icon

Opis našej finančnej situácie a problémov

mataklinec
9. nov 2011

Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu

benne
9. nov 2011

@martina2001 hlboko veriaci.. Boh povedal milujte sa A množte sa, cirkev povedala, milujte sa len na množenie.. ja verím Bohu, už sme sa dvojmo rozmnožili, takže sa chystám pokračovať len v tej prvej polovici vety 😅

anjelicek26
9. nov 2011

@benne - za tento prispevok mas u mna velky bod 😅 😅 😅 To si musim niekde zapisat 😅

martina2001
9. nov 2011

@benne my zas tak hlboko veriaci nie sme, teda veríme, ale milujeme sa 😀

annie13
9. nov 2011

@martina2001 ☹ ale ten jej darmozrac nema traktoristu v DT tiez hladaju a moze sediet na zadku nadalej ale aspon v traktore

nibiru
9. nov 2011

@leeenka26 mne jej vzdy bolo luto no dost dlho tam chodila aj som sa cudovala ze sa nebala ze ju niekto uvidi tam cely den stat ale mas pravdu snazila sa. 😒 ja osobne ak by moje dieta nemalo co jest a bola som sama a nemala v partnerovi oporu a istotu tak by som naozaj sla robit hoci co!aj keby som mala ist do najbližšieho bordelu možno si teraz poviete čo som za človeka fuj ale ja by som proste nedokazala povedat svojej malej musime pockat,nemame co do ust!je ti zima zakri sa dekou nemame teplo proste pre svoje dieta by som obetovala,urobila vsetko sama som zazila chudobne dectvo a nechalo to nasledky a som sa zaprisahala že moje dieta toto nezažije!nastastie ja mama muža co je robotny,sikovny a hlavne zodpovedny.

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 ano ludia hlboko veriaci sexuju v plodne dni za ucelom splodenia dietata, v neplodne dni zas len pre pozitok. Da sa to, vela ludi to tak robi, hlavne ludia rozumni, ktori si uvedomuju svoju zivotnu situaciu a poznaju svoje moznosti. Neuznavaju potrat ani antikoncepciu, ale su to ludia pracoviti, lebo aj to je podla Biblie hriech - nepracovat.

leeenka26
9. nov 2011

@nibiru nie nepoviem, aj ja by som isla slapat pre dieta vsetko, no a co. Ja sa za svoje nazory nehambim. Kdezto niekotore by sa mali hambit za to, ake hluposti dokazu z papule vypustit. To je podla mna horsie. 😠

michelleuk
9. nov 2011

pre tie maminky co chcu robyt to o com som pisala vysie....
1)navod na zalozenie paypal u http://vydelky.blog.cz/0611/paypal-com-jak-se-r...
2)linka na paypal https://www.paypal.com/uk/cgi-bin/webscr?cmd=_h...
3)linky na survey http://www.vivatic.com/
http://www.surveynetwork.co.uk/
http://www.surveyhead.com/
https://www.globaltestmarket.com/
tieto vsetky spolocnosti vyplacaju na ucet paypal

annie13
9. nov 2011

@leeenka26 ja by mu dala sexu, ked nemaka nestara sa o rodinu

leeenka26
9. nov 2011

@michelleuk a kolko ti to hodi mesacne ak sa mozem opytat? Stoji to za to? Nie ze by som bola nejaka narocna, len ma to zaujima.

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 neviem ja by som takto nemohla, to by som minula mailand na ovu testy, ja to mám pomiešané 😀 poznám aj iné možnosti chránenia
@annie13 neviem ti čo k tomu povedať, ak by mal voči tým deckám zodpovednosť vezme hoc čo, ja som písala aj minule, na začiatok nech berie čo príde a potom má času hľadať niečo iné, čo mu bude vyhovovať. môj manžel pracoval mimo 10rokov, lebo mal dobrú prácu a prachy sme potrebovali a tu sme a žijeme, ale nemám problém s dákou bankou že niečo neplatím

leeenka26
9. nov 2011

@annie13 skoda reci. Dotycna si to neuvedomi, len tu stracame cas. Ona sem prisla za inym ucelom. Ale bohuzial, nie vsetky to pochopili..Mne stacila jedna jej odpoved a bolo zaradene.

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 Ale ja som mala na mysli silno veriacich ludi. Viem, ze to nie je 100% 🙂)

martina2001
9. nov 2011

@annie13 presne tak, šak má dve zdravé, neunavené ruky, tak nech si ich použije 😀 aspoň si ochytá svoje pomenovanie 😎

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 je mi to jasné, len ja si to neviem predstaviť 🙂

michelleuk
9. nov 2011

@leeenka26 nie nechodi mesacne zalezi od toho kolko spravis napr survey head posiela casto a dost drahe survey a zalezi ci sparvis alebo nie vyplaca ak mas tych 15lib, ked poziadas o vyplatenie tak do 7 dni ti to nabehne,vivatik vyplaca ak mas 10lib do 7 dni,survey network ak mas 21lib aj 2 tyzdne cakas,najviac survey je na survey head a vivaticku oplati sa to

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 Vies ono to nasere, clovek ked sa pozrie na to tak, ze platis si hypoteku, makas dve roboty ty, manzel (priklad, aj ked dost casty u nas na SK, u nas je to tak podotykam) a dotycna si pride na MK, Boh vie preco, lebo rady su na nic, treba pomahat tak, ze podame pomocnu ruku, tak ta ide je..nut z toho a potom sa tu este do teba nejaka chu..ra pusti, co prt o tom vie a je na IQ na tom asi v rovnakej urovni !

anjelicek26
9. nov 2011

@michelleuk - nehnevaj sa ale toto mi pridje ako zasa taka pyramida a ona si to fakt teraz nemoze dovolit.

maja22
9. nov 2011

@martina2001 Tak to je pekný blud 🙄 Myslím to o tom sexe 🙄 Sex len za účelom plodenia detí??????? A čo sme zvieratá? Táto veta ma vie poriadne vytočiť, pretože som tiež veriaca katolíčka a jediné, čo sa od nás chce, je pristupovať k sexu zodpovedne! Patrí len do manželstva, má upevňovať vzájomnú úctu a lásku a ak nechcem dieťa kvôli rôznym okolnostiam prijať, tak si všímam, kedy mám plodné a kedy neplodné dni. Uvedomiť si, o čo v cykle ide a trocha si všímať vlastné telo. Nie je to nemožné. Veriaci pár rieši problém v trojici - oni dvaja a Boh. Myslím každý problém, nielen plodnosť. Nečítala som to tu celé, len úvod a záver a vychádza mi z toho, že manžel potrebuje poriadnu prednášku 🙄 Ale to je ťažké, sama viem, že dospelému človeku nenanútiš nič, môžeš mu len ukázať na dôsledky, ktoré bude jeho konanie mať. Sám musí prísť na to, kde je problém a riešiť ho. A vyžadovať zodpovednosť.

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 su taki ludia 🙂 neodcudzujem to, vedia preco to robia, aby nemali deti ako smeti, 100 uverov a problemy na krku az az.

michelleuk
9. nov 2011

@anjelicek26 aka piramida?nechapem ti nic nepaltis papal je zadarmo,na ziadnej s tychto spolocnosti nic nepaltis oni ti posielaju otazky je len na tebe ci to vezmes alebo nie zadavas tam len svoj paypal,a to je vsetko...

leeenka26
9. nov 2011

@michelleuk neviem velmi po anglicky :(

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 ja som už asi imúnna na také. Tiež som dočasu dosť pracovala a môj muž fakt ráno ide večer príde, síce nemá nikoho nad sebou, je šéf, ale keď niečo chceme jednoducho to tak musí byť. Ja som teraz hviezda na nete, ale zaraz si 3mesiace ani nešťuchnem net, jak mi príde daňové, lebo to robím po nociach, cez deň sa venujem deťom a ešte nehovorím keď mi príde dáky projekt, tak budem spať asi cez deň s malou 😀 ale zas viem že idem do obchodu a mám začo nakúpiť. Viem že keď sa niečo stane mám do čoho ísť a viem že mojím deťom mám čo dať jesť, mám im čo dať do života

michelleuk
9. nov 2011

@leeenka26 no tak to asi s toho nic lebo tu vlastne vsetko musis robyt po anglicky,cely dotaznik...

michelleuk
9. nov 2011

@leeenka26 no tak to asi s toho nic lebo tu vlastne vsetko musis robyt po anglicky,cely dotaznik...kazdu otazku

maminuska
9. nov 2011

Dievčatá po prvýkrát musím povedat úprimne že mi je z niektorých Vás tu úzko , naozaj ťažko.
Vypichovať niekoho fotky z albumu a bavit sa o tom ako vzerá to či ono dieťa, ako vyzerá ich " nepodarený otec " hraničí až s trestnosťou a občianskym právom ( min .ochrana osobnosti a ohováranie ).
To ako rastie ego niektorých z vás je fakt neskutočné , navzájom sa tu hecujete ako jej ktorá čo najviac naloží a vypichujete čo kde napísala a čo kde urobila.
Myslite aj na právne dôsledky svojho konania, existujú aj bezplatní právnici. V tejto veci zasa vy konáte veľmi nezodpovedne, všetky tie ktoré sa tu zabávate na druhom ako kto vyzerá , aký je vypasený ......

martina2001
9. nov 2011

@maja22 ten príspevok o tom sexe si asi trošku nepochopila, tu išlo o extrém hlboko veriacich. Podľa vysvetlení je to ozaj tak, niekedy dávno sa to aj dodržiavalo, čítala som o tom štúdiu. Ale fakt tu ide o hlboko veriacich ľudí, ktorý sú s tým zžitý, ak si to necháš vysvetliť doslovne u farára potvrdí to. Ja som o tom komunikovala s katolíckým aj pravoslavným kňazom. Ja som taká nevypratá huba a čo ma zaujíma sa pýtam rovno

leeenka26
9. nov 2011

@michelleuk tak to je skoda no, po anglicky viem, ale nie dobre moc. A tu je to nutne. 😉 Ale dakujem

luna22
9. nov 2011

@maminuska asi tak

mandragora22
9. nov 2011

@maminuska ja som sice nicim zlym neprispela, ale po precitani tohto tvojho prispevku som sa pousmiala. je sice pravda, ze vypichovat fotky a ohovorit zrejme nie je pekne, ale za toto byt nasim zakonom potrestana? ved nebud smiesna, dnes urazis kde-koho a nic sa ti nestane. existuje zakon na ochranu osobnych udajov a nie na to, ze niekto si tu drbne do albumu fotografiu a niekto iny ju potom odtial okopci do diskusie. to nie je trestne. trestne by bolo zneuzit osobne udaje danej osoby, cim fotografie absolutne nie je 😉