Otec ma nechce pustiť na víkend k priateľovi
Ahojte, mám 16 rokov a môj priateľ má 33 a býva v BA čo je 100 km od môjho bydliska ... vidíme sa 2-3x za mesiac keď on chodí sem zamnou a má tu aj rodičov tak chodíme vtedy keď tu je k nim... no lenže on chodí stále zamnou a chcem aj ja ísť za ním.. mama by mi to dovolila ale oco moc s tým nieje okej... neporadíte mi niečo čím by som ho mohla presvedčiť aby ma pustil..má v BA svoj byt.. v piatok by som išla k nemu v nedelu zase naspať domov.. ďakujem
V tomto pribehu mi nepasuje niekolko veci:
1.ak to mlady muz berie tak vazne a je taky vyzrety preco nerespektuje nazor tvojich rodicov respeltive tvojho otca .jednoducho ak otec nesuhlasi mal by ako gentleman vyjst tebe a rodicom v ustrety a stretavat sa s tebou tam kde to tebe aj rodicom viac vyhovuje.ver mi ze zalubeny muz urobi aj nemozne aby mohol byt so svojou frajerkou....len je otazne ci mu naozaj ide iba o lasku alebo skor o ine....
2.pises ze on sa o teba cez vikend postara...a zaroven ze mama ta berie ako SKORO dospelu.....lenze dospela alebo aj skoro dospela zena sa o seba postara sama nepotrebuje pestunku- frajera.....
3.cez vikend nikam nechod nech sa chlapec snazi, nech pride za tebou ak ta ma rad....uzivaj si to...zaroven zistis ci mu na tebe zalezi a ci mu stojis za tu trochu snahy
Ver mi tiez som mala v 16 frajera sice nie o 17 rokov starsieho iba o 3, tiez mi rodicia branili aby som isla k nemu spat a jeho rodicia takisto nesuhlasili aby on spal u nas ani aby ja som spala u nich.stretavali sme sa v meste alebo u mojich/jeho rodicov ale spaval kazdy doma vo svojej detskej izbe.Bolo to jedno z najkrajsich obdobi vztahu a nic nam neutieklo ked som si dokoncila strednu a nastupila na vysoku a oboji rodicia videli ze to spolu myslime vazne povolili aj prespavanie.nic ti neutecie.....dodnes som im za to vdacna a rovnako budem postupovat aj pri dcere( mozno aj prisnejsie😁)
@natyreggae a v com chcete podnikat?
Tvojho otca chápem, mala by si to akceptovať.. na druhej strane chápem.aj teba, si zamilovaná - je úplne normálne že chces tráviť čas s priateľom.. predpokladám ale že ani keby mal tvoj priatel 20 asi by ťa vaši nepustili na tri dni len tak a ešte k tomu v tejto kroona situácii.. ak sa už cítiš dospelo, musíš pochopiť aj to, že bohužiaľ musíš zatiaľ vydržať pravidlá tvojich rodičov.. keď ukončis školu, budeš dospelá - potom uz nebudú rozhodovať o tom ako máš tráviť čas.. teraz je to však aj ich starosť.. takže ak akceptujú že chodí za tebou, tak to akceptuj aj ty.. no a čo sa tyka vekového rozdielu - úprimne neviem čo by som robila ak by moja dcéra povedala že má o 17r staršieho priatela v 16tich rokoch, zákazy a neustále hádky možno ani tak ničomu nepomozu.. tak isto neviem čo.by som robila keby si niektorý môj syn v 33r doviedol 16r slečnu.. je to určite troska zvláštne, ale nemusí to vypovedať absolútne nič o danom človeku..
ja som mala tiež vždy starších priateľov, ale teda nie o toľko.. mne vždy imponovalo že niekto starší a vyzretý má o mňa záujem, nebudem klamať.. a keďže sme sa dokázali aj rozprávať a boli to inteligentni muži (vždy som si vyberala intelektualov) tak mi to možno aj trocha zdvíhali sebavedomie keďže som asi nebola klasická poblaznena baba...
Si určite múdre dievča a tak musíš chápať, že rodičia sú za teba stále zodpovední, majú tá radi a boja sa o teba, preto treba byť opatrný, jednoducho musíš myslieť aj na nich.. ja viem že povieš že ho poznáš - ale nemôžeš ho proste spoznávať ako priateľa o trocha dlhšie ako dva mesiace?
@natyreggae Si dieťa, prepáč, ale žiadne skoro dospelá. Nerozumieš, nevieš čo je to milovať, nevieš čo je to partnerská láska, nechceš si dať poradiť, to je znak nedospelosti. Rob ako chceš, ale robíš nesprávne, keď ti 20 dospelých ľudí radí dobre a napriek tomu ideš svoje.
@monkasponka prečo by tínedžeri nevedeli čo je to milovať a partnerská láska.. podľa mňa si pubertiaci preto tak casto s nikým dospelým nerozumejú, pretože dospelí majú stále tendenciu ich strašne podceňovať..
Rade cesta nevedie, treba ich vypočuť, nie len poučiť o tom ako nič nevedia..
@jana_eyre_2 pretože na partnerskú lásku treba dospieť a nabrať skúsenosti. V 16. stich ťažko...
@monkasponka Prepáč, Ty máš koľko rokov, keď píšeš 16-ročnej, že nevie, čo je to milovať? Ty si to v 16-tich nevedela? Alebo si už zabudla, aké to bolo, keď si mala 16?
@h2 Mám dosť rokov a viem čo to je ... nie láska ale zaľúbenosť.
@monkasponka Ale veď ona sa nejde vydávať. Ja mám tiež dosť rokov a preto viem, že tento vzťah má veľmi malú šancu pretrvať. Ale na to musí prísť autorka sama.
Oteckovi nakresli nejaký pekný obrázok s témou spoločný víkend u uja priateľa... Možno ho to presvedčí že to bude pre teba len a len prospešné 😉
@oli18 no predstav si že by nebol😉a podľa seba súdim teba.. takže..? Ty by si svojej dcére prebrala priateľa? No fuj veľmi pekné od teba👌👌👌ale to sa nemusíš báť moja mama to neurobí lebo vie že to je absurdné
@anika tak to vôbec😀 neni to jej typ, je jej iba sympatický... viem aký má vkus moja mama a on sa ani náhodou nepodobá jej predstave .. ale diky pobavili ste ma😀😀
@natyreggae mas kamosky? Radsej pestuj tieto vztahy
@h2 ale normálne rodinné prípady v knižnej forme mi tu spravia..😂🤦♀️ešte aby som nemala súrodenca však? 🙈🙈 tak oni asi v živote neupečú koláč pre partnera/partnerku svojich detí ..no však asi preto mu pečie koláče lebo býva sám a on si nepečie?? Nie naozaj moja mama nieje nymfomanka a nechce mi ho prebrať!🙏
Trochu sa mi zdvihol zaludok.30 rocny akoze normalny zdravy chlap so 16 rocnou? 😭😭😭
@natyreggae to je pravda nemusí. Ale tiez som v Tom veku používala tie argumenty a mala super ružové okuliare. A môj názor je ,že záujem o seriózny vzťah to asi nebude. V 33 rokoch máš už niečo za sebou, skúsenosti, zodpovednosť, iný pohľad na život , odpracované roky kým tebe ešte roky potrvá kým skončíš školu. Ty máš život pred sebou a časom ti môžu začať vadiť jeho životné skúsenosti, minulosť a veľa času pretečie aby to mohlo nabrať iný smer. Skratka neverím,že zrelemu mužovi, stačí pár víkendov na šťastný vzťah.
@natyreggae jaj nechápeš 🤦🏻♀️ nevadí... Dopredu nemyslis, nemusíš. Uži si.
No bohužiaľ tu sú skutočne dospelé ženy, so skúsenosťami a s deťmi... Asi ti neporadia ako presvedčiť otca. Tieto argumenty ako si skoro dospelá na neho nefungujú? Kto vie prečo 😊 áno jasne, to je dôvod, ze vie variť... A 16tka nevie, takže ta naučí... 😂🤦🏻♀️Maminka to berie s humorom. Ja tiež. Keďže toto všetko som si preskakala 😎 sestra dokonca s takým dedulkom strávila skoro 5 rokov... Tiež chlap o necelých 20r starší, fakt by mohol byť jej otec, tiež spolu podnikali. .. Do dnes sa chytá za hlavu... Ale láska je láska 😊
@lubmar jeho rodina je úplne zlatá na mňa.. ocino povedal že som krásna blondínka ako jeho manželka, mamina tiež úplne v pohodke , a ostatných ešte nepoznám ale nebudú mať nič proti myslím si...fuuu tak pedofil nieje to si môžete rovno vygoogliť...a naozaj netuším prečo by som mala otehotnieť.. to sa môže stať hocikomu hocikedy a nie práve mne za 2 -3 roky🤗
@natyreggae aby sme sa držali aj nazvu témy a nie len moralizovanie o vekových rozdieloch, to čo písala @jana_eyre_2 je naozaj pravda.
Nemôžeš mať za zle že tatino je proti tvojmu prespatiu u priateľa.
Osobne by som ti poradila netlacit na pílu.
Vekový rozdiel tam je a tým pádom môžeš byť rada že otec to zobral aspoň takto "športovo" a nerobí väčšie problémy.
Tak ako on akceptuje priatela, tak si zaslúži, aby ste akceptovali vy jeho.
Možno tomto prejavom rešpektu si získaš tatinovu dôveru.
Chápem že ponuka voľného bytu a víkendu znie lákavo, ale naozaj ste spolu dva mesiace.
Možno za ďalšie dva mesiace s tým otec nebude mať problém ...
Daj mu trochu času to spracovať.
Hlavne nevyvolávaj hádky. Tým nič nedosiahnes.
@natyreggae ach kolko hateu..mam kamosku co si nasla v 16 rokov 32 rocneho partnera a su spolu uz 15 rokov, zobrati a maju dve deti 🤷🏻♀️
@kiwi3 džízs🙏🙏nuž ale nemusí sa vám páčiť čo robím so svojím životom.. je to úplne v poriadku.. žijem pre seba a nie pre vás a milujem ho aj keď je starší odomňa a môže ma veľa vecí naučiť
@oblecenie99 to je úplne v poriadku je to váš názor nemám vám čo prepačovať😊
@h2 to nič, zvyknutá som aj na horšie🙂ale to sú mimoňky tie dve... asi ony preberajú partnerov svojim deťom na bežnom poriadku alebo až moc veľká predstavivosť ich pohltila 🙃🙃
@lubmar poznám aj troch celkom pekných 50tnikov 🙂ale to je jedno.. nie všetko je o kráse ale myslím že to vám nemusím ja hovoriť..a nebojte sa sledujem Edupage a učím sa.. ale okrem toho mám aj svoj život mimo školy🙃
@karamellova táaaaaaakže : po 1. Áno nevadí mu chodiť zamnou ale keď sme tu tak sme u jeho rodičov v jeho izbe a rodičia sú doma takže to nieje úplne super ..a kedže v BA ma svoj vlastný byt a súkromie...
2. Ale myslela som to tak , že sa naozaj o mňa nemusia báť a budem v poriadku...😀
3.záleží mu na mne ale mne je stále blbé že on sem zamnou chodí v kuse ako za milostivou ... a ja nič...
@aprilowka chceme si v BA otvoriť barbershop... keďže on ma krátke vlasy a často sa strihá a chcel by byť barberom tiež... a ja mám vyholené boky a študujem kaderník-vizážista tak do toho dosť vidím... proste to je moja srdcová záležitosť 🙂
@jana_eyre_2 on je úplne normálny chalan.. neviem čo z neho hneď všetky robia zadubeného úchyláka... a k tomu... ja som mu dala prvá pusu a urobila som prvý krok ja 😀

@natyreggae ucit varit ta mala tvoja mama, tato, nie ti schvalovat frajera, lebo vraj dobre vari