Otec môjho dieťaťa chce dcére poslať peniaze - mám ich prijať?
Ahojte, bývalí sa nezaujima o svoje dieťa 2r. celý rok sa na dieta neopyta a pod. Výživné platí to je všetko. Teraz jej chce poslať peniaze na niaky vianočný darček ale nechcem to od neho. Som moc hrda?? Ešte doplnim že preto chce poslat peniaze aby nemusel za ňou chodiť, aby ju nevidel. Aj tak by ste zobrali € od takého darebáka??
@jaskolka by si sa čudovala aký je ukážkový k starším deťom popri reči 🙂
Bud rada ze posle aspon peniaze a nemusis sa s nim natahovat o dceru....
Ano zobrala
@petronelka47 Aj keby 5 eur za rok... je to uplne jedno. Neries preco to robi, neries jeho svedomie. Posiela peniaze pre dieta - nemoze ich dat alebo poslat priamo jej ako keby mala napr. uz 15 rokov, takze to musi urobit cez teba. Robis okolo toho taky cirkus.. proste tie peniaze zober a kup jej nieco co potrebuje - aj keby si to len na plienky minula.
@veronikaszabova ked myslíš 🙂
Ked ich nechces mozes mu poslat moje cislo uctu..
PENIAZE NESMRDIA!!! ber... a ak nechceš, pošli ich mne 😝
PS: vy dvaja ste sa asi našli, že?
a prave preto by som ich zobrala a vypytala aj viac, nech nie je zgrlos, a kupila nieco pekne malej. a bola by som rada, ze neminim svoje peniaze, ked chce dat ber, lebo druhykrat sa to opakovat nemusi 🙂
Ďakujem dievčatá za vaše názory 🙂
Vieš čo kolo by mi jedno ci si uľahčí svedomie, úprimne bolo by mi to fuk... Ako už bolo x krát spomenuté... Je to pre dieťa, nie teba... Peniaze príjmy a kúp malej co chce... A ak ide o hrdosť tboju odmietne aj výživné... Aby si neulahcoval svedomie...stale lepšia taka možnosť ze platí a máš pokoj, akoby neplatil a mal ta terorizovat pre stretávanie s duetatom
tak ako vravela moja stara mama - "ked davaju- ber, ked biju- utekaj". Ked vies, ze sa o dieta doteraz nezaujimal a chce poslat peniaze, tak nech posle. Kurnik kazde euro dobre, hoci od byvaleho alebo od certa. Vyuzijes ich pre malu. Preco to robi a ci chce ulavit svojmu svedomiu ? Ak ho uz nelubis, tak ti to moze byt u prdele. Kazda slobodna matka sa korune naviac potesi. Ci chce prist osobne ? To je na tvojom rozhodnuti. Ak mu malu nechces ukazat, daj ju na tych par hodin k mame napr. - nemusis ho ani pustat dnu...Alebo nech ti ich posle na ucet. Vselico sa da. Rozhodne prijatiu penazi by som sa nebranila. Horsie by si bola na tom, keby sa handrkoval s tebou po sudoch, ze ju chce do starostlivosti (nie preto, ze by ju lubil ale) len preto aby ti spravil napriek.
@petronelka47 tak ja už neviem....bolo by lepšie keby jej ich neposlal? prepáč ale normálne ti posiela peniaze aby si dieťaťu kúpila darček, dokonca je to oveľa lepšie riešenie ako keby poslal/priniesol pre dieťa blbosť....spájaš 2veci a to že pre dieťa poslal peniaze na darček a že za ním nechodí......peniaze sú pre dieťa, jasne že ich zober a niečo mu kúp alebo odlož na horšie časy
@petronelka47 ono je to pre dieťa v tomto pripade možno aj lepšie keď len pošle peniaze na darček.
Vieš si predstaviť co spraví s dietatom otec ktorý sa ukáže raz za rok s taškou plnou darčekov a potom ho znova nevidí niekoľko rokov?
To je ta najhoršia možnosť toto. Buďto teda otec co sa stará, pravidelne si ho brava na víkendy, alebo potom radšej nech pre dieta neexistuje a len platí. Nie sa ukázať 4 x za detstvo ako Santa klaus a potom nezáujem, to dieťa hrozne dopletie.
Už
@petronelka47 su to peniaze pre dieta. A tu sa naozaj nehodi hrat sa na hrdu.
to je jedno ci je nula,a lebo nie. otec ma úrispievat na dieta, ci ma onho zaujem, alebo nie. a to vratane darcekov. ja by som neodmietala.
Neodmietla by som. Ako však je to pre dieťa vezmi a dačo kúp. Je smutné, že sa nezaujíma, ale ako nie je to podľa mňa dôvod neprijať. Každá koruna sa zíde
@lujza123 v tomto máš asi pravdu
ano je to predsa pre to dieta nie pre teba , normálne nech ti ich pošle na učet, a ty bud ich odlož alebo niečo kupo čo potrebuje
na ostatne kašli si na tom finančne tak dobre že ti ich nebude treba
Z autorky tu kričí obrovská ješitnosť. To ešte aj cez peniaze si treba niečo dokazovať? Sú pre dcéru a nie pre teba, prečo si dovoľuješ ju o ne ukracovať?
Inde sa matky súdia o peniaze a výživné a ty tu zalozis takúto tému s detinskými odpovedami. Nechápem, co čakáš. Keď tie peniaze neprijmeš, aj tak nevzbudis u otca záujem o dieťa ak ho naozaj nemá.
@petronelka47 ked nepotrebujes neber
@petronelka47 ale to nezmenís, márne sa budeš dusiť v hneve. Na jednej strane je to pochopiteľné, ale na druhej, prečo trestať dcéru za jej otca, v zmysle financií? Hlavne teraz, keď ozaj peniaze sú potrebné. Alebo aby nebolo tak, že v hrdosti odmietne aj toto minimum záujmu, a potom budeš ešte nahnevanejsia.
Nepatrala by som po dôvodoch. Sú to peniaze navyše pre dcéru.ci ich pošle šekom, či holubom by mi bolo jedno. Kúpila by som čo potrebuje, prípadne odložila. Niekedy je lepšie keď sa nezaujíma ako sa ovsetkom dohadovať, nemať rovnaky názor na výchovu a xy ďalších problemov
Tie peniaze sú pre dieťa. Svojom egom ho o ne oberies.
@petronelka47 to je fuk prečo to robí, kebyže mu na dieťati nezáležalo, pošle iba co stanovy súd a basta. On chce poslať DIEŤAŤU peniaze a ty sa hadas prečo ich bezibrat, tak neziber a vec vybavená, čo chceš počuť?
@petronelka47 ja by som ich určite vzala a keďže píšeš ešte aký je to hajzel, tak o to viac 😅😂 aspoň si prilepšíš, poprípade daj na sporenie a vybavené 🤗
Boze ty si strasne nevyzreta. On mà pravo aj dat darcek vasmu dietatu ty ked to odmietnes uskodiš len tomu dietatku. Ty sa trasieš ze mu tym urobis dobre ked to prijmeš ze si ulahči svedomie? Peniazmi si este nikto nikdy neulahčil na svedomi. A vobec co ty riesis jeho svedomie? Ked bude mat potrebu si ulahcit tak si vybavy na sude ze dceru bude mat na vikendy a na par tyzdnov cez prazdniny to Ta aj porazi. Dieta potrebuje aj otca akeho si vybrala takeho mà. Nemusis sa len nanho hnevat ze vam to nevyslo dieta ste si spravili spolu . Je to puto navzdy cez vase dieta. Tak trochu dospej a snaz sa nerobit dusno nech mà raz dieta s otcom najlepsi vztah na aky je šanca. Koli dietatu! Nebud sebec zatrpknuty co mysli na svoje krivdicky z byvaleho vztahu. Otec nie je len bankomat . Aj ked ty mu nedoprajes radost z dcery tvoja dcera by snim mala mat pozitivny vztah . Nie koli nemu ale koli nej.
Každa matka chce to najlepšie pre svoje dieťa a nech ma všetkého dostatok, každá koruna sa vždy zíde. Teda skoro každá matka. Tu ma autorka nejaké očividne nedoriešené veci so svojim ex a už očividne ako zle narobiť, tak už aj o peniaze, ktoré ani nie sú jej sa ide naťahovať. Fakt, žasnem nad niektorými ženami. A že vek nad 18 a materstvo prináša múdrosť a zrelosť. Ty sama si rovnako nedozrela ako tvoj ex, takto sa múdra a zrelá žena nespráva.
Možno by aj dcerku chcel vidieť, len natahovat sa s tebou mu za to nestojí, keď dokážeš urobiť problém s takou malichernosťou ako sú peniaze na darček na vianoce.

@petronelka47 si zatrpnuta zena. To je vsetko