icon

Partner bez práce a ja som živiteľka rodiny

natalia_2
30. jan 2013

☹ mam partnera bez prace už od novembra a ja podnikam a som navyše tesne pred porodom..cítim sa otrasne ked som živitelkou rodiny ja ako žena...od novembra do dnešneho dna a vyzera to tak že ešte dlho budem...robotu sice hladame pre partnera spolu...ale zatial bezvysledne...mate taketo skusenosti?Už ma to moc nebavi ale nemam na vyber nakolko sa o chvilu narodi dieta...každym dnom čakam že sa tato situacia zmeni a partner bude mat šťastie na pracu ☹

zalka
3. feb 2013

@natalia_2 to je iné potom, ale ty nastupuješ len na MD teraz, takže faktúrovať by si aj bez pracovníčky mohla 🙂 a odvody by si neplatila.

natalia_2
autor
3. feb 2013

@zalka to viem že odteraz neplatim odvody....to mi povedali .....odvody pekne vybehli na 130e....aspon ušetrim...ved za tie roky podnikania som im tolko prachov už zaplatila... 😒

zalka
3. feb 2013

@natalia_2 tak to verím ... a partner si hádam skoro niečo nájde.

kacena4
3. feb 2013

@natalia_2 neboj sa zvladnete to. u nas je to tiez naopak. muz prisiel o pracu ked mi koncila MD a tak ostal doma, medzitym mne ponukli pracu tak som ju vzala a on ostal na RD, odvody mu idu, stara sa doma o dieta a ja pracujem. kym si nenajde pracu fungujeme takto. este mame 1/2 roka do dcerkinych 3 narodenin 😀 😀 😀 teraz pochopil ake je to zlozite starat sa o dieta/deti a viac si ma vazi a pomaha doma ako predtym 😉 😉 😵 😵 aj ked je to len o starostlivosti o dceru a nie aj o domacnost je to super

katka116
3. feb 2013

@natalia_2 ide hlavne o to co vyhovuje tebe. Moj mm vzdy zarabal menej ako ja, ovela menej a ked som isla na matersku mala som tiez plnu vysku ako ty, ale potom som popri rodicovskej stale podnikala a zarabala viac ako mm. Ale proste mi to podnikanie dobre islo a mm nevadilo, ze som zarabala, on si na to zvykol.. A bol aj pol roka nezamestnany, ale ja som si to ani nevsimla.. Momentalne mame spolocny ucet na spolocne veci, ale ked kupujeme byt tak to vzdy kupim ja za vlastne - moj mm nikdy nic nenasetri.

Takze je to len o tvojom vnimani, nemusi byt vzdy mm zivitel a je len kratko nezamestnany.. Dnes je bezne, ze si clovek hlada pracu aj rok a nemoze za to, ze si ju nenajde skor

natalia_2
autor
3. feb 2013

@katka116 tak lepšie by som sa citila keby sa staral on o mna...vždy to tak bolo a ma byt...no dufam že sa situacia obrati...my spolu žijeme od septembra čiže kratko...a mam mesiac do porodu..

carmangella
8. jún 2016

Ahojte baby... ja mám tiež takýto problém. Mám priateľa, sme spolu už dlhšie, 5 rokov a cca 2 roky spolu viacmenej bývame. Vadí mi, že od začiatku roku nemá žiadne peniaze. Ale vôbec žiadne. Predtým pracoval v jednej firme, kde sa mu nepáčilo, tak odišiel, že bude pracovať na seba ako na živnosť... Fungovalo to pár mesiacov a teraz už asi 9 mesiacov nemá žiadne zákazky. Takže je bez peňazí. Ja platím úplne všetko. Aj jeho mobil a podobne... O byte, platbe za elektrinu a iné účty ani nehovoriac...
Najprv mi tvrdil, že si dorobí VŠ. Zistila som, že sa na to jednoducho vykašlal. Proste sa prihlásil, prvý semester si urobil len tak tak a teraz tento druhý podľa mňa ani neurobí a vyhodia ho.
Celé dni iba sedí za počítačom, hrá hry, facebookuje alebo spí.
Inak je fakt zlatý, má ma rád, aj v domácnosti občas niečo pomôže, keď mu poviem a tak... A inak si naozaj rozumieme...
Neviem čo mám robiť. Keď sa mu snažím dohovoriť, tak mi len odkáže, že tie moje "kecy" ho ešte viac demotivujú a to ževraj predsa nechcem, že?

Aj si hľadá prácu, pošle pár životopisov, bol na pár pohovoroch... Ale práca je naozaj ešte stále v nedohľadne... A neviem, čo ma naozaj iba takú smolu, alebo je moc vyberavý a pohodlný, veď za neho všetko zaplatím....
Myslela som si, že si teraz budeme sporiť, že pôjdeme niekam do sveta, urobíme si peknú dovolenku, alebo už budeme šetriť na dieťatko... Alebo na nejaký domček... Proste na hocičo a ja sa o neho komplet starám a už mi to začína naozaj vadiť... Takto naozaj neušetrím takmer nič.
Občas mám naozaj sto chutí vyhodiť ho z bytu, nech si ide.

Myslíte, že to je iba môj pocit? Občas mám výčitky svedomia, že som na neho veľmi zlá. Ale mne táto situácia naozaj vadí a najhoršie na tom je, že to vyzerá, že to bude ešte nejakú dobu trvať :(

fra
8. jún 2016

@carmangella hm, nejakú dobu... pri takomto životnom štýle (cely deň počítač, fb, spánok) tá nejaká doba može kludne byť takych 20- 30 rokov, asi by som radšej zišla z kratšej cesty ak sa to v dohľadnej dobe- dajme tomu do konca roka- nezmení ... naveky ho živiť nemôžeš, napriek tomu, že je milý a zlatý....

trdelnik234
8. jún 2016

@natalia_2

Pockaj, vy spolu zijete od septembra 2015 a termin porodu je jul-august 2016?
Ako dlho je bez prace?
Planujes ist na RD?

P.S. Priatela, ktoreho si spoznala minuly rok v septembri do svojho zenskeho biznisu urcite netahaj.

fra
8. jún 2016

@trdelnik234 téma je z roku 2013

trdelnik234
8. jún 2016

@carmangella
Si robis srandu alebo si vazne dobrovolny sponzor "facebookera"?

trdelnik234
8. jún 2016

@fra

Aha, skoda.

A potom uz nepisala, ze ak pokracuju?

vejapa76
8. jún 2016

@trdelnik234 to sú staré príspevky...natália tému založila a komentovala v r.2013

trdelnik234
8. jún 2016

@vejapa76

Ja som sto rokov za opicami. No nic, idem spat.

carmangella
8. jún 2016

@trdelnik234 Lenže on nebol vždy taký... vždy sa snažil, vždy niečo vymyslel, vždy bol ten, ktorý mal viac peňazí. Akurát mu to, čo chcel robiť nevyšlo a on nevie ako z toho von, tak pre istotu nerobí nič. A ja naozaj neviem, ako mu z toho pomôcť a či vôbec on chce pomoc.

timea7
9. jún 2016

@carmangella Máš pocit, že si matka Tereza, aby si musela zachraňovať a dotovať lenivca? Takéto typy mužov sa pricucnú na presne také typy žien, ako si ty. V BA si nenašiel prácu?! A ty si mu cvakala mobil? Aby sa mohol hrajkať? A teraz ešte stále sedí doma a hrajká sa? Po troch rokoch? Nevie ako z toho von? Nie nevie, ale nechce. Prečo by to vlastne robil...neverím, že je toto možné, že sa nájde žena, ktorá roky dotuje darmožráča....

lucijja
9. jún 2016

@natalia_2 píšeš že má skúsenosti s pílou a plastovými oknami. U nás vo firme hľadáme ľudí, obsadzujeme tri celkom zaujímavé miesta. Vidím, že ste z okresu PD, ak máš záujem, napíš IP, práca je na zmluvu, všetko sa vypláca, je to medzinárodná firma. 😉

lucijja
9. jún 2016

ouch, až teraz som si všimla, že je to stará téma...tak nič, mno... 🙂

jana_eyre
9. jún 2016

@carmangella inak je fakt zlaty? Ze obcas pomoze doma, aj ked tam je furt? Platis za neho vsetko, robis za neho vsetko a on riesenie pronlemu berie ako kecy?

Nehnevaj Sa za moju uprimnost, ale podla toho co si napisala mas doma leniveho chlapa co Ta vyuziva a ty mu to dovolujes..

AK na ludoch nieco neznasam je to lenivost a vyuzivanie druhych.. Ak by to bolo dva mesiace ok, ale 9? Pracovity clovek vezme hocaku pracu a bude Sa snazit pomoct, ked uz inde nie aspon doma bez toho aby son mu musela nieco vraviet.. Dala by som mu ultimatum, ak nic do jula nebude robit, tak prestavam cokolvek za neho platit a ked mu to nevyhovuje, tak ok moze skusit inde.. Nemate deti takze o to lahsie.. Este raz prepac za uprimnost..

sardinka335
9. jún 2016

@carmangella ty kks ja toto nikdy nepochopim. Zena ťaha všetko, chlap doma ,,hore vtákom,, a ty máš pocit, ze si ,,na neho zlá,,? ?? kolko ludí ,,nebolo takých,, ale stali sa takymi lebo je pohodlnejšie byt doma ako makat. Ty zabudni na domček a dieta! A do sveta len prstom po mape....Leda tak v dalšom zivote pri tomto chlapovi. Má pri tebe full servis all inclusive tak načo by sa snazil? Je čas ísť do stretu - buchnuť doma päsťou do stola a povedat, ze v BA si prácu nenájde len ten kto nechce. A to je pravda nech si myslí kto chce čo chce.
Poslal ,,pár zivotopisov,,....to ako za cely den? Zivnost je drina cely den...chodit, hladat zakazky, prekonavat neuspech a frustraciu aj o tom je podnikanie. Čo to je 9 mesiacov...nič...
Proste mu to tak vyhovuje...sory..ale dalšia zena, ktora si nevazi samu seba.

apolka77
9. jún 2016

@carmangella

nevymyslela si si nahodou tuto temu?
vcera vecer bola podobna adminom zamknuta...
ak si si ju nevymyslela, tak teda

ultimatum bud praca, alebo odchod, rozvod neviem co...v BA a bez prace???? Samé kecy, ked si uz tam nevie najst robotu a nie je mu hanba, tak si ju nikde nenajde...a to ze mu platis mobil, ,,ako prepac, ale co sa cudujes ze nejde do prace? vsak mu to krasne vyhovuje...

"INAK JE FAKT ZLATY, MA MA RAD, V DOMACNOSTI OBCAS POMOZE ak mu poviem" 😀 😀 😀 😀
tak uz len nech znasa zlate vajcia a mas po probleme.

macatink82
9. jún 2016

@apolka77 sme boli asi velmi zle, tak ju zamkol. 🙂

natalia_2
autor
10. jún 2016

@trdelnik234
@sardinka335
@vejapa76 náš príbeh skončil samozrejme rozchodom ale podla datumov určite vidite že to bola stara téma..vyhodila som toho darmožráča zo svojho bytu aj zo života a urobila som velmi dobre .Jedine čo po ňom ostalo je dieťa.Odkedy som sa s nim rozišla robí zle ,súdime sa pravidelne a ukázal svoju pravú tvár.On sa nikdy nezmení raz pracuje raz nie ,vyhovara sa že ho nevyplacajú a preto neplati ani riadne výživne len ako mu to vyhovuje..A každu chvílu ma stale inu priateľku..teraz vyžiera rodičov.🙂)

natalia_2
autor
10. jún 2016

@lucijja ahoj,dakujem za pomoc ale už som neni s tym mužom..takto to dopadlo: náš príbeh je na dlé vyprávanie,skončil samozrejme rozchodom ale podla datumov určite vidite že to bola stara téma..vyhodila som toho darmožráča zo svojho bytu aj zo života a urobila som velmi dobre .Jedine čo po ňom ostalo je dieťa.Odkedy som sa s nim rozišla robí zle ,súdime sa pravidelne a ukázal svoju pravú tvár.On sa nikdy nezmení raz pracuje raz nie ,vyhovara sa že ho nevyplacajú a preto neplati ani riadne výživne len ako mu to vyhovuje..A každu chvílu ma stale inu priateľku..teraz vyžiera rodičov.

lucijja
10. jún 2016

@natalia_2 a dobre si urobila! ty vieš za čo komu stojíš a takýto nech ide do čerta. Vykašli sa na neho, aj keď chápem, že pokiaľ ti robí peklo tak to ide tažko. A dieťa si berie, zaujíma sa? Pokiaľ nie, tak by som ho okašľala aj jeho peniaze na dieťa a úplne sa odstrihla... Držím palce, nech je už len dobre 😉

papricka33
10. jún 2016

@carmangella 🙂 celé dni polihuje a hra na PC ... a v čom si akože rozumiete 😀

natalia_2
autor
10. jún 2016

@lucijja najhoršie je že dieta chce mat často u seba,podotýkam že nebranim styku s otcom. Malemu nič nekupuje a vyživne plati ako sa mu chce...stale čosi dlhuje..len zakony na sk su tak postavene že otec dietata nemusi platit stači mu zaplatit každy treti mesiac ale narok na stretavanie ma stale.

abenys824
10. jún 2016

@natalia_2 Ja som povedala byvalemu ze -nezaplatis tak ja ti dieta nedam- a hoc co i len mesiac,pokial mi nepridu peniaze neh ani nechodi lebo ho ani do bytu nepustim.A povedala som mu to aj pred policajtami,ktorych na mna zavolal a ti len prikyvli hlavou ,ze vsak to dava logiku (asi som mala stastie na hliadku) ... takze nevidel malu uz skoro rok a ani ho nepozna ...vzdy sa to nejako da,ked sa chce

trdelnik234
10. jún 2016

@natalia_2
juj, to su veci. A kolko rokov ma dieta? Jak si to poriesila s pracou po materskej?
Mas to fest tazke, drz sa.

lucijja
10. jún 2016

@natalia_2 veru tieto zákony sú pekne na hovno. Ale ako hovorí
@abenys824 vždy sa dá niečo vymyslieť. Dávaj mu ju LEN vo vyhradený čas súdom a keď nebude platiť tak jej vymýšľaj choroby, aby si mu dala pocítiť, že ako on k tebe tak ty k nemu. Iná vec, je, ak je malá vo veku kedy si to uvedomuje a vyslovene chce byť aj s otcom, to už nenarobíš nič, lebo proti dieťaťu sa samozrejme nedá ísť, to by bolo svinstvo...aj keď, poznám aj také, ale to už je moc veľa svinstva na mňa