icon

Partner a jeho dieťa z predošlého vzťahu

himedzi
17. aug 2020

Ahojte dievčatá, idem si k vám po radu. Pred časom som sa zoznámila s úžasným mužom. Po každej stránke sme si veľmi sadli až na jednu. V čase nášho zoznámenia bol akurát v rozvodovom konaní. Jeho manželka si našla iného muža, on podal žiadosť o rozvod. Majú spolu 10 ročnú dcéru. Manželka sa odsťahovala z ich spoločného domu aj s dcérou, no dcéra k priateľovi chodí kedykoľvek chce. Čo je samozrejme v poriadku keby...keby v tom čase partner neodsuval mňa. Zo začiatku sme trávili niekoľko víkendov aj spolu s mojimi deťmi a chodili všetci na výlety. No keď to jeho dcéra povedala svojej matke, ta začala mať výhrady,že sa má on venovať malej a nie frajerke a pod.jeho dcéra tiež o nás dvoch nevedela, myslela si,že sme len kamoši a až keď nás prichytila dať si bozk, pochopila,že to je ináč, čo mu , samozrejmé začala vyčítať,že ju zradil. Partner od vtedy začal byť v týchto veciach zdržanlivý a začal naše stretávanie obmedzovať len na čas,kedy tam dcéra nie je. Lenže to je problém,lebo ona tam je veľmi často. Najprv tam mala byť len počas víkendov, no teraz je tam celý týždeň aj dlhšie. On ju občas odnesie prespať k rodičom a príde ku mne, no nie vždy. Vadí mi to. Stretávame sa prakticky len po večeroch, žiadne víkendy.Nechcem byť tá druhá a on to, najbližší čas nechce meniť,vraj nech sa veci ukludnia. Moje deti aj priatelia ho poznajú, môže mi kedykoľvek zavolať, ja jemu len keď je sám. Veľmi ma to ponižuje a zranuje a neviem, či to dám aj nadalej. Jeho ,dnes už ex manželka, si užíva život s novym partnerom, chodia po výletoch, dcéra je zatiaľ u otca a ja mám čakať,kedy na mňa príde rada. Kvôli mojej práci nie som doma vždy, takže som ho prosila,aby mal dcéru keď nie som doma a keď som, nech trošku obmedzí ich kontakt, no nič sa nedeje. Neviem, či to takto dlho vydržím. Aký na to máte názor?

tosomja
17. aug 2020

Mňa nezaujíma či ste boli na výlete, ale ako sa snažíš si ju získať, ako sa spravate k sebe navzájom ako tvoje deti k nemu a naopak. To aj zo školy chodia na výlety a nemusia sa spolu ani baviť. Jeden vpredu jeden vzadu. On s dcérou ty so svojimi.

canerko
17. aug 2020

Ja som si nasla slobodneho bez zavezkov.Ked sme zacinali jasne som mu povedala ze ne tuzim len o obcasnom vies co a nebudem sa tahat okolo ako taka pubertiacka.Bud vazny vztah alebo nic.A nakolko mam dvoch synov z predosleho manzelstva tak som mu tiez povedala ze ci si je vedomy ze ne berie len mna ale aj moje deti a ja ich nodvrhnem kvoly jemu.Vsetkeho si bol vedomy.Tak sme spolu uz tri a pol roka.Mame aj spolocne dieta.Vobec ne robi rozdiel medzi svojim a mojim.Vsetko su to nase deti.Vsade spolu,vyleti,dovolenky,obedy vecere........Prevzal ulohu otca a ja viem ze ked som neni nablizko ze je o nich postarane.Mam pocit ze dcera na tvojho partnera ziarli.Lebo poznala model mamicka,otecko a teraz si tu ty.Boji sa ze ho strati.

himedzi
autor
17. aug 2020

Ukončím to. Rozhodla som sa. Ďakujem vám za rady.

zuzpap
17. aug 2020

už som písala, ešte doplním...aj z Tvojich odpovedí cítiť ako strašne tlačíš na pílu, možno to cíti už aj on a začal cúvať...si uvedom, že viac než 10 rokov tvoril rodinu s ex a jediným dieťaťom...zažil sklamanie od manželky, rodina sa rozpadla, čo každého určite veľmi mrzí a potrebuje čas na to, aby to spracoval a naučil sa s tým žiť...teraz jeho najbližšiu rodinu tvorí len on a jeho dcéra a zrazu sa objaví niekto, kto mu po pár stretnutiach chce určovať kedy a ako dlho má tráviť čas so svojim jediným dieťaťom...samozrejme, že radšej pustí k vode Teba ako dcéru (čo je úplne normálne), svojim spôsobom už prišiel o manželku (aj keď žiadosť podával on), tak nechce prísť hneď aj o vzťah s dcérou...nechceš uviesť ako dlho si po rozvode Ty, ale zjavne dlhšie, tak ho/ich nechaj nech sa aj on/oni vysporiada/jú s tým čo mu/im život nadelil

simca06022011
17. aug 2020

No podla mna je 8 mesiacov velmi malo este a ty tlacis na vazny vztah... dalsia vec su prazdniny, bola korona, cize predpokladam, ze pocas bezneho skolskeho roka nebude u ocka kazdy den. Ja by som to prebrala s nim, ze mi to nevyhovuje.. lebo mne by to nevyhovovalo. AK by sa to nemenilo, tak ako sa poznam, zacala by som mu robit naprieky a keby zavolal, nedohopsala by som, bola by som velmi zaneprazdnena, musela sa venovat detom atd. Az by sme sa rozisli.

midori123
17. aug 2020

@himedzi mudro. Tento vztah nema buducnost. Drzim palce

himedzi
autor
17. aug 2020

@zuzpap aby som veci uviedla na pravú mieru. Ja som ho nehľadala, proste mi skrížil cestu a on bol ten, čo sa zaľúbil a naviazal na mňa. Hľadal vo mne, v čase samoty oporu. Ja som už dlho rozvedená a pripravená na vzťah. Na vzťah nie pubertálne chodenie. Mám cez 40 a nemám čas hrať sa s citmi iného. Chcem normálne partnera ku ktorému môžem kedykoľvek prísť, zavolať mu, ktorý bude pri mne keď ho potrebujem...to isté ponúkam. Nechcem prísť z prace domov a sedieť sama pri telke, počas víkendov chodiť sama s detmi na kupka lebo on je so svojou dcérou na inom kupku...kto chce pochopi kto nie pôjde si svoje. Stretli sme sa v nesprávny čas. Ja chcem a mám právo na solídny život v páre a on má právo ešte sa roky vyrovnávať so stratou rodiny. Amen.

mondolina
17. aug 2020

@himedzi
To je síce pekné, ale nedá sa to lebo ty chceš a hneď.
Dupneš nohou a keď nie je po tvojom tak končíš.
Veď si písala, že je úžasný muž....
Porozprávajte sa a uvidíš.

himedzi
autor
17. aug 2020

@mondolina netvrdím,že to musí byť s ním. S ním to možné možno nikdy nebude

himedzi
autor
17. aug 2020

Komu z vás by vyhovovalo vidieť sa, počas mesiaca, cca 6 krát? Večer

mondolina
17. aug 2020

@himedzi
Ja som to tak mala kým sme sa dopracovali k tomu čo máme teraz. A neľutujem, nebolo to vôbec ľahké, jednoduché. Ale ustáli sme.

anita6666
17. aug 2020

@himedzi no to by na mňa bolo veľa,mne by stačilo 2x 😉

ivetka_kamo
17. aug 2020

@himedzi my sme sa kvôli dcére partnera rozišli, už to bolo neúnosné, čo stvarala

laila22
17. aug 2020

@himedzi úprimne ak je on 8 mesiacov rozvedený, nie je ešte pripravený na nový vzťah..

zuzpap
17. aug 2020

@himedzi tak vidíš, sama si si odpovedala, Ty si pripravená, on ešte nie...niet sa čo čudovať, keďže počas tých pár mesiacov čo ste spolu ešte riešil rozvod...Ty si už ostrieľaná, pre ňho je situácia, v ktorej sa ocitol ešte čerstvá...keď je podľa Teba taký skvelý, tak nechápem kam sa tak ponáhľaš, čo Ti ujde? plánuješ ešte dieťa s novým partnerom?

lienocka2808
17. aug 2020

@himedzi ale baby preco hned koniec. Ved nech mu to skusi normalne vysvetlit co jej vadi, mozno to chudak ani nevie. Ked mu po povie priamo, a nic sa neudeje, ziadna zmena, tak potom dovi. Mne osobne by vsak velmi vadilo to, ze by ma zatajoval. To je strasne ponizujuce. Z tohto mi naozaj vyplyva to, ze asi nema nejak zaujem ten vztah posuvat dalej. Som zvedava ako vam to dopadne.

himedzi
autor
17. aug 2020

@mondolina ako dlho to trvalo?

himedzi
autor
17. aug 2020

Niekoľkokrát som sa s ním o tom bavila.. odpoveď potrebujem čas...ale čo je to čas? Rok, dva tri?

livka283
17. aug 2020

@himedzi ja som bola po rozvode v dvoch takých vzťahoch, v prvom boli dve deti, ale ako ich matka dokázala manipulovať proti mne ach jaj, zakázala mi podať aj paralen deťom a ON sa nikdy za mňa nepostavil, mám jedno dieťa a chcela som ďalšie, on mal pocit,že zrádza svoje deti, i keď jeho ex bola tehotná so ženatým... príklad pre deti úžasný.robil veľké rozdiely, na výlety sa chodilo len s jeho deťmi...Zbalila som sa. Ďalší mal jednu dcéru, kým bola u nás všetko super, potom sa vrátila k mamičke a už ma nenávidela, chcela aby som odišla... daný otecko je dodnes sám, lebo každá normálna ujde po ataku jeho ex a dcéry (8r). Teraz mám partnera (9mes po rozvode) s jedným synčekom malým,jeho ex robí problémy, ale mňa tým zaťažuje minimálne, nerobíme rozdiely medzi deťmi a čakáme spoločné dieťa, budujeme spoločný dom. Buď to ide alebo nie, ja som veľmi rázny a akčný typ. Vo vzťahu treba komunikovať, čo vlastne chce od vzťahu, kam to smeruje. Silno držím palce a veľa síl želám!

mondolina
17. aug 2020

@himedzi
Dlho...

makova333
17. aug 2020

@zuzpap co jej ujde? naprikad moznost mat normalny vztah hned od zaciatku? Nie cakat, kym sa niekto rozhodne co vlastne chce? Preco by v tomto veku mala cakat na niekoho? Co je jediny na svete? No hold nestretli sa v spravnom case.

makova333
17. aug 2020

@mondolina preco by sa nedalo ked ona chce? Preco by si nemohla "dupnut". Je dospela, svojpravna, vie co chce co nie...nevidim dovod byt s chlapom, ktory mi nevyhovuje a cakat kym mi (mozno) bude.

himedzi
autor
Autor odpoveď zmazal
mondolina
17. aug 2020

@makova333
Veď môže....aj 3 x za rok si môže dupnúť zas pri niekom inom.
Myslela som to tak, že problémy treba riešiť, a až keď sú neriešiteľné vtedy si dať zbohom.

himedzi
autor
17. aug 2020

@makova333 ty jediná to asi chápeš

mondolina
17. aug 2020

@himedzi
Možno že sa ti to nezdá, ale ja to chápem tiež, a už len preto že aj ty máš deti a nemáš hádam potrebu ich každý pol rok zoznamovať s iným partnerom, lebo niečo nepasovalo.

makova333
17. aug 2020

@mondolina no mna by velmi urazilo, ak by mna ako partnerku niekto tajil. To je nie ze problem, to je zasadna vec vo vztahu, ktora musi fungovat od zaciatku. 8 mesiacvo je dost na to, aby si urovnal co vlastne chce. Btw pisala, ze to spolu riesili a on povedal, ze potrebuje cas. Tak nech mu ho dopraje kolko len bude chciet...

mondolina
17. aug 2020

@makova333
V pohode, ja ti tvoj názor neberiem👍

tykat
17. aug 2020

@himedzi ...mne z toho celeho vychadza ze mu to takto vyhovuje. Stara sa o svoju dceru a 8x do mesiaca je s tebou... to mu vcelku staci. Mozno sa aj zlakol "zladovania zivotov".

andrea78
17. aug 2020

@himedzi odpoved ze potrebuje cas, uz o teba nebojuje, berie co mu ponukas, no nejako prestavas dostavat spat ... no ja neviem, ale po precitani vsetkych 5 stran mam dojem, ze v tomto vztahu si iba ,,prievoznik,,. Bola si tam, ked niekoho potreboval, zamiloval sa, ale nie je to uz intenzivne,resp. opada to, mozno aj opadlo. Spadol do reality, rozvod este vobec nespracoval a sam nevie, ako s tym nalozit. Myslim si, ze zamilovany chlap by mal na zaciatku vztahu, ktory stoji pred problemom bojovat a hladat ako to ide, nie nechat to plynut do stratena. Toto aj sama vies a vidis, ze to tam chyba, ale vytesnujes to, lebo ti na nom naozaj zalezi. Mal by sa vyjadrit v style napr. vydrz to so mnou este chvilku takto, dcera to spracovava, chcem to dat do poriadku, pracujem na tom, chcem, aby to fungovalo, aby ti bolo jasne, ze o buducnost ma zaujem...Navrhnut riesenia, snazit sa vas vsetkych spojit. Chapem situaciu s jeho dcerou, chapem jeho postoj, uplne chapem aj tvoj postoj, ale ak by mu na tebe bytostne zalezalo a videl vasu spolocnu buducnost, bojoval by za teba/za vas. Toto tam z jeho strany chyba. Preber to s nim este raz, co vlastne sam chce, ako si to predstavuje, podla toho rozhovoru sa zariad, skoda ho nechat odist, ked je pre teba idealny, no musi to chciet vyriesit aj on. Vseobecna odpoved potrebujem cas zial neznamena pre teba nic pozitivne, mne to tak trochu pripada, akoby ti nevedel do oci povedat, ze to chce skoncit...mal by sa vyjadrit jasne.