Ostali by ste doma s deťmi a domácnosťou?
Robím v závode ťažkú prácu, nevládzem som ustata unavená stále. Dôjdem domov potrebujem si sadnúť/ľahnúť proste oddýchnuť si. Lenže nemôžem lebo musím utekať do škôlky a potom do školy pre deti. Doma sa s nimi učiť venovať sa im. Stále niečo chcú, ja si chcem oddýchnuť, nemôžem tak som nervózna, občas aj kričím po deťoch nech mi dajú pokoj. Som nonstop na nohách večer padám od únavy do postele. Nič sa mi nechce. Manžel ma buzeruje keď není navarené alebo upratané niečo alebo keď sme len doma že si nezoberiem deti von ani na ihrisko. On nechápe že som unavená nervózna z práce z detí proste nevládzem ani žiť. Som ako klbko nervov. Rozmýšľam že ostanem doma ako dobrovoľne nezamestnana aby som mohla venovať sa len deťom a domácnosti. Veď šťastná a pokojná mama rovná sa šťastne a pokojne deti. Lenže neviem čo by na to povedal manžel. Či by mi to nevyčítal že by nás musel všetkých živiť.. Boli ste v podobnej situácii, ak áno ako ste to riešili?
Myslím, že takáto vyflusnuta si z tej prace. Ak je to monotónne nudná práca kdesi za pasom sa nečudujem. To ostatné co opisujes je podla mňa úplne v pohode manžel celkom dosť robí. A musíte mať varené večere? Predpokladám ze všetci mate teply obed v práci a skole
U nás už teplé večere nikto neje
Prosim ta a kde pracujes? 🙈
nikdy som fyzicky nepracovala, čiže posúdiť to neviem. Ale skúste sa dohodnúť na tom, že po práci potrebuješ hodinku času, nechaj deti sa popri tebe hrať, pusť im rozprávky, ty si vylož nohy a po hodine oddychu môžeš stráviť 2 hodiny varením a upratovaním, pokiaľ sa muž vráti s deťmi z vonku. Každý, kto má malé deti musí okolo nich fungovať, inak to nejde.
No tak výborne, oželieš pedi a mani a kúpiš deťom o 2 tričká menej a možeš si zaplatiť upratovačku aspon raz do týždna na komplet upratanie bytu, paráda. Ja by som to tak urobila bez mihnutia oka.
Mne to nepríde také strašné to vo robíš doma. Skôr by som riešila novú prácu alebo sa dohodnúť na skrátenom úväzku. Veď hádam nemusíš upratovať denne keď ste celý deň v práci a deti v škole sa v škôlke. Kto vám robí neporiadok? Ak ste zvyknutí na teplé večer var na viac dní
Podla mna to neni take strasne, kedze sa ukazkovo venuje detom. Myslim, ze vela zien nema ani to. Myslim, ze dost dramatizujes.
inak hned teraz si možeš zobrať OČR na to mladšie dieťa, aj ked je zdravé, ak máte zavretú školku, skús pozrieť témy, niekde sa to tu riešilo, myslím, že na 10 dní to je, lepšie ako nič, aspon trochu oddychu
@milanemila Vo fabrike za pásom
@mircalla To aj môj hovorí že preháňam a mala by som byť rada ako mi pomáha. No mne to nestačí ja som aj tak unavená, necítim si ruky nohy čo som narobena a keď dôjdem domov s deťmi tak ma bolí celý človek.
@janickacrazy Mladšie bude chodiť do škôlky celý júl a staršia pôjde do táborov.
Nuž, kde niet rady, tam niet pomoci. Príde mi, že si sem prišla po polutovanie len. Akoby si nehladala možnosti, ale len prekážky.
Drz sa
Zaujímavé, nedávno v inej diskusii, tu mal príspevok o tom ako by malo byť prirodzené, že žena (zamestnaná) sa stará s láskou o domácnosť, navarí a pod a chlap má hlavne nosiť peniaze a poplatit všetky šeky a vlastne aj všetko ostatné, koooopu lajkov. Keď som skúsila oponovať, že podľa mňa by sa mali obaja partneri podľa svojich možností podieľať aj v domácnosti, aj vo financiách, tak som bola za divnú. Keby sa mi chcelo, bolo by možno celkom zaujímavé, koľké z tých, ktoré tu teraz hejtuju pána manžela, že sa nepodieľa na domácnosti, vtedy ten príspevok lajkli.
Prepáč, ale podľa mňa si problém len ty. Nemôžeš to, nedá sa, nie je možnosť u vás…. To ti trvá dve hodky, a ráno a deťmi a poobede doviesť deti. Manžel je IT tak ľahká robota hovoríš… mohla si sa vzdelávať v inom odbore a aj ty by si mala ľahšiu robotu - tvoj názor.
Ty si myslíš že ostatní ako fungujú? V každej domácnosti jeden vari a druhý zabaví deti. Jeden viac zarobí a druhý má prácu aby mohol obhospodáriť deti. A nehnevaj sa, keď muž je s našim dieťaťom, navarím raz-dva, počas varenia pracem riad, a kľudne zapnem aj pracku… včera som šla s dcérou von, mužovi sa nechcelo s nami špacírovať, tak povysaval. Tvoj muž denne berie deti a čaká, že urobíš pre všetkých jedlo. Normálne očakávanie. Žiadne buzerovanie.
Na nechty sa ti chce chodiť? To vtedy nie si klbko nervov? Lebo aj to je hodka z voľného času.
Hľadaj si inú prácu, alebo si urob rekvalifikáciu, aké riešenie je ostať doma? Ja byt tvojim mužom, tiež by som frflala. Lebo z tvojho opisu sa denne stará o deti niekoľko hodín. Večer okupe, uspi. Ty máš každý večer voľný. Čo robíš do 22:00 ?
Tak ti potom nemôže ani pol slova povedať na to, že ostaneš doma. Ved on bude robiť mužskú prácu a ty ženskú. Z pohľadu dôchodku je to zle, budú chýbať odvody. Ja mam tri deti a bola som doma dlho. Mne môj navrhoval, aby som ostala doma, ale nakoniec som nechcela. V práci človek príde na iné myšlienky, nie iba deti a domácnosť..
@vevebono Ale akú pomoc navrhujes?
@daniela1911 Lenže iná práca môžem nastúpiť aj do obchodu ale to sa robí na smeny krátky dlhý týždeň plus víkendy. A kto by zaobstaral deti?
@mircalla Učenie s tým nemá nič spoločné, ja potrebujem hlavne prácu aby som vedela popritom zaobstarať deti ráno a poobede.
Čítala som len zbežne, máš ich tu množstvo
Všetko platí + berie deti von,ešte ich aj pokupe,dá spať,cez víkend berie k rodine a ty sa ešte sťažujes?
Koľko si obehala obchodov, alebo poslala žiadosti, životopisov?Ako chápem, že niekto si chce oddýchnuť dá si pár mesiacov voľna, keď ma našetrené, ale čo potom ďalej?keď píšeš, že s prácou to je zle nebude ti lepšie ani o xy mesiacov.Alebo aký máš plán čo ďalej?Ideš doma piecť zákusky, torty hľadať si iný privyrobok?
Prepáč,ale to mas co za manžela,ktorého sa bojis nic nerobiť doma?Každý deň jednu izbu riadiť?To co prasite koberce v tej izbe a chodíte v zablatenych topánkach?Daj si sobotu nato,aby si vyriadila všetko a stále máš celú nedeľu voľnú.Cez týždeň kým sa dieta uči, urobiť jest,to môžeš aj na 2 dni. V nedeľu uvariť aby si mala aj na utorok,v pondelok aby si mala na stredu aj.Cez tyzden sa venovat detom a chlapovi ked sa nepaci,ze upratovat budes len soboty,tak nech si upratuje sam.Ja neverim,ze deti su vonku každý den ked sa treba pripravovať do školy každý deň.Nerobi si úlohy v družine?Máš jedno dieta na úlohy.Myslim,ze nie je chyba len v chlapovi.On zaraba a venuje sa deťom.Ty uvar a uprac raz a tyzden a poriadne.To,ze sa bojis vlastneho muza ked neupraces...nastav si to po svojom.Zvykne si.Keby si aj ostala doma,po detoch budes kricat tak ci tak,lebo stastna nebudes nikdy.
@luccija Práveže nemám žiadny plán čo ďalej.
@dariaaa Ja sa ho nebojím. A čo upratujem veď prach sadá stále utrieť prach, povysávať poumývať dlážky. Kuchyňa keď varím tak linku pretriem každý deň no raz týždenne si poumývam poriadne. Tiež chladničku mikrovlnku vyumyvat. V kúpeľke umyť umývadlo záchod atd. Ja neviem či ostatné ženy neupratuju doma alebo čo.
Hovorim,problem nie je manzel.Prach nepada jak sneh.Ked ho utries v tu sobotu vsade,do dalsej soboty ti nenapada tak,ze budes pisat po skrinkach.A umyvat chladnicku a mikrovlnku stale?No neviem,ale mne otvoris chladnicku a mam ju cistu stale.Kuchynsku linku tiez stale?Asi som z inej planety ale pretriet zapackane robim raz za cas popri vareni.Ty máš problem v hlave a sama si robis stresy.Chudence deti.Kvoli tvojmu laboratiriu trpia deti,lebo mama operuje sliepku v celom byte a musi byt vsetko vydezinfikovane
No veru my vysavame raz za týždeň, linku utriem, keď sa dačo vyleje a nelestim ju každý deň. Dlážky raz za týždeň, prach v celom dome raz za týždeň. Mikrovlnku čistíme tak raz za mesiac možno a chladničku raz za 3 mesiace. Máš to ozaj zlé zorganizované, si otrokom domácnosti. Čo z toho máš? Len si unavená.
@1ryba Stane sa že ja/manžel alebo deti vylejú mlieko v chladničke alebo iné keď vyberajú a zašpinia chladničku. Na mikrovlnku nemáme poklop preto to umývam raz týždenne aby nebol zvnútra špinavý. Svieti ku nám donutra slnko a vidieť hneď prach tak upratujem.
@dariaaa Neviem ako ty, no ja keď varím tak linka aj šporák ja zašpinené od jedla stále. Raz týždenne to drhnem poriadne.
@janickacrazy Ale ja upratujem tiež raz týždenne, okrem vysávania to vysavam každý druhý deň. Lebo chodíme vnútri aj bosý a nemám rada keď smeti a omrvinky sa mi lepia na nohu. A ako som písala vyššie jeden deň poupratujem kuchyňu, druhý deň kúpeľňu, ďalší deň spálňu, ďalší deň detskú izbu, ďalší deň čo ostalo a takto dokola.

@janickacrazy Máme každý svoj účet, moja výplata je iba moja. Ale kupujem z toho deťom oblečenie, sebe oblečenie kaderníčka pedi mani čo treba. A niekedy aj menší nákup potravín keď idem sama do mesta.
@kylie1983 To je aká strava nízko sacharidova?
@0silvia0 Ráno deti nosím ja aj poobede ich vyzdvihuje. A venujem sa im doma pokiaľ nedôjde manžel z práce. Potom ich berie on von a potom večer ich okupe uspi.