Ostala som lenivá
Vraj podľa manžela ostala som lenivá..
Ked som bola doma na RD každú chvíľu som niečo piekla a skúšala som nové recepty.Takisto bola som oddýchnutá vysmiata.
Teraz keď pracujem, každodenný kolotoč práca škôlka škola deti úlohy domácnosť záhrada,nemám kedy ani čas oddýchnuť si.Varim len také jedla čo je rýchlo hotové a čo všetci ľúbime.Pecem už len na sviatky a na narodeniny.A som často unavená a nevládzem.Ostala som lenivá,čo vidím že ani manželovi sa nepáči.
Len keď neviem ako sa nakopat a mať viac energie?
Predpokladám, že keď on tak veľa pracuje, že aspoň nosí mega výplatu domov 😀
Ten čo ma čas sadnúť si k telke je lenivý. To sú také kraviny, že muž ťažko fyzicky pracuje, tak si musí doma oddýchnuť… ach
To je len lenivosť. Doma je x hodín, ma kľud, deti mu doobeda nebehaju okolo zadku, nech navarí, telku môže mať pritom pustenú.
nemam zazracneho muza, je to o nastaveni. Stale pises, ze muz pomaha/nepomaha... ale preboha ved je to VASA SPOLOCNA DOMACNOST. On tam zije takisto. Delba prace je kludne individualna, ale pracujete predsa obaja podla toho co pises. Ci ak spravne rozumiem, on pracuje a potom ma fajront a Ty doma nastupis na druhu sichtu domacnost det atd a pan sa bude este stazovat, ze nema napecene? Ved ked chce, nech si upecie! A ak tak fantasticky zaraba, tak nech zaplati upratovacku na domacnost, co sa postara o pradlo, ozehli, uprace... atd, ked to podla neho nie je "praca"
Nehovorim, ze urobis revoluciu, ale sorry, on isiel asi z MAMAHOTELU do ZENAHOTELU a nadalej si zije svoj zivot, kym Ty dries. Ozaj, Ty si oddychnes kedy?
@simca06022011 Nerobí v bani no má ťažku fyzickú prácu.Ja v práci robím na počítači a mám náročnú prácu na rozmýšľanie,robim s ľuďmi a s peniazmi.
On hovorí že to je nič.
@elisabethka To nás nezobere že to je drahé,preto hovorí aby som častejšie piekla doma že to je lacnejšie.
@viestta Ja varím doma,von sa najesť nechodíme ani donášku neobjedname.Drahe to je.Lacnejsie to vyjde doma navariť.Co píšeš nábytok odtiahnuť keď niečo robím,to spraví keď mu poviem.No musím mu všetko hovoriť,sám od seba nespraví nič.Ked niečo robím deti mi pomáhajú,tak niekedy to trvá všetko oveľa dlhšie.
@zunaf Keď sa stane že si sadnem na chvíľu alebo jem a už mám zjedene a ešte sedím pri stole,tak mi povie že čo sedím veď už som zjedla.Ze môžem sa učiť s deťmi že on už nevládze.Alebo či nechcem ísť to a to porobiť ma posiela.
Je to smutne a hnusne ako sa k tebe správa.
@kristiii Aj môj má tento týždeň poobednú,ráno si pospi do ôsmej.Ja budím deti o šiestej a vezmem ich pred prácou do škôlky a školy,potom na 7 idem do práce.Skusali sme že by ich ráno vychystal manžel,no deti hlavne menší nespolupracuje a muž nemá na to trpezlivosť čakať pokiaľ sa oblečie a tak.
@rusalinka Mega výplata to není.
@cookie29 No je pravda že doma veľa toho nerobil čo sa týka domácich prác.Ja si oddýchnem až večer keď už všetci spia.No to už ani sa mi nechce čítať alebo niečo pozrieť v telke radšej idem spať.
Vies co, ved si vlastne spokojna tak neries. KEd chces povedz si ze si leniva, padaj na hubu este viac. Lebo chudacik chlap vlastne... povie to a povie hento, toto chce, lebo hento je drahsie, nechas sa sekyrovat.. moj ked zacne co sedim, este si aj nohy vylozim, a rozhodim rukami a odloz riad moj drahy.. ja oddychujem.. pozrie ci mi nesibe a da mi pokoj :DD a sedim si dalej... si robot? alebo otrok? Mne sa oci otvorili ked som amal uraz, a nemal mi kto ani vodu doniest... lebo zvyknuty... dieta o 1,5dna pirslo, ze maminka prosim ta vstan v kuchyni je strasny bordel a ja som hladna. take nieco asi potrebujete, aby sa stalo. Aby pan velkomozny prestal byt lutovany. Praca s ludmi, a pc je to najhorsie co moze byt, ja som zrobenejsia ako ked som cele dni sa nadrapovala v sklade, alebo v zahrade...
Tak mne keby povie, že čo sedím, že veď už som zjedla, tak si naložím ďalšiu porciu a budem sa v nej rýpať ešte aspoň dve hodiny.
To že si po poobednej pospi do ôsmej, budiž, ale to, že potom do jednej cumi na telku a hovno spraví a ešte si dovolí aj do teba skákať, tak to okej nie je. Lenže nikto ako ty to za teba nezmení.
A ty si hadam myslis, ze ten moj bol osvieteny a sam zacal? Jasne, ze mu to bolo povedat co sa od neho ocakava. Niekolkokrat. Teraz uz vie co ma spravit ked zahlasim umyvanie okien. Ked idem varit oznamim mu, ze pisu spolu ulohy. Spytam sa ho ci ide povysavat alebo povesat pradlo. Nie, ja som ziadneho zazracneho chlapa nedostala za zasluhy. my sme od sameho zaciatku delili robotu medzi nas dvoch. Od sameho zaciatku sa podielal na starostlivosti o dieta. Tiez nedostal ten dar odniekadial z vyssich miest. Musel sa rovnako ako ja naucit prebalovat, obliekat, kupat. Od zaciatku nafasoval maleho do kocika a ja som si bud doma robila co bolo treba alebo uplne normalne a bez akychkolvek vycitiek svedomia dospavala to co som nestihla v noci. Kazda mame tak ako sme si zariadili. Nie ja nie som super matka, ani on nebol nic vynimocne v ponimani rozdelenia zenskych a muzskych prac. Ale bolo mu to objasnene o com rodinny zivot je a, nastastie, pochopil
autorka - aj ženy pracujú a kedy budú oddychovať tie. Alebo to je privilégium iba pre mužov? Ja keď prídem domov, kľudne si nohy vyložím, naložím pred tým pračku a muž vyvešia. A riady nechám kľudne neumyté. Aj tie umyje. Aj wc aj kúpeľku vydrhne, pretože aj ja si potrebujem niekedy iba tak poležať, kuknúť si niečo alebo ísť s kámoškou na kávu alebo sa venovať svojim koníčkom
Autorka, clovek by aj chcel poradit, ale co… Ty mas doma proste bula z 18 storocia. Zenina praca nie je tazka, zenina praca nema hodnotu, iba on tazko pracuje, na rodicaku si zvykol na kompletny servis a nie je schopny pochopit, ze tvoj den ma o 8 hodin menej, nakolko ich travis v praci. Proste zena je chudera, ktorej robota je len, aby sa nepovedalo, ma popri praci stihat to, na co mala 8 hodin k dobru na rodicaku.
Co ti povedat. Mas sprostaka, kym ho neprevychovas, ine to nebude.
Mne je z takyto kusov na vracanie. Akoby zena bola len iventar domu, ktory sluzi na makanie.
@drahomirrra najhorsie je, ze ona aj ked rady dostala, aj ked si uvedomuje, ze jej muz sa zmyslanim zabudol kdesi v patriarchate nic s tym nepravi. Vychovou je do nej natlacene, ze zena je ta co sa o domacnost postara aj keby mala na hubu spadnut, Mus zaraba, tak si ma pravo odpocinut. Este sa tito obmedzenci ohanaju tym, ze oni zarobia viac, tak maju narok na iste ulavy. To, ze zena odrobi 8 hodin za mensi plat (vsetci vieme preco) neznamena, ze je menejhodnotna a musi to "nadpracovat" starostlivostou o domacnost.
A dalsia tragedia, ze v tejto zadubenej atmosfere vychvaju aj svoje dcery a svojich synov. Pretoze jej mama, babka to tak mala, ma to tak jej sestra a presne rovnakeho bula ma za manzela jej svagrina. Jej svokra to tak mala, aj stara mama jej manzela to tak mala, takze preco by to mal mat inac on? Preco by mal robit nieco co "dehonestuje" pre jeho postavenie v rodine. Vsak on "si zasluzi" aj odpocinok aj full servis a podla moznosti nech ho nikto nezatazuje ani starostlivostou o jeho vlastnych potomkov.
@viestta Mne je strasne smutno. Keby sa mna moj muz za stolom spytal, ze co sedim, ked som uz dojedla, tak vecer som v krimi v telke, fakt, co by som mu o hlavu rozbila tanier. Uz len to, ze si voci manzelke dovoli nieco taketo, ako voci soplavemu decku, nejako nadhodit, ze by jej chcel organizovat cas…Dospelemu, svojpravnemu cloveku. Akoze, ja som sokovana. Mne dnes chudak moj muz volal, ze maly nema navareny obed. Reku, som v praci. Porad si, sprav mu cestovinu s vajickom, resp, tvarohom, nestihala som vcera. Povedal, ze dobre a siel varit.
Autorka, ked taka polomrtva padnes do postele, predpokladam, ze pan chce este aj podpaplonove radovanky. Vsak on je cerstvucky, odpocinuty, tak preco nie?
A potom sa taki muzi vyhovaraju, ze musia "zahybat" virtualne alebo aj kadejak inac, pretoze doma im (chudacikom ubohym) sex nefunguje. A to uz je vrchol, kde tito zadubenci dokazu zajst... Mnohe zeny este pekne "podrzia pre klud v rodine" a su obvinovane, ze nie su dostatocne "vykonne" aj v sexe. Kde je v takom partnerstve laska, pochopenie a vasen?
nech si to vyskúša on, celý ten kolotoč, kolobeh dennodenne a nech ešte popri tom je milý, usmievavý a má dobrú náladu, toto ma vie teda veľmi nahnevať takýto chlapi, takýto prístup.
Nabudúce keď ti povie že si lenivá tak mu daj do ruky mobil nech si prečíta komenty pod týmto príspevkom 😂 a ty si zatiaľ pri ňom vypi kávu a usmievaj sa 🍀
Autorka, tiež pracujem a kebyže si predstavím že mám robiť doma to čo ty, tak končím. Ved ty si normalne otrok.
Keby mi môj pri stole povedal “čo sedíš?” poviem “môžem si aj ľahnúť, ako ty po robote” síce u nás bez toho dovetku, môj nie je leňochod. Žena, on s tebou vážne jedna ako so soplavym deckom. Pošli mu recepty, časový harmonogram, kedy ma koľko hodín k dispozícii, navyše, kým su deti v škole a napis, že doma pečene je lacnejšie, nech pečie. Popritom nech pustí aj práčku, ked je doma. To myslím smrteľne vážne
A to s tou ťažkou prácou by som rada videla, ja to na uránové bane nevidím
Videla som chlapov ťažko robiť 12 hodín denne, ti padali ako muchy večer
Ostatní, aj pri troch smenach majú stále viac energie a svalov ako ženy. Všetko sú to len výhovorky, čistý výsmech voči svojim ženám
Ono zase si nemyslime, ze kazdy chlap sa da prerobit. No nie neda. Ale zase to ze on nieco neurobi, neznamena ze sa ja zoderiem. Cize odtial potial, nech si lezi pred telkou, ale mna nebude nahanat z gauca prec, ked si chcem vylozit nohy... ja si upracem a tak, ale nech necaka ze mu budem v zahrade furikovat a rylovat. ja ked tak si pridem kvetinky postrihat.
@mamutka ja osobne poznam chlapov co doma fnukaju ako sa narobili (a to maju beznu kancelarsku pracu, alebo manazersku) a zeny im to asi zeru, pritom ti chlapi realne po kavickach sedia pol dna, 2 h na obediku, oddychuti :DD pretrhnut sa nejdu. Ano su taki, co naozaj sa namaakju, ale to vobec nie je pravidlo.
@simca06022011 prerabat ich netreba, predsa to nie je ucel. Ucel je aby pochopil, ze rodina, domacnost a deti su spolocne a su aj jeho zodpovednost a robota. Ono mal by to vediet skor ako zalozi rodinu a splodi deti, ale ti co to nevedia, tym treba vysvetlit, ze maju manzelku, nie sluzku. Ked zarobia dost, mozu si zaplatit sluzku, tu mozu komandovat a nemusia robit noic. Ale uznam pracovita mazelka co vsetko zvladne vyjde celkom lacno, niektora este domov nosi aj peniaze
@viestta ano, ale stale su taki, ktori nepochopia a ked aj nie je im to pohodlne dostatocne a nebudu robit nic. Vtedy proste, sa musi najst kompromis alebo iny chlap.
@elizabet173 nas zastanca muzskych prav bol v nedelu poobede odideny z MK

Prepáč, ale príliš ho ospravedlňuješ. Pracujem manuálne na dve zmeny, teraz mám poobednú a už som stihla vychystať syna do školy, utrieť prach aj nakúpiť, zacvičím si a pôjdem variť. Tvoj cumi celé doobedie na telku. Ešte pochopím tú nočnú, tá vie dať niekomu zabrať, ale pred poobednou ozaj nepotrebuje 6-8 hodín oddychovať. Ty si v podstate slobodná matka, ktorá sa okrem detí stará ešte aj dospelého chlapa.