Oplatí sa sťahovanie do zahraničia s deťmi?
Manzel sa chce aj kvoli situacii na sk prestahovat do zahranicia.
Mlmentalne pracuje v zahranici ako manazer dobre platene atd. Chodi obcas tam obcas z domu. Byvame v novom dome na sk samozrejme hypo a pod. Mame dve male deti. Ja sa vsak odstahivat zatial nechcem. Je mi tu dobre a som ucitelka momentalne md. Cize ja sa v zahr nezamestnam s mojou kombinaciiou. Ucitelstvo bol
Moj sen.. deti su male ale bojim sa ako to bude v zahr skolke skole. Ja jazyk som popravde uz tiez zavudla dohovlrim sa ale bejake vybavlvacky urad dr skola nehrozi. Som nestastna ... neviem kde im bude lepsie ale slovensko smer rusko... uz fakt neviem
Chapem co prezivas a urcite sa musite dohodnut, aby jeden netrpel, ale teda ak manzel uz je "uplacirovany" v zahranici, takze ste tam "jednou nohou" a teda vziat do uvahy vyvoj tu, rozhodne by som to nezavrhoval... a este k tomu, ked najblizsie roky budes doma s detmi... mozno (iba napad)... to vyskusajte...
Prenajmite dom, prestahujte sa do najmu do zahranicia a skuste to kym skonci materska/ rodicovska... potom uvidite...
Aj my sa plánujeme odstahovat a riesime zatial len tie zakladne veci. Rada si s Vami vymenim skúsenosti.
O aku krajinu sa jedna? Pokial rakusko/nemecko, tak by si mohla robit vychovavatelku napr. Pedagogiku mas, iba nemcinu by ti trebalo. Mas male deti, ale aj pri nich by si sa vedela ucit jazyk...
@guiseppinka presne, tam by stacilo mat b2 a k tomu vziat ten kurz na rekvalifikaciu. A mala by dobry job a tiez moznost mat deti niekde v skolke/ druzine v tom areali.
@kiki68 nepotrebuje ziadny dalsi kurz. Na freizeitpädagogin by jej stacila jej vyska
@guiseppinka momentalne je to uz inak, pre Vieden ano, pre iny Bundesland ten kurz. Ale neni to nejaka mordovacka, to mas nejake hodiny teorie, vela praxe a potom si ju rovno nechaju. Ako je to pomerne jednoducha cesta k dobremu jobu.
@kiki68 abgeschlossene ausbildung in freizeitpg alebo abgeschlossene pg berufsausbildung (sozial, hort... pg). Ok, bola by otazka ako by ju posudzovali..
@guiseppinka No ja mam tiez Lehramt na sk a kazdy Bundesland v AT to ma inak v tomto smere 😀 je to taky kockopes
@kiki68 preto vravim, ze je otazne ako by ju posudzovali. Ale teoreticky by to malo stacit... v kazdom pripade je to super job
Ako vysokoškolsky vzdelaná žena by si nemala mať problém oprášiť si jazyk, kedysi sme sa na gymnáziu učili 2 jazyky, ak sa nič nezmenilo musela si sa učiť aj ty, takže od nuly by si asi nešla. Taktiež by som od VŠ absolventa čakala určitú schopnosť flexibility, samostatnosti a schopnosti rozhodovať sa samostatne.
Manžel sa chce sťahovať, ty nie, Modrý Konik tu nič neporieši, akurát si tu prídu povzdychať zase všetky, ktoré sa už už balia, ale ešte nie celkom.
@sisaka velmi jednoducho sa vam to hovori🙂 po prve mam dve male deti, ktore este nechodia ani do skolky, takze som na nich cele dni sama, pretoze sme 500km od rodiny, takze nejaky volny cas na ucenue pre mna viac menej neexistuje. Jasne, ze mam zaklady anglictiny z gymka, ale uz viac ako 10r som ju okrem dovolenky nepouzila..Takze neviem ci take oprasenie by stacilo na to zamestnat sa v skole a ucit deti, kt rodny jazyk je anj🙈 A rozhodujeme sa spolu, kedze sme manzelia. To ze jeden chce a druhy nie, neznamena, ze on pojde a ja ostanem. Chcela som nejake rady zien, ktore presli tymto procesom stahovania alebo su v stadiu.
Kazdopadne dakujem vam za ziadnu radu 😀
A ano mam kombinaciu sj- spanielcina. To mozem ucit, lenze taktiez na to potrebujem aj vynikajucu anglictinu ucit tie deti a pochopit ich skolsky system atd ..
@21021996 inak so spanielcinou mas velku sancu na gymnaziach v rakusku... hlavne vacsie mesta
Moja sesternica pracuje v Anglicku v škole ako pomocný pedagóg. A je spokojná. Len ona s rodinou odišla ešte keď bola Británia súčasť EÚ. Teraz je to komplikovanejšie.
V Anglicku si najprv vybavila kurz, potom školu tuším 2 roky a prijali ju už počas toho štúdia len mala iný status.
Takže dá sa.
Dakujem vam za rady a odpovede🙂 nejako sa uz len rozhodneme snad spravne🙂
@21021996 máš aprobáciu slovenčina- španielčina? Však španielčinu môžeš učiť úplne všade, aj v Anglicku.
Nepíšem, že jeden má ostať a druhy ísť, ale keď sa dvaja nevedia dohodnúť, tak MK to za vás neporieši.
Odišla som zo Slovenska s malým dieťaťom a gymanzialnou angličtinou, ktorú som sa učila 3 roky. Viem presne, čo obnáša urobiť takéto rozhodnutie a odísť do zahraničia
a to manźel nemal žiadnu angličtinu a nežil a nepracoval nikdy v zahraničí na rozdiel od toho tvojho
Ahoj, som v UK.
Mozes Tu ucit ako teaching assistant v skole.
V UK su aj Slovenske skoly, funguju vacsinou v sobotu, tak popripade by si aj tam mohla ucit, urcite by bol o teba zaujem.
Kde v UK je manzel?
Pracovala som ako učiteľka v Anglicku a ak sa sem vieš dostať na mužove víza a pod tak napríklad asistentku učiteľa by si mohla robiť prípadne cover teacher ( zastupujúcu učiteľku), druhá verzia je dosť o držku ale v podstate robíš v triede baby sitting ( na secondary) a ani tá angličtina nemusí byť úplne skvelá ale treba sa pripraviť na drzé deti, kedže ťa nebudú poznať a už ťa možno nikdy neuvidia tak si proste viacej dovolia.Škôlky sú extrémne drahé takže neviem či by sa ti to oplatilo robiť ak máš 2 deti čo by potrebovali škôlku. Je to určite možné byť učiteľka aj tu ale nebude to určite hneď a jazykárov je tu vždy málo. Myslím, že bola aj schéma že vláda platila univerzitu ak chceš byť učitelka španielčiny alebo francuzstiny lebo ich je málo aj keď viem , že ty si už vyštudovaná.
@21021996 na učenie cudzieho jazyka vôbec nepotrebuješ dokonalú angličtinu. Poznám slovenských učiteľov, ktorí tu učia rôzne odborné predmety a ich angličtina nie je dokonala. Syn má napríklad teraz na strednej škole na Culinary arts (varenie) učiteľa Slováka.
Ale samozrejme, keď sa budeš na to pozerať štýlom, že nič sa nedá, tak sa určite nebude dať.
Odchod do zahraničia je závažné rozhodnutie, tam keď jeden z partnerov tomu nie je moc naklonený tak to býva problematické.

Ak chceš, kľudne mi napíš riešime niečo podobné aktuálne