Ostali by ste doma s deťmi a domácnosťou?
Robím v závode ťažkú prácu, nevládzem som ustata unavená stále. Dôjdem domov potrebujem si sadnúť/ľahnúť proste oddýchnuť si. Lenže nemôžem lebo musím utekať do škôlky a potom do školy pre deti. Doma sa s nimi učiť venovať sa im. Stále niečo chcú, ja si chcem oddýchnuť, nemôžem tak som nervózna, občas aj kričím po deťoch nech mi dajú pokoj. Som nonstop na nohách večer padám od únavy do postele. Nič sa mi nechce. Manžel ma buzeruje keď není navarené alebo upratané niečo alebo keď sme len doma že si nezoberiem deti von ani na ihrisko. On nechápe že som unavená nervózna z práce z detí proste nevládzem ani žiť. Som ako klbko nervov. Rozmýšľam že ostanem doma ako dobrovoľne nezamestnana aby som mohla venovať sa len deťom a domácnosti. Veď šťastná a pokojná mama rovná sa šťastne a pokojne deti. Lenže neviem čo by na to povedal manžel. Či by mi to nevyčítal že by nás musel všetkých živiť.. Boli ste v podobnej situácii, ak áno ako ste to riešili?
@dariaaa možno ju to baví, autorka mohla by si zmeniť prácu a ísť robiť upratovačku?
@1ryba Keď mám všetko porobene mám čas na seba večer.
@lavender94 Áno máme bordel asi nevieme po sebe udržovať čistotu.
@janickacrazy Nebaví ma upratovanie ale musím aby sme tu nemali špinu upratovať
Pokiaľ máte doma taky bordel prestala by som chodiť na pedikúru a manikúru a platila by som si z toho upratovačku
Vy tú špinu vozíte na fúrikoch? Veď nie je šanca aby sa v takej spálni alebo detskej izbe urobila za týždeň neviem aká špina. Utrie sa prach = 5min a vybavené. Čo tam robíš? Koľko rokov maju deti? Oni si po sebe nepopracú? Aspoň taky základ. Moja dvojročná si vie upratať hračky. Minule som jej dala utriet prach na stole, aby sme akože upratovali spolu. Ten prach tam stále bol, nešlo o to aby mi pomohla s upratovaním, ale takto ju učím tým návykom. 6 ročné dieťa by už malo byť dostatočne spôsobilé na to, aby napríklad utrelo linku, vyčistilo záchod, vynieslo kôš, mozno pozametať. A nemusí to byť urobené dokonale. Ale keď ich to učiť nebudes, v puberte ťa pošlú do péčka a vychováš z nich lenivé hnidy
Más cas každý deň od 16-22 niečo robíš zle.A na každu našu odpoveď máš kontra odpoveď.Ano, deti by mali večer jesť normálne jedlo, lebo v škole škôlke tomu veľa nedajú, ale prečo nenavaris na 2 dní?alebo jednoduchšie jedlo.Umyvacku aj, keby som mala vyburať linku, alebo ju položiť na linku by som chcela.A, keď už aj riady môže umyť muž.Tu argumentujes u muža v rodine boli zvyknutí...a fakt ani koláč nemusí byť v sobotu a, keď už veď bublanina, bábovka, štrúdľa to máš za 10 min pripravené a pečie sa ..upraces v piatok poobede dôkladnejšie neviem čo, keď upratujes každý deň, vždy v piatok podvečer varím niečo väčšie na šťave, aby som v sobotu mala pokoj a mohli robiť čo chceme.Ty máš na každý deň plán a točis sa ako škrečok v kolotoči.A nie v tvojom prípade by som nezostala doma ty by si si to nevychutnala celé doobedie by si upratovala a varila.A o pol roka, rok žiadna zmena.Zostala by som doma, keby som si chcela spraviť kurz, chodila upratovať domácnosti mala plán čo bude ďalej
Vieš o tom, že to čo robí tvoj muž je domáce násilie?
Skoda snahy v tejto diskusii, ty furt len odpoved o upratovani, kolke sme ti tu nieco napisali a ty len tocis o upratovani 🤦♀️
@dominikamacakova čo je domáce násilie? Že zoberie deti von a čaká od ženy večeru pre seba a deti? To upratovanie je čisto len jej problém lebo nevie zorganizovať práce.
Šak jej ponúkol že môžu ist vo všetkom fifty-finty, to sa už ale autorke nepáči, lebo by sa musela aj finančne zapojiť a nemala by výplatu pre seba.
máš malý byt a nevieš si zogranizovať upratovanie a hlavne, keď píšeš, že muž ti zoberie deti a do večera sú vonku? To potom je chyba v tebe. Však jeden deň v týždni umyjem kúpeľnu a wc, druhý deň kuchynu, tretí deň povysávam. To sú všetko práce na polhodinku. Pri varení občas aj upratať vieš, keď sa ti niečo dusí alebo polievka varí. Len to treba mať zorganizované. Či čo myslíš ako to robia ostatné matky, alebo slobodné matky prípadne rozvedené? že nepracujú lebo majú domácnosť? No iste
Baby to nemá význam...autorka nehladá riešenia...ved stale sa len stazuje a lutuje a ziadnu moznost ako si pomoct neuvitala ale nasla vyhovorky ze nie.. na jednej strane mate super manzelstvo a na druhej ta muz buzeruje a bojis sa opytat ci mozes ostat doma.. pises ako sa nezastavis a si unavena a na druhej strane ti muz pomaha s detmi a to teda dost...co by za fo ine zeny dali...mam z toho pocit ze tebe sa nechce robit...vsak ti tu navrhli rekvalifikaciu . Najdes si s kurzom iny job ...len treba chciet a nie sa vkuse lutovat aka si unavena...kazda sme a fungujeme 🙃
Tvoja svokra má aké zamestnanie? Lebo je rozdiel makať vo fabrike a sedieť na stoličke a potom makať doma. Treba ubrať z práce. Vysávať robotický vysávač sú aj na zmyvanie, nezehlit, len poriadne povytahovat pradlo pri vesani, Kupovať menej kŕčové oblečenie. Variť z polotovarov alebo rýchle jedlá. Prach utierať s metličkou na prach. ( Ja takto nerobím, ale nemám taký problém. Treba zmenšiť námahu pri práci). Učiť deti pomáhať. Prvák už môže poskladať hračky, pomôcť pripraviť stôl alebo poskladať zo stola. Moja už aj umývala umývadlo...mydlom, nie dezinfekciu, gumenné rukavice, hubka, voda a ideš. Vyniesť smeti. Máte dom alebo byt ?
Toto čo čítam, máš zlu organizáciu práce. Kým upraces jednu izbu, posledná je špinavá. Omrvinky majú byť len pod stolom, NATO nepotrebuješ vysávať celý byt, ale treba naučiť deti a manžela jesť len pri stole. Tiež ten robotický vysávač by ti pomohol.
Rozdel si to najväčšie upratovanie maximálne na dva dni po sebe. Lebo nikdy nebude vidieť efekt upratania.
Začni s odloženim všetkých rozhádzaných veci. ( Ak ich máš veľa, nahrubo pre triediť rozdať alebo vyhodiť,). Zapratana domácnosť má vždy vzhľad neupratanej!
Veci poukladať na miesto môže pomôcť starší syn a manžel. Urob kôpku neupratanych veci a nech kmitaju aj oni. Toto manžel hádam spraví.
Jeden deň daj vysávanie, zmyvanie podlahy ale všade. ( Ak nevládzes pomôž si robotickým ) Druhý deň kúpelku,/wc, kuchyňu ak vladzes pobehas prach s metličkou kde vidno najviac.
Za dva dni vyzerá byt upratany. ( Dôkladne upratovanie až pri skolakoch.)
Kuchyňu priebežne aj sporák hneď po varení. Chladničku raz za mesiac. Keď sa vyleje, vysype hneď utriet len tú časť. Umývadlo, wc priebežne máš aj vlhčené upratovacie handricky 1x týždenne vaňa, sprcha a dôkladne wc, umývadlo). V sobotu upraces poriadnejsie kuchyňu.
Ja upratuje veľký poschodový dom za dva dni je celý upratany.
Inak mám známu, ktorej chodí pani povysávať, umyť podlahy a kúpeľňu wecko. Ostatok si robí sama. Stálo by ťa to menej a utiahla by si to zo svojej výplaty.
Však sa opýtaj manžela a uvidíš čo povie, pri najhoršom povie nie. Poznám mužov čo si doma živia manželku, aby mali kľud a domáci full servis. Možno aj tvojmu by to nevadilo. Alebo inú prácu alebo skrátiť úväzok . Alebo sa naháňat po robote. Iné možnosti nevidím 🙂

"A klasika upratujem varím pečiem perem atď."
Pomoooooc 🤣🤣🤣🤣🤣.Ona ide jak lokomotiva.Nechape.Hovorim... To je diagnoza🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Prajem si,aby sa autorka smiala pri pisani tak ako ja lebo toto tu musi byt prdel