icon

Oslava narodenín u svokrovcov

marco157
21. júl 2016

Ahojte, chcem sa podeliť s Vami s jednou problematikou ohľadne oslavy narodenín u svokrovcov.

Je to problém, pretože sa tam vôbec neteším, lebo znovu a znovu to isté, milión ľudí zo strany manželky, od nás nepríde nikto, pretože situácia medzi mojimi rodičmi a mojimi svokrovcami je nahnutá od krstu našej dcérky, ktorá bude mať teraz rok.

Všetko sa začalo na krste pred cca 11-timi mesiacmi. Tiež oslava bola u mojich svokrovcov. Tam ma zosmiešňovala svokra, že som pokazil oslavu pretože som nezabezpečil hudbu a pokazil som ryžu na oslavu a odsťahovali sa príliž skoro s malým dieťaťom, ani sa somnou nebavila. (čiže sa úplné blbosti)
My sme bývali mesiac po nerodení dcérky u mojej svokry a potom sme sa odsťahovali do bytu do vedľajšieho mesta a to bolo hlavnou príčinou toho, že začala byť svokra ku mne odmeraná, pretože som jej tzv. ukradol dcéru (najstaršiu dcéru), moju manželku, že načo sa sťahujeme preč a podobne...proste jej to vadilo, že ideme preč a začalo to aj tým, že som raz povedal manželke, že už chcem odísť a svokra to započula a bolo z toho veľké "boom" tak som si povedal rázne, že odchádzame, pretože nám do všetkého rýpala, malého brala stále, že ona ho bude pestovať a podobne, kŕmiť a tak, kočíkovať a všetko možné, dokonca ja som sa k malej len sotva dostal a to som otec. Mne sa to nepáčilo, dieťa má byť u matky od narodenia, aspoň to je môj názor. Manželka stále ešte kojí a malá má rok.
Dokonca keď manželka ochorela na zápal prsníkov po narodení, tak chcela jej zobrať pomaly 3-mesačné dieťa z nemocnice, že ona sa bude o ňu starať, kým bude moja menželka (matka) v nemocnici a kým sa tam nevylieči. To bol už vrchol. Vtedy som sa dosť rozčúlil.

To je tak na začiatok. Ubehol rok, nejako sa stretávame, ale ja stále myslím na tieto začiatky, pretože ma to trápi, svokra pokazila oslavu krstu mojej dcéry. Mojich rodičov to veľmi trápi, hlavne matku a odvtedy sa nestretli, pretože mojej mamy sa to dotklo veľmi ako ma zosmiešnila na oslave krstu a aká bola ku mne odmeraná keď sme sa odsťahovali.

Blíži sa oslava narodenín našej dcérky, manželka trvá na tom, aby sme urobili oslavu u nich, a už to je tu ... mne sa tam vôbec nechce ísť, proste nemám chuť, lebo vidím tú nepodarenú oslavu krstu aj tu, že sa to nebodaj zopakuje. Z mojej strany tam nejde nikto, moja matka chce urobiť oslavu zase druhú u nás niekedy o mesiac, keď bude mať voľno z práce.

Celé to je o tom že proste mám neskutočnú nechuť tam ísť, pretrpieť ten deň, chcel som robiť oslavu niekde na dovolenke ale nevyšlo to, manželka chce silou mocou u nich spraviť, ale vidí to že mne sa tam nechce a je z toho smutná že to takto je.
Mne sa to nepáči, ale urobím to pretože ju ľúbim a kvôli svojej dcérke.
Má niekto z Vás takýto podobný problém ? ☹

prosím nejakú radu, alebo niečo podobné prosím....ďakujem

Strana
z3
jonnie
15. okt 2025

Si chlap a otec rodiny? Tak urob rozhodnutie chlapa, bo svokra ta bude kormidlovat stále. Vieš si prenajať restiku na obed, nemáš robotu, neutrálna pôda a hajde každý domov.
Ale musí byť s tebou žena za jedno. Možno by ste sa mali ešte ďalej odsťahovať, i keď občas pomoc s dieťaťom je fajn. Ci sa tak budú všetci pretekať, keď bude chodiť do školy...

Strana
z3