icon

Partner a jeho lipnutie na matke

sfet
16. sep 2014

Ahojte kočky, neviem fakt kde mám napísať, tak napíšem sem, verím, že sú tu milé a príjemné babeny, ktoré mi rady pomôžu. Ide o to, že mám partnera s ktorým by som teda rada zostala, lebo ako on je veľmi dobrý človek, zlatý, všade šíri dobrú náladu, len má jednu chybu - je príliš závislý na svojej matke a na svojom bratovi a oni na ňom. Teda hlavne matka je na ňom závislá. Našťastie nebývajú spolu, on býva od nej 500 km so mnou, ale takmer 70% svojej výplaty posiela matke, ja z nej nevidím nič. Maximálne mi hodí na stôl gastrolístky, dá mi asi 1000 korún (robíme v Čechách, preto tie koruny) a aj to si vyslovene musím vydrankať a hovorí, že každý dá podľa možností. Je pravda, že ja zarobím asi 30 000 a on 11 000, ale dosť to zneužíva. Navyše mám overené, že mesačne takých 7000 ide jeho matke, ktorá 20 rokov nerobí, lebo vraj má problémy so srdcom, vysoký krvný tlak a kdesi čosi a tak nemôže, má cez 50 rokov, kto ju zamestná a také kecy. Pritom ja by som už rada mala aj bábinko, mám 29 rokov, každému je divné ked poviem, že dieťatko v nedohľadne, aj môj gynekológ mi povedal, aby som to už dlho neodkladala, lebo sa môže stať, že ked prídem o také 4 roky už to nebude možné. Ale ja sa úplne bojím mať s ním deti a hľadať iného sa mi nechce, lebo väčšinou som mala samých debilov, ktorí ma tiež len vyciciavali a obohacovali sa na mňa, alebo sme bývali po zavšivených internátoch a tam som sa len trápila a bola nešťastná, nie som náročná, ale taký normálne vzťah som hádam ešte nemala, vždy tam bolo niečo. Vadí mi, že chodí do práce, doma ho nemá,m, ale príjem je de facto len jeden, už sme sa j tak dohodli, že ked sa narodí malé, tak ja budem doma len 3 mesiace, do jedného roka malého pôjde na otcovskú dovolenku partner a od jedného roka sa k nám nasťahuje dedo (jeho otec) a tak budeme žiť. Ale neverím, že ho to zmení. Maminka je jeho modla, jeho múza, jeho radca, do roboty jednoducho nepôjde, lebo si vycvičila synáčika, on somár jej vždy peniaze dá a ja už pomaly nevládzem.

Strana
z2
kaktusik007
17. sep 2014

@sfet zloz ruzove okuliare. Moj ex bol zavisly na mamicke - a presne preto je to ex. Utekaj z tohto vztahu, chlap ako moj ex ci tvoj bude mat mamicku vzdy na piedestale a s tym zit je fakt problem. Nie je tu na konovi dost tem o tom??? A to, ze mamicka pochopi, ze potom bude dieta... Nie, nepichopi - ak by chapala, tak by pochopila ze tych 7 tisic mozete odkladat.... Akoze sorry, ale davas takmer 300 eur do zachoda... Cele zle!!!!!

Ak ti je proti srsti pytat od priatela polovicu nakladov, ze teda zarabas viac, tak davajte pomerovo - on ak ma 11 plat a 7 dava prec, tak nech dava 30% zo svojho platu, 3300 czk... A ty daj tiez 30% - 9000 czk.
Ale to su uz vydavky na vsetko - strava, najom, spolocne vylety, akcie, benzin..... Akoze tiez mi to nepride uplne normalne, ale dajme tomu ze celkom spravodlive.... Kazdy dava % rovnako...

donna11
17. sep 2014

@sfet myslím,že si si sem neprišla po žiadnu radu,len sa vyzalovat..ty si s týmto vzťahom "spokojna" a navyse stale len obhajujes partnera aj všetkých okolo.asi sa bojis priznať si,že si opäť vybrala nesprávneho,môžeš skončiť sama atď..na všetko máš odpoveď,takže darmo ti radit,aj tak ho neopustis.ak chceš niečo zmeniť,musíš zacat od seba.on sa urcite nezmení,hlavne svoj vzťah k máme,to je jasne.ty si ale môžeš dat ultimátum,nech si vyberie,ci si chce zalozit rodinu a živiť vas a nie matku.a hlavne,preco si nenájde lepšiu robotu,al niečo k tejto?na chlapa veľmi smutný príjem.aj ty máš z domu zvláštne zmyslanie,matka má byt s dieťaťom,ked budes kojit,tak po 3mes si budes umelo zastavovať laktaciu,aby si mohla nerušene pracovať?vy dvaja to máte v hlave nejak úplne poprehadzovane....

lienkafoj
17. sep 2014

@sfet boze, este ani tehotna nie si a uz iesis, ktobude na rodicovskej od 3 mes. a kto od roka? taka hrdinka som bola aj ja aj moja sestra 🙂 od pol roka do jasli !! ha ha, babo sa narodilo a materinsky pud a instinkt mi nedovolil aby som ho odlozila . ano, svokra mi varovala, ale to som len brigadovala ale az od cca dvoch rokov veku kazdeho ...
a toho tvojho chlapa by som poslala do riti.. vzdy bude mamka prednejsia, vzdy !!!! a to si pamataj...

analnypredator
24. sep 2014

@sfet mala by si posielat aj ty .

santine
Autor odpoveď zmazal
prva
26. sep 2014

Treba mu vysvetliť,že je prirodzený proces generácií a to taký,že rodičia živia deti,potom deti vyrastú a starajú sa o tie svoje atd...Rodičom sa dáva len v prípade núdze alebo peniaze nazvyš čo sú.Proste tretinu života sme živení a 2 tretiny živíme naše deti...Ona iste poberá nejaký invalidný,o chvíľu pôjde na predčasný.Len...či to nepochopí tak,že ho huckáš....Držím palce,niečo podobné mám doma! 🙂

sfet
autor
1. okt 2014

Ahojte, tak som sa s ním porozprávala a on mi povedal jeho jasné stanovisko - svojej mame nemusí toľko pomáhať, ale on jej pomáhať bude dokedy bude žiť. Ona ho vychovala a dala mu život, keby jej dal všetky peniaze na svete, tak jej nesplatí dlh, aký voči nej má a je to ich rodinná filozofia, oni sú tak naučení, fakt sa bojím že vždy sa postaví na ich stranu, ale momentálne nemám silu ani odvahu to ukončiť. Som raz taká.

canama
1. okt 2014

@sissy27 jasne ze siri dobru naladu, ked ho frajerka zivi. 😉

jolinka
1. okt 2014

@sfet uhm...jaka dobra zivotna filozofia...sak ono by to nevadilo, keby bol sam, vsetky prachy co by zarobil dal by matke do konca zivota aby splacal a splacal ten obrovitansky DLH, ze ho matka vypucila z eeee onej ... 😉 😉 😀 😀 no a on by spal pod mostom a zobral na rozky. 😉 😉 🙂 🙂 🙂

Potial je to krasna zivotna filozofia...kym sa mu nepritrafi partnerka pripadne nejake tie deticky...tu uz musi mlady pan doplnit svoju zivotnu filozofiu o dalsie body.. a to je ,,,, Ze ho jeho partnerka bude zivit pokial bude on zit a tiez zivit spolocne deti a prispievat k bodu c. 1 zo zivotnej filozofie...zivenie jeho matky.

a vies co?? Preber aj ty jeho zivotnu filozofiu.... ty ziv svoju matku on tiez svoju a chodte sa past 😀 😀 😀 😀

canama
1. okt 2014

@sfet ja teda neviem co vies o materstve, ale asi nie dost vela, ked si myslis ze ist od 3 mesacneho dietata do prace je ok. sice to tak mnohe zeny robia, ale biologia nepusti. to ze ti nedochadzaju materinske pudy by som chapala, mnohym zenam to docvakne az ked drzia dieta v naruci. ano, ocko na rodickovskej je cool, ked bude mat dieta 2 roky kludne sa mozte vymenit. ale odtrhnut dieta nasilu od prsnika....sama uvidis, ze to z najvacsou pravdepodobnostou nebudes schopna spravit.

canama
1. okt 2014

@sfet a este k tomu ziveniu matky: je to krasne postarat sa o svojich rodicov, ak je z coho. lenze u vas evidentne nie je, lebo na to aby mohol matku zivit, musiz zase ty zivit jeho. cize vlastne ty zivis jeho matku. riesenie je teda jednoduche, prestan zivit svojho partnera, je dospely a praceschopny. bodka.

maslenka47
1. okt 2014

@jolinka teba patka vypucila z kade? Trosku respektu by pri vyjadrovani by ti nezaskodilo.

@sfet ten chlap ta zneuziva. Je len na tebe, kolko mu dovolis.

jolinka
1. okt 2014

@maslenka47 no skade??? 😉 😉 😉 😀 😀 😀

respekt???? ten mam neboj, sama som matka. 😉

fidorkake
8. nov 2014

utekaj preč, inak budeš veľmi nešťastná. môj bývalý dával peniaze svojej sestre a ešte aj robil v jej firme zadarmo. zarábala som tým pádom viac a keďže o tom vedel, využívali ma najviac ako mohli. utekaj, určite, nájdeš si niekoho lepšieho.

petulaptt
9. nov 2014

Asi si sa ozaj prisla len vykecat, kedze dobre mienene rady nepocuvas s tym, ze ty si uz taka. No tak sa nechaj zneuzivat aj nadalej, pretoze to sa teraz zase deje. Keby teba nemal, nemohol by tolko dotovat mamicku a urcite si je vedomy aj toho ze pri inej by si to mozno nemohol tak dovolit. bodaj by nemal dobru naladu ked sa nechas tak lahko zneuzivat. A este s nim chces dieta, no zbohom....prepac, nechcem sa ta dotknut, ale komu niet rady, tomu niet pomoci....

mala_hobitka
9. nov 2014

@sfet To je blb ten tvoj chlap. A tazky mamickar. Suhlasim s nazorom aby ste davali do spolocnej kasy rovnake percento platu napr 40% proste podla toho kolko platite - spolocne naklady od najomneho a vody cez TV, internet az po nakupy jedla a drogerie pre oboch (praci prasok alebo take :D). A ten zbytok kazdy pouzije na co chce. Ty na svoje veci a on nech na svoju matku ale potom nech nedranka na obedy a pivo s kamosmi.

Mozno si hovoris ze ty nepotrebujes zivit. Sak to ti nikto nebere. Ale to neznamena ze mas zivit ty jeho len preto ze on je sponzorom svojej lenivej matky. Sak keby z teba netahal prachy tak jej nemoze posielat nic lebo by mal problem uzivit sam seba.

Nebud koza. Je ine pomahat partnerovi ktory je na tom aktualne financne horsie a ine zivit debila aby si on mohol zivit svoju matku. Kokos ved to je chore. Ale ked sa tak rozhodnes zit nadalej... zlatino tak sa nemozes stazovat.

Ked chces vediet ako ste na tom ozaj - financne aj vztahovo- tak mu prestan platit jeho veci. Si zena - rovnocenny partner alebo sponzor-dobrovolne zneuzivana?

natalym
9. nov 2014

Skúste sa na to pozrieť z pohľadu jeho matky. Má 50 rokov, má zdravotné problémy, a že ju nikto nezamestná to je celkom fakt. Starala sa o neho ako najlepšie vedela, ktovie prečo sa rozviedli, pravda môže byť inde a iná.
Kto sa má podľa Vás postarať o takéhoto rodiča? Nevyrývam, len sa pýtam.

cacianka
10. nov 2014

spomeňte si na rozprávku o troch grošoch...
v princípe -- rodičia sa o neho postarali do osamostatnenia, teraz by sa mal starať poriadne sám o seba a svoje deti (obrazne) a neskôr o rodičov, pomôcť podľa potreby.
Ale platiť mame za to že ma porodila ??? Pokiaľ nemá ťažké zdravotné problémy, nech si zarobí na seba a občas jej niečo prispieť, niečo malé zaplatiť a radšej niečo urobiť osobne. Veď aj ona ked ho porodila, venovala sa synovi alebo synáčik hladovala chodil nahý a ona platila "pôrodné" svojej mame ???
S tým platením nákladov - takisto míňa vodu, elektrinu, nájom, čistiace aj hygienické potreby, tak minimálne 50 :50 a k mu aj ty perieš, žehlíš a varíš mal by platiť viac. alebo on perie a žehlí tebe ? Dievča, maj svoju hrdosť a realitu - teraz zarobíš pekne, ale nedajbože by sa ti pritrafila choroba (napr. ja som maródila 3 týždne na priedušky a mala som čo robiť vyžiť z tej almužny), nieto ešte nejaké nepredvídateľné veci, tak pekný plat veľmi rýchlo splasne, naozaj si treba robiť úspory,
a nie živiť spratka.
Ja som môjho ex podporovala a vlastne aj živila, že veď sa to zlepší, bude mať normálnu prácu, normálny plat a - ako som dopadla ? Ani peniaze, ani dôstojné bývanie a ešte by som ho mala vyplatiť z bytu, na ktorý nadal ani cent asi 30 000€. Za dobrotu - na žobrotu.

sfet
autor
14. nov 2014

Ahojte kočky, tak situácia sa napokon kráááásne vyriešila úplne sama. 4. oktobra mi povedal, teda vlastne on ani nemal na to, aby mi to povedal, to mi oznámil jeho otec, že odchádza na také 2 týždne domov, lebo mamička ho dlho nevidela, mamička ho potrebuje vidieť, potrebuje ho objať, potrebuje mu variť. Dobre. To som brala. Za 2 týždne volal, že on sa už asi nevráti, že chodí aj s mamičkou na opatrovateľský kurz a pôjdu okolo Vianoc do rakúsku alebo nemecka spolu opatrovať starších seniorov, ktorí sa to sami nezvládnu. Napokon tam aj tak ide sám, lebo jeho mamička žila v naivnej predstave, že budú spolu bývať v jednom byte, v jednej izbe a ked zistila, že si nemôže diktovať podmienky, tak sa stiahla a že pôjde iba syn. On sám hovorí, že to asi nebude práca jeho snov, ale ked to mati chce, tak to tak bude a hotovo a bodka. Tak teraz ako taký pajác chodí po agentúrach, učí sa nemčinu a že o mesiac už určite musí ísť, lebo finančná situácia je tam dost hrozivá. A ja? tak trochu som to oplakala, trochu som sa potrápila, ale zistila som, že celkom krásne ušetrím, ked nemusím živit jeho a mamičku a navyše! našla som si priateľa nového, ktorý je ochotný živit mňa, to zase ja odmietam, ja sa dokážem o seba postarať, tak tým som v jeho očiach dost stúpla na cene, raz nakúpi on a raz nakúpim ja, raz pozve on mňa a raz pozvem ja jeho, ale raz ja jeho a dva razy on mňa, lebo hovorí, že muž by mal byť ten, kto priateľke platí, jeho rodina ma berie, nie je to mamičkár a som v pohode, a tamten Oidipák ma nezaujíma. Neprajem jemu ani jeho mamičke nič zlé, ale žiť by tom s ním už nemohla. Lebo žit na systém - čo je tvoje, to je aj moje a čo je moje, do toho ťa nič, tak to fakt nie je pre mňa a myslím, že ani pre nikoho na tomto fóre. Želám vám nádherný víkend, mňa taký čaká.

marianne1
14. nov 2014

Neskonci moja draha, neskonci. To len ty sa nahovaras. Dieta? Si sialena. Ak s nim budes mat dieta, pekne si pokasles zivot. Prepac ze takto narovinu, ale bohuzial... Otvor oci kym nie je neskoro!

marianne1
14. nov 2014

@sfet GRATULUJEM!!! Som rada ze sa to takto vyriesilo! 🙂

sfet
autor
14. nov 2014

Ďakujem, tak tomu som rada aj ja. Vedela som, že sa to napokon nejak vyrieši, len potrebujem k tomu nejaký impulz. Bývalý sa rozhodol tak ako sa rozhodol a sme konečne všetci šťastní.

mala_hobitka
14. nov 2014

@sfet Gratulujem. Velmi ti to prajem. 🙂 A pockaj on ked sa vrati (urcite kvoli mamicke) tak este dojde s prosikom a bude sa divit ako si sa krasne zaobstarala bez neho 🙂

lapalma
14. nov 2014

...ty si ale rýchla strela - 4. októbra odišiel k mamičke na návštevu, až o 2t ti oznámil, že sa už nevráti a ty už o necelý mesiac máš iného, ktorý je ochotný ťa živiť ani ťa poriadne nepozná., s tamtým si riešila dieťa...toto je riadna "ruska skázka" ...to si asi robíš srandu, či ?

beatrice1607
14. nov 2014

@sfet ahoj, necitala som celu diskusiu. Ale zostat s babatkom doma 3 mesiace? Srdce by ti puklo, keby od neho rano odchadzas a nevidis ako rastie, uci sa, ako napreduje.. Predtym, nez som mala dietatko by som sa nad tym ani nezamyslela. Ale kedze som z tvojho prispevku citila, ze tuzis byt mamkou, bolo by ti od takeho drobca velmi tazko odchadzat.. Navyse ked budes kojit? To to malinke nasilu odstavis kvoli tomu, ze priatel zaraba malo a ty musis ist zarabat aby sa jeho mamka mala dobre ako doteraz?
Mysli na to male. Ono bude v prvom rade potrebovat mamicku! 🙂 Priatela lubis, dietatku budes chciet dat prve aj posledne. Bude ti to potom luto..

Strana
z2