Opis našej finančnej situácie a problémov
Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu
@martina2001 jaj ved ak su dotycni manzelia ineho vyznania, to neriesim, lebo to nepoznam, je to ich vec...kedze si uviedla ze ti to potvrdil aj RKC knaz, vyznelo to akoby to bolo aj v sulade s ucenim katolickej cirkvy o sexualnej otazke - co teda vobec nie je...
je to zle a bude este horsie ak sa v tej rodine nestane zazrak. Tym ale nemyslim dalsie dieta ale najdenie prace. Tie deti si zasluzia lepsi zivot ale staranie sa do druhych nikdy neprinieslo nic dobre. Deti ak ich socialka umiestni do domova budu velmi trpiet a budu nenavidiet nie rodicov ale toho kto im chcel pomoct a s takym vedomim by som ja zit nemohla. Na druhej strane radsej nech nemavidia ako maju prist o zivot o dostojny zivot na ktory maju narok.
@veve39
i knezi mohou...."sexovat"...nedavno tu(Italie) byl dossier - jakasi zpoved kneze, ktery verejne rekl, ze jejich poslani NEZAKAZUJE pohlavni styk, ze to zalezi na jejich vnitnim rozhodnuti - t.j. na rozhodnuti jedince.. 😉
p.s. Prekvapilo mne to, myslela jsem si dlouuuuuho, ze tomu tak neni... 😉 myslela jsem si, ze toto poslani je striktne provazano se sexualni abstinenci...(s dalsim jedincem 🙂 😉 )
@vejinka
Chapu jak to myslis, ale neni tomu vzdy tak...
ja jsem mela jedno velke prani, kdyz jsem byla mala...(a zdaleka se nejednalo o tuto situaci autorky pribehu, uplne jiny osud.. 😉)
"Chtela jsem byt adoptovana"..
ver mi, dite ( zhruba po 10.roku) vyciti, ze mama a tata neni vsechno, kdyz vztah a situace neni vporadku.
Nepodcenujme mysleni deti...kdyz dite strada, premysli lepe a racionalneji nez dospely...
kukám že ste sa tu včera riadne rozbehli a zas našli niečo nové, ja som to vzdala 😀 teraz nech píšu ľútosti chtivé obhajovateľky
@irriss no to asi bolo nejako obrazne myslene s tym vlastnym rozhodnutim 😉 - kedze toto rozhodnutie musi vykonat v sebe ked sa zamysla vydat sa knazskou cestou
knazi RKC zapadneho (latinskeho) obradu skladaju pred vysviackou o.i. slub celibatu a su nim vo svedomi viazani...
a knazsky celibat teraz neriesme, bo sme off topic 😀
Udivuje ma, kam az dokaze zajst jedna internetova diskusia. 🙄
Je mi jasne, ze tato zena a jej situacia tu vytocila viacerych, tiez s vela vecami nesuhlasim, ale sudit az takymto stylom by som si nedovolila. Pripada vam normalne, ze niekoho prelustrujete takymto sposobom a prihodite sem vypisy z roznych registrov a podobnych osobnych zaznamov? 😕 Bez ohladu na to, ci dotycna klame alebo nie alebo ako zije, ako vobec niekomu moze napadnut vo verejnej diskusii riesit taketo veci a skopirovat sem taketo info? 😕 To teraz mozme prihodit taketo vypisy aj z vasich zivotov, predpokladam, ze sa vam to bude pacit, ked ste sa v tom tak vyzili... 😨 🙄
Ak vas rozculuje jej zivot a pristup k nemu, tak si nederte zbytocne huby a prsty a podniknite kroky, ktore by mohli mat nejaky pozitivny vysledok. No ale hej, lahsie je nadavat a osocovat a poriadne si na niekom zgustnut a pokojne to urobit sposobom, ktory znacne prekracuje medze. 🙄
Toto je verejne forum a dostane sa sem hocikto, kto vam moze narozpravat hocico, a je to jeho bordel. Ale odveta niektorych ludi je suca na zalobu, to by ste si mohli uvedomit. (Mozno by jej dotycna osoba nebola schopna, ale nikoho netreba podcenovat.) 🙄
A samozrejme, diskusia by nebola kompletna, keby sa nepridala aj analyza katolickej cirkvi a knazov. 🙄
No veru, nevychadzam z uzasu. 😔
inak je zaujímavé, že on tom, že jej muž je agresívny začala písať až po tom, čo ste to tu niektoré spomenuli. a takisto to, že napriek tomu, že je agresívny, nestará sa o rodinu, tak žobre veci aj pre neho. a ja osobne keby som sa bála muža, tak určite nejdem o ňom písať aký je zlý a darebák a nebudem mať v albume voľne prístupnú fotku celej rodiny. však prečítať si to môže každý, to sa nebojí, že niekto z okolia si to pozrie a povie mužovi čo o ňom vypisuje a on sa naštve a ublíži jej?
ak nie, tak pravdepodobne toto majú s mužom spoločnú zárobkovú činnosť...
dakujemvam všetkým. Všetko zlé je na niečo dobré a práve vy ste mi otvorili oči, a nikdy v živote už nebudem žiadat o pomoc takto, dnes som si nasla pár emailov s prácou a už som odoslala aj životopis, s Billy odhadzam, dám vypoved. čo sa týka Davidka, nie je podvýživený, má nejaké zdravotné problémy a lieči sa na detskej endokrinologii v B. Bystrici. Moje deti nemáte prečo umiestnovat do domovou, nechodia otrhané spinavé, školu navštevuju pravidelne a nie sú ani hladné. Laskavo vás všetkých žiadam nestarajte sa do mojho života. Neverím ako niekto dokáže byt taký zlý, som až v úžase. Nikde nie je napísané že som vás žiadala o peniaze, aj pochopenie a troška pozitivnej energie je pomoc. Takže dakujem
@mataklinec nehnevaj sa, ale rozpísať verejne na internet celý svoj životný príbeh vrátane fotky v profile a zároveň vyhlásiť "nestarajte sa do môjho života" nejde dokopy... bez urážky....
@mataklinec
Nechapu, o co jsi nas tedy zadala?
o briketu do obalky? Ted jsi mne fakt nastvala...
@mataklinec na tú diskusiu si vyzvala ty sama, tak teraz neplač
@mataklinec niesu hladne? A co ta nezdravo vyzerajuca plet? Z coho ziju? Z lasky? Alebo prezrad recept ako nachovas vyvazenou stravou 6 ludi zo 70 eur mesacne. Masko.. maslo..mlieko..jogurty
@mataklinec
Toto je pouhy ZAVER Tve prosby o pomoc...toto neznamena, ze
1.DETI MAJI HLAD???
2.ZE JIM JE (bude) ZIMA?
3.ZE JE OTEC A MANZEL AGRESIVNI a deti i manzelka stradaji?
4. ZE OTEC ZANEDBAVA RODINU?
.....
atd...
...jedine, co jsi zapomnela uverejnit, je cislo bankovniho uctu... 😖
p.s. Skoda, protoze mi Te bylo lito, respektive "Tvych" (nasich) deti....cekala jsem, ze se dojde k nejakemu zaveru - o zaver sis rekla sama...tim, ze smazes diskusi, zrejme nezabranis spravnemu konci.. 😉
@mataklinec - zaver prosby☹
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu
@mataklinec vidis, a zase sa do niecoho zenies hrrr.
V prvom rade preco hned podavat a rovno vypoved? Je rozdiel medzi podanim vypovede a podanim ziadosti o ukoncenie pracovneho pomeru dohodou. Zisti si to, co ti je vyhodnejsie, v tomto sa az tak nevyznam.
V kazdom pripade pokial este nemas nove pracovne miesto iste, tak by som este nic neriesila. A nezabudni manzela prihlasit na rodicovsky, teda neviem ci sa to da a ako. Uz je to nejaky piatok co som bola na RD.
na moje otazky odpovede urcite nedostanem lebo je nad slnko jasne ze deti nejedia zdravu a vyvazenu stravu je to nemozne z tych penazi co tu pisala. Alebo je vsetko klamstvo? Nuz ja som chcela pomoct ale vela veci mi nesedi. Ok mozem sa mylit no realita je kruta uz vyssie popisana. Tato maminka musi zabojovat a nabuduce si poriadne premysliet co uverejni na nete.
@mataklinec no, tak ja neviem.ved tvoj zivot si ty sama detailne rozpisala............s otazkou ako vyzit? tak asi preto sa starali, ci?
Nečítala som to celé a ani nemienim...nepridávam sa na stranu nikoho..ale niektoré osoby tu dokázali len svoju úbohosť!!
Už fakt nie je čo rozoberať a o čom diskutovať...rozum sa mi pozastavuje...nech to admin uzamkne čím skôr...Fakt niektoré ste sa predviedli 😕 😨 🤐 😵
Nikto si nepraje byť v jej situácií...a ani nik nevie či sa do nej nedostane zajtra!! 😠 ☹
V dobrej viere, ze sa viete spravat voci sebe ohladuplne a s respektov tuto temu nechavam otvorenu. Skuste diskutovat, tato tema mozno trapi viacero mamiciek na Slovensku a tym, ze nich ukazeme prstom im nepomozeme. Tu treba navrhovat riesenia, je na kazdom cloveku, aby si vybral podla svojich moznosti, sil, odvahy a pochopenia. Vzdajte sa kritizovania, prilozte svoj nazor.
Martin
@mataklinec preco ides dat v bille vypoved, resp.ukoncit PP?? Len Ty nastup do novej prace a billu poriesis, az bude mat malicka pred 3 narodeninami. Co ak nova praca nevyjde? Takto budes mat stale billu!
@mataklinec moja zlata,v dnešnej dobe mat 1 dieta je luxus..a nie to ešte 5 deti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kde vy preboha žijete? My sme boli prednedavnom na tom podobne ako vy,ale vy si za to môžete sami...my sme si nemohli,kedže manželovi zlyhali obličky a musel ist na dialýzu..živitel rodiny...a ja som chcela ist do rakuska robit opatrovatelku,alebo ist niekde tu aspon za upratovačku.....no od dcerky som odist nechcela a nemohla...pretože bola na operascii koli vezikouretralneho refluxu a mala z toho zápaly moč. ciest,čo neliečenie sposobuje jazvednie obličiek a nasledne zlyhanie obličiek...Má každý mesiac zápal a treba s nou byt potom v nemocnici..na výžive a na injekčnych ATB...Naša kríza trvala rok,dokedy nedostal invalidny dôchodok..dovtedy pomáhala rodina,hlavne rodičia,pred Vianocami kamarátky z konika poposielali malej hračky,oblečenie....dokonca sa vyzbierala nemala čiastka penazi na poplatenie šekov..ale o pomoc som nežiadala ako ty.... No tvoj manžel ma dojima..ale fakt..zatial čo môj manžel chcel ist čím skôr do práce a aj šiel,tak tvoj si vybera..tam nie,tam nie..To čo je toto...on je normálny?Lebo nevyzerá to tak....ak je niečo v praci zle,tak zatnem zuby a držim klapačku a robim ako sa da..taham presčasy...ak sa to da..aby som zvládol uživit tých 5 deti čo som narobil a ženu a seba..najprv pozerám rodinu...a potom na seba..ako vidím,manžel sa nemá zle...tak bud to brucho ma od piva,alebo od jedenia..My máme tak isto požičky,aj na byt sme brali...ale davali sme si odklad splátok,písomne...lebo ak sa o to nebudete zaujimat,tak oni aj tak k tomu budu pristupovat...A to,čo ti tu baby píšu....Tak to ti trebalo napísat...aby si vedela,že robite chybu..lebo to si človek len tak neuvedomi...a rada na záver? Skuste ešte požiadat nenavratne od primatora,alebo od starostu peniaze..tiež sme to urobili...a daj si z toho urobit kurz opatrovania a chod do rakuska..tak zarobíš viac a po čase od manžela môžeš odist,lebo je chore ostat s darmožračom....postaráš sa tak aj o deti..lebo najviac su na tom bite deti!!!!!!!!!!!
@damiankad existuje aj take, ze mysliet na buducnost a pripravovat sa na najhorsie scenare pre seba a svoju rodinu, tzv. zodpovednost. Skrblit, sporit, poistovat, neuverovat. Ak mi napises jediny dovod, ktory ma moze dostat do takejto situacie a nemam ho porieseny, tak ti budem hlboko vdacna (bez ironie) a okamzite sa ho budem snazit vyriesit.
Takze asi tolko k ocitnutiu sa v podobnej situacii.
@mataklinec toto tu podla mna presvihlo uz unosnu mieru diskusie.... napis adminom, nech tuto temu zmazu na zaklade ziadosti zakladatelky, pretoze tie prispevky tu uz su moc moc osobne a je tu kvantum sukromnych veci o tebe
baby... lustrovat katataster, facebook.... ako spravte si to kazda, ked sa vam chce dotycna prelustrovat - tiez to u par jedincov robim (zivnostnikov) - ale pisat to do verejneho fora o sukromnej osobe??????????????????????

@olifcek no skor to druhe, vsetky tri boli vystudovane v odbore ziadanom, dve z praxou, jedna bez. skusali ich zakony 4 presne. tie dve vedeli, svagrina nevedela jeden paragraf co sa jej pytali 😉