Opičia láska verzus zneužívanie

6. mar 2023

Ahojte, chcela by som si vypočuť váš názor, možno to niektorá zažila no ja to žiaľ neviem zadefinovať.
Mám priateľa 4 roky, pochádza z kompletnej rodiny, ktorej pomáha asi ako každý syn.
Problém je,že má matku ktorá vie ako má okolo neho "skákať" a doslova vie ako na ňho. Čokoľvek sa stane nerieši to so svojím manželom ale synom. A tým myslím každú drobnosť. Vždy namiesto toho ,aby oslovila manžela osloví syna a stavia sa do role obete.
Otázka je,či sa toto manželstvom zmení alebo prípadným príchodom dieťaťa bude o ňho viac bojovať a podobne. Vlastne sa cítim akokeby som nebola dosť dobrá,a vždy budem na druhej koľaji...ja chápem,že človek má pomáhať rodičom ale niekedy je to cez limit...

matullienka
6. mar 2023

A skúsila si sa s mužom o tom porozprávať? Obávam sa, že ak je to tak ako hovoríš tak príchodom bábätka sa to ešte zhorší a bude syna ťahať ešte viac na svoju stranu prípadne začne chodiť na častejšie návštevy.

aylinn
6. mar 2023

Nie nezmení

lady_hurts
6. mar 2023

Keď máš takéto pocity už teraz, neskôr to bude len horšie. Ideálne by bolo porozprávať sa najskôr s priateľom, zistiť jeho pohľad na vec a uvidíš čo ďalej. So svokrami sa veľmi ťažko "bojuje".

koniarova
6. mar 2023

Nezmení sa to.

annak14
6. mar 2023

Bud sa zmieris s tym, ze to tak je,alebo to nechas tak.ked je raz mamickar ,nezmenis to. Mam to iste doma.

maranta_leuconeura
6. mar 2023

Tyvto zo svojej pozicie nevyriesis, lebo by si sa stavala medzi matku a mlada. To mlada sa musi chciet osamostatnit a dospiet

mondolina
6. mar 2023

moja svokra toto tiež skúšala a hádam aj doskúšala....telefonát 200 x denne, lebo sa odsťahoval ku mne od nej. ako nie výčitky, ale len somariny, tiež je zvyknutá že ju vozil na nákupy, aj keď svokor jazdí len ju nechce zobrať.
vyvrcholili to v jednu nedeľu, rodinný obed a telefón: malinký stojím pred Kauflandom a veľa som nakúpila pod pre mňa. Hovorí jej že teraz sme začali jesť, musíš počkať.
ale ponáhľal sa. vtedy jej rázne vytmavil že toto bolo naposledy.
výrazne obmedzila toto zneužívanie.

jonnie
6. mar 2023

Ako dobre, že v našej mladosti existovali len pevné linky a nemáme zaužívané si volať za somariny. A už ani nemám veľmi komu. Obávam sa, že jej chyba nejaka kamoška.
To v predchádzajúcom príspevku...ak by mňa rodič oslovil 'malinký, malinka' ....to určite nie. Mam meno. Som pragmatik, ale zase naucena fungovať sama.. a napr z obchodu by som volala taxík, nie syna. Poriadok si musí urobiť on a prestrihnut šnúru.

petedea
7. mar 2023

Polozila si nespravnu otazku.
Totiz, mozes si tym byt rovnako ista, ako tym, ze dnes Slnko zapadne a zajtra opat vyjde, ze sa na tom vobec nic nezmeni.
Takze, spravna otazka neznie, ci sa to zmeni, ale ci sa s tym dokazes zmierit.

mikitilik29
7. mar 2023

Poznám tiež jeden taký prípad matka a syn😂 že im zabudli orestrihnut pupocnu šnúru 😂 a syna ek už má 50😂😂

hsjdudhdbd
11. mar 2023

Ked aa narodi dieta to bude este horsie vecsinu casu zaberie dieta a este to malo co budete mat bude riesit mamu

monica25
11. mar 2023

Nezmeni,u nas to bolo horšie po uzavreti manzelstva a prichodom deti
Rozviedli sme sa ,je tomu uz 11 rokov,