icon

Partner bije moju kamarátku

debora777
3. nov 2014

ahojte..zmenila som si nick..potrebujem sa surne poradit..Nejde o mna,ale o moju kamosku..Ona sama si nevie rady,je velmi psychicky na dne a zufala..
navyse je bojazliva a totalne neodhodlana k nicomu..Preto sa chcem s Vami poradit..hlavne s dievcatami,ktoré boli bité svojimi partnermi,či manželmi.
Vec sa má následovne..Kamoška žije v spoločnej domácnosti s partnerom 7 rokov..Dozvedela som sa až nedávno ,že ju bije..Ona mi vždy ked sme sa stretli prišla veľmi nešťastná,nebola to ona..navyše vždy bola s ním,takže som mala vela krát pocit že mi aj chce niečo povedať no pred ním nemohla..Nedávno sme sa stretli,respekt.volala mi s plačom,aby sme sa stretli,že sa niečo stalo..tak som samozrejme hned zorganizovala stretko a porozprávala mi všetko čo sa u nich doma deje..Bola som v šoku,nikdy by som to to na neho nepovedala.Kamoške verím,pretože mi konečne začala do seba zapadať tá jej zlá nálada a nešťastný pohľad...Možno som aj niečo tušila,ale nechcela som sa starať do toho..už sa mi to totiž viac krát vypomstilo..
On je totiž presne ten typ chlapa,ktorý dokáže ženu udrieť tak,že nemá žiadne modriny a navyše sa jej vyhrážal niekoľko krát že ju podreže..respekt.držal jej nôž pod krkom,fackal ju a nútil ju aj k rôznym zverstvám..Pýtala som sa jej prečo od neho už dávno neodišla a ona povedala že uz dlho chce,ale sa ho bojí..vždy ju niekde vysnoril a potom ju zmlátil..Navyše ona žije na úplne opačnom konci SR..a nikoho okrem mňa tu nepozná,komu by sa mohla takto zdôveriť a na koho sa spolahnúť..
Teraz našla oporu v bývalom kolegovi,ktorý jej zrejme natlačil do hlavy nejaké kaleráby ( v dobrom) a ona poslednú bitku nejak nezvládla a vykričala mu že s ním končí,že si našla iného..Bolo to zasa celé dokola ako píšem vyššie,,zasa bitky,znásilnovanie a podobné veci..tak nadobro odišla k tomu svojmu kolegovi bývať (ponúkol jej oporu,nakoľko žije sám),lebo nemala kam inam ísť a on sa jej začal znova vyhrážať..cez sms,,alebo cez FB (vidím to aj ja na ploche čo veľa krát píše)..Ide to cez stavy nenávisti,zúfalstva,až po prosenie aby sa k nemu vrátila..Znova sa vyhráža smrťou,že zabije seba aj ju a podobne..
Ja som jej poradila,aby išla jednoznačne na políciu,nech to tak nenechá..ona sa bojí o seba..má dôkazy len vo forme sms a FB..prípadne telefonicky..Takže moja otázka znie..tie ktoré s tým máte skúsenosť..Pomôžu jej policajti na základe aspom tých sms a správ z FB..nakoľko nemala nikdy známky po bitke ,čiže žiadne hlásenia..má to skrátka nejaký zmysel podať na toho chlapa trestné oznámenie? ona sa bojí toho ako to dopadne..že nakoniec ho neusvedčia a bude to ešťe horšie ked sa dozvie čo proti nemu podnikla..Baby poradte ..ja už som z toho tiež nanervy...Neviem ako jej pomôcť inak..
Ďakujem za rady a skusenosti

Strana
z2
debora777
autor
4. nov 2014

@sense no mozno jej niekto zoslal pomocnu ruku..prave toto potrebovala pocas celych tych rokov,aby sa niekto takyto nasiel..co ona nema pravo byt stastna? ako nechapem teraz na koho si strane..Navyse komenty tohto typu do uvahy neberiem,lebo mi písalo na margo tejto diskusie viac zien do sukromnych sprav,ktore tyrane boli aj su a boja sa o tom verejne hovorit a oni mi davaju skutocne rady,ako postupovat..za co som im neskutocne vdacna..takze taketo zavistlive komenty ako davas ty ..nane uz nereagujem..tešilo ma ..už neodpisujem

sense
4. nov 2014

@debora777 nedavam zavistlive komenty a nie som na niecej strane, kedze je to otvorena diskusia moze prispiet kto chce a cim chce....ale jedno viem znasilnena resp znasilnovana zena, alebo zena nutena k nejakej sexualnej praktike s nozom pod krkom sa nestahuje k inemu chlapovi, a ty pises ze sa uz k nemu nastahovala, zial uz sa zacinas motat .....

ale v jednom mas pravdu kazdy jeden clovek bez ohladu na to ci je to chlap alebo zena si zasluzi byt stastni....

a este posledna vec zvlastne ze je s nim sedem rokov a ty ako velmi dobra priatelka si si za sedem rokov co ju on tyra nic nevsimla a cakala kym to povie.....

sykorkastebotava
4. nov 2014

to mi pripomína moju kamošku. Ona zas mala priateľa policajta, totalneho psychopata. Všade ju prenasledoval, psychicky týral, nikto jej neveril. Až raz sa zbalila a ušla do Anglicka za jednym kamošom a už sa na SK nikdy nechce vrátiť.

janikak
4. nov 2014

Pozri link s cislami na centra po celom Sk: http://nanicmama.sme.sk/poradne-pre-tyrane-zeny...

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2