Otec vo väzení za týranie - telefonáty s deťmi

7. júl 2021

Je vo väzbe za tyranie blízkej a zverenej osoby. Teda mňa a deti. Ešte nebol odsúdený. Ale keďže ma psychiatricku dg. ,zatiaľ ešte nepotvrdenú znalcom,neuvedomuje si čo robil a že to bolo nesprávne. Dožaduje sa kontaktu s deťmi, návštevy a telefonáty. Ako mám postupovať ,zabrániť tomu aby nemohol detom volať. Zákon mu to totiž povoľuje. No čo v takomto našom prípade. Podal si totiž žiadosť o to aby im mohol volať ...ja chcem tomu zabrániť ale neviem ako.

simoncik
7. júl 2021

Nevyznam sa v tom, ale myslum, ze riesenim by mhol byt psudok psychologa a vypoved deti. Teda, ze oni s to nebudu priat byt s nim v kontakte. Mozno niekto lepsie poradi

slovakboy
7. júl 2021

Ak s nimi bude volať a bude v telefonáte milý a deťom to urobí dobre tak mu to dovoľ. Neviem čo všetko im urobil a či z neho nemajú strach. Možno to preber aj s detskou psychologičkou

simoncik
7. júl 2021

@slovakboy zalezi na tom ci si to deti praju ak ich tyral

pribinak
7. júl 2021

Zobrala by som deti k psychologické, aby ich zdiagnostikovala či je tam syn. CAN a spisala ich postoj k otcovi
Ak sa potvrdí syn. CAN, dala by som si návrh na zákaz styku
A ak sa jemu potvrdí diagnoza tak dupľom by som
vybavovala zákaz styku

Aké staré sú tie deti? Rozprávajú o otcovi? Dožadujú sa ho?

Zatiaľ by som jednoducho vymenila sim karty a hotovo. Ak bude volať tebe, nedvihaj mobil
Hotovo

lulu0123
7. júl 2021

Zakaz styku s detmi.Riesit sudne.

autor
7. júl 2021

@slovakboy týral dcéru celých 7r , bola vypovedať proti nemu aj ona na polícii po zasahu a boji sa ho. Na otca sa nepýta , nechce ho. Psychologická neodporúča kontakt ale bojom sa že zákon je silnejší. On je dokáže pomotať hlavu ako to robil, bol manipulátor,psychopat ,fyzicky a psychicky nas týral. Dcéra sa sebapoškodzuje, opakuje si nadávky ktoré jej on vravel. Požiadala som na soc.kuratele o zákaz styku, zamietli ho keďže je vraj vo väzbe tak je to nepodstatné. Ale čo také telefonáty, číslo mu poskytla soc.kuratela.

autor
7. júl 2021

Nemôžem mať z toho dáky ja problém že mu budem brániť v kontakte aj napriek tomu že mu to povolia ,resp. Určia že môže s deťmi volat v určenom čase ?

deti95060810
7. júl 2021

ja by som nedovolila aby volával deťom...

pribinak
7. júl 2021

Pozri, on tým že je vo väzení má obmedzene práva, ty si podaj návrh na zákaz styku. Čím skôr tým lepšie
To čo si tu napísala sú vážne dôvody.

Chápem že sa bojíš, ale teraz musíš konať. Ty ako matka máš povinnosť chrániť dieťa. Nikto tá nemôže nútiť s ním telefonovať a ani dieťa

Zmeň dcére cislo a aj sebe. Nie si povinná mu dvíhať mobil.

simoncik
7. júl 2021

Tak nikto nemoze donutit dceru volat s nim ak nebude chciet.

mondolina
7. júl 2021

vieš mi prosím povedať prečo si dovolila toľko rokov týrať seba a hlavne svoje deti?
prečo?

soldi
7. júl 2021

@mondolina neskutocne hlupa a necitliva otazka

mondolina
7. júl 2021

@soldi
nemyslím si,

mondolina
7. júl 2021

@soldi
čo je na tom hlúpe a necitlivé? veď ja ju za to neodsudzujem, len ma zaujíma dôvod.

autor
7. júl 2021

@mondolina to zaujíma veľa ľudí , že prečo tak dlho. Rodina,vyšetrovateľ, psychológovia vedia prečo. Ja som rada, že som to vôbec dokázala. Ak by som to mala vysvetliť tebe, tak by sme si mali sadnúť z očí do očí a porozprávala by som ti môj príbeh . Ten sa sem nezmestí a ani to nie je vhodné.

mondolina
7. júl 2021

držím palce...nech už je nočná mora za vami.♥️

autor
7. júl 2021

@mondolina ďakujem, snažíme sa všetci zvládnuť teraz náš vnútorný boj. Ale už to máme vyhráte. Pyšná na seba nie som za tie roky, to mi môžeš verit , ale viem že práve teraz som urobila všetko čo bolo v mojich silách a som ochotná aj zubami nechtami bojovať o to aby sa k nám už viac žiadnym spôsobom nedostal. Mohla som bojovať skor, no bol by von za naozaj krátky čas, takto mu odhadujú min. 12 rokov.

mondolina
7. júl 2021

veľmi ma mrzí a bolí, že niekto dokáže ubližovať vlastným deťom, snáď si odpyká zaslúžený trest.

andreatytler
8. júl 2021

Toto je system postaveny na hlavu... na jednej strane odsudi cloveka za tyranie dietata a na druhej strane dovoli tomu cloveku kontakt s tym dietatom.
Autorka. Co ti radi pravnik? On podla mna bude najlepsie vediet ako pravne zabranit kontaktu otca s detmi.
Prajem ti vela stastia a pohody.

stefi_k
8. júl 2021

Najdi si dobreho pravnika, zverenie do tvojej starostlivosti a vyživne maš už poriešene? Nepišeš či ste manželia. V akždom pripade možes sudne žiadat zakaz styku alebo asistovane stretavanie. Ale treba sa rozhybat dokym nemaš nič poriešene a na papiery tak ma rovnake prava a povinosti jak ty. Inak prajem vela sil, dokazala si odist, na to treba vela sil. Teraz musiš už len dotiahnut veci do konca.

mogaa
8. júl 2021

Pokiaľ nie je právoplatne odsúdený, tak platí prezuncia neviny....takže nemyslí že nejaký súd nariadi zákaz styku otca s deťmi, pokiaľ nebude dokázaná jeho vina/nevina....

autor
8. júl 2021

Zverenie do mojej starostlivosti mám takisto aj výživné , manželia našťastie nie sme. O pár dní mám posudok od psychiatra , tým padom má svoju stranu poriesenu a so všetkými papiermi idem za právnikom,tak sme sa dohodli.
@mogaa aj som si myslela, že nás ešte môže takto terorizovať kým nie je odsúdený. Čo potrvá aj pol rok podľa toho čo mi povedali.Kazdopadne som rozhodnutá mu deti k telefónu nedať, nech mám už z toho akékoľvek opletačky. Máme čo robiť so sebou po tom všetkom a nie aby im ten psychopat vravel ako ich ľúbi ako mu chýbajú keď sa správal tak,že ho to dostalo tam kde je. Úplne in to hlavičky popletie,majú 6 a 4.

rawmamka
8. júl 2021

Ahoj, v prvom rade ti veľmi držím palce, aby si to celé ustála a čo najskôr ste našli všetci pokoj v duši. V druhom rade by som ti poradila skupinu Právne poradenstvo, v ktorej sú podľa môjho názoru dvaja veľmi dobrí právnici (renatik91 a draik), samozrejme sú tam aj iní dobrí odborníci, ktorí ti budú vedieť poskytnúť fundovanú radu, resp. ďalší právny pohľad na rôzne veci, predpokladám, že právnika už máš, ale vieš ako sa vraví - viac hláv viac rozumu. Veľa šťastia a sily ❤.

lujza123
8. júl 2021

Zmeň telefónne číslo a mas pokoj. Telefonovať (ci vôbec vlastniť telefón) ti nemôže prikázať žiadny zákon. Tak isto ignoruj pozvánku na návštevu. Neboj sa, kým on poda nejakú sťažnosť a začne sa ňou niekto zaoberat bude uz dávno odsúdený.
Domoct sa práva pri branení styku s deťmi ma problém aj človek na slobode s bandou právnikov pri sebe, niekto vo väzbe to ma ešte tazsie

To ze nad tým ešte vôbec uvažujes a trapis sa tým znamena že sa ho stále bojíš (co je pochopiteľné). Neboj sa trochu porušiť zákon a jeho rodičovské právo, on tie vaše porusoval roky. Naozaj sa tebe ani detom nič nestane keď ho budete ignorovat

soldi
8. júl 2021

Autorka,

drzim Ti palce a verim, ze riesis aj seba so psychologmi, psychoterapeutmi a davam dole klobuk za odvahu urobit ten prvy najtazsi krok. sama som to prezila, viem ake to je.
znies vyrovnane a silno.
Co sa tyka deti, nase sudy len velmi neradi rozhoduju o zakaze styku otca s detmi, je to na dlhe lakte a chce to vacsinou vela dokazovania.
Kazdopadne, telefonaty nie si povinna umoznit ani styk, pokial on neziska rozhodnutie sudu

soldi
8. júl 2021

@mondolina mna sa to tiez ludia pytaju. aj tu na mk. preco som nikdy nikomu nic nepovedala. preco som sa tvarila a prezentovala, ze je vsetko v poriadku.
mne taketo otazky zneju, ze vlastne ja som ta vinna.
skus si precitat nieco o psychike tyranej zeny, skor nez sa budes nabuduce hlupo pytat

rawmamka
8. júl 2021

@soldi Ahoj, tí ľudia zvyčajne len nechápu ako je to možné, že žena roky takéto niečo dopustí na sebe, na deťoch...... to nepochopí nikto, kto to nezažil. Lebo ak žena má milujúceho partnera a všetko doma klape, je v bezpečí, tak si ani len neviem predstaviť, že niekde je to úplne opačne a v akom strachu žijú paralyzované obete psychopata. Ja som síce tento druh násilia nezažila, ale mám skúsenosti s jeho inými formami, stupňami, stačí ak má dieťa manipulatívnu matku a pod.

juliet86
8. júl 2021

@soldi manzel tyral teba aj deti psychicky a fyzicky? zdroje napr pomocobetiam.sk

ukulela
8. júl 2021

Držím ti palce. Je veľmi dobre, že to riesis s právnikom. Ten zákaz styku ries určite. Právnik už bude vedieť ako. Trvaj na tom, nech to urýchli, keď máš posudky. A porad sa s ním, ako reagovať, ak by náhodou dovtedy volal. Či stačí povedať, že dcéra odmieta ísť k tlf napríklad.. . Ty nie si povinná s ním hovoriť. A kým nemáš nič nariadené, ani to nemusis vykonávať.

mondolina
8. júl 2021

@soldi
ty mi už prestaň podsúvať, že moja otázka je hlúpa, zakladateľka témy s tým problém nemala.
Tiež som žila s alkoholikom, po dvoch rokoch som mu dala zbohom keď začal dvíhať hlas aj ruku, tak sa prestaň tváriť, že len ty vieš čo je násilie.