icon

Ospevujete život v zahraničí, ale k lekárom chodíte na Slovensko

19. jún 2023

Väčšina tu ospevujete život v zahraničí ale k lekarovi chodíte na Slovensko lebo v zahraničí na neho nemáte.

Strana
z5
vroni
21. jún 2023

@luckynat, tak k Bozke za 20 by som šla aj ja 🤣 Ale minule som pozrela ceny v bratislavských salónoch a zistila som, ze ma Bozka nafarbi a ostriha za cca 130 evri, tak to fakt môžem skočiť aj tuto k Elfriede za 150 a ušetrím si cestu, benzín, diaľnicnu známku a čas. A najviac bohovať bude Bozka, lebo nezarobi. Zavzdusnovat sa nad tým, ako "blbí" Slováci nosia domov peniaze, hoci ich mohli obúchať v zahraničí, to je riadna absencia súdnosti. Asi ani na kávu radšej aby som na slovensku nesla, lebo to určite robím len preto, ze doma na to nemám a tu sa chcem hrať na niečo viac. No, určite je to tak 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sense
21. jún 2023

@luckynat aj ja som to robila a aj robím keďže u nás dám za to cca 250chf a na svk 130. A nejem Suche rožky v krajine kde žijem. A pritom nechodím s 15 cm odrastencami. Ale lekárov riešim primárne v krajine kde žijem.
Lenze Toto robi 90perc ľudí ze idú tam kde je lacnejšie, bez ohľadu na národnosť a krajinu kde žijú.

babulkomale
21. jún 2023

@luckynat tak potom su tam asi zbytocne. Ja zijem tu a mam pravidelne kozmetiku, pedikuru, kadernicku pre celu rodinu plus vela inych - pre mna beznych veci...nieco nedomysleli ti pribuzni 😃

luckynat
21. jún 2023

@babulkomale ano tak by to malo byt a nie pomaly dovolenku na SR planovat kazdych par mesiacov lebo mam uz odrastene vlasy 😛

petedea
22. jún 2023

Prečo riešiš veci, do ktorých ti vôbec nič nie je?

sisaka
22. jún 2023

@vroni no presne! Väčšinou sú ľudia radi, že prídu turisti minúť peniaze práve do ich krajiny.
Ešte že ma kadernička vtesnala na budúci týždeň na ostrihanie a farbenie, inak by som sa zaradila medzi socky, čo behajú na Slovensko s neupravenými účesmi (ešte že nemám odrasty, to by som už bola dvojitá socka) a chodia na Slovensko za účelom lacného ostrihania.
Teraz už len dúfať, že po mne niekto niečo nehodí v reštaurácií, keď skočime na večeru, či na kávu, však socka, čo si nemôže dať obed v zahraničí, tak chodi vyžierať na Slovensko

lapersefona
27. jún 2023

Ako myslis ze nemaju? Ved aj tam ludia musia byt poisteny. Je to skor k o tm ze pridu na Slovensko na kontroly lebo tu maju znamych ktori im vybavia dr ktory ich viac prezrie alebo vysetri. Ja to takto vnimam

lapersefona
27. jún 2023

Sk zdravotnictvo nie je az take zle len je nedostatok zdravotnikov(- vzhľadom na platy a narocnost povolania sa tomu nečudujem)a stare vybavenie nakolko je dlhodobo vykradane politikmi a podfinancovane.

Život v zahranici. Kazdy ho ma iny, zalezi aku mas pracu, iroven jazyka ci v akej krajine žiješ. Ale celkovo by som nehovorila ze na to nemajú. Ja zijem v De ale neohrnam nosom nad Slovenskom praveze hovorim ze za tych 7 rokov sa tak pekne Slovensko vytiahlo ze sa tu da slusne zit.

Strana
z5