Otec komentuje moje stravovanie
Ahojte.. potrebujem dať zo seba von dnešný incident.. sme na rodinnej chate a za posledné mesiace mám toho ultra vela v práci a pribrala som 2 kila.. nevážim 55 ale 57 a pri mojej výške 168 nič tragické. Tým, že dosť cvičím som si povedala že upravím stravu a do mesiaca budem späť.. Môj otec je magor do stravy a cvičenia a celý život moju postavu komentoval.. Bežne keď som bola menšia mi v kabínke povedal, to si nemôžeš kúpiť nemáš na to telo, si na to moc tučná si taká onaká a podobne. Raz pred 3 rokmi som sa v skúšacej kabínke rozplakala, pretože som mala o 3 kilá navyše a mám hruškovú postavu čiže všetko mi ide do stehien a zadku a cítila som sa veľká.. Tým, že mám čo to za sebou s diétami, cvičením keď som až stratila menštruáciu to proste nehrotím a som na to citlíva. K veci.. Sme na chate a išla som si dať večeru o 9 lebo som predtým jedla len troška o pol 6 a bola som hladná a spať chodím tak o pólnoci a otec prišiel do kuchyne že snád nejdem jesť a ja že idem a on začal kričať či naozaj idem toľko kalorii jesť - išla som si robiť praženicu a on že no ale ešte aj chleba si dáš k tomu a máme kalorickú bombu a potom začal či chcem mať 100 kíl alebo načo čakám.. Tak som počkala kým zaspí a praženicu som si spravila teraz.. Len si tak hvoorím, že ja som celkom silná ale keby má ešte jednu dcéru a tej toto robí tá nemusí byť taká silná ako ja..
@anonym_autor Ty len utekaj čo najskôr preč od takého otca.Akoze prepáč ,ale čistý magor!
Naschval a pred nim by som to jedla,otec neotec.Toto je chore na hlavu.
Kolko mas rokov a kolko otec.Pocitam ty tak 20,mozno menej a otec okolo 40tky+,-.
Tvoj otec je magor! Sorry, not sorry.
🙄 ináč,mala som aj ja tatka čo sa správal niekedy ako generál,ale vo výchove,aby som nerobila kraviny a dokončila si školu. Tiež naháňal nápadníkov,kontroloval viac než fbi,ale toto je s prepáčením, nejaký zakoplexovaný puk,čo si pomýlil výchovu a rešpekt s drezúrou a diktatúrou. Dievča,čím skôr sa bude dať a možné,postav sa na vlastné nohy a aspoň 1000km od takého " otca" 😒.
Nemozem napisat od srdca,lebo by som porusil pravidla platformy...Drz sa dievca🍀
@anonym_autor Tvoj otec je nejaký zamindrákovaný.
Hneď ako to bude možné utekaj a dúfam, že u teba nebude platiť, že: dcéra si vyberá partnera podľa otca.
Drž sa ❤️
zacni mu to vracat - a tak aby to bolelo - Ocko vsak ty si sa scvrkol.... atd ,
@anonym_autor velmi ma mrzi, ze sa trapis takto - mas viac ako 18 rokov?
Pokojne mozes s otcom prerusit kontakt na par mesiacov. Jasne mu nechat odkaz, napr SMS, "Velmi mi ublizuje, ze komentujes moje telo a vahu, pre mna je to tazke aj bez toho, aby si to robil tazsim, potrebujem teda od teba nejaky cas radsej uplny pokoj".
Ved to je tvoj zivot, tvoje telo, tvoje zdravie. Bud k sebe viac milujuca.
Ak este nemas 18, aj tak to urob, nechaj mu taky odkaz,
a odid ku kamaratke, k rodine, na par tyzdnov aspon. Ja by som prerusila vsetok kontakt aj na pol roka.
Ak mas zdravu vahu a BMI, neries. Ak mas nadvahu, tak pekne s lasku, pomalicky po krokoch cvic, jedz viac zeleniny a bielkovin, menej sacharidov alebo iny styl zdravy co ti vyhovuje. nemusis sa ponahlat. robis to pre seba, nie pre otca.
@anonym_autor Ahoj, pomer vyska a vaha si uuuplne v pohode aj pri 57kg. Nenechavaj sa zdeptat otcom-ak ho vobec takto nazyvat. Keby som sa mala k nemu vyjadrit, pekne by to nebolo a sme na fore, tak sa posnazim slusne-je to chuj na n-tu. Neviem kolko mas rokov, ale ked si dospela a mas tu moznost, tak sa radsej osamostatni. Take naschvaly co by som mu robila dovtedy by dosiel o hlasivky. Inak nechces mu ponuknut s usmevom kalciovy sirup, ked bude najblizsie po tebe hucat ako zmyslov zbaveny?-ze len pre istotu, keby dosiel o hlas. Idiot. Bud aka si, si na tom dobre, vobec sa nezatazuj tymi jeho sprostostami, hlavne sa ty cit v pohode-to je najdolezitejsie a nie jeho dr....te reci. Drz sa🍀
@anonym_autor Chápem otca, že možno chce pre dcéru dobre, len mal by si zvoliť iný spôsob, nie takýto urazajuci.Pre mňa veci, ktoré ma v mladosti hnevali v súvislosti s rodičmi, boli ponaučením,aby som sa im vyvarovala, keď budem raz mať svoje deti
Ja by som mu povedala , že niesom jeho frajerka aby mi komentoval postavu
Je debil a nič v zlom lebo ak chce niečo povedať tak normálne a nie ze ty sa budeš báť jesť 😱
A toto by som mu dookola hovorila nech sa spamätá,ma to az vytočilo
Kašľi na to, nemyslí to v zlom ale robí zle...aj dospeláci robia chyby a niekedy veľké
@anonym_autor no tak.teraz som sa vytocila.aj za teba.🤣ja by som.to zjedla pred nim a este by som.si k tomu navyse nieco dala aj ked to nieje riesenie ale chcela by som ho nastvat
Totálny chudák...
@anonym_autor Chápem otca, že možno chce pre dcéru dobre, len mal by si zvoliť iný spôsob, nie takýto urazajuci.Pre mňa veci, ktoré ma v mladosti hnevali v súvislosti s rodičmi, boli ponaučením,aby som sa im vyvarovala, keď budem raz mať svoje deti
@anonym_88b76a na opísanu situáciu napíšeš, že chápeš otca??
To snáď nemôže byť pravda..
tento otec je úplný magor, ktorý autorku zdeptal, možno aj viac, než si ona dokáže pripustiť.
Ja len dúfam, že je už dospelá a samostatná..
A mimochodom, ak si nerešpektujúce a extemne správanie rodičov racionalizujeme a tvrdime, že dobre robili, je to len spôsob, akým sa vyrovname s traumou.
@anonym_88b76a Neverím, že toto si fakt vypustila z klávesnice....
@anonym_88b76a dobre v akom zmysle?
Ona nema nadvahu. Ma zdrave telo. Co sa tyka zdravia nema pravo jej hovorit kolko a kedy ma jest.
Ak dievca zacne mat depresie, nebude sa mat rada, prestane jest, bude sa trapit dietami, bude mat psychicke nasledky z jeho blbych slov.
Chcel jej pomoct?
@anonym_88b76a dobre v akom zmysle?
Ona nema nadvahu. Ma zdrave telo. Co sa tyka zdravia nema pravo jej hovorit kolko a kedy ma jest.
Ak dievca zacne mat depresie, nebude sa mat rada, prestane jest, bude sa trapit dietami, bude mat psychicke nasledky z jeho blbych slov.
Chcel jej pomoct?
@anonym_f5cdcf Veď už písala, že mala problémy s jedlom, až stratila menzes.
Otras, že ponižovanie, manipuláciu a urážanie niekto berie ako "chcel pomôcť". A že to napíše žena, možno sama matka, je ešte horšie.
Koľko máš rokov?
@anonym_autor otec-neotec,poslala by som ho do....tam a ešte aj ďalej
@anonym_autor otec ma zjavne cely zivot problém sám so sebou....na tebe si lieči komplexy. Na tvojom mieste by som išla útokom jeho zbraňami....áno pribrala som ale to schudnem ale ty mas problém niejako sa už scvrkávas to už v tvojom veku do poriadku nedas...a pod
Nerob si zbytocne vrasky, ako pises, cvicis a stravujes sa v pohode, nasla si si spravnu cestu k svojmu telu, myslim, ze vdaka otcovi mas kaloricke tabulky v hlave a nie v mobile ako vacsina z nas, takze ano zachovala by som sa rovnako, s otcom zbytocne nehadala, ved byvas inde a teda toto nemusis zazivat na dennej baze a neriesila, niektorym ludom nevysvetlis a je zbytocne minat energiu, naco skakat po minovom poli, a este dezert by som si k tej prazenici dala…rano by som len s troskou humoru poprosila otca, aby mi nekomentoval jedenie, ze mi to nerobi dobre a z nervov by som potom zjedla aj dvere od chladnicky…mozno zaberie…
Ja stále hovorím, že ľuďom to už výsostne drbe s fitnesom, stravou, cvičením, neviem čím všetkým, potom už niesú schopní vidieť realitu.
Asi ta chce dohnať k anorexii. Ty musíš žiť a byť v kontakte s otcom? Koľko máš rokov? Mne to už príde ako týranie psychicke. Správa sa ako psychopat a takto ta akurát dozenie k psychickym problémom. Bojíš sa ho že? Existuje závislosť na zdravom stravovaní a až chorobnom cvičení a sledovani kalórií skús si o tom naštudovať. Tvoj otec ju asi ma. A ty s nim máš tak akurát hovno zo života a len sa sledujes.
Ja stále hovorím, že ľuďom to už výsostne drbe s fitnesom, stravou, cvičením, neviem čím všetkým, potom už niesú schopní vidieť realitu.
@anonym_7680b8 ortorexia
Tomu debilovi čo ťa splodil treba povedať že organizmu je úplne jedlo kedy telo prijíma kalórie ide o to aký je výdaj a čo je to v rovnováhe ... Jesť do 18- tej inak budeš tučná je blud takže ak je taký fanatik do stravovania mal by to vediet ... Druhá vec je že toto vyzerá ako emočne týranie ... Čo je sakra on aby komukoľvek komentoval postavu?? To on ma menštruáciu každý mesiac že sa do toho bude ozývať?? To on prechadzahormonalnym tornádom každý mesiac??? To že si niečo vygoogli ešte neznamená že je expert na to sú školy
@anonym_autor Presne to robíte aj moj otec.. Boli sme vonku dlho a hovorim mu idem domov sa najesť konečne a on že takto neskoro? o 20:00? po celom dni vonku.. Že priberiem a nakoniec mi potom o 20:30 volal ze mi donesu veceru ze to nemá kto jesť, dáva mi naražky že mam schudnut ze som tlsta, viac sa hybat, robit niaky šport, posiela mi jeho fotky ako schudol a napísal: tiež to dokážeš😉…Absolutne si ho nevšimam ani sa nestretavame

Riadne sibnuty otec, drz sa, nenechaj sa zdeptat, je to debil.