila, že tak už ďalej žiť nechcem, že mi nikto nevráti premarnené roky. Rozvod bol najlepším rozhodnutím môjho života. Nezarabala som nadštandardne, ale s brigádou sa dalo slusne vyžiť, aj na dovolenku pri mori bolo. Nemala som svoj byt, kým sme sa zobrali, ale mali sme spolu s ex dom, po predaji ktorého som si kúpila byt. Časom som spoznala svojho terajšieho muža a roky s ním prežívam to, čo by som s mojim ex nikdy nemala. Takže sa tu nemusíš vôbec rozohnovat, je nás tu na MK takých dosť, len nevidíme zmysel v zakladaní tem - nasla som po rozvode lasku, porozumenie v druhom vzťahu, čo s tym
Takto,jedného dňa si pôjde len tak nakúpiť,či natankovať,za tú dobu by som mu zbalila veci do igelitiek (aby prežil mrazi a možno pridala aj poslednú večeru) a vyniesla pred dvere. On sa dokonca ešte hnevá,že si na neveru prišla 🤬😡...no nemal by ani jedno pekné slovo odomna a to nezvykem len tak nadávať 😏.
@zuzanita1609 Nemože mu vyniesť vecu pred dvere, lebo tam má zrejme trvaly pobyt a sú manželia. Musí sa najprv rozviesť a následne mu zrušiť trvalý pobyt, inak to nepojde.
@anonym_autor 50 komentarov ale malokto ma pravo radit ked to nezazil iba rozmysla skratovo co by urobil. sama autorka musi zvazit aky bude zivot bez toho ...... Velmi vela vztahov toto zaziva ale sami to tak tvrdo a hned neriesime ako by sme radili inym co maju urobit. vela z nas nema ani taku odvahu odstrihnut sa a zacat znova. Jemu sa nechce odist lebo nema kam. Vedela by si to tahat sa? Rozvod, vyzivne a na vsetko sama? Tiez to nie je take lahke ako sa tu lahko vsetkym radi.
@anonym_autor ty si nesvojprávna alebo čo? Ty nemáš kam ísť, hlavne že bývanie je tvoje. Už sa nedivím, že ju doviedol domov, po tomto tvojom komentári. Si žena, ktorá nemá úctu voči sebe samej
@anonym_autor Ja si mysim, že podľa zákona, pokiaľ si neprajes, aby s tebou býval, tak sa môžeš obrátiť na políciu. To je aj psychické tyranie moja od tvojho muža k tebe.
@zara3 to kde si vyčítala? Tieto vaše myslenia. Podľa zákona mu naopak musí umoznit tam bývať aj keď ona nechce
@anonym_autor ty si prišla na neveru svojho muža a on je ešte "na koni"? Noo keby mu to bolo ľúto prosil by o šancu, o odpustenie ...
Takže nie, ani vidieť buly som ho nechcela, nieto ešte s ním žiť nasilu.
Zbalim ho, alebo seba s deťmi a urobím papa....No ešte predtým predbežné opatrenia na zverenie detí...
Lol, odkiaľ sa berú takéto hlupane? Jednu do každej domácnosti. Muž podvádza, nájde si inú, ešte je urazený a žienka šúcha nohami a perie ďalej osraté slipy :D
Co si budeme povídat- obě varianty jsou na hovno- zůstat i odejit- obojí zanechá na dětech následky, které se dříve či později nějakým způsobem projeví- tak to proste je. Zmírnit se to da jen tim, když rodiče- at uz se rozhodnou jakkoli- táhnou za jeden provaz, nabídnou dětem stabilní prostředí, neventilují svou frustraci vuci sobe navzájem a uz vůbec ne vuci dětem a otevřeně s dětmi komunikují.
Na to je potřeba mit silnou a vyzrálou osobnost- a to na obou stranách. Bohužel se to podaří jen malému zlomku paru.
Neslo sice o neveru, ale ja jsem musela ze vztahu odejit, protože by me jinak psychicky a casem i fyzicky rozdrtil. Vedela jsem, ze rozchod bude drsny, ze otec dětí bude delat problemy nejen me, ale i detem, vedela jsem, ze to na ne jednou dolehne…ale stejne jsem musela pryc. Ted v puberte bojujeme s vnitřními konflikty, zranenimi, vzdorem, zlobou…
Doufam, ze ale po tomto turbulentním obdobi, prijde faze, kdy pochopi, ze jina cesta nez rozchod nebyla mozna. Ze jistota, bezpeci, nove nabyta stabilita, kterou jsme rozchodem získali- budou jednou pilirem, o ktery se budou moci oprit, a ktery budou chtit vybudovat i ve svém vlastním zivote.
@anonym_autor ty si prišla na neveru svojho muža a on je ešte "na koni"? Noo keby mu to bolo ľúto prosil by o šancu, o odpustenie ...
Takže nie, ani vidieť buly som ho nechcela, nieto ešte s ním žiť nasilu.
Zbalim ho, alebo seba s deťmi a urobím papa....No ešte predtým predbežné opatrenia na zverenie detí...
@brendaa jeho zbaliť do rozvodu nemôžeš a seba a deti? Prečo by odchádzala z vlastného bytu, v ktorom jemu nepatrí ani kľučka?
@zara3 a čo myslíš, že s tým polícia urobí? No nič, nejde o fyzické ohrozovanie, sú manželia, vyhodiť ho nemôže
@anonym_autor ak miz ma taky postoj tak co da do buducna tvojim detom? Aky priklad? Aky priklad im budete davat ked neviete fungovat ako par a ako rodicia?
Budes na vsetko sama tak ci tak, rodina pre neho stratila vyznam
@brendaa jeho zbaliť do rozvodu nemôžeš a seba a deti? Prečo by odchádzala z vlastného bytu, v ktorom jemu nepatrí ani kľučka?
@anonym_5288c6 nečítala som celú diskusiu, prečo by ho potom nemohla pobaliť, keď jej patrí byt?... nechápem.... iné je, ak by bol byt spoločný alebo len jeho...

@anonym_autor Dům je tvúj, bydlet máš kde. On odejít nechce a chová se jak hovado. Podej žádost o rozvod. Bude to trvat, než se ho zbavíš a bude to asi peklo, protože ti bude dělat zle. Ale teď se taky nechová dobře. Požádej o pomoc rodinu, kamarádky ať se máš o koho opřít.