icon

Otec kleptoman: Ako sa vyrovnať s touto situáciou?

16. máj 2026

Môj otec neustále kradne keď sme v obchode. Berie z obchodu totálne hlúposti napr: pero, jednu detskú topánočku (malé dieťa nemá). Raz ukradol z chovoproduktu nejaký druh krmivá pre papagáje(žiadne nechováme). Mám viac ako 100 prípadov kedy niečo ukradol a niekedy ho aj chytia a potom je hanba. Chcem chodiť sama za neho do obchodu, ale na to sa hrozne uráža. Aj keď som bola dieťa sa to dialo, párkrát som sa ako malá hrozne bála, že oca zavrú do väzenia... Už mám za sebou toľko trapasov a ani potrebné tie veci nie sú čo ich kradne. Aj doma občas tiež niečo vezme. Peniaze veľmi nie a ak tak len drobné sám povedal, že rodinu nechce o peniaze okrádať. Ale nedá to a nedávno mi ukradol gumiču do vlasov. On sa raz priznal, že má rád ten adrenalín pri kradnutí, že či ho chytia a tak, ale sám nekradne aby niečo získal. Nevie tomu odolať. Už neviem čo s ním mám robiť...

anonym_f7ae48
16. máj 2026

Psychiater?

autor
16. máj 2026
@anonym_f7ae48

Psychiater?

@anonym_f7ae48 k psychiatrovi nechce ísť. Násilím ho tam nedovlečiem je silnejší ako ja.

tonkoantonko
16. máj 2026

Daj nejaké tie najväčšie trapasy

autor
16. máj 2026
@tonkoantonko

@tonkoantonko jeden keď som bola dieťa a on ukradol voňavku. Ja som síce pri tom nebola, ale sbs-kár v tom obchode bol spolužiačkin otec a dozvedela sa o tom celá trieda. V Bille ukradol na vrátnici pero a chytili ho a on vyplašený sa tváril ako malé dieťa keď chytia pri krádeži. A v Kauflande ukradol rascu a keď ho chytili to vrecúško bolo otočené českou stranou. Takže kmín. Kmínovy našli kmína.

catherin4
16. máj 2026

Jeho uz asi nezmenis. Nechodievaj s nim nakupovat, ked ho chytia, bude to jeho hanba.

autor
16. máj 2026
@tonkoantonko

Mi bolo smiešne, asi pred rokom ukradol marhuľu na tržnici. Naberali sme jablká a medzi nimi zablúdená marhuľa. On to hodil k jablkám a navážil spolo s jablkami. Keď sme odchádzali mi o tom povedal a keby ste ho videli ako sa tváril, akoby zlatý poklad ukradol mi bolo smiešne. Bola som rada, že ho nechutilo. To by bol trapas, že marhuľu kradne.

ingrid691
16. máj 2026

@anonym_autor u nás v meste bola tiež jedna kleptomanka. Vedel to každý. Obchodníci nikdy nerobili problém pretože tiež kradla len somariny, tiež išlo len o adrenalín nwkradla z núdze. Rodina vždy prišla naspäť so obchodu a vec s hanbou a s ospravedlnenim vratila. Nejako to všetci tolerovali. Je to proste psychiatrická diagnóza, s tým nič nespravíš.

anonym_918df1
16. máj 2026

Prečo mám pocit, že je to vymyslené?
Marhuľa, kmin? Znie to povedome.

autor
16. máj 2026
@anonym_918df1

@anonym_918df1 neviem píšem skúsenosti zo života. V jednom fóre o trapasoch som sa o niečom zmienila myslím že som spomenula otca a trapasy z kradnutia. Tú marhuľu som vtedy nespomenula. Niektoré veci nevymyslíš. To je život.

ivicatolic
17. máj 2026

@anonym_autor jednoducho - dať ho ukradnúť 😭👍👉👀

anonym_805be0
17. máj 2026
@ivicatolic

@anonym_autor jednoducho - dať ho ukradnúť 😭👍👉👀

@ivicatolic kedysi som čítala podobný članok a že toho muža najali dodavku a doslova ukradli a on si uvedomil ze to je hrozné a prestal to robit ...podla mna chujovina lebo kleptoman len tak neprestane ale rada by som videla akoby honukradli 🤣

autor
17. máj 2026
@anonym_805be0

@ivicatolic kedysi som čítala podobný članok a že toho muža najali dodavku a doslova ukradli a on si uvedomil ze to je hrozné a prestal to robit ...podla mna chujovina lebo kleptoman len tak neprestane ale rada by som videla akoby honukradli 🤣

@anonym_805be0 no to mi nepríde ako niečo legálne. Vážne. Ja som mu povedala, že ak chce kradnúť nech chodí do obchodu sám a že nech nekradne v blízkosti našeho bydliska. Nechcem aby sa po okolí šírili klebety. Väčšinou ho nechytia keď kradne. Trochu sa bojím aj zákonov. Viem, že bol zákon 3 krát a dosť. To znamenalo že ak ho chytia 3x v nejakom časovom horizonte hrozí mu väzenie. Vie niekto ako to je teraz?

rozculena
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_805be0 no to mi nepríde ako niečo legálne. Vážne. Ja som mu povedala, že ak chce kradnúť nech chodí do obchodu sám a že nech nekradne v blízkosti našeho bydliska. Nechcem aby sa po okolí šírili klebety. Väčšinou ho nechytia keď kradne. Trochu sa bojím aj zákonov. Viem, že bol zákon 3 krát a dosť. To znamenalo že ak ho chytia 3x v nejakom časovom horizonte hrozí mu väzenie. Vie niekto ako to je teraz?

@anonym_autor musí mať papier od psychiatra.

autor
17. máj 2026
@rozculena

@anonym_autor musí mať papier od psychiatra.

@rozculena no on nemá. Takže ak ho ešte raz chytia pôjde do väzenia? Jeho tento rok chytili už 2x a trochu sa bojím. Keby mal papier nehrozilo by mu väzenie?

marca12
17. máj 2026

On je chory a ak sa nechce liecit,nezmenis ho.

autor
17. máj 2026
@marca12

On je chory a ak sa nechce liecit,nezmenis ho.

@marca12 nechcem aby raz išiel do väzenia kvôli svojej chorobe. Stále mu dohováram.

anonym_109d2e
17. máj 2026
@anonym_918df1

@anonym_918df1 mysliš tým, že jožo marhuľa bol kmín? 😆😆

alex49
17. máj 2026

Kleptomania je psychická porucha, nevie sa ovládať a musí kradnúť. Ak by to mal potvrdené lekárom, tak ho ne zavrú. Ak otca trikrát do roka chytia a zavolajú policajtov, tak môže ísť do basy. Aj za tri marhule. Nedohovaraj mu a nechoď s ním do obchodu.

autor
17. máj 2026
@alex49

Kleptomania je psychická porucha, nevie sa ovládať a musí kradnúť. Ak by to mal potvrdené lekárom, tak ho ne zavrú. Ak otca trikrát do roka chytia a zavolajú policajtov, tak môže ísť do basy. Aj za tri marhule. Nedohovaraj mu a nechoď s ním do obchodu.

@alex49 zistila som sú aj psychiatri ktorý chodia na domové návštevy. Dohodnem stretnutie ako prekvapenie. A zakážem mu chodiť do obchodov.