Otcova priateľka ovplyvňuje otca
Ahojte, hneď na úvod poprosím antivaxerky nezapájať sa, toto nebude diskusia o tom či áno či nie. Môj otec má priateľku, ktorá verí že herbalife, úsmev na tvári a motivačné knižky vyriešia všetky svetové problémy. Odmieta sa dať očkovať proti covidu, ja jej to neberiem, ale žiaľ žije s mojim 61 ročným otcom, obaja nemajú najlepšie zdravie a ona ho svojimi názormi veľmi ovplyvňuje. On je typ človeka, čo sa veľmi o tieto veci nezaujíma, chodí do práce a doma trávi čas v dielni a záhrade a je veľmi ovplyvnitelny. Keď niečo deň čo deň počúva, uverí tomu. Plus je náchylný veriť rôznym hoaxom. A ja teraz neviem čo. Žije v okrese s veľmi nízkou mierou zaočkovanosti, pracuje s ľuďmi, covidu sa bojí ale očkovať sa nedá, lebo toho sa kvôli názorom priateľky boji ešte viac. My, jeho dcery s rodinami, sme sa dali očkovať hlavne preto aby sme ho motivovali. Nepomohlo. Snažila som sajej už vysvetliť, že na neho vplýva a svoje deti obaja držia v strachu o nich. Vždy má nejaký argument a nedochádza jej. Nechcem zlé vzťahy ale už ma začína svojim postojom hnevať. Navyše máme v rodine úmrtie na covid a ani to nestačí. Čo by ste robili?
Nic s tym nenarobis. Akceptovat a nechat tak. Moj otec mal davno tiez taku sarlatanku za zenu ktora si myslela ze vie liecit ludi🤦♀️No proste psycho zena chvalabohu minulost .. ale spat k teme ak je muz takto ovplyvnivany zenou s tym vela nenarobis najlepsie sa nestarat.
Antivaxerky sú ženy, ktoré odmietajú povinné očkovania, nie dobrovoľné. To po prvé. A po druhé nechajte Vášho otca žiť. Ak má iný názor, tak ho rešpektujte. Toto sa mi zdá ako ďalšia zbytočná téma. Uvedomte si, že Váš otec je svojprávny a žije svoj život, nie Váš. Pekný deň.
Ahoj u nás bolo to iste moja mamina, 48 pracuje v školstve čiže pre mna tiež prvá línia a jej priateľ verí hoaxom a doma bolo dusno, trvalo to dlho hovorila som jej ja aj moja sestra záchranárka a stále nič …potom jedného dňa mi volala k meninám a povedalá som jej už svoje…vtedy sme sa niekoľko dni nebavili vôbec bola som smutná povedala mi že čím viac ju budem nútiť tým viac nepôjde …povedala som jej že nech si da aspoň tu jednodavkovu keďže covid prekonala a nebol to najľahší priebeh no stále si išla svoje a potom po cca mesiaci mi sestra poslala fotku ako je mamina zaockovana neviem čo ju presvedčilo ale vtedy som si vydýchla …čiže prajem vam pevne nervy bohužiaľ zatiaľ som počula z okolia že sa šli zaočkovať až potom čo to dostali alebo mali úmrtie v rodine…😞
Neries ho, je to dospely clovek, nesie zodpovednost za svoje rozhodnutia, no tak mozno pojde do hrobu predcasne a? Aj to je volba. Vies kolki v tazkych stavoch v nemocnici to teraz lutuju a uz niet cesty spat? No zial, tak je to zariadene v prirode. Chapem, ze je to tvoj otec, ale ty ries seba a svoju rodinu, ty si zodpovedna za svoj zivot, svoje zdravie.
Zlate slovenske prislovie - komu niet rady, tomu niet pomoci.
Ty nemas zodpovednost za jeho zivot, za to co sa stane.
Tiez mame v rodine take exemplare ako jeho frajerka, pravdaze tie zivoty aj tak vyzeraju, co je dolezite - nelutovat tychto ludi, neminať na nich svoju energiu, cas. Oni aj informacie maju, lenze ich problem je to, ze neveria faktom a realite, veria lacnym heslam a nejakemu vzduchoprazdnu.
Zial 40 sociku a zly skolsky system nesu svoje ovocie....
slovaci chcu mat zivotnu uroven a platy ako v svajci, rakusku, norsku, atd... ale ich myslenie v mnohom je este vo vychodnom bloku a na urovni nejakeho rumunska... tot nemozne... 😉
Ty si nejaka urazena dcerenka, ze tatko teraz neskace ako ty piskas ale ako piska nejaka ina. Tvoj otec ma predpokladam vsetkych 5 pohromade a bude verit comu chce. Trebars aj novej, zdravo zijucej priatelke..
otec je svojpravnz-rozhodol sa tak ho nechaj ... ja mam 3 ockovania a moja mama ani jedno tiez veri blbostam na fb a cita novy cas- a co?? stale je tomoja mama - jej rozhodnutie jej zdravie .. jedine co som razne zatrhla je sa o tom bavit .. ani ja som sa jej nepytala ci ist ci nie...
Ale treba si uvedomiť jednu vec, že aj samotné očkovanie má svoje riziká.....moja mama zomrela do 2týždňov od očkovania......na zlyhanie srdca....nedovolím si tvrdiť že to bolo z vakcíny, ale nedá sa to ani vylúčiť, keďže predtým mávala EKG v poriadku....len sa jej začalo ťažko dýchať a v nemocnici zistili poškodenie srdca, dôvod nezistili....že to mohol byť postcovid(pozitívna nebola a ani nemala príznaky) ale rovnako to mohlo byť po očkovaní miokartitída(zápal srdcového svalu)keďže Pfizer to má v nežiaducich účinkoch....z mojej skúsenosti, nechaj rozhodnutie na ňom, on sa musí rozhodnúť či chce podstúpiť riziko z očkovania alebo z covidu
@kikus7 lenže COVID očkovanie by malo byť povinné... a nie je len preto, že antiwaxeri o ňom šíria totálne bludy a výmysly.A bohužiaľ, tí, čo týmto výmyslom veria, majú hlasovacie právo.
@mogaa ono vsetko ma neziaduce ucinky a urcite rizika, dokonca aj samotne tehotenstvo a porod.
Lenze v tomto pripade su neziaduce ucinky dostania covidu neporovnatelne vyssie a tazsie, ako pri vakcine, ale ano, konecne rozhodnutie je vzdy na dotycnom cloveku.
Vidim to trosku inak - tvoj otec sa asi tak uplne nerozhodol, len ty sa bojis, ze pocuvanim jej dristov sa necha presvedcit na neockovanie.
Na tvojom mieste sa s ocinom porozpravam a poprosim ho, ze tak ako ho nebudes ovplyvnovat ty a nechas rozhodnutie na nom, nech sa nenecha ovplyvnovat ani inymi ludmi, priatelkou, jej nazormi a nech si skusi nieco precitat, popremyslat a nech sa rozhodne sam za seba.
A priatelke by som povedala v rovnakom duchu, rovno pred otcom, ze tvoj otec je dospely a svojpravny a nech mu netlaci do hlavy kaleraby, ze sa ti nepaci, ze ho ovplyvnuje zlym smerom.
Ahoj autorka, uplne ta chapem z toho pohladu, ze moji rodicia najprv obaja odmietali ockovanie, pamatam si ten strach o nich, predsalen ich lubime a chceme aby boli chraneni.. mali sme s nimi vela rozhovorov, nakoniec sme zlomili maminu a ona ocina. Tych par tyzdnov po ich druhej davke som si vydychla, pandemia pre mna uz akoby nie je relavantna, lebo moji blizki su "porieseni". Asi by som v zuboch roztrhala kazdeho, kto by ich v tej nerozhodnej dobe presviedcal o neockovani. Neviem ti poradit, ale chapem ako sa asi citis. Aj ked je otec uz dospely, to neznamena ze uz ta nemusi zaujimat a mala by si to nechat tak, ako spomina vela zien vyssie.. a ozaj, obaja moji rodicia to stihli este kym sa objavila na scene delta a teraz su obaja nakoniec spokojni, ze su ockovani.
@marseillefan Známi mali po covid vedľajšie účinky. Na tretiu už ísť nechcú. Povedali to. A dokonca sú uvedené vedľajšie účinky na ŠÚKL. A Vy na mňa už nereagujte. Raz ste sa mi tu vysmievali, lebo som mala iný názor než Vy. Tí, ktorí s Vami nesúhlasia, sú podľa Vás odpad. Neviete rešpektovať a akceptovať aj iný názor. Máte z covidu prospech, raz ste to tu uviedli. Tak, prosím, viac na moje príspevky Vy nereagujte. Ja komunikujem len s inteligentnými a empatickými osobami. V každom Vašom príspevku tu osočujete neočkovaných proti covid. Pekný deň.
Nechápem, prečo niektorí očkovaní majú stále potrebu nás neočkovaných nazývať antivaxermi. Si zaočkovana, chránená, budeš mať ľahký priebeh, to že očkovany šíri vírus ďalej, ani o Tom nevie, o Tom sa nediskutuje, len denne milión tém, diskusii na sociálnych sieťach a ľudí sa delia, urážajú, hádajú. K čomu je to dobré.???
@janka_23 Tak keďže je to uvedené aj na stránke ŠÚKL, asi to nebude výmysel. Ale neoplatí sa vôbec s takými diskutovať. Strata energie a času. V okolí tieto hlúposti nik nerieši a teda sú ľudia aj očkovaní, aj neočkovaní. A vôbec takáto nenávisť a osočovanie voči iným, ktorí majú odlišný názor. Sú to totiž inteligentní ľudia bez ohľadu na vek, vzdelanie i prostredie, v ktorom žijú. Tak na tých, ktorí Vás tu tiež osočujú, kašlite. A radšej si užívajte krásny deň. 😉
To su jednoduché rady, kašli na neho. Ale keď človeku záleží na rodine tak sa nedá kašľať. A že pôjde do hrobu predčasne, to je snáď žart. Mnohé ste to tu nepochopili a práve vás som žiadala nrvyjadrovať sa, neviem prečo ste to aj tak urobili.
@conta22
@euie
@taga vám ďakujem za odpovede, síce tu asi niet pomoci ale aj pochopenie je dobré
@kitycat čo si ty, to tu napísať nemôžem, keď ti toto v tej makovici dokáže napadnúť. Nie som urazená, mám o neho strach.
Tak u nas su vsetci zaockovani rodina aj znami len mm je antivaxer je mi to luto no respektujem jeho volbu ale tie reci konspiracne ma teda nebavi pocuvat. Tvoj otec mà len 61 netreba ho hnet pochovavat. Ak nema obezitu cukrovku a ine problemy netreba to vidiet tak cierno . Ty sa teraz trapis uplne zbytocne. Takze vo vlastnom zaujme zmen pohlad na vec Lebo jeho pohlad na vec ocividne nezmenis.Len si uvedom ze ockovat si sa dala koli sebe nie len aby si bola niekomu vzor.
@kikus7 ja na teba reagovať budem, keď budeš písať somariny... Vieš aké má COVID vedľajšie účinky? Smrť. 12500ks v druhej vlne... O očkovaní mmi nemusíš rozprávať, lebo ja som očkovaný. Bol som očkovaný 2x a pôjdem aj na 3. dávku. Aj celá moja rodina.
@kikus7 A ešte dodám, že teraz máme 2050 ľudí v nemocniciach kvôli COVIDu. Z toho 80 percent (cez 1600) neočkovaných. Ak by tých 1600 ľudí, čo je teraz v nemocnici a neboli zaočkovaní nevymýšľalo somariny, 1200 z nich (minimálne) mohli sedieť doma na riti teraz.
Koľko ľudí skončilo v nemocnici kvôli vakcíne???
Ja ti neporadim, lebo to iste mame so svokrou a nevieme to vyriesit.... Ona zije ale sama, stale cita na internete kadejake sarlatanske clanky a lahko sa necha vtiahnut. Rozumne argumenty nezaberaju. Bojime sa, ze zle dopadne, my zijeme daleko, no kto ju bude ratovat? Ak na nieco prides alebo zeny nieco poradia, sem s tym - dobra rada nad zlato.
@marseillefan Oficiálne informácie na ŠÚKl, čo je štátna inštitúcia, ktora kontroluje liečivá a vakcíny, sú podľa Vás nezmysel a somarina? 😂 No aspoň ste všetkým teraz ukázali, čo ste zač. Že potvrdené informácie spochybňujete a stále si točíte svoje. Nič iné som od Vás ani neočakávala.
Moj muz skkncil po ockovani na jiske a predtym zdravy chlap darca krvi. Tiez sme ho na to prehovorili a potom mam to bolo aj luto. Doteraz ma vazne zdravotne problemy so srdcom, musi byt na liekoch a kazdy drihy mesiac v nemocnici lebo furt daco mu je ( raz zapal srdcoveho svalu, inokedy zapal sedacieho svalu....)
Nechajte otca zit ako on chce a respektujte ho
aj ked mas naliehavu potrebu otca zachranovat, myslis to dobre, nechaj mu slobodnu volbu. 61 rocny clovek nie je ziadny stary ded, aby nemohol o volbe svojej priatelky a pocuvani a nepocuvani jej reci rozhodnut sam. Dnes sa valia informacie o ockovani a neockovani z kazdej strany, kazdy nech si rozhodne podla svojho vedomia a svedomia. Moji rodicia su 70 nici a nie su zatial zaockovani, ale nikdy by som si nedovolila do nich tlacit.
Ja sa necitim ani sa nechcem citim zodpovedna za ich rozhodnutia.

Tvoj otec má 61, nie 91. Nechaj ho žiť svoj život.