Otec sa dožaduje dcéry kvôly pomste. Čo mám robiť?
Ahojte, neviem či by mi niekto vedel poradiť ako sa zachovať v situácií v ktorej sa nachádzam. som rozvedená už cca 5 rokov, a mám skoro 7 ročnú dcérku. Jej "otec" sa po rozvode bil ako lev len aby bol s dcérou čo najviac (samozrejme že skončila vždy u svokry), až do času kým sa neobjavila ďaľšia sukňa, ktorá mu skočila na lep. nech 🙂. keď už mal priateľku, tak nejak akosi pozabudol na to, že má dieťa... :( čo bolo pre mňa aj celkom fajn, lebo sme aspoň mali pokoj, peniaze posielal, tak som bola aj ja ,aj dcérka úplne spokojné. no, problém nastal, keď začala dcérka navštevovať základnú školu, a ja som si požiadala o zvýšenie výživného. samozrejme výživné súd zdvihol ,o 20€ a on začal vystrájať ako blázon. Začal sa dcéry nasilu dožadovať a nasilu ju brať v stanovaných termínoch s plačom a krikom preč. podotýkam, že pred tým sa neukázal asi rok a pol, takže viete si predstaviť, keď sa po takom dlhom čase objavil ako veľká voda-veď pre dcéru to už začína byť cudzí človek. Dcéra k nemu absolutne ísť nechce a veľmi sa tomu bráni. Keby som vedela, čo mi to zvýšenie výživného prinesie, vykašlem sa na to! Neviem ako mám postupovať, a čo robiť! myslím, že dcérka, keď už má skoro 7 rokov, už by sa jej názor mohol brať v úvahu. Na sociálke na mňa kukajú ako na idiota, keď sa ich chcem opýtať na radu-povedali mi, že JA mám udržiavať a upevňovať vzťah otca s dcérou-na čom som sa dosť pobavila :/ je jednoducho zjavné, že jemu na dcérke nikdy nezáležalo, skôr mu ide o to, aby sa mi pomstil, za vyššie výživné, a to tým najhorším možným....dcérkou, ale my sa nedáme 🙂
...zájdi za právnikom a skús vymyslieť niečo také, že návštevy otca môžu byť len v tvojej prítomnosti...kvôli tomu, že ho dcéra odmieta...
@barbi27, podla mna takto:
1. ako pise ywana. mozes podat navrh na zmenu upravy styku otca s dcerou v tom zmysle, ze otec ma pravo stretavat sa s dcerou len v tvojej pritomnosti, a to v terminoch urcenych rozvodovym rozsudkom.
2. ak je to velmi zle, skusit uplny zakaz styku. vlastne tym by som mozno zacala. aby si mala z coho ustupovat. v priebehu konania sa potom skusite dohodnut na prvej moznosti 😉
ale urcite vyhladaj advokata, co ti ten navrh spise, alebo aspon niekoho, kto sa vyzna. sama sa do toho nepustaj, ak nemas pravne vzdelanie.

@barbi27 tak vitaj v klube. Aj my máme takého otecka.Po rozvode sa znova oženil a o synov žiadny záujem nejavil a našťastie už ani nejaví. A ked naposledy volal,to bol koniec školského roka,tak mu syn povedal(najstarší 17r) že čo sa teraz zaujíma o známky,ked sa 7 rokov neozval... 😅 Takže tým je to u nás našťastie aj skončené.
Skús sa poradiť skôr s nejakou psychologičkou a tak pomocť dcérke.Je to pre ňu určite ťažké,keď si ju zoberie pre ňu vlastne neznámy muž ☹ .