Oplatí sa plánovať vopred aktivity?
To sú tretie jarné prázdniny čo som sa dôkladne pripravovala na jarné prázdniny, že si beriem dovču strávim ju s deťmi, vymýšľala aktivity. Nadrábala som si aby som mala týždeň kľud, a mohla sa venovať iba deťom. Kúpila vstupenky do aquaparku, vybrala film čo si môžeme pozrieť, požičala som si aj korčule.
A skutočnosť, jeden rok sme sa pobili o kúpeľňu , zaradom sme všetci podľahli črevnej chrípke, vlani úradoval covid, tento rok kiahne. Toľko som plánovala, tak som sa do toho vžila. Najšokujúce je, že všetky moje plány realizovala moja nová kolegyňa, dôkladne zdokumentovala a zverejnila na fcb aj ig. Kupko, wellness, zoo, lyžovačka, korčule a kino. Podľa všetkého zajtra budú mať na programe hracie centrum. Máme rovnako staré deti, oni to tiež všetko vidia.
Čo by ste v pondelok ráno povedali kolegyni v práci?
Nič. Však nemáš na tie svoje výmysly patent. A keď nechceš aby kolegyňa používala tvoje know how tak nabudúce drz jazyk za zubami.
Že dúfaš, že si to užili a bohužiaľ vám to kvôli chorobe nevyšlo... kolegyňa s tým nič nemá, sú veci čo neovplyvníš jednoducho... chápem, že to zamrzí, keď ste sa tešili, ale určite si to vynahradíte inokedy a spravíte si nejaký pekný víkend aspoň 🙂
Nič.. A keď ti to vadí, drz nabudúce jazyk za zubami.
u nas plati pravidlo - netesit sa, lebo sa nieco vzdy pos.rie
A teda na 99% to sedi. Ja uz ani deckam nic dopredu nehovorim. O ziadnom vylete, ani akcii, vsetko necham na poslednu chvilu. Lebo oni nevydrzia, tesia sa jak besne a potom bum.
Ked sme pri tych jarnych - minuly rok zacala choru hned na zaciatku prazdnin jedna, tento rok druha. Cize bolo "veselo".
A este mame doma Mikulaske prekliatie, lebo kazdy bozi rok su tie chudence na mikulasa chore. Z 9 rokov zivota, boli 8x na Mikulasa chore. Prisam-fakt.
Takze tesenie je u nas prisne zakazane.
Chápem že je ti to ľúto, ale na ten program nemáš predsa "autorské práva". Skôr buď rada, že si ju inšpirovala a má ťa za vzor. A to ti je ľúto tých pár fotiek na fcb? že sú to jej fotky a nie tvoje, hm? Ešte budú víkendy a voľné dni, dobehneš aj program aj sociálne siete😉.
Nič, maximálne by som sa jej spýtala ci si užili a ako sa mali. Osobne nechápem toto predbiehanie sa kto ma viac zážitkov a viac foto na Insta ci fb.
Ja dopredu plánujem len dovolenku mimo domu. Teraz sme mali týždeň prázdniny tak boli sme raz lyžovať a raz v kine a nejaké aktivity doma a okrem lyžovania nikto nevedel so sociálnych sietí kde sme boli a co sme robili. Vyzdraviete a môžete to všetko absolvovať co si si naplanovala
kolegyňu by som mala na háku. plánuješ program pre rodinu alebo pre kolegyňu??? no a odpoveď na podstatu: nie, neoplatí sa pri malých deťoch plánovať, lebo stále do toho môže niečo vojsť. ideálne je rozhodnúť sa spontánne s ohľadom na zdravotný stav a počasie.
@pinkgirl sociálne siete sú mi v paži, nekvačkám tam každú chvíľu svoje deti, jedlo ktoré jeme, ani domácich maznáčikov. Dostala som ponaučenie na celý život. Len sa zamýšlam mať tým čo by bola povedala keby sme sa stretli jeden deň v ZV potom v BB ďalší deň v LM.
Akoze mas pocit, ze si jedina, kto kedy vymyslel vylet do aquaparku, kino, korculovanie, navstevu detskeho centra? Chapem, ze ta stve, ze to u vas vypalilo inak, ale kolegyna za to nemoze. A nemoze ani za to, ze ju sledujete s deckami na fb…
Ježiš nič 🙄🙄🙄. Ako keby kolegyňa za to mohla... Len by som sa jej požalovala, že zas nahovno prázdniny a že jej v dobrom závidím, že mali taký dobrý program. Akože čo jej chceš povedať??? Nechápem...
@sissy27 ešte skús presvedčiť, že každý to robí v takom poradí ako som to naplánovala ja.
Nie absolutne sa neoplati planovat..ale my sme extra smoliari v tomto..vsimam si, ze aj v okoli sa sem-tam nieco udeje, co rodine prekazi plany ale u nas je to zakazdym..tak ale mame 4 deti, tak asi preto - vacsia pravdepodobnost 😅
To vazne toto riesis? No tak si vzala inspiraciu. Asi nie je tak originalna, taly planovaci typ a tvoje napady sa jej pacili...a co by povedala? Ahoj, je tu krasne, dakujem za tip na vylet....
Hm, tak dalo sa tomu predísť očkovaním. Mimo toho, aj nám sa to stalo. Vscsinou plánujem štýlom, že kde je práve lacno a vždy fenomenálne zážitky. Naposledy inak: som išla presne tam kde som chcela, splniť si sen, super hotel… a ako sme nastúpili do lietadla, prvá vracala dcéra ešte pred odletom a do konca dovolenky my všetci zaradom 😂 tak za mňa fakt radšej neplánovat
Tých podobností je každým dňom viac. Kúpim niečo v H&M, objednám cez net, hneď sa pýta odkiaľ to mám. O pár dní kúpi, objedá a deti majú hneď rovnaké tričko, bundu, čiapku.
Môj syn mal ísť so školou tesne pred prázdninami na výlet do Viedne. Deň pred výletom ochorel a bol chorý celé prázdniny. A teraz čo? Mám teraz nenávidieť všetkých, ktorí na tom výlete boli a užili si jarné prázdniny? Na jednej strane chápem, že ťa to mrzí, na druhej strane som v šoku, že za to najhoršie na tom celom považuješ to, že kolegyňa s deťmi bola všade tam, kam si chcela ísť ty. A čo si čakala, že urobí? Povie deťom, že budú sedieť doma, lebo jej kolegyňa s deťmi sú chorí? Alebo ju plánuješ za to nenávidieť? Alebo čo vlastne?
@h2 ďakujem bežím objednať deti na covid očkovanie
To ťa ozaj tak vytočilo že bola niekde s rodinou? A trápi ťa poradie v akom slede to absolvovali...? No a čo, veľa ľudí hľadá inšpiráciu u iných, nemajú čas na svoje plány - vymyslieť niečo. A fakt ona nemôže za to, že to tvojej rodine nevyšlo.
Berieš takú banalitu nejak veľmi vážne, povznes sa na to - o nič predsa nejde.
a preco Ta to serie, ze opakuje? to nemas ine problemy? ved, ked nechces, aby po Tebe opakovala, tak jej neprezradzaj veci a hotovo... sice ma mrzi, ze Ti nevysli plany, ale to kvoli comu sa hnevas na kolegynu je fakt detinske
Vieš, hovorí sa Dopraj, bude ti dopriate. 😉
A prečo ti to vlastne vadí? Ja pravidelne "kopírujem" dobré nápady a aj pekné veci od kamosiek a známych a ony zas odo mňa 😄 a absolútne nijako mi nevadí, keď sa ma suseda spýta, odkiaľ má dcéra bundu a o týždeň má jej dcéra takú istú a celú zimu chodia v rovnakých. Skôr sa teším, že aj oni našli vyhovujúcu 😁 a keby som stretla kolegyňu na výlete, o ktorom som jej hovorila, akurát sa poteším, že vidím známu tvár a v robote by sme to potom prebrali, čo sa komu páčilo. Takéto stráženie si nápadov a objavov ide úplne mimo mňa.
@viky173 od teraz budem po každom nákupe presviedčať deti aby v žiadnom prípade nepovedali v škole kde sme boli skúšať topánky alebo jarnú bundu.
Juj, aká si vzťahovačná.😠
Lol, daj si pohar vina alebo cokoladu a zamysli sa nad svojim postojom, ved mna by kleplo, kebyze mam take kraviny riesit
to nie sú nejaké výnimočné plány , kino , zoo, wellnes, to vymysli z 10 žien presne 9. Takže nič výnimočné. Výnimočne je napriklad, že pôjdete na vystup na nejaký blizky kopček, alebo sa preveziete vlakom do iného mesta a budete sa tam tulať. Ale toto ? NIč nezvyčajné
😀 radosť že sa takýto šibnutí ľudia medzi nami pohybujú 😀
Ty fakt nemas inej roboty, len sledovat minutu po minute co robi kolegyna a umierat zavistou? Ty musis byt fakt strasne nestastny clovek…
Uz mi tu chyba len uvaha o tom, ze za vase choroby moze kolegyna, ktora vas naschval niecim nakazila, aby ste mali pokazene prazdniny a ona si mohla uzit “vas” jedinecny exkluzivny program za vas. A samozrejme tie plany si s nou nezdielala dobrovolne, to ta cez obednu pauzu zhypnotizovala a vytiahla ich z hlbky tvojej mysle…

nič...s úsmevom na perách by som opísala naše kiahne...
ber to s nadhľadom...