icon

Otec po rozchode tlačí 5 ročnej dcére kaleráby do hlavy

smatka
18. feb 2016

V skratke: Ma 5r. Bola 2 dni u otca. Nechcela ist k matke,nadava jej do stetiek,hlupych,......,u ocka je teplejsia perina,teplejsie papucky,zle sa jej spi u matky,budi ju maly bracek v noci,ocko pre nu spravi vsetko.Podotykam ked zili spolu bola pre neho vzduch. Ako na toto reagovat? Co robit dalej? Viete poradit?

evelynm
18. feb 2016

dievcata, hovoríme o 5 rocnom dietati. Aj my mame deti. Skusme si predstavit SVOJE 5 rocne dieta v takej situacii...

vladinka
Autor odpoveď zmazal
smatka
autor
18. feb 2016

@evelynm S ním sa nedá. Aj matke vypisuje sprostosti.

vladinka
Autor odpoveď zmazal
smatka
autor
18. feb 2016
smatka
autor
18. feb 2016

@charity A z čoho ked je na rodicaku a samozrejme neplatí na deti? A potom jej kúpi tablet,pc,mobil?

charity
18. feb 2016

@smatka Tak nech si da stanovit vyzivne na dieta. Nedavas uplne info, potom tazko nieco radit.

smatka
autor
18. feb 2016

Ide o to. Nevedel sa postarať o rodinu.Je alkoholik,ale jeho mamička mu aj tak drží kartu! Sťažoval sa vkus že nie je navarene,upratane,že to všetko robí on ked príde z práce. LOŽ. Svojej rodine tvrdil že matka pije.14x ich vyhodil z domu a na 15x sa už nevrátili,tak robí problémy. Je to klamár neskutocny. To čo robí malá je na psychiku obrovská záťaž + vyhrážky typu zničim tá,prídeš o deti. V deň ked doniesol malú tak ho prosila aby ju este na chvíľu postrážili,kým skočí s malým k Dr. aby ju nemusela brať so sebou,tak povedal že nie. Bol na oslave a opity sa vybral sa po ňu do Ms a vzal ju do baru a pokracoval.Ona prišla po ňu do Ms a tam nebola a nevedela kde je. Išiel kúpiť malému sumár ráno a prišiel v noci.Ale to je jedno. Ide o malú,čo s ňou! Sú objednané ku psychologicke. Samozrejme ked bola u neho tak ani volať s matkou nemohla. Chodila do práce a večer sa malá nemohla vykakat,tak jej volal,aby prišla domov. Prišla o robotu. On ju po dvoch dňoch sám doniesol.Je to čerstvý rozchod,prvý mesiac.

smatka
autor
18. feb 2016

@natalym ide o to že sa bojíme čo z nej vyrastie,ked bude s ním.

charity
18. feb 2016

@smatka Vyhrazky typu Znicim Ta a Prides o deti su akou formou? Osobne alebo aj telefonicky, smskovo?

Ucitelky v skolke su ochotne podpisat prehlasenie, ze prisiel po dieta podgurazeny? Preco to nehlasili socialke?

Preco nedostava aj druhe dieta a nestara sa o obe naraz?

natalym
18. feb 2016

@smatka No pozri nevieš čo z nej môže vyrásť ak bude s Tebou. Koľko deciek je z výborných usporiadaných rodín a ........... Záruka neexistuje.
Ja viem, že je to ťažké, ale podľa mňa to bude len o jednom telefonáte. Myslíš, že mesiac bez mamy vydrží?

smatka
autor
18. feb 2016

@anjelicek26 V tom by problém nebol,keby sa vedel postarať sam o seba. Z rečami je pán Boh ale skutok utek. Je to nevdacny hajzlik. Bývalí u jej matky a on v bare nedával na celú jej rodinu.Dostalo sa to jej matke do uši a tak ho vyhodila.

smatka
autor
18. feb 2016

@charity Komunikuje s ním cez sms,to som jej poradila. Nebudú ochotne asi lebo jeho mamicke je riaditeľka v inej Ms a s riaditeľkou danej Ms sú kamosky.Lebo malého nechce!

natalym
18. feb 2016

@smatka Tak to je úplne iná situácia, že chlasce. Zákaz styku, dieťa je po stretávaní s otcom psychicky rozhodené a bodka.

charity
18. feb 2016

@smatka Poziadat o zverenie deti do vychovy, informovat socialju, ze opity bral dieta, nech si to preveria. Po vyhraznej sms ist na policiu.

jeennyv
18. feb 2016

@smatka takze ide o typicke kupovanie dietata, hold je to tak, ze clovek sa nie len v deckom, ale v hociakom veku, ak si to neuprace v hlave sa necha nalakat, 5 rocne dieta si uz veci dobre uvedomuje, ale dnes je taka doba, ze tablety a veci chcu deti vsetko a jasne potom financ majster je lepsi ako vychovavac... nic v zlom, ale tu asi fakt pomoze, ked si slecna vyskusa ake je to na stalo, resp. nie len na vikend... proste ked pises, ze problem s alkoholom atd.. taka pretvarka a starostlivost dlho nevydzi..ako stale vravime, ze ojj chudak deti, no ja by som aj keby mi neviem co dali od mami neodisla..cize asi nejak tie vztahy, vazby a hodnoty v hlave nie su zrovnane..inak mam aj priklad z praxe, ex nasej znamej bol tiez taky, ze nic neplatil nezajimal sa a zrazu dosiel ako velka voda s darmi atd..ale proste mama to s nim riesila a chlapec aj sam videl, ze asi to tak nema byt, ze nic a zrazu vsetko..proste dam pokec s dietatom a asi viac budujem vztaho padla tam ta veta, ze surodenec atd...mozno sa aj citi odstrcena, tam toho urcite bude viac, lebo vlastnemu decku ani mater niekedy nerozumie ako sa vravi...

kuriatkomm
18. feb 2016

Ahoj, tiež mám dieťa s bývalým partnerom. Na jej mieste by som mu malú nedávala,nemusí to robiť ! Pokiaľ vie odôvodniť pred políciou/súdou,prečo mu ju nechce dať. A riešiť to súdne-zákaz styku, alkoholik,agresívny,nadáva pred dcérou,neplatí.. Proste nemôže sa báť!

hradnapani
18. feb 2016

@smatka nech toto matka riesi sudnou cestou, obmedzenie alebo zakaz styku dietata s otcom, minimalne musi byt stanoveny nejaky poriadok v stretavani, nie ze on si ju vyberie zo skolky akosa mu zachce. Ak ide o alkoholika a este su tam aj vyhrazky, sudy mu naklonene nebudu. A dieta samotne riesit s psychologom, ale to uz riesite.

smatka
autor
18. feb 2016

@jeennyv Vieš aj ked boli spolu,tak mamka zakázala a tatik dovolil. Jasné že sa jej to nepáči,ked musí byť potichu ked mali spí má 10 mesiacov,berie jej veci,place v noci,.... Bývajú u jej matky. Vieš pustíl jej rozprávky na nete a má pokoj,ale babka nemá pc a tiež si chce pozrieť tv. Ked sa hrajú a sa jej niečo nepáči,tak jej malá vynada a ide za bábkou,že tamtu nechce 😠

mrvenica4
18. feb 2016

tiez si myslim, ze ak ma naozaj padny dovod preco ju tam nechce dat tak nemusi..

smatka
autor
18. feb 2016

@hradnapani Aj k tej psychologicke som ju ja dotlačila.Dotlačim ju aj na úpsvar ohľadom starostlivosti. Pokecám s malou,ona na mňa dá.Si rozumieme. Je mi to ľúto kvôli malej,minulé sa mi rozplakala,ale nechcela mi povedať čo ju trápi,ale otázkami sme to vyriesili. Ona to v tej hlave má čo sa dialo ked boli spolu,ale teraz jej vymyl mozog. Len sa jej vypytuje čo robí mama. Ked telefonujú tak sas vypytuje,lubis má?chybam tí?

jeennyv
18. feb 2016

@smatka no v tomto pripade tam relevantna vychova nepride, hlavne v tom smere, ze ake dieta ovplyvnene nejak surodencom atd. tak jasne bude vyhladavat priestor, kde mu je vsetko dovolene...priklonila by som sa k nazorom, ze treba zakrocit sudne socialka atd...ale hlavne budovaat vztah matka dieta...vies asi tam ieco bude, proste pocituje nedostatok casu, vacsie venovanie surodencovi atd...deti vnimaju dalsie dieta rozne...okrem ineho treba popracovat na ich vzajomnom vztahu, lebo ked ten tam je tak je pre mna nejaky tablet a ine blbosti najmenej...ja by som pouvazala o tom, ze ako sa venujem dietatu, ked ma vymeni za tablet ci zivot bez surodenca atd...

smatka
autor
18. feb 2016

@jeennyv Mne to je jasné,že tam bude problém aj so strany matky.Som jej butlava vŕba a snažím sa napraviť ich vzťah. Vieš ale ked ocinko doteraz o malú nezakopol a zrazu je jeho princeznicka a on spraví pre ňu všetko.Nasluboval jej hory doly a doteraz to nesplnil.A zrazu ho má. Sa jej necudujem že chce byť s ním.Bohviečo jej narozpraval.

jeennyv
18. feb 2016

@smatka ako riesenia su casto uplne banalne a prozaicke staci, ze jej dovoli to co mama nie a ma relativny klud od surodenca dietatu je tak sveta zit, mna by zaujimala ci je jeho aj druhe dieta, ze preco len dcera...

smatka
autor
18. feb 2016

Lebo malému nenatlaci kaleráby do hlavy.On si mysli že sa vráti,podľa mňa.Vypisuje: Vidíš ako sme to posrali,ako to zle znasa.Vzápätí.Neviem čo jej robite že nechce ísť k vám.Pošlem sociálku.Idem na testy DNA

smatka
autor
18. feb 2016
jeennyv
18. feb 2016

@smatka aha cize on cielene ovplyvnnuje starsie dieta co tomu rozumie, lebo z mladsieho nic, to je jasne ptom...riesit to sudom a viac sa venovat dietatu aby to pochopilo co je vo veci..to ze si kamoskina vrba je fajn, ale co ona robi preto, aby to pochopila jej dcera ako to je ? lebo ja pochybujem o tom, ze keby mladej bolo nejak vysvetlene a ze by tam bol ten vztah, ze by nepochopila..

malabiba
18. feb 2016

@smatka komunikácia a rozhovor s tvojim ex asi nepomôže, musíš sa len obrniť a trpezlivo dcérke vysvetľovať...malá bude rásť a postupne sama pochopí ako sa veci majú...ty si s ňou viac a venuješ sa jej, budeš mať na ňu väčší vplyv...určite nie používať dieťa v spore a priekoch

smatka
autor
18. feb 2016

@jeennyv Kamoske radim,aby o svojich pocitoch hovorila s malou. Je to čerstvé.Včera sa vratila od otca a revala že nechce ísť k mame. Nadávala jej do hlupych,do stetiek a že ocko pre ňu spraví všetko. Dnes to bolo lepsie,oveľa.Bola som na návštevu,mi vysvetlovala ako bolo u ocka,že sa hrali aj s autíčkom a že pre ňu spraví všetko.Pýtala sa má či si zahráme človeče.Povedala som že áno. Vyberala ho a vraví,toto som hrala s mamou,toto s babkou a s tebou si zahrám toto. Vravím: ked sa s tebou hrali tak to znamena že pre teba urobia všetko tak isto ako tatik.Jej odpoveď: No hej! Podľa mňa je to dôkaz o manipulácii,či? K mame sa správa ako keby tam nebola,chodí za babkou,Poprosi si babku papat,volá babku pozerať rozpravky,.....

jeennyv
18. feb 2016

@smatka to je jasne, ze je zmanipulovana..ale byva tvoja kamoska s babkou resp svojou mamou ked je o nej rec...ze mala zacnou chodi..