icon

Ostala som lenivá

27. mar 2023

Vraj podľa manžela ostala som lenivá..
Ked som bola doma na RD každú chvíľu som niečo piekla a skúšala som nové recepty.Takisto bola som oddýchnutá vysmiata.
Teraz keď pracujem, každodenný kolotoč práca škôlka škola deti úlohy domácnosť záhrada,nemám kedy ani čas oddýchnuť si.Varim len také jedla čo je rýchlo hotové a čo všetci ľúbime.Pecem už len na sviatky a na narodeniny.A som často unavená a nevládzem.Ostala som lenivá,čo vidím že ani manželovi sa nepáči.
Len keď neviem ako sa nakopat a mať viac energie?

Strana
z5
viestta
28. mar 2023

On ti nerozkazuje? Ty citas co pises? Vsak ked ti povie, ze co sedis ked si dojedla, tak to je co? Zakamuflovany rozkaz, ze sa tu nemas poflakovat vysedavanim a mas ist makat. Zena, ty si strateny pripad. Ani po 4 stranach si vobec, ale vobec nic nepochopila. Este stale ho branis, Chmula leniveho, arogantneho. 🙄
A teraz neviem ci ta lutovat, ze za to nemozes lebo ti to nedochadza alebo si povedat, tak je treba ked je hlupa.

autor
28. mar 2023

@viestta To povie že čo sedím keď nič nerobím,no nerozkazuje že chod robiť to a to.Proste keď len tak sedím mu vadí že nič pritom nerobím že to je zbytočne premarneny čas.

blackcat8885
28. mar 2023

A on keď sedí to nie je premarneny čas? Mne ešte muž povie že neviem iba tak sedieť stále niečo robím ale ja sedím pri knihe keď som sama doma vtedy je to relax

viestta
28. mar 2023

Ty si uvedomujes, ze mas doma manipulatora? Ten nepovie Chod robit, ten rozkaz a vycitku zakamufluje tak, ze ty sama sa citis vinna. A ta manipulacia mu ide priam bravurne. Uz na piatej strane nevidich chybu v nom, ty ho dokonac obhajujes. Ty vidis problem len v tom, ze nepodavas vykon aky sa od teba pozaduje a celu diskusiu vedies v duchu "poradte mi kvapky, co mi pridaju energie, alebo pridajte mi 4 hodiny do dna aby som vsetko stihala". Nic ale vonkoncom nic si nepochopila. Tak ti to napisem este raz a naposledy:
1. ty nie si leniva
2. lenivy je tvoj muz
3. nie je chyba v tebe, robis co vladzes
4. chyba je v tvojom muzovi lebo robi trt makovy
A to najdolezitejsie na zaver: Ten tvoj muz je korunovany vol, co si ta niebvazi ale ani nezasluzi. Kazda rozmyslajuce zena by mu uz davno ukazala kde je sever a niektore by sa na neho aj vykaslali, pretoze toto je pripad nepouzitelny na dlhodobe suzitie.
Takze len pokracu az dovtey ked sa z toho zrutis, ked to uz zdravotne nebudes zvladat. Len potom nepocitaj s pomocou, potom bude do teba este kopat.

bea6530
28. mar 2023

Si unavená tak mu to povedz rovnako ako nám.
Potrebuješ si oddýchnuť tak oddychuj.
Veci urob tak aby boli časovo menej náročné.

@viestta nehnevaj sa na mňa ale mám z teba taký pocit že chceš autorku rozoštvať s jej manželom.
Ty máš niečo proti mužom?
Lebo tak to vyzerá

viestta
28. mar 2023

@bea6530 nie, nemam nic proti muzom. Mam nieco proti lenivym muzom, ktori nezistili, ze sa stali manzelmi, otcami a nevedia, nechcu sa podielat na chode domacnosti a vychove a starostlivosti o vlastne potomstvo. A podla toho co pani pise, tak ona ma taky exemplar doma. A ja chcem pomoct hlavne jej, nast sebeuctu, poznat svoju cenu a hlavne najst cas aby si aj ona oddychla, na co ma nepopieratelne a rovnake pravo ako jej muz. NIc viac nic menej.

bea6530
28. mar 2023

@viestta oki doky.

autor
28. mar 2023

@viestta A ako si nájsť sebaúctu,myslíš si že keď budem menej robiť doma bude mi lepšie?

som_realistka
28. mar 2023

Bude ti lepšie, keď si uvedomis, že nie si lenivá. A nikomu z hlavy nespadne koruna, keď vyloží mycku, povysáva, naučí sa s deťmi alebo uprace kuchyňu. Potom budeš mat čas na kávu, vyložene nohy, aj na experimenty s koláčmi.

aurora33
28. mar 2023

Autorka a keď on sedí doma a čaká kým mu začne poobedná to nie je zbytočne premárnený čas? Alebo to iba ty keď sedíš je premarneny čas?

aurora33
28. mar 2023

A ešte niečo: ty nemusíš robiť menej, len povedz mužovi čo treba urobiť. Napríklad môj keď je doma a ja v práci, tak ráno zobudí deti, urobí im raňajky, desiatu, dohliadne na to aby sa obliekli umyli a ide s nimi do skoly. Keď príde domov, popostiela, uprace kuchyňu, keď treba uvarí obed, dá prať, povysava a proste neviem no má oci tak urobí čo doma treba. Ja prídem z prace a už ma čaká uprataný dom a káva na stole. Ked si predstavím že mám prísť domov a čaká ma tam bordel ešte z raňajok a nič neurobene a na gauči vyvalený chlap ktorý oddychuje pred robotou tak by som ho vyhodila von oknom aj s tým gaučom.

annamalaga
29. mar 2023

A umývačku riadu a sušičku prečo nemáš? Vy bývate v dome však? Ty si tu už pisala, podľa toho som ts spoznala. Maj sebaúctu , práca akú robíš ty, je veľmi náročná a dôležitá. Ja nemám chlapa, ale kebyže mám, tak som pri takom ako tvoj už dávno rozvedená. Vieš koľkí chlapi robia 12 hodinové zmeny, každý deň ešte aj v sobotu? A fungujú. Maj sebaúctu. To radšej cely život sama, ako mat takého chlapa.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
29. mar 2023

Sebaucta nie je o tom, ze budem robit menej. Sebaucta je o tom, ze poznam svoju cenu a aj cenu toho co pre rodinu robim a nenecham sa za to co som nespravila alebo nespravila zhadzovat. Sebaucta je aj o tom, ze si uvedomim, ze aj ja mam pravo na odpocinok, ze nie som otrok domacnosti a viem si vyclenit cas na seba. Sebeucta je aj o tom, ze viem sa branit voci utokom. Napriklad ked sa ma spyta preco sedim pri stole ked som uz dojedla, odpoviem Sedim, lebo si chcem vychutnat tu chvilu, ked sme vsetci pri stole ako rodina, chcem sa porozpravat s tebou, s detmi. Ked dojeme ty pojdes obriadit deti, ja umyjem riad.

bea6530
29. mar 2023

@annamalaga takto rozmýšľať nemôžeme.
V minulosti sme my ženy toho mali oveľa viac a zvládali sme to.
Jediné čo môžeme je vedieť sa navzájom pochopiť a sami povedať že koľko vládzeme a kedy je už dosť.
Ak chceme niečo ovplyvniť musíme začať sebou.
Treba trochu asertivity a aj pochopenia.
Veď snáď vidím s kým žijem.

letfenixa
29. mar 2023

@elizabet173 @viestta vyslovene hádzanie hrachu o stenu.
@autorka ak ti ide vyslovene len názor, či si lenivá, tak nie si.

rusalinka
29. mar 2023

@letfenixa ja normálne nadobúdam pocit, že autorka chce počuť práveže opak, že áno, chlap má pravdu, je lenivá a mala by zamakať... 😕

viestta
29. mar 2023

@bea6530 v ktorej minulosti? V casoch prvej svetovej vojny ked muzi boli povolani do vojny a zeny ostali na gazdovstvo a dom same? V casoch ked muzi isli za pracou do Ameriky a tu nechali zenu vsetko? V minulosti, ked tvoje babky dali tvojich rodicov v styroch mesiacoch do jasli a isli robit na druzstvo alebo do fabriky. Ci pojdeme este dalej do minulosti, ked zeny nemali ani pristup ku vzdelaniu a volebne pravo, doma sa starali o deti a domacnost a muz bol zivitel rodiny? Halooo!!!! Mame rok 2023, pokrocila nielen doba ale pokrok zasiahol aj spolocnost a zmyslanie ludi. Aspon poniektori uz rozmyslaju na urovni datumu, ktory piseme.

maialeo
29. mar 2023

Ohlávku ti už nasadil?

autor
29. mar 2023

@elizabet173 Čo ja môžem zmeniť,môžem mu hovoriť aj každý deň nech spraví to a to.Ale nespraví povie že je unavený a chce si oddýchnuť.Mam sa s ním hádať?To ja neviem,ja dá neviem ani pohádať sa s nikým lebo mám kľudný povahu.Tak čo mám zmeniť?
@viestta To všetko viem čo si písala že mám nárok na odpočinok len není kedy čas na to.Takisto keď sa ma opýtal čo sedím odpoviem že si chvíľu chcem posedieť.Ako má blbé reči že takú lenivu ženskú ešte nevidel.Chvilu ho počúvam a sedím potom idem niečo ďalej robiť.
@maialeo ?

bessie12
29. mar 2023

ty zijes sama v tej domacnosti alebo tam zije aj tvoj manzel ?? Tak nech zdvihne ten svoj cteny zadok a nech ide makat okolo domacnosti aj on. Vyhovorky typu "som unaveny" by u mna nepresli. Keby mi povedal ,,preco sedis?!", tak by som mu tak vycistila zaludok, ze by to uz nikdy nepovedal. Nenechaj si skakat po hlave. Dupni si aj ty konecne a nebud pasivna. Nie si ziaden jeho otrok, ale si jeho manzelka. Zacni si konecne vazit samu seba.

aurora33
29. mar 2023

Tak ja by som mu na to odpovedala že som nevidela tak lenivého chlapa ako je on.

maialeo
29. mar 2023

Co ti nie je jasne? Mas tu celu diskusiu... plejadu rovnakych odpovedi sa ty sa stale krutis. Takze ty si si prisla len pokecat a zmenit nechces nic.

jesenzima
29. mar 2023

Odkedy máme deti, tak domácnosti venujem omnoho menej času. Navarime, upraceme, ale tak normálne, priebežne,žiadne každodenné leštenie ... Radšej trávime čas s deťmi a spolu, ako s vysávačom a handrou v ruke .... A áno, doma to vyzerá, že tam bývame 4, ale robota predsa neutecie 😉 a.nastastie mám muža, ktorý sa k takýmto veciam nevyjadruje a nemá potrebu komentovať odtlačok ruky na zrkadle, alebo špinavý riad v umývadle....

viestta
29. mar 2023

Kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko dovolis ty. To plati aj pre deti a aj pre manzela. Ked sa nechces branit, tak co s tebou? Poradili sme, vsetko ostatne mas vo svojich rukach. Nikto iny to za teba nevyriesi.

mamutka
29. mar 2023

Ty si veľmi mierna a od dectva naučená ťažko robiť, žiaľ, vzala si si magora, ktorý to zneužíva. To že on je unavený a ťažko robí je klamstvo. Človek, ktorý sa v práci nadrie vie vidieť a oceniť aj prácu iných. Tvoj muž ti vraví že takú lenivu ešte nevidel, to je hnusne správanie. On je na betón z tých nechutných lemrakov, akých sú plne firmy, zašíva sa po kútoch, rehoce s kamošmi, vysmieva sa z tých, čo naozaj robia. Hentakych núl je všade dosť, v živote by nikomu nechýbali, keby nedošiel do práce, nahradí ho hocikto z ulice. Ani tebe by nechýbal, ako vidím, nie je ti na nič. Ty zarobíš, všetko riešiš, z neho nič nemas, len ponižovanie a deti vidia takýto vzor do života. Je to chrapun, je mi ta ľúto

elisebah91
29. mar 2023

Autorka pýtaš sa čo zmeniť? Asi je to tak ako píše žienka vyššie, od detstva tvrdá práca a chlap.... Asi nedáš razne a veľké zmeny pri tvojej povahe...tak napadla mala zmena..keď sedis v kuchyni po jedle tak tam ostan sedieť ešte 10minut naviac,...mužove reci si nevšímaj...osvoj si výrok robota nieje zajac, neutecie....vrav si to v hlave pri sedení a keď chces môžeš to povedať aj dobiedzajicemu mužovi
Keď zvládneš takúto zmenu tak pridaj minúty oddychu, alebo v niečom inom uber a deleguj muža...

drahomirrra
31. mar 2023

Ako mozes dovolit, autorka, aby sa niekto k tebe takto spraval nechapem. Na kazdu drzu poznamku by som odpovedala 2x tak drzo. “Taku lenivu zensku som este nevidel”. “Ani ja tak neschopneho chlapa, co mu kole oci, ze jeho vlastna zena si tiez potrebuje odpocinut, lebo nevie zarobit tolko, aby nemusela pracovat a robit mu teda servis”.

Strana
z5