Ostanem navždy sama, keď nechcem bývať so svokrovcami?

27. júl 2022

Mám cez 30 a túžim po priateľovi, rodine. Keďže v živote sa mi nepodarilo nájsť pravého, skúšam aj zoznamky. A mám pocit že je to ako cez kopirku, chalan nezadaný, celkom fajn, býva s rodičmi, súrodenci odišli a on sa stará o veľký dom a pozemok, lebo rodičia nevládzu už toľko a chce tam ostať bývať navždy aj s partnerkou. Prečo takto chorobne chlapi lipnú na rodičoch a nechajú si od nich diktovať život? To fakt polka mužov je takáto a ďalšia polka normálnych zadaná? Ja tiež bývam s mamou... Mám svoje bývanie, mama ostala po rozvode bez bývania a tak žijeme spolu.

zmrzlinka2021
27. júl 2022

Ty si musís nastaviť parametre, ktoré tebe vyhovujú.

Cize ešte predtým ako začneš s niekym chodit jasne tieto veci mat prediskutované, že:
1. spoločná nehnutelnost, žiadne bývanie u mamičky budúceho muza
2. následne manzelstvo
3. az v manzelstve dieta

Nepáči sa ti chlapce? "vyser si oko" - mám svoju cenu, ak pre teba nie, tak si ostan gazdovat s rodicmi.
Pravdaze to neznamena, ze netreba rodicom pomahat.

melanta
27. júl 2022

Neviem odpovedať, nepoznám vo svojom okolí žiadneho chlapa, ktorí takto žije. Tvoja mama býva u teba, lebo ostala po rozvode bez bývania. Takže ty si vlastne taká istá. Ty žiješ s mamou, ale od chlapa chceš, aby býval sám.

autor
27. júl 2022

Pokračujem keďže mi už text neukazovalo. Tiež pripad že bývala u svokry, drela tam a ostala s holým zadkom. Ja ak si nájdem priateľa a budeme spolu nechcem žiť aj s mamou. Buď tu ostane a nájdeme si spoločné, ak nebude chcieť kúpim byt svoj kde bude bývať alebo môžme bývať aj tu a mama si nájde podnájom. Ale chlapi len bývať s rodičmi chcú a nechápem to.

autor
27. júl 2022

@melanta pokračovanie nižšie si prečítaj

melanta
27. júl 2022

Možno sa orientuješ na zlý typ chlapa. Ozaj vo svojom širokom okolí nemám jediného muža, ktorý žije a chce žič s rodičmi. Takže ak ty stretávaš len takých, tak chyba nie je v mužoch ale v tom, na akých mužov sa orientuješ. Alebo akých mužov svojim vyžarovaním priťahuješ.

irusa
27. júl 2022

ako neviem čo sa čuduješ, veď sama píšeš, že bývaš s mamou...možno tiež chce sa o nich na starobu postarať

karhu
27. júl 2022

ved ponukas to iste, co nechces..

pribinak
27. júl 2022

Nerozumiem …..vadí ti, že potencionálnym muž chce žiť so staršími rodičmi, pritom Ty sama žiješ s mamou

Trochu sa v tom strácam

andrea_82
27. júl 2022

tiež by som nepovedala, že je pravidlom, že každý chlap, ktorý sa chce postarať o rodičov, je taký, že chorobne lipne na rodičoch a nechá si od nich diktovať život. Napr. môj švagor zostal aj so ženou a deťmi bývať s mamou (mojou svokrou) a práveže oni so ženou sú v tom dome gazdovia a svokra "poslúcha". Ale súhlasím, že najlepšie je bývať vo vlastnom.

kvetinka75
27. júl 2022

@pribinak žije s mamou ale ak by mala vzťah, tak by chcela žiť s partnerom bez mamy.

autor
27. júl 2022

@kvetinka75 áno tak. Bohužiaľ tak dlhý príspevok mi nedalo napísať a pokračovanie si málokto prečíta. Pre mňa samú nie je ok aby som bývala aj s mamou aj s partnerom pokope. Bývam tak preto že finančne nám je tak teraz lepšie, načo ťahať 2 domácnosti? Rovnako beriem v pohode ak má chlap veľký dom a ostane tam sám s rodičmi kým nemá partnerku. Ale nechápem toto že chcú parnerku, ale neodidu stade, že ich rodičia nejako spracuju a žijú podľa nich na úkor seba.

autor
27. júl 2022

@karhu precitaj si aj pokračovanie

autor
27. júl 2022

@irusa pozri druhý príspevok

domcci72
27. júl 2022

o tomto sa treba rozpravat a hned na zaciatku mat v tom jasno, nerobi to podla mna dobrotu za ziadnych okolnosti, ked sa byva s rodicmi z jednej alebo druhej strany, zakazdym sa tam nejaky problem vyvrbi

autor
27. júl 2022

@zmrzlinka2021 áno, ja toto neakceptujem, aj kvôli tomu že som videla v detstve na rodičoch aké to bolo. Mama len makala a nič z toho, otec makal tiež a najlepšia bola aj tak sestra otca, ktorá ťahala nitkami, nič neurobila a nakoniec aj tak všetko zdedila. Len to že mám pocit že voľny sú už len takýto muži.

zoey74
27. júl 2022

@autorka - ja mam tiez take skusenosti. kolko ma rokov ten chlap?

canany
27. júl 2022

Ja tiez takeho poznam, alebo skor poznala som, uz je expriatel, spoznali sme sa online, vypisoval, ze byva s rodicmi, pomaha im na zahradke, aj s chalupou, dedkovi pomaha atd..., potom to zistenie, ze rodicia su mladi a nepotrebuju pomoc a ze to pomahanie na zahradke je pestovanie paradajok, cukety a paprik na vlastny kecup, ktory nikto iny nejedol len on, dedko uplne ciperny, jedine ze ho raz za mesiac zobral k lekarovi mimo jeho rodneho mesta autom. Cize rodicia skor pomahali jemu, s jedlom, pranim veci, aj s tou zahradou, a nakoniec aj financne, otec ho zamestnaval u seba a ked mal malo, estemu dokladali, ak chcel nieco drahsie.
Ono treba vediet citat aj medzi riadkami.
S exmanzelom to bolo obdobne, len mama hotel som zastresovala ja. Byvali sme spolu, ja som prala, upratovala, varila. Starala sa o deti a on mobil, pc, tv. A ked som chcela pomoc, tak ma este vysmial, ze pockaj az pojdes do roboty. Toho sa nedockal, rozviedla som sa skor ako mi skoncila materska. Vydrzala som to s nim 17 rokov, ale az prisli deti som si to cele uvedomila a namiesto partnera som mala doma len prerastene decko.
Teraz mam samostatneho chlapa. Byva s bratom, lebo ani jeden nie je schopny vyplatit toho druheho zo zdedenej nehnutelnosti. Vie si oprat, postara sa o seba, ale uz je starsi a byvat s niekym nehrozi, ma svoje zabehane a tak mu to vyhovuje.
Ak ti mozem poradit a chces deti, radsej chod na umele oplodnenie, vyber si nejakeho anonymneho darcu a neuvazuj si dospele dieta na krk. Odpadne ti vela nervov. Pozri film s Jennifer Lopez, zalozny plan. A mozno stretnes aj schopneho chlapa do zivota.

janetinka27
27. júl 2022

ahoj ano, tiez poznam takych, co su slobodni a pri rodicoch. ale nie vsetci tak aj ostanu, vacsinou je to tak, ze makaju a domov sa chodia skor len vyspat a takto to vyhovuje vsetkym. ked si najdu priatelku, pochopia, ze sukromie je na nezaplatenie a postupne si aj v hlave uvedomia, ze pomahat rodicom neznamena vzdat sa vlastneho zivota. to su vsak tie lepsie pripady.

moj muz byval pri rodicoch, ked sme sa zoznamili. mal este sestru, ktora mala vtedy vazny vztah a vyzeralo to tak, ze sestra sa coskoro vyda a odstahuje od rodicov. moj muz pri zoznameni (na zoznamke) povedal, ze nema problem ist byvat mimo rodicov alebo do ineho mesta. ale ked sme uz boli spolu, tak som videla ako to u nich doma funguje, zili ako velmi uzavreta rodina, mali iba seba. sestra sa o kratky cas rozisla s priatelom, ku ktoremu mali ist byvat, takze zostala u rodicov.
mojmu muzovi sa nakoniec len velmi tazko odchadzalo, ani nie tak z rodicovskeho domu, ako celkovo z tej casti slovenska, bolo to narocne, ale odisiel. bolo to tazke obdobie. ja som vsak velmi rada, viem, ze chce pomahat rodicom, chodime tam casto, ale mame aspon takto vlastny zivot (a aj on, lebo nepoznal nic ine, ako rodicovske nazory a predstavy).

veroniak12
27. júl 2022

My sme zo zaciatku byvali aj u jeho rodicov, nasledne v prenajme a ked sme stavali dom tak zas u mojich rodicoch, kedze sme tak co to vedeli usetrit a peniazky sme potrebovali. Mam vsetkych rada, no takto byvanie s rodicmi skor ci neskor sposobi len problemy v rodinach

roja01
27. júl 2022

Ja by som povedala, ze muzi ktori ziju pri rodicoch maju niektory z nasledovnych dovodov.
Maju radi slobodu v rodicovskom dome, nechcu do bytovky a na vlasny dom nemaju.
Maju radi ci zahradu (ako ja milujem tu svoju), zvieratka alebo dielnicku pri dome, co by pri svojom byvani nemali.
Po dlhych rokoch spoluzitia s rodicmi nazivaju v harmonii, bez velkych stresov a nedorozumeni.
Citia lasku k rodicom a vedia, ze by uz starostlivost a naklady oni sami neutiahli.
To vsetko je pochopitelne, a tak laska k zene a tuzba po detoch musi byt silnejsia. Zena sa musi rozhodnut, ze i v pripade, ze by vedela takeho muza presvedcit na vlastne byvanie, ci bude trpiet casty pobyt a pomoc svokrovcom. Je to tazke, ale da sa to zniest a natolko si zvyknut, ze to nevadi mladej rodine, naopak tam ma urcite zazemie. Trva to vsak roky a partneri musia byt tolerantni.

martul
27. júl 2022

Ale veď ty žiješ presne tak isto.

zmrzlinka2021
27. júl 2022

@andrea_82 Toto je vsak vynimkou a okrem toho ak mám si zalozit vlastnu rodinu (manzelstvo, deti), tak nechcem zit v cudzom dome, chcem mat s muzom spolocne byvanie, a hlavne sukromie a v pohode mozeme aj kazdy tretí den príst na hodinu / dve a pomoct rodicom, svokrovcom.

autor
27. júl 2022

@martul ale ak si nájdem partnera chcem žiť len s ním. Aj keby partnerovi nevadila moja mama,.pre mňa by to nebolo ok bývať pokope. Podľa mňa mladá rodina potrebuje súkromie, na tom si zakladám.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
27. júl 2022

Dievčatá a zoro:

problémom autorky nie je to, ze on byva pri "mamičke" ale to, ze ani zalození vlastnej rodiny sa nemieni odstahovať a zalozit si vlastnú domacnost so zenou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
27. júl 2022

@zoro9836 ved to je pointa tejto temy.
Lenze na zoznamkach zial su vacsinou len degesi, podivinovia

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz