Oslovovanie svokry vnučkou. Poradíte?
Ako by ste zareagovali, keby ste sa dozvedeli, že Vaša svokra v tajnosti učí Vaše dieťa teda svoju vnučku, aby ju volala mami? Moja dcérka má 2 roky, doteraz sme (ja ani nie, svokru som ani poriadne neoslovila nijako) ju volali starká a zrazu to chce zmeniť....a mňa to akosi raní, veď mami je matka..... tak volali deti (môj manžel a švagor) aj svokra svoju mamu a teda aji starú mamu a jej to je veľmi vzácne, lebo deti starú mamu milovali a ona svoju matku tiež.........prečo sa ma nespýtala, či by ju tak malá mohla oslovovať na počesť svojej maminy--- ale aj tak, neviem čo by som povedala..prečo sa neozvala doteraz? niekedy mám pocit, že sa správa ako keby bola jej mamina ona.....mám jej niečo povedať, že si to neprajem? ako volajú Vaše deti babky?
tak toto by som nikdy nedovolila. mama je len jedna.
za žiadnych okolností by som to nedovolila a hlavne by som jej to na rovinu povedala. Ani ja nehovorím mojej svokre mama, pretože mamu mám len jednu a tak to navždy aj zostane!
Tiez by mi to poriadne vadilo a zatrhla by som to 🙂
podla mna to je neskutocna drzost. urcite to svokre slusne vysvetli. maminka je len jedna a to si ty! 🙂
Neviem niekedy je lepsie veci zbytocne neriesit a rozpitvavat..ked je ti to vyloyene proti srsti tak sa porozpravaj zo svokrou..narovinu ze ti to ublizuje, ze mama chces byt len ty. Ked bude ten rozhovor prebiehat v klude a bez zbytocneho oduvania sa tak isto najdete nejake pekne meno pre starku ktore bude vyhovovat vsetkym,
Ty kokos...to je už čo za sprostosť. Normálne na rovinu by som jej povedala, že si to neželám. U nás je babka od otca oslovovaná ako starká a babka od mami...teda moja mama je oslovovaná babka. Môj partner má ešte syna z predchádzajúceho vzťahu a ten volá moju mamu iba krstným menom.
podla mna z toho bude aj to dieta pomylene, ze aj Teba aj babku bude oslovovat mami 😨 😨 Inak, to strasne neznasam, ked niekto robi taketo veci poza moj chrbat (tak ako moja, ta so mnou podstatne veci absolutne nekonzultuje ani nekomunikuje - vsetko len so svojim synacikom a bezo mna) 😠
Vadilo by mi to "poza chrbat". My sme moju staru mamu (maminu mamu) odjakteziva oslovovali "mami", nikomu nam to neprislo divne, hovorila jej tak moja mama i otec, my coby deti sme to opakovali a uz ostala "mami" (zase sme nikdy v zivote neoslovili mamu "mami"), stary otec trval na starom otcovi a bol z neho "stary" 😎 Vadilo by mi to len v pripade, ak by aj mna aj staru mat dieta oslovovalo mami, ale kym mna oznacuje inak, je mi dost fuk, ako oslovuje stare matere (kym to zase nevadi im)
mama si ty a svokra je babka alebo starka, pripadne stara mama (ale to sa uz velmi nepouziva) ...proti osloveniu "mama" by som zakrocila
ja by som urcite nedovolila, aby moje deti volali svokru mama.Ved ani ja ju tak nevolam, oslovujem ju menom a moj muz mojich rodicov tiez menom. Ved to nie su nasi rodicia, aj ked my sme sa vzali.Kazdy ma len jednu matku a jedneho otca.A starych rodicov treba volat ako starych rodicov.Aky ma rodina zvyk u nas je to starka a dedo.Urcite by mo je deti nevolali moju svokra mama, to by som ich tam radsej nepustila a hned by sa zbadala kolka bije 😀
juuj mne by sa to tiez nepacilo 😠 .
Ja by som svokre razne povedala, ze si take nieco neprajem. Ani ja ju nevolam "mama" a nikdy ani nebudem. Je raz babka tvojej dcere, tak nech ju aj tak mala oslovuje!
Porozprávala by som sa so svokrou a povedala jej, že si to neprajem. Ja volám síce svokru mamka ale stále si vykáme. Miška osolovuje svokrovcov dedko Palinko a babka Milka a moju mamku babka XXX ová, teda priezviskom.
starká..pre boha,moju svokru by ani nenapadlo,aby učila môjho syna aby ju oslovoval mami... !!! Je nejaká divná ! To musíš na rovinu povedať , že si to nepraješ !!!
vo francuzstine sa babicka povie "mami" a dedko "papi" a matka je maman a otec papa. Ked si to nezelas musis to na rovinu povedat. a co na to vravi manzel?
Ja moju babku z maminej strany volám babka a z otcovej strany babička❤️ a obidve zbožňujem😁

Na osloveni ani tak nezalezi, skor na tom, ze Ti to robi poza chrbat...ale predpokladam, ze aj to preto, lebo ludia sa boja komunikovat, tak sa asi bala Ti to nadhodit, spytat sa...ked nezacne ona, zacni Ty a vyjasnite si to a hotovo...Inak niekedy fakt len krutim hlavou nad tym, na akych veciach niektorym starym ludom zalezi...ach jaj...akoby to nebolo jedno mama, babka, Vierka, Dodo, hlavne aby to oslovenie bolo z lasky...no nic...bud Ty iniciativnejsia a povedz na rovinu a hotovo. Inak kde byvate? Nie je to z madarciny? Lebo ja som z takej oblasti a babku sme volali/volame mama a mamina sa po madarsky povie anyuka, no ale je to rozlisene aj tak...