icon

Otec pije denne a spôsobuje problémy v rodine

emilia555
7. sep 2024

Ahojte!
Otec má každý deň vypité.
Hneď ráno sa vyberie do šenku, potom prevezmú plodná na posteli keď vstane ide znova do šenku.
Celý život nám robí napriek…… v noci nemôžeme spať 20 krát chodí za noc do chladničky, o polnoci otvorí bytové dvere dokorán, celý život nás uráža ožratý podceňuje,…..
Ešte je inde vychválený a my sme za debilov že sa s ním hádame.
Prosím pomôžte, toto je už u nás roky takto…..

Strana
z2
enmery
8. sep 2024

@emilia555 Tu sa dá pomôcť iba odchodom.

mirola
8. sep 2024

pokial si to otec sam neuvedomi a nebude chciet sam svojou volou tento stav zmenit tak si nepomozete, pride okamih, kedy jeho mozog bude natolko poskodeny alkoholom, ze zacne dementiet, pomocovat sa, dostane epilepticke soky a prestane byt schopny sa sam o seba postarat, vtedy niektori alkoholici pit prestanu.. lebo uz nie su ani toho schopni a ostanu doma zavreti no nadalej strpcuju zivot rodine, alebo zomru.. bud maju uraz, zlyha im nejaky organ, alebo to telo uz jednoducho nezvladne. Jeho mozog uz ovladq droga, nie je to on v pravom slova zmysle.. ale to nic nemeni na fakte, ze je to toxicke prostredie pre vsetkych zucastnenych.. bohuzial vo svojej podstate trpia vsetci, ano aj on.. raz pride den kedy mu zdravotny stav neda viac na vyber.. ako dlho to vsak bude trvat je u kazdeho individualne.. zelam ti obrnit sa, a co najskor vyletiet z hniezda a zit si svoj zivot..

emilia555
autor
8. sep 2024
emilia555
autor
8. sep 2024

Lenže ja som doma len cez víkendy ale nechcem aby trpela aj mamina.
Ona musí znášať takého ozrana roky.

dismonika
8. sep 2024

@emilia555 otec aj niekde pracuje, keď tvrdíš, je každé ráno ide do krčmy, potom príde, spí a toto stále dookola? Máš aj súrodencov?

emilia555
autor
8. sep 2024

On je uz doma na dôchodku pije takto uz roky….. predtým chodil na týždňovky a ked bol doma bol ožratý každý vikend teraz je to skoro každý den

emilia555
autor
8. sep 2024

Ešte sme my ti zlí že mu dohováranie

emilia555
autor
8. sep 2024

Každé rano mu mama s bratom dohovárajú aby nešiel do krčmy ale to vôbec nemá význam on sa zoberie a ide……
Takto stale dookola 2 mesiace pije potom mesiac mame pokoj a potom znova to iste….
Príšerne toto mame doma roky v podstate od mala este ked sme chodili do školy

sabinaxd
8. sep 2024

Keď začne po vás zjapat alebo vám zneprijemnovat život volať policajtov, aj keď je to otec a manzel🤷🏽‍♀️ keď to nepomôže jednoducho odísť a nechať ho žiť samého

emilia555
autor
8. sep 2024

My nebudeme nikde odchadzat prerobili sme celý byt polovicu veci nam doničil on ma svoju chalupu ale on odísť nechce…..ako prečo by mama mala odchadzat zo svojho bytu…. A znepríjemňuje nam život roky denno denne nas uráža podceňuje robí napriek v ničí chodí otvárať chladničku zažívať svetlo otvárať dvere.
Denno denne leží ožratí 2/3 dňa na posteli čele doobedie chodí po senkoch a este ma drzosť prist domov a vypytovať sa co mu mama navarili na obed tak toto nikomu nezelam

dismonika
8. sep 2024

@emilia555 rozviesť sa, predať byt, vyplatiť ho a kúpiť si aj keď 1 izbový (neviem v akom veľkom byte alebo dome bývate). Bude to zo začiatku neskutočne ťažké, no za ten pokoj od pijaka by mi to stálo. Ale myslím si, že tam je podmienka, nájsť mu byt. Aspoň pred 15 rokmi to tak bolo. My sme si prechádzali niečím podobným. Viem o čom píšem. Tiež som už bola dospelá a aj môj brat. U nás to bolo tak, že mamka vyplatila otca a on šiel k milenke. Okrem pitia mal ešte aj toto.

milanemila
8. sep 2024

@emilia555 nie tvoja mama nemusi znasat ozrana roky, ona chce ostat pri nom, tak pri nom roky ostala 🤷🏼‍♀️ ja by som skor ako matka mala vycitky, ze som kvoli detom od takeho cloveka neodisla. Ty nie si za toto zodpovedna a chapem, ze ti to je luto, ale mama uz davno mala pd takeho cloveka odist.
To odist sa proste tak hovori, nimto jej nekaze odstahovat sa zo svojho bytu, normalny rozvod a potom nahlasenie na policii ako sa sprava, ze sa ho boji, ze nico veci a ohrozuje vas a cau nech ide dokelu. Ked je to mamin byt ako pises a on ma miesto kde moze zit, normalne ho dat vystahovat.
Odkial ma vobec peniaze na tu krcmu kazdy den? Z dochodku? Prispieva nejak na domacnost? Nic by som mu nedala doma jest, nech si kupi.

gribka1
8. sep 2024

@dismonika Môžu ho vyplatiť, ak tam chcú ostať, rozvod je jediné riešenie.

dismonika
8. sep 2024

@gribka1 veď práve... aj tak sa dá. My sme tak urobili.

bublinka1426
8. sep 2024

@emilia555 nepracuje?

bublinka1426
8. sep 2024

@emilia555 prepac ale tvoja mama ho davno mala poslat zit na chalupu. proste kym sa neuvedomi. chapem ze vas nepozname tazko sudit ale alkohol je metla ludstva a nici rodiny a deti. aky priklad mate mat potom z neho vy ako deti ci pripadne vnucata?

apolka77
8. sep 2024

Byť je výlučne v maminom vlastníctve?
Ak áno tak nerozumiem prečo ho toľko trpíte.
Keď pôjde do šenku vymeniť zámok na dverách , nejak tajne ak ste v bytovke mu vziať kľúč aj od vchodových dveri od bytovky. Zbaliť mu všetky veci a zaniesť na chalupu ..
Ak bude robiť problém , vrieskať, atď volať policajtov..
A tvoja mama mala už dávno podať o rozvod.
Chudák tvoj brat.
Všetko sa dá vyriešiť len treba chcieť.
Tvoj otec je chorý a ničí celú vašu rodinu. Ak si mama nevie s ním poradiť treba o pomoc požiadať jej súrodencov nech jej pomôžu vysťahovať otca na chatu.
Odbornú pomoc hľadajte .
Je to ťažké ale keď sa chcete mať lepšie buď teda jeho vysťahovať ako som písala alebo ešte lepšie predať byt a ísť bývať inde aby on ani nevedel kde ste...ten pokoj je to najviac čo všetci potrebujete.

viestta
8. sep 2024

Mama je dospela, riesenie tejto situacie je iba a len v jej rukach. Vy sa mozte odstahovat z rodicovskeho, mozete sa len prizerat ale ona sa musi rozhodnut co spravi so svojim zivotom s alkoholikom. Je mi jasne, ze vam je to luto, ze ste z toho nestastni, ale vy nezmozete nic. Je to iba a len na mame ako nalozi so svojim zivotom. Zial.

januska12323
8. sep 2024

Riešenie je jednoduché, rozvod a následné vyriešenie majetku, ty s tým však nespravíš nič ak mama nechce.

marsmykkok
8. sep 2024

mam je svojprávna, má a mala možnosti od neho odísť a rozviesť sa, keby aj do menšieho bytu. Ak je jej majetok prednejší ako psychická pohoda nech trpí celý život, vy ako deti sa tým snažte netrápiť a nezaoberať lebo to nezmeníte. Bohužiaľ ako sa hovorí zlá burina nevyhynie a otec mame môže život strpčovať veľmi dlho, možno ju aj prežije.

emilia555
autor
8. sep 2024

Polovica bytu je matkina a polovica jeho….. celý život sa o nic nezaujíma len chodí po senkoch.
Aj jeho vlastná sestra ho ma v paži celý život lebo vie aký je.

mirro
8. sep 2024

@emilia555 dobre ti tu píše @mirola, taka realita nastane. Bude to ešte horšie. Ja ťa chápem, ale dohováranie, rozčulovanie sa tebe ani nikomu nepomôže, zničíte sa sami. Jemu je jedno. Ak chceš niečo zmeniť, jedine odísť aj keď je to príšerne ťažké.
Mne je ľúto to, že ešte nevieš, čo ťa čaká, ver, že nič dobré pri ťažkom alkoholikovi...

emilia555
autor
8. sep 2024

Ale ja bývam v BA a chodím domov len občas 2-3 dni do týždňa…..
Ked prídeme domu ja alebo brat tak je to u nas tak.
Mama ma uz 65 rokov a ked sa nerozviedla doteraz ani neodišla uz nebude teraz a navyše je polovica bytu jej a ja som do toho bytu investovala 20.000 eur co sa vsetko prerabalo.
On ma starú chalupu tam nechce ísť ani za boha ani si nieco porobiť na 2-3 dni do týždňa aby mu ušiel cas…. Len doma opitý denno denne ležať na posteli….. a ked mu nieco povieme tak povie že on sa uz narobil dosť

ahhola
8. sep 2024

@emilia555 smutne, bolestne a naoko neriesitelne.... A mozno sa to vyriesi onedlho a samo. Uraz po ceste z krcmy💥🚘lutujem sofera, ktoremu sa to stane. Ked ma potrebu slopat s kamosmi z mokrej stvrte - (su slopaci, co nakupia chlast v Jednote a nie predrazeny v krcme... takze pri jeho vyletoch za liehovinami to moze zobrat takyto koniec. To uz je rozpadnuta osobnost a zosup dole moze nastat o mesiac, aj dnes.

cacianka
8. sep 2024

@emilia555 na kerúmariu si ty investovala svoje € do bytu ktorý
a) nie je tvoj
b) celé roky otec ničí všetko okolo vás
c) ničí vaše životy a ty mu opravujes pod riťou
Tie € si mohla použiť na svoj život, mohla si už pred rokmi pomôcť mame s rozvodom, rozdelením majetku a poriešenim toho bytu, aby mala svoj kľud a strechu nad hlavou.
Píšeš že chodíš občas, 2-3 noci je u teba občas ? Veď to je polovica týždňa. Ako ti máme pomôcť my, keď ty ani mama ani brat nechcete riešiť nič a nič sa vám nepáči čo tu navrhujú ženy.
Teraz sa pýtaš? A nič sa ti nedá ?

apolka77
8. sep 2024

@emilia555 a čo očakávas od tejto debaty keď žiadne z riešení ktoré je hore spomenuté sa ti nepáči?!?
@ahhola taký alkoholik nie raz prežije aj svoju manzelku. Môže kľudne žiť ešte ďalších 20 rokov . Ľudský organizmus je v tomto unikát..

marsmykkok
8. sep 2024

@cacianka ja tam vidím, že deti sú vedené matkou tak, že im ide o majetok len a kvôli tomu aj matka trpí, pre nich by najlepšie bolo, keby otec odíde z bytu a ide do rozpadnutej chalupy a matka tam bude sama a raz byt zdedia. No len to už je pud sebazáchovy a nik nepôjde dobrovoľne z pohodlia bytu do starej, studenej chalupy možno bez vody a elektriny. Keby sa rozvedú, byt sa predá, každý dostane polovicu a matka bude mať napríklad 100 000 eur na nový byt a ten byt potom zdedia. Ak ostanú spolu môže to dopadnúť aj tak, že matka umrie prvá, manžel-otec bude mať svoju polovicu plus zdedí polovicu, teda bude mať 3/4 bytu, deti spolu len 1/4 a svoju pomernú časť zadlží a byt pôjde do dražby a nakoniec nebudú mať nič...

alexnina777
8. sep 2024

@emilia555 máš otca alkoholika, matka si na to zvykla, a akceptuje tento život, ak by to tak nebola tak sa s ním už dávni rozvedie a odide aj s vami detmi preč aby ste nemuseli žit s otcom ktorý denne leží ožratý a jeho jedinou životnou náplňou je ist sa ožrat do krčmi… a kedže mama má 65 rokov a stále s nim žije, tak jedinou tvojou cestou vy malo byt vziat si z toho ponaučenie, neivestovat tam. s mamou sa stretávat inde ako u nich a žit svoj život kvalitne mimo tohoto miesta..mama sa uz rozhodla ze svoj zivot nezmení

emilia555
autor
9. sep 2024

Byt nie je môj ale raz bude a preto sme investovali 5 rokov dozadu a vsetko prerobili……a otec ma svoju polovicu ktorá bude beatova a mama polovicu ktorá bude moja tak láskavo sa zdrzte pripomienok!
A mimochodom ja aj brat uz dávno mame vlastne domy a neviem co Vas je do toho že ja som niekde investovala alebo tu riešite moje bývanie!

emilia555
autor
9. sep 2024

My inde žijeme dávno a domov chodím len ked mam volno

Strana
z2