icon

Osvojenie dcéry - moja mama nesúhlasí

emmina1978
10. júl 2014

Ahojte babenky. mám taký problém a rada by som poznala názor nezainteresovaných ľudí naň. Takže: mám 5 ročnú dcéru z predošlého vzťahu. Otec v RL zapísaný je, s dcérou sa nestýka vôbec, výživné platí. vlastne som bola už v tehotenstve sama, rozišli sme sa kedˇsom bola v tretˇom mesiaci. Teraz som vydatá 2 roky, mám ďalšie ročné dieťa s terajším manželom a čakáme ďalšie. Ex priateľ sa chce zbaviť platenia výživného a keďže to doteraz nebolo z právneho hladiska možné, s manželom sme osvojenie zatiaľ neriešili. Ex priateľ sa ale začal v týchto dňoch vyhrážať, že pokiaľ si malú manžel neosvojí, požiada na súde o upravu styku s dieťaťom a bude nám robiť cez malú peklo! súhlasíme s tým, že si ju mm osvojí, ale problém sú babky. Hlavne moja mama. Tá nechce aby som na to dala povolenie, lebo vraj prídem o peniaze (120E mesačne) a takisto dcérka príde o možnosť dediť po zákonitom otcovi firmu a majetok....čo dodať.... druhá babka (mm matka) je vlastne toho istého názoru. Ako pozeráme sa na to my s manželom zle, alebo sú peniaze v dnešnej dobe najdôležitejšie?? Mama apeluje na to že sú dôležité, že sa môže čokolvek stať a zostanem bez príjmu. Že malá môže dediť po exovi firmu a domy...Ale ex o ňu nemá absolútny záujem, možno je už aj nejakým závetom vydedená. Ak ešte nie je, tak verím tomu že ju vydedí určite. Vraj aj závet sa dá napadnúť!!! tak ja neviem baby. fakt som blbá že pozerám na dcérkine city a nie na možné peniaze??? že mi záleží na tom aby jej nepomotal hlavičku s tým že on je jej skutočný ocino?? ona o ňom nevie, nikdy ho nevidela, ani jeho rodinu. nechceli ju doteraz...mama tvrdí že však aj tak jej to raz niekto povie že moj manžel nie je jej pravý otec... ☹ som z toho smutná, veľmi. prosím o Váš názor. Ďakujem

Strana
z3
dina14
18. júl 2014

@emmina1978 pohlad zvonka - je pekne, ze sa matka byvaleho stara, aby bola jej vnucka zabezpecena, ale zabezpecit ju moze ona sama tym, ze jej odkaze cast svojho majetku. So synovou firmou sa moze stat cokolvek a dcera by pripadne zdedila aj dlhy. Nezda sa pravdepodobne, ze chlap, ktory ma taky vztah k dcere, ako Tvoj byvaly partner, by sa hrnul do odkazovania majetku. Zda sa, ze jeho matke ide skor o to, aby bolo dievcatko stale ciastocne ich alebo, aby nestratila kontakt s vnuckou, ktoru ma rada, ale to predsa nemusi.. Nechapem argument Tvojej matky... ved Tvoj terajsi partner dcerke ponuka ako financne zazemie, tak normalne a zdrave prostredie na jej vyvoj, pojmy byvalemu partnerovi evidentne nezname.. mozno by sa mala mama preluskat skutocnymi pribehmi kde otec psychicky deptal dieta a poznacil ho na cely zivot.. Zda sa mi, ze sama si rozhodnuta, ale drzi Ta puto 'mama vzdy poradi v moj prospech'.. je to celkom v prospech Tvojej dcerky? Vela stastia!

marionmarion
18. júl 2014

takze peniaze a dedicstvo, ak vobec nejake bude, lebo dovtedy sa moze stat vselico, su pre babky dolezitjesie nez dusevna rovnovaha vnucky? To je poburujuce! To co su za babky?!
Treba im dat razne najavo, ze ich do toho NIC! Je to tvoja dcera a nikto nema pravo do toho kecat ci si ju tvoj muz osvoji alebo nie...prepac, ale obidve sa zachovali uplne neakceptovatelne, vypocitavo! Hnus...

ukulela
18. júl 2014

@emmina1978 kaslat na dedicstvo ... ak nejake vobec bude. dedicstva sa da vzdat. ja vidim problem v tom, ze dieta nevie, ze ma ineho biologickeho otca. mozno je teraz este male, ale povedat mu to (podla mna) budete musiet. nikdy nevieme, co sa moze stat - ak by dieta potrebovalo krv/ step z pecene ... alebo len rodinnu anamnezu - tam by predsa malo vediet,na com je. a lepsie je dozvediet sa to od mamy, ako od "cudzich" ludi, ktori radi ublizia ...

salome123
18. júl 2014

@emmina1978 a keby ste to urobili tak, ze on nech ti posiela tych 120e kazdy mesiac ako vyzivne (aby mal dokaz o zaplateni vyzivneho) a ty mu ich obratom vrat naspat. a bude vlk syty aj ovca cela

hucko44
18. júl 2014

Uff, je tu veľa názorov, a možno Ti to aj niekto už poradil.

EXISTUJE KOMPROMIS. Babky nechaj v tom, že to nespravíš. S terajším manželom to spravte. Kým dôjde na dedenie, babky už budú na druhom svete (sorry). OVCA CELÁ A AJ VLK NAŽRATÝ.

Mimochodom: a čo sa do toho miešajú babky ? Vedia o tom, že sa Ti vyhráža ?

digysa
18. júl 2014

@emmina1978 Tvoj manzel si chce osvojit dieta, ktore nie je jeho? Uz aj to urob...takych chlapov je na svete ozaj malo 😵

Tvoj ex. urcite nic pre dcerku nezanecha, ved mu ide prave o to, aby ju nemusel financne podporovat. Aj keby bola jeho dcera stale jeho, on moze urobit zavet, kde jej nic nezanecha.

Tiez by som sa bala skor o jej mentalnu/citovu buducnost ako o financnu.

sharmana
18. júl 2014

@emmina1978 aj keby sa chcel tvoj ex stretávať, ty môžeš vydobyť, že budú stretnutia len v tvojej prítomnosti vzhľadom k tomu, že doteraz nemal záujem o stretnutie s nou, ani ho nezaujímala a tvoja dcéra by mohla mať strach a možno aj traumu z toho, že by zrazu zostala s niekým úplne cudzím. Dá sa to aj cez psychologov. Prípadne aj zakázať styk, ak dokážeš nejakou sms či emailom, že mu ide len o tyranizovanie teba, aby si povolila a upustila z jeho strany od platenia výživného. Skús nájsť niečo, čím by si ho usvedčila.

Strana
z3