icon

Opis našej finančnej situácie a problémov

mataklinec
9. nov 2011

Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu

michelleuk
9. nov 2011

@leeenka26 nemas zac 😉

mandragora22
9. nov 2011

teda, tu sa to riadne rozbehlo 😀 ze kukam, kam ste to az dotiahli. zase k trtkacke 😀 😀 😀 😀

martina2001
9. nov 2011

@maminuska hovorí sa tu o tretej osobe, jej sa píše rovno lebo o to požiadala, foto čo bolo použité je zverejnené verejne, čiže so súhlasom tým pádom. A pokiaľ sledujem tak posledné komunikácie sú už len úplne bežné

maminuska
9. nov 2011

@mandragora22 veľmi sa mýliš, ak rozširuješ o niekom informácie ktoré sa nezakladaju na pravde, čím mu spôsobiš určitu ujmu tak to hraničí s trestnostou.
A oporučujem každej ktorá sa tu tak skvele baví aby si pozrela občiansky zákonník a čast o ochrane osobnosti .
Mimochodom mne práve prebieha konanie o ochrane osobnosti a bola som v nom uspešná.

leeenka26
9. nov 2011

@maminuska A ako vies ze tie informacie sa nezakladaju na pravde? Poznas tu pani?

olifcek
9. nov 2011

nejdem sa jej zastavat. Pisem teraz iba z mobilu. Rodicak 256eur sa vyplacalo iba do 20mes.dietata, potom uz 190eur. Jasne, ak jej to priznali este v starom roku. Do prace ju vziat nemusia, mozu rovno zrusit.prac.poziciu, jej ponuknut inu, rovnocennu, ak maju. Neviem, na akej pozicii pracovala, ale ak ako radovy zamestnanec, urcite jej maju co ponuknut. Ja bych tiez sla do prace aspon na 4hodky denne, mm by bol s malou a takto by si aspon na suchy chlieb u mna zarobil. Musi byt hrozne takto zit. Chudak deticky

maminuska
9. nov 2011

@martina2001 niekto vytiahol a vypichol jej fotku jej a celej rodiny z albumu a bez jej suhlasu , pol fora sa tu na tom baví ako kto vyzerá z nich. Myslíš že je to správne a v sulade ?

maminuska
9. nov 2011

@leeenka26 aj keby to bola pravda a vy ju tu takto verejne prepierate a znevažujete tak minimálne sa môže bránit cez občana.

pici
9. nov 2011

@halienka to srandujes?

mandragora22
9. nov 2011

@maminuska hm, jasne. a este nam napis, cim uz tu baby sposobuju ujmu dotycnej. uz sa tu uviedlo, ze ona sama si vytvorila album, cim sa absolutne nenarusa jej sukromie, je to s jej vedomim, kedze jej album vidia vsetci. nikto jej fotku neukradol, ani ju nepredava, ani nic podobne. nikto na zaklade fotky ju o nic neobral, neokradol. nic v zlom, ale tiez sa v tom vyznam, tieto zakony som mala namakane asi pred 3 rokmi a neverim, ze sa odvtedy nieco zmenilo. o mne tiez mozu tuto pisat, aka som nevzdelana, nevychovana, ze mam dve hlavy a ziadnu . . . . a nezaklada sa to na pravde. ale kedze nemam IQ hojdacieho kona, bolo by mi uplne jasne, ze s tymto by som na sud ani nedosla, nieto ho este vyhrala 😀 😀 😀 😀

harper
9. nov 2011

@maminuska ta fotka je verejne pristupna na jej blogu, takze ..... nema ju tam danu len pre priatelov.

martina2001
9. nov 2011

@maminuska je to všeobecný názor a súhlas dala už vtedy keď tie fotky zverejnila a nedala si ich zamknúť len pre priateľov, o tom môžeš polemizovať hodiny

maminuska
9. nov 2011

@mandragora22 pozri si ochranu osobnosti v občianskom zákoníku .

maja22
9. nov 2011

@martina2001 naozaj som asi nepochopila, lebo som v živote nepočula ani nečítala také "nariadenie", ktoré by prikazovalo mať sex len za účelom plodenia detí. To by som sa chcela spýtať aj @benne , kedy a kde to cirkev povedala, nech si rozšírim obzory. Odmietam potrat, odmietam antikoncepciu a používam prirodzené metódy plánovaného rodičovstva. Pretože Boh povedal Milujte sa a množte sa a nie Milujte sa, ale nemnožte 😉 A tiež nepovedal len Množte sa. Proste, máme svoj cyklus, nie sme schopné otehotnieť 30 dní v mesiaci a máme aj rozum , aby sme dokázali spoznať to, čo Boh od nás chce a slobodnú vôľu, aby sme sa sami rozhodli, či to prijmeme alebo nie. 😉 A pridávam sa k názoru od @maminuska . Nechodíme v jej topánkach, nepoznáme jej manžela a rodinu, možno sa len chcela vyžalovať a dostala tu nakladačku od tých, ktorým nič nechýba 🙄 Nie každému vychádza život podľa predstáv, nie každý si nájde prácu, ktorú dokáže zladiť s rodinou, s cestovným poriadkom a pod. Každý má svoje možnosti, niekto veľké, niekto obmedzené, tak nesúďme...

martina2001
9. nov 2011

@maminuska nemáš v tom pravdu ona to sama otvorila, vyzvala na komunikáciu

maminuska
9. nov 2011

@martina2001 nedala suhlas na to aby to niekto vytiahol do fora a to uplne stačí .

martina2001
9. nov 2011

@maja22 nechaj si to vysvetliť u farára pôvodný význam Biblie a jej zákonov, ktoré boli dané pre tú dobu

martina2001
9. nov 2011

@maminuska nemáš pravdu

harper
9. nov 2011

@maminuska ale ani nedala zakaz vo svojom albume, "prosim nesirte moje fotky dalej" uz som to niekde videla

maminuska
9. nov 2011

@martina2001 ano ale nie na znevažovanie jej a jej rodiny, vysmievanie sa kto ako vyzerá , kto ako je vypasený a ked niekto napíše že deti su 100 % podvyživené lebo maju kruhy pod očami ......
Pozrite ja tu nejdem nikoho presviedčat, ale veľmi vážte čo píšete, lebo keby som ja bola na jej mieste, isto by som to riešila.

livka299
9. nov 2011

Prečítala som si celú diskusiu a pár "dokonalých" by si malo dať pozor na ústa...nejdem teraz riešiť zakladateľku témy, to už nemá zmysel, pretože tu už ani neprispieva, iba pár z vás si uvedomte, že diskusia nieje povinná...

mandragora22
9. nov 2011

@maminuska takze este raz. kedze jej tymto nikto nesposobuje financnu ujmu, nepochodila by, zrozumitelne? bolo by ine, keby mali dobre zazemie a na zaklade nejakej fotografie by jej niekto konkretny ublizil natolko, zeby ona alebo muz o to zazemie prisli a tak utrpeli ujmu. vtedy by mozno nejak pochodila. avsak to je na dlhe lakte. a navyse... neverim tomu, ze kazda a jedna osoba je tu pod svojou pravou identitou. tak uz fakt neviem, keby uz neviem co bolo, ako by autorka "vypatrala" danu osobu, ktora jej akoze "ublizuje", a navyse, ja kebyze nemam co do pusy, tak radsej hladam robotu, nez sa zapodievat tym, kto mi kde ublizil a hnat ho nezmyselne pred sud. opakujem ti, ze by nedosiahla absolutne nic 🙄

zuzana76
9. nov 2011

@maja22 suhlas, je mi z niektorych zien fakt tazko, nejdem sa nikoho zastavat, mate vo vela veciach pravdu - s pracou atd.., ale nikto, naozaj nikto nemoze kritizovat zivot toho druheho, pretoze nevie cim ten clovek prechadza, dajte jej uz pokoj

benne
9. nov 2011

@maja22 toto nie je náboženská debata, som to do komentu zhrnula veľmi narýchlo, ale stojím si za tým

mandragora22
9. nov 2011

@maminuska ja s tebou suhlasim, ze ohovaranie nie je pekne, to je v poriadku, mas pravdu, ale opakujem sa ako papagaj, ze hoci tu niektore baby poohovarali, alebo teda vyjadrili svoj nazor, ktory nebol celkom prijemny voci zakladatelke, napriek tomu jej nicim nesposobili ujmu. howgh, dohovorila som, lebo asi to nema vyznam 🙄

maminuska
9. nov 2011

@martina2001 v poriadku , ja sa s tebou hádat nebudem , obdobne sa so mnou hádal aj človek ktorý ma znevažoval verejne, bez môjho suhlasu vkladal fotky mna a detí do iných častí ako som povolila , k nim poskytoval znevažujuce výroky a ešte zverejnil aj informácie ktoré sa nezakladali na pravde.
Môžem len povedať že svoj sud som vyhrala a musel sa mi ospravedlnit.

maminuska
9. nov 2011

@mandragora22 minimálne podla občana ak niekoho znevážiš verejne, vyjadruješ sa k jeho vyzáži atď má ten človek právo na ochranu osobnosti.

kohutovci
9. nov 2011

@maminuska keby si bola viac pri detoch ako sa handrkovala s niekym po nete... uz ma vazne tvoje premudrele prispevky vytacaju 😠 este babam napis ze aj teba urazaju a budes sa s nimi sudit a normalne mam rozpravku na dobru noc 😀

mandragora22
9. nov 2011

@kohutovci 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maja22
9. nov 2011

@benne súhlasím, že to nie je náboženská debata a ani by som s tým nezačala, ale reagujem na to, čo si myslím, že je blud, ak nie rovno klamstvo. Ak mám nejakú medzeru vo vedomostiach, rada si ju doplním, ale pokiaľ som o niečom presvedčená, že to nie je pravda, musím sa ozvať 🙄