icon

Opitý syn na mestskej polícii

kaja30
13. dec 2025

Dobrý deň prajem. Prosím vás stala sa nám taká vec. Syn v januári bude mať 18 rokov. Včera sme museli prísť po neho na mestskú políciu, nakoľko ich chytili opitých. Nechodí opitý domov, včera oslavoval nejaký jeho kamarát ktorý kúpil alkohol a pili. Vraj sa zápis posiela na mesto, do školy aj na sociálku. Čo to prosim pre nás znamená ? Čo nás čaká? Má niekto prosím s takouto nešťastnou situáciou skúsenosť ? Syn nemá problémy vonku ani v škole. Nie je problémový, len bohužiaľ stalo sa toto.

Strana
z2
pribinak
13. dec 2025

Keďže idu sviatky a 18 má už v januári tak ho už asi ani nestihnú riešiť
Takáto jednorazová záležitosť sa väčšinou rieši pohovorom a dohovorom

Ak sa to opakuje tak sa odporúča napr diagnostak a podobne. Ale keďže má v januári 18 tak už nič

anonym_417b61
13. dec 2025

Môžu ti "odobrať" rodinné prídavky. Bude ti ich vyplácať mesto, obec keď donesieš bločky z obchodu.

anonym_7c209e
13. dec 2025

dcérin spolužiak sa opil do bezvedomia v 4 tr. zš. bolo to cez letné prázdniny. v sept. normálne nastúpil do školy akoby nič. bol to žiak s mizernými výsledkami v škole, správanie tiež problémové, matka s ním chodila k pedopsychiatrovi, sťažnosti na dieťa bolo neúrekom. Vyrastal v bežnej rodine - žiadna sociálna kategória. Odvtedy už ubehlo pár rokov, nikomu sa nič nestalo. Zš dokončil.
Inak dcéry spolužiaci sa opili v 2 ročníku na sš, plavecký výcvik. Ovracali autobus. Nemali ani len 2 zo správania. a na stužkovej poniektorí ledva stáli na nohách.
Predpokladám že vo vašom prípade bude všetko Ok. buď pokojná.

anonym_3596dc
13. dec 2025

@kaja30 nič sa nestane, zápis sa robí len kvôli tomu, ak by sa to opakovalo, s najväčšou pravdepodobnosťou sa to nebude ani do školy posielať a vôbec nie na socialku (hej, hovoria to). Pokutu za pitie na verejnosti nedostali? 😂 Synovi vysvetli, že nech sa lepšie zašijú nabudúce.

anonym_94cf26
13. dec 2025

Uz to ani nestihnu riesit,idu sviatky.
Vidis,k nam prisli policajti,ze akysi anonym nahlasil syna 17r,ze sam jazdi.Dokonca mu ten anonym stiahol fotky z instagramu,ako sedi za volantom a to podal akoze ako dokaz.Syn uz vodicak ma,jazdi kazdy den s nami.Dokonca ten anonym otravoval a obtazoval autoskolu,kde syn robil vodicak.
Ze ci aj ona,cize to bola zena,ze ci aj ona ma kupit svojej dcere auto,lebo syn ma vlastne auto,jazdime aj na jeho aute.
Ma tiez kamosa,co uz ma 20r,oni su ako dvojicky aj v skole si ich mylia.Obaja rovnaky strih vlasov;brckave tmave,obaja vysoky,stihli rovnako.
Pani si asi myslela,ze mlademu zavari a ze mu zoberu vodicak.Take spinavosti sa deju.Sa este aj policajt pytal mladeho,ci nevie o niekom kto by mu chcel uskodit,ci nema s niekym problem.
Ale aj tak mame tusaka,kto to je a moze si robit profili na fb aj 10.Dobry heker vie vystopovat aj ip adresu.
Ale nechame to tak,nech si zakomplexovana,zavistliva osoba zadrhne s tou zavistou.
Este inatruktor jej jasne napisal,ano ako motivaciu,k uspesnym skuskam by ste mohli kupit svojej dcere jej vlastne auto.
Ako vravi,je zbytocne si robit vodicak ked nema jazdit,vsetko zabudne.My so synom jazdime kazdy den.Sam autom nejde.Alebo ho soferuje jeho dvojca,kamos.Fakt su ako vajce k vajcu.

anonym_94cf26
13. dec 2025

Ale ak neda pokoj,ono tie stiahnute fotky,policajti beru vaznejsie ako pri dospelom,ta zena si ani neuvedomila,ze toto uz je ale aj trestny cin alebo priestupok min.

anonym_ac5982
13. dec 2025

mojmu bratovi sa takmer 18 ročný syn s kamarátmi spil a išli tak cez mesto, samozrejme policajti ich odchytili a doviezli domov. Dostal od kurately ( brat ) polročný dohľad nad ich rodinou , nakoľko tam boli ešte ďalšie deti , 16 a 14. A švagriná tam musela behať, povedala hanba na doživotie, lebo ona je detská zdravotná sestra a polovica mamičiek na kuratele chodí k nim do ambulancie .

anonym_94cf26
13. dec 2025

Dokonca ta zakomplexovana osoba,robi tak zle tej autoskole,ze instruktor je moj byvali sused a ta krava mu poslala aku si kontrolu,co nikdy v zivote ziadnej autoskole neprisla.Takze toto bude asi ozaj zena na hlavu,ak toto fakt ze bude pokracovat tak ja normalne podam to trestne oznamenie.

kaja30
autor
13. dec 2025
@anonym_3596dc

@kaja30 nič sa nestane, zápis sa robí len kvôli tomu, ak by sa to opakovalo, s najväčšou pravdepodobnosťou sa to nebude ani do školy posielať a vôbec nie na socialku (hej, hovoria to). Pokutu za pitie na verejnosti nedostali? 😂 Synovi vysvetli, že nech sa lepšie zašijú nabudúce.

@anonym_3596dc policajt sám povedal že záznam sa posiela na mesto aj sociálku ...

januska12323
13. dec 2025

Nič z toho nebude, maximálne zápis.

anonym_94cf26
13. dec 2025
@kaja30

@anonym_3596dc policajt sám povedal že záznam sa posiela na mesto aj sociálku ...

@kaja30 no ako to zacnu riesit tak to aj skoncia,lebo uz bude plnolety.

kaja30
autor
13. dec 2025
@januska12323

Nič z toho nebude, maximálne zápis.

@januska12323 ale máme ešte 15 ročného syna a opatrujem ZŤP syna hoci ten má už 23 rokov. Tak preto sa pýtam či nebude s toho niečo. O rodinné vraj zrejme prídeme úplne aj keď neviem či len na toho syna čo ho čapli, alebo aj na mladšieho ako som čítala to naozaj neviem ako funguje , ale snáď neprídem aj o opatrovateľský príspevok inak sme v koncoch 🤦

pribinak
13. dec 2025
@anonym_3596dc

@anonym_3596dc posiela sa to na socialku, to je totiž agenda socialky

pribinak
13. dec 2025
@kaja30

@januska12323 ale máme ešte 15 ročného syna a opatrujem ZŤP syna hoci ten má už 23 rokov. Tak preto sa pýtam či nebude s toho niečo. O rodinné vraj zrejme prídeme úplne aj keď neviem či len na toho syna čo ho čapli, alebo aj na mladšieho ako som čítala to naozaj neviem ako funguje , ale snáď neprídem aj o opatrovateľský príspevok inak sme v koncoch 🤦

@kaja30 kvôli tomuto určite nepríde o opatrovateľský príspevok

kaja30
autor
13. dec 2025
@pribinak

@kaja30 kvôli tomuto určite nepríde o opatrovateľský príspevok

@pribinak ach normálne som v neskutočnom strese z toho všetkého. Varím denne, neporiadok nemáme, ale ten pocit že niekto má na vás dozerať alebo čo sa bude diať je hrozný keďže nemáme s tým skúsenosť ani len z počutia 🫣 Len čítam všetko čo nájdem. A ešte neviem čo bude v škole z toho

pribinak
13. dec 2025
@kaja30

@pribinak ach normálne som v neskutočnom strese z toho všetkého. Varím denne, neporiadok nemáme, ale ten pocit že niekto má na vás dozerať alebo čo sa bude diať je hrozný keďže nemáme s tým skúsenosť ani len z počutia 🫣 Len čítam všetko čo nájdem. A ešte neviem čo bude v škole z toho

@kaja30 mladý pán by ale mal nejakym spôsobom pocítiť dôsledky či má za mesiac 18 alebo nie (myslím dôsledky zo strany rodičov)

Jednorazová záležitosť je jednorazová. Treba vážne spozornieť ak by sa to opakovalo

kaja30
autor
13. dec 2025
@pribinak

@kaja30 mladý pán by ale mal nejakym spôsobom pocítiť dôsledky či má za mesiac 18 alebo nie (myslím dôsledky zo strany rodičov)

Jednorazová záležitosť je jednorazová. Treba vážne spozornieť ak by sa to opakovalo

@pribinak verte že pocíti. Taký maličký ako dnes vyšiel z izby by ste neverili. Vreckové skončilo a nastupujú galeje a hlásenie pobytu...

anonym_7c209e
13. dec 2025
@kaja30

@pribinak verte že pocíti. Taký maličký ako dnes vyšiel z izby by ste neverili. Vreckové skončilo a nastupujú galeje a hlásenie pobytu...

zas nepreháňaj. Školu skončí normálne, ak plánuje vš tak aj tam môže v pohode. to už nie je socializmus kde by bolo z toho omnoho horšie.

januska12323
13. dec 2025
@kaja30

@kaja30 neboj sa, týka sa to len tohto syna a maximálne by vás kontrolovali ale kým k niečomu dôjde bude jednanie ukončené lebo bude dospelý.

kiki68
13. dec 2025

Pochybujem, ze nieco z toho bude, sorry, ale ma za mesiac 18 rokov, je to prakticky dospelak

kaja30
autor
13. dec 2025
@kiki68

Pochybujem, ze nieco z toho bude, sorry, ale ma za mesiac 18 rokov, je to prakticky dospelak

@kiki68 áno 26.1. bude mať 18. Len ide o to že máme najstaršieho syna postihnutého a poberám opatrovateľský príspevok, tak či nebudú na nás pozerať inak ako na bežnú rodinu kde by sa také niečo stalo. Nemáme s ním inak žiadne problémy či doma či v škole, proste si hlupáčik uhol . To že by sme prišli o rodinné príspevky už nejak prežijeme hoci chýbať budú určite, len proste nie je to nič príjemné vedieť že na vás má niekto dozerať ako na asociálov alebo teda čo sa bude vôbec diať 🤦

zuzana76
13. dec 2025
@kaja30

@kiki68 áno 26.1. bude mať 18. Len ide o to že máme najstaršieho syna postihnutého a poberám opatrovateľský príspevok, tak či nebudú na nás pozerať inak ako na bežnú rodinu kde by sa také niečo stalo. Nemáme s ním inak žiadne problémy či doma či v škole, proste si hlupáčik uhol . To že by sme prišli o rodinné príspevky už nejak prežijeme hoci chýbať budú určite, len proste nie je to nič príjemné vedieť že na vás má niekto dozerať ako na asociálov alebo teda čo sa bude vôbec diať 🤦

@kaja30 do skoly sa to tusim tiez posiela, mozno nejake pokarhanie z toho bude maximalne, kazda skola ma v skolskom poriadku zakaz pozivania alkoholu, ma smolu, ze ho chytili

sevrin
13. dec 2025

Ja som sa prvýkrát sťal ako 5 ročný ale nepamätám si že by rodičia mali z toho nejaký prúser 😁

kaja30
autor
13. dec 2025
@zuzana76

@kaja30 do skoly sa to tusim tiez posiela, mozno nejake pokarhanie z toho bude maximalne, kazda skola ma v skolskom poriadku zakaz pozivania alkoholu, ma smolu, ze ho chytili

@zuzana76 pokarhanie ? Veď nepil v škole

anonym_ee7967
13. dec 2025
@kaja30

@kaja30 A? On je ziakom skoly, aj ked prave nie je vyucovanie, aj cez prazdniny...moze sa to brat, ze kazi dobre meno skoly...

kaja30
autor
13. dec 2025
@anonym_ee7967

@kaja30 A? On je ziakom skoly, aj ked prave nie je vyucovanie, aj cez prazdniny...moze sa to brat, ze kazi dobre meno skoly...

@anonym_ee7967 no pekne 🤦 Tak som sama zvedavá aké problémy a kde všade nás vďaka tomu čakajú...

kaja30
autor
13. dec 2025
@sevrin

Ja som sa prvýkrát sťal ako 5 ročný ale nepamätám si že by rodičia mali z toho nejaký prúser 😁

@sevrin tak keď po vás nešli na políciu tak logicky žiadne keď o tom nikto nevedel

ivett1
13. dec 2025
@kaja30

@anonym_ee7967 no pekne 🤦 Tak som sama zvedavá aké problémy a kde všade nás vďaka tomu čakajú...

@kaja30 https://rodinka.sk/vychovavame/puberta-a-dospie...
pozri link vyššie, v článku je to vysvetlené a o tom, že by mala byť informovaná škola sa nič nepíše...
PS: ak nie je tvoj syn problémový a nechodí "oslavovať" narodky s kamošom každý deň/víkend a len doplatil na svoju mladícku nerozvážnosť, určite sa trápi viac a mrzí ho to...

zuzana76
13. dec 2025
@kaja30

@kaja30 mne sa zda, ze ked to pride z policie na skolu, tak sme davali, tiez sme mali par takych aferok, ale zavisi, nakolko svedomiti su vasi ucitelia, policia, ci to naozaj budu riesit. Oni zakaz pozivat alkohol plati, aj ked ziak nie je v skole. Ked si vypije doma a nikto o tom nevie, tak nic sa nedeje. Ale tym, ze ho nacapali policajti, tak vserko zavisi od ludi. Mozno mu nebudu chciet zle s nejako to ututlu, ale kludne to aj riesit v skole mozu, ak pride sprava z policie na skolu.

zuzana76
13. dec 2025
@kaja30

@kaja30 alebo aj ked nie policia posle list, tak nam zvykli poslat zo socialky, lebo vyzadovali vyjadrenie triedneho ucitela, overovali si, aka je to rodina, ako sa o dieta staraju. Ako triedny ucitel som pisala take spravy, pravdivo, o dochadke, prospechu, spoluoraci rodicov so skolou. Neislo len o alkohol, aj ine priestupky, napr dieta bolo chytene pri kradezi atd… ono skola sa to vacsinou dozvie, ak nie od policie, tak od socialky.

Strana
z2