icon

Oslovenie mater pred deťmi

19. apr 2023

Ako by ste reagovali, keby vám muž povedal pred trojročným dieťaťom že dieťa nemôže za to, že má takú MATER!?

Varím, pečiem, starám sa navyše od MM. Som znechtená, že učí deti k neúcte k matke, aj som si poplakala. Dueťa bolo dnes u svokrovcov po dlhšom čase a muž mi vyčítal, že tam nechodí (svokra nedodržiava nariadenia lekárov a malému sa stav thišžuje)
Povedala som mm, že za také správanie tam už vôbec malý nepôjde

Strana
z2
autor
20. apr 2023

@reanda vieš čo už zvažujem že mu to nejako citlivo musím povedať. Dieťa sa tam tešilo ale nerobí mi to dobrotu keďže oni ma nemusia tak že robia zle. Mám pocit. akoby boli deti v ich rukách len nástroj. Veľmi zvažujem či rám ešte bude chodiť kvôli tým vzťahom ale na druhej strane čo mu mám zakázať? Nerobí mu to dobre je zdeptaný ;(.

autor
20. apr 2023

@annm81 bežne žiaľ. Ja len utekám pred ním lebo sa stále opakuje a rozpráva nevhodné veci. V poslednom čase fakt akoby naschvál pred deťmi. Už ani nemám záujem aby s nami vôl a tak sa sj snažím aby deti mali kľud.

stanislavicenka
20. apr 2023

@sheila121 preco? Ak svokrovci, teda stari rodicia.nevedia dodrziavat nariadeni lekara a porusuju pravidla, ide o zdtavie dietata. Tiez by som ho k starym rodicom nepudtala. Je smutne, ze to nevedia pocbopit dospeli ludia, ze dieta musi nieco dodrziavat a oni na to kaslu. Ked to nevedia pocbopit, tak nech porozmyslaju nad sebou, nie nad matkou dietata, preboha. A aby mi.muz povrdal mater? A i tebe ako matke by sa to nepacilo. Berie sa to skor ako invektiv

reanda
20. apr 2023

tak ked mu to vysvetlis, hadam nieco pochopi.. ale najdolezitejsie je smerovat cely vztah k nejakemu definitvnemu rieseniu, nie v tomto zostavat a riesit iba ciastkove veci, ako su vztahy so svokrovcami

autor
20. apr 2023

@reanda už na tom pracujem. Najhoršie že si to odnesú zas len deti a ja.

reanda
20. apr 2023

tak treba sa to pozriet z tej svetlejsiej stranky, ze mate sancu na lepsi zivot a nie, ze na to doplatite

asod
21. apr 2023

@reanda To oslovenie nie je to najhorsie. Raz v kostole pri kazni p. Farar povedal : a vybral sa Jezis
za svojou materou.... Skoro som odpadla. Stalo sa to v kostoliku v Bratislave.

zdenin
21. apr 2023

@nwnw ocot? To som ešte nepočula

paulita
21. apr 2023

Súhlasím s tebou, aj mňa by takéto oslovenie od muža urazilo. A hlavne keď to povie pred malým dieťaťom... Požiadaj ho, aby to viac nerobil.

jana_eyre_2
21. apr 2023

@evamarek77 starých rodičov? Tých ktorí nedodržiavajú nariadenia lekárov?

My máme v rodine vážne choré dieťa a jeho starí rodičia si tiež plne neuvedomujú, že jeho genetická porucha sa nedá zmenit a tak musia dávať pozor na to čo je.. keď to nedodržia môžu ho ohroziť na živote, tak neviem či by si takých ľutovala...

kvietocek87
21. apr 2023

A čo je na tom také strašné, veď aj v básňach sa tak označovalo.

reanda
21. apr 2023

@asod tak je vela slov, ktore sa daju pouzit aj normalne, aj ako nadavka.. aj 'mamka' a 'tatko' sa niekde v rodinach oslovuju bezne a niekde je to brane ako hanlive oslovenie.. autorka ale zrejme vie, ako to jej muz myslel, ked to povedal

reanda
21. apr 2023

@zdenin my sme rodicom zo srandy hovorili 'ocot' a ' mamut' 😀 miesto oco a mama 🙂

slovakboy
21. apr 2023

Odporúčam ti zamerať sa na seba na dieťa a na vzťah ty a dieťa. Nerieš a nekomentuj rodičov ani muža. Nie pred dietatom. Čo robia oni alebo čo hovoria o tebe váš vzťah nenaštrbí naopak ak dieťa uvidí že ty si milujúca dobrá mamka a dedko s babkou o tebe zle rozprávajú, naštrbí sa ich vzťah k dieťaťu.

lenkadenisa
21. apr 2023

MM materské mlieko? 😂

senta_sofia
21. apr 2023

Je to aj na manzelovi, aby sa ta zastal a aby ste si stanovili urcite pravidla. Ak sa on matky boji a neozve sa a potom sa vadite len vy dvaja, nema to zmysel. Nestojis muzovi ani za to, aby sa ta zastal. A mozu ma tu vsetky, ktore tvrdia, ako jej mas byt vdacna za to, ze ti vychovala muza, bozat v rit.

autor
21. apr 2023

@lenkadenisa také niečo :D, veľmi podobné v jeho prípade.

evica17
21. apr 2023

@senta_sofia hej toto milujem, ked mas problem so svokrou, tak vsade len citas, ze asi taka zla nemoze byt ked vychovala muza co si si vzala a mas jej byt za to vdacna a nechat si orat na chrbte za to dokonca zivota. och joj

Strana
z2