icon

Opustila som tyrana a chce mi zobrať dieťa

lucie0505
8. nov 2014

Ahojte, pred 2 mesiacmi som opustila partnera, lebo po narodeni syna sa ku mne zacal spravat velmi zle .. vycital mi, ze sa staram len o maleho a nie o dom .. vecer chodil domov v case, ked som maleho kupala a uspavala a on cakal, ze vsetko hned zahodim a pojdem mu hriat veceru ..pritom ju mal nachystanu, mal si ju dat len do mikrovlnky. Nevazil si nic, co som doma robila, ze som sa vzorne starala o jeho syna. Dokonca aj ked som si nasla brigadu a chcela prispiet do rozpoctu, tak som bola je...ta . Proste sa z neho vyklul manipulator, ktory chcel doma putku bez vlastneho nazoru. Ponizoval ma, psychicky tyral a ked na mna druhykrat polozil ruku, tak som povedala dost. Neskor som sa dozvedela, ze svoje byvale priatelky regulerne mlatil.. Vyhodila som ho z domu, ktory je pisany na mna, takze majetok neriesime .. Aj po tomto vsetkom som mu nebranila vidiet maleho, aj ked za nim bol len parkrat na polhodinku. Neprispieva mi na neho nic a ja som to nechala tak, lebo to chcem vytiahnut na sude. On sa mi vyhraza, ze mi nikdy neda pokoj, ze mi zo zivota urobi peklo a ze maleho bude ziadat do opatery alebo striedavej starostlivosti. Pritom mu nejde o maleho, ale o pomstu .. Mate s tymto niektora skusenosti? Moze mi ho naozaj zobrat? Maleho este kojim a neviem si predstavit, ze spolu nebudeme .. Som normalna celkom inteligentna baba a chcem bojovat co to da, ale uz som s nervami v koncoch ..

angela8585
9. nov 2014

@radopp nevdacny v com? ci vlastne v com by sme mali byt vdacny? tvojmu vyplodu fantazie. A co sa nam vrati. Ty ani nevies presne zastat svoje presvedcnie, ci vieru. Si smiesny. Aj ja som volakedy verila, ale som dospela a otvorili sa mi oci

lauricka
9. nov 2014

@lucie0505 bola si sa poradit s pravnikom? To bude najrozumenjsie. To, co robi Tvoj chlap, je celkom normlane, takych kretenov chodi po svete, bohuzial, strasne vela a mnoho zien sa s nimi musi natahovat z tychto dovodov, ach jaj, zavesit ich za gule do prievanu by potrebovali 😖 😠

lauricka
9. nov 2014

@radopp Ty si asi nezazil poriadneho psychousa, ktory je tak inteligentny, ze Ta vie obalamutit, aky je najlepsi pod slnkom, velmi nepriestrelne, cielene a absolutne bez pochyb. A potom sa clovek nestaci divit. Su aj taki geniovia, mozno by si sa sam divil, ze by si mu naletel.

krysty
9. nov 2014

@radopp inkvizítor :D :D :D vymieraju sice pomaly...

caoli
9. nov 2014

@krysty … ale kym sa tak stane, dokazu pekne otravit svet.

mala_hobitka
9. nov 2014

@radopp Ako ty si ma dobre pobavil. "Sex je vážna vec. Rodia sa z neho deti." Počul si niekedy o antikoncepcii? Však keď ty si jeden z tých čo budú mať sex po svadbe - prosím tvoja vec. Ale do druhých sa nestaraj. To že žena spraví chybu vo výbere partnera nie je viazané na to či sa vzali alebo spolu len žijú.

Kvôli takým ako ty sa diskusia točí okolo tvojich irelevantných rečí namiesto toho aby ste mohli vyjadriť podporu Lucie0505.

Lucie0505 - kľud, vydrž, tvoj syn je ešte veľmi malý na to aby vôbec mohol byť v otcovej starostlivosti bez teba, a kým vyrastie tvoj ex aj zabudne že má syna, taký ľudia sú príliš sobeckí

tanja0808
9. nov 2014

@lucie0505 ahoj uplne viem o com hovoris, momentalne riesim ten isty problem

radopp
10. nov 2014

@mala_hobitka Veď už čítala že bábatko zveria jej, lebo je to bežná prax, a otec by starostlivosť oňho nezvládol. Neviem načo jej to mám písať aj ja. Hlasujeme o pravde?

jennky13
10. nov 2014

@radopp zaujimalo by ma o co ti ide : o to, aby si ukazal na potrebu krestanstva ? ...to si velmi nezvladol, najprv si skus pozamatat pred vlastnym prahom, vybrat brvno zo svojho oka - tvoje prispevky velmi laskou neoplyvaju, skor hovoria o farizejstve a zakonictve - co chces ukazat? - ze zakon je dolezitejsi ako clovek ? - keby si bol krestanom, tak by si chapal co znamena milovat budes svojho blizneho ....ale zrejme je lahsie otrieskavat ludom o hlavu zakon ako v zivote vyzarovat lasku a porozumenie.....
....tak sa nad tym zamysli, farizei a zakonici ludom nikdy nepomohli,......viem, ze su v katolickej cirkvi uzasni ludia, ktori by sa za tvoje prispevky hanbili- ak si teda katolik, tak im nerob hanbu...

radopp
11. nov 2014

@jennky13 Z teba cítiť nenávisť voči kresťanstvu a všetkému ľudskému. Asi máš problém pochopiť písaný text a nebudem sa opakovať. 🙂

jennky13
11. nov 2014

@radopp nemam v srdci nenavist voci krestanstvu a Bohu, ale nepaci sa mi, ked pod ruskom krestasntva a Boha kamenujes ludi ......myslim, ze Bohu , o ktorom si asi presvedceny, ze je , sa tym velmi nezavdacis. Aj Islamki extremisti pod ruskom svojej viery podrezavaju tych, ktori s nimi nesuhlasia.
Skus menej sudit a viac skusit porozumiet tomu, co ludia prezivaju a cim ziju.

moonlight1210
11. nov 2014

@radopp kvôli ludom ako ty, odchadzaju ludia z cirkvi a hladaju svoju vieru inde. ty boziu lasku ponukas ako zaucho z kazdej strany.
myslim, ze sa ti to vrati, ak sa ti to uz nevracia ako bumerang. mozno preto si taky agresivny sluha bozi.
sejes vietor, znes burku a este sa tomu divis.

a na zaver odporucam precitat pred spanim okrem biblie aj literaturu o manipulátoroch a hranicnych poruchách osobnosti prv nez zacnes v tejto oblasti rozdavat rady. a moze sa dokonca stat, ze sa v nich aj najdes.

@lucie0505 vase dieta je male, preto mu sud s najvacsou pravdepodobnostou nedovoli mat ani striedavku, ani ti ho vziat. moze byt len to, ze ho smie vidat v urcenom case v tvojej pritomnosti.
ak chces, skoc k psychologovi, vysvetli situaciu, ze potrebujes papier o tom, aka si osobnost (keby chcel hrat na to, ze si labilna a dietatu pri tebe nieco hrozi), nech mas vopred posudok, ze si ok.
povedz exovi, ze nemas obavu, ani keby na teba postval socialku, lebo nemas co skryvat a budes iba rada, ked sa presvedcia, ze starostlivost o dieta zvladas a nic mu nechyba. dokonca ani to jeho obvinovanie, ze sa nestaras o domacnost (ak nemas moc casu v podstate potrebujes jednodnovu upratovaciu catu - popros mamu, kamosky - co date dom doporiadku od strechy po pivnicu a dalej to budes uz iba udrzovat, nema ti kto rozhadzat, lebo pan tvorstva tam uz nebyva a ty si tych par veci a hrncov po sebe uz spraces rychlo).
aspon mu na chvilu vezmes vietor z plachiet.
skus oslovit jeho byvale, ci by boli ochotne na sude svedcit o jeho povahe, keby to doslo tak daleko. povedz im rovno, ze sa snazi pomstit vasemu babatku, len aby ti ublizil, lebo si ho vyhodila z domu, ked ta zbil. mozno budu mat sucit, mozno odmietnu, nevies. za pokus nic nedas.
podla moznosti mu nic z toho, co si zabezpecis vopred (ak sa ti to podari) nepovedz, budu to tvoje tromfy, na ktore sa nemoze pripravit a vyvratia jeho tvrdenia.

radopp
11. nov 2014

@jennky13 Slovo "islamskí extrémisti" je urážka. Sú to vojaci.

jennky13
11. nov 2014

@radopp hmmmm, su to dve slova a nie jedno 🙂 - ale nejde o to, ze su to vojaci, ale ze v mene svojej viery ublizuju druhym...ide o prirovnanie ich motivu ...aj oni su presvedceni, ze konaju podla boha ....ale zabijaju ....aj ty mozes byt presvedceny, ze konas Boziu volu a ublizujes.....kazdy z nas moze takto reagovat ....ak povysime princip nad cloveka ....mozme nechtiac ublizit. Netvrdim, ze ublizit chces, ale mozes nieco, co ti vzacne otlkat inym o hlavu a ludia budu od teba utekat ....a verim, ze to vo svojom zivote nechces....

radopp
11. nov 2014

@jennky13 Nejde mi do hlavy, že pred svadbou spoznala milého (predpokladám) chlapa, a po svadbe ju začal biť.

timea7
11. nov 2014

@radopp tak tebe to ísť do hlavy ani nemôže.....dokonca ani keby ti to kladivom vtĺkali....

zdenopeta
11. nov 2014

Ahojte, toto sú ťažké veci a všetci nesieme v sebe nejakú tu chybičku a keď vo vzťahu nieje tolerancia a odpustenie, nemôže to ináč ani dopadnúť a potom to už je na nože dá sa povedať. Som v rovnakej situáciu, ale nemám rád ľudí, ktorý tu hneď píšu komentáre a odcudzujú toho druhého, len na základe jednej strany a toto je častá chyba u vás žien. Mnohé vzťahy sa dali zachrániť, ale k ich rozpadu veľa krát dopomohli presne takéto hlúpe rady vykašli sa na neho je to blbec a hovado. Ja som na tom rovnako ale nejdem tu kydať na priateľku aj keď ja to cítim, tak že ona mi veľmi poubližovala a teraz čakáme tiež na súd, situácia je vyhrotená, máme 1,5 ročnú dcérku a je jasné, že ako otec mám záujem o ňu bojovať, nechcem jej ju brať, prečo by som to robil? Mám veľa práce a nestíham všetko, som v zahraničí a staviam dom a bol som šťastný keď som si maličkú mohol zobrať na noc zo soboty na nedeľu a v nedeľu ráno ísť s ňu do kostola a vrátiť ju matke a rýchlo ešte na stavbu a o 17stej rýchlo 8 hodím cestovať autom do práce. Toto je už minulosť, už mi ju nedá iba cez deň a už mi ju ani neukáže na skype, ale vydržím do súdu. Uvidíme ako dopadne a potom keď dokončím dom a podarilo by sa mi stretnúť ešte dobrú partnerku, tak isto si budem žiadať o striedavú starostlivosť. A viete prečo sa nám vzťah rozpadol? Kvôli peniazom, dával som je 200 euro plus mala rodičovský a žila u rodičov a vždy som ešte na všetko prispel a kúpil čo bolo potreba, to mala čisto iba pre nich na stravu, ostatné išlo do stavby, ale ona chcela viac, ale nikdy mi nepovedala že prečo, len že ona potrebuje odkladať do budúcna, ale to by som sa zase s domom nikde nepohol, Skrátka ja som to videl tak, že sa treba teraz trošku uskromniť, postaviť a potom si žiť, ona naopak ona chcela teraz žiť a tak to dopadlo. Na stavbe bola asi dva krát za 3 roky, vyhovárala to tým že ten dom nieje jej, lebo stavebné povolenie bolo na mňa a stým sa už nič nedalo urobiť a zmeniť to čož by som urobil keby sa dalo, ale žiaľ asi to tak malo byť. Takže nesúďte, poradiť môžte ale len objektívne. 🙂

jennky13
12. nov 2014

@radopp neviem , ci si zenaty, ale podla mna nikdy nespoznas toho druheho dokonale .....vzdy iba cast, ktoru ti chce ukazat ....kolko muzov je pred svadbou milych , pozornych a neznych a po case sa stanu majetnicky a nasilny .....kolko takych pribehov koncilo az vrazdou, ked sa utyrana zena rozhodla branit....tak neustriehla mieru .....
....v zivote cloveka je vela bolesti,,,,za niektore si mozme sami, ale niektore nam proste ustedril zivot , ale napriek tomu vzdy potrebujeme podporu ludi okolo ....dobre a povzbudive slovo, je ako pohar vody smadnemu...aj tak sa ten clovek musi rozhodnut sam a zit svoj zivot podla svojho uvazenia, my mozme len pomoct vykrocit...

jennky13
12. nov 2014

@zdenopeta nikdy nevies poradit objektivne ...vzdy je to len a len subjektivny pohlad ...aj ten tvoj .....tazko radit v tvojom pripade....vies, muzi sa casto zenu za cielmi, ale zeny chcu vztahy, chcu mile nezne chvilky, v ktorych budu vediet, ze su milovane a chcene .....ano , chcu aj domy, kde by mohli s rodinou zit ...ale nemoze to byt na ukor vztahu .....ktovie , mozno tvoja zena citila , ze dom je pre teba dolezitejsi ako ona , mozno sa bala buducnosti - ona na materskej , nemala prijem a bala sa, ci ju neopustit a nebude mat nic, ....neviem....to chce cas, porozumiet tomu druhemu ....a chapem, ze ked si pracoval v zahranici a doma si staval dom ....nemal si cas ani energiu na cas na svoju partnerku .....ale co nepolievam, to vedne....

radopp
12. nov 2014

@jennky13 Uvedom si že nereaguješ na to čo píšem, ale mi vkladáš slová ktoré som nepovedal. Ľutovanie jej nepomôže. Partner sa dá spoznať lepšie pri dlhšom zoznamovaní. Nehrnúť sa do svadby.

zdenopeta
12. nov 2014

@jennky13 Pekne si to napísala, ale skôr by sa to hodilo na mňa, ja som ju veľmi ľúbil a ona mi nevedela ani šťastnú cestu popriať keď som cestoval do práce ☹ a keď som v horúčave pracoval na stavbe a požiadal som ju o krém na opaľovanie, tak mi vynadala, že som debil a že nič mi nedonesie, ale na azete do druhej v noci s druhými chlapmi vedela písať skoro každú noc, už je to tam a ideme ďalej, Tvoj názor beriem trošku nie na dnešnú dobu, ktorá je veľmi ťažká a na slovensku sa žiť normálnym a obyčajným ľuďom nedá, len prežívajú od výplaty po výplatu , tak že treba mať nejaké priority a ciele a spoločne ich zvládnuť a tešiť sa z toho, to je život si myslím ja 🙂

trubelka13
12. nov 2014

no neboj nemoze ti vziat nic hlavne nevymazavaj spravy a ak budes mat moznost nahraj ho ako sa vyhraza 🙂

radopp
13. nov 2014

@zdenopeta Nevedel si pred svadbou aká je?

zdenopeta
13. nov 2014

@trubelka13 kokos iné rady, že nahraj si ho :D ale zabudla si predtým napísať aby ho riadne vyprovokovala, lebo isto nikto bez príčiny sa nevyhráža, všetko je iba akcia a reakcia. Vo všetko je veľa otáznikov, ke´d vedela že jej priateľ má rad keď mu ona zohreje večeru a ono ho ľúbila, tak by si deň usporiadala tak aby ke´d príde mu tu večeru zohriala a potom išli trebarz spolu maličkého okúpať, lebo ináč to riešiť, ale ak to takto cítila že mu nebude robiť otroka, tak len aby si nenašla horšieho, alebo lepšieho čo jéj bude robiť všetko čo jej uvidí na očiach, život je sviňa 🙂 ale takéto podlé rady, urobí to použije to a narobí tým ešte vyše zla 🙂

trubelka13
13. nov 2014

@zdenopeta zazila som ze ani probokovat sa nemusi aby clovek sa zacal vyhrazat tak tu na mna neutoc...ja som tiez v srackach a snazim sa riesit ale ked druha strana vidi ze je vsetko v poriadku urazanie ponizivanie a neviem co vsetko co spravis?? Povedz CHLAP...a k tvojej situacii kt som si momentalne precitala hold smola ze si natrafil na taku..ja by som bola rada keby moj chlap sa chyti a postavi dom..snad najdes taku co ti pomoze a bude vyhovovat..

radopp
14. nov 2014

no len či nejde o neliečenú ponorkovú chorobu

danik1505
15. nov 2014

@david1991 to je hrozne, co si napisal... ja by som nikdy takto nedokazala urazir ani len cloveka, nie este nejaku vysiuu bytost, ktoru ma v ucte niekolko milinov ludi... nedokazala by som urazit bohov ani zidov, ani budhistov, hinduistov, ani nikoho ineho, lebo ide uz len o IQ a cit a inteligenciu ako taku vo vztahu k ludom... je mi zle z tvojho vyjadrenia, lebo mi je uplne jasne, co si za cloveka a ake deti raz ty vychovas- bez akejkolvek uty, respektu, cistych egocentristov, ktori si nebudu nikoho a nic vazit- a dufam, ze teda ani teba nie, ked si ich tak naucis... pekny den

radopp
17. nov 2014

kritizovať náboženstvo je ešte horšie ako kritizovať politikov 😀

puklica13
17. nov 2014

ja neviem, v poslednej dobe mam pocit ze sami trollovia a vymyslene temy.... 😎

david1991
25. nov 2014

@danik1505 Moje deti pojdu do kostola len cez moju mrtvolu 🙂