Partner býva s rodičmi. Fungujete aj vy takto?
pls poraďte: začala som sa stretávať z mužom sme spolu cez dva mesiace, on vek 39 ja 34, ja bývam v okolí Žilina on je z Východného Slovenska , má postavený domcek kde býva spolocne s rodicmi maju to vsak rozdelene vrch obyva on a spodok oni dvaja, dvor je spoločný. poradte ženy ktoré takto fungujete, ako vám to vyhovuje? problem je, že ja do toho nemám veľmi chuť ist.
@saraxyz v tom Svajci robil na vysokozdviznom voziku kdesi v skladoch, niečo si nasetril ale aj tam dost platil za najom atd vraj si domov priniesol nejakych 90.tis eur. ostatne predali rodicovsky byt a postavili si ten dom spolu.
@ukulela dá sa tam teda najst práca v tychto regionoch? hoc aj v BB. skusim si pozriet aj na internete ake ponuky tam maju
@k0l0b3zka no mne to tak pride, že to tak očakava, on je pyšny na to, aky ma domček a na akom mieste aj dost draho to postavil, pozemok dost drahy a on si to tak cení teraz. lenže presne ako pišeš, ja z toho nič nemám, môj dom to nie je, ja tam budem ako podnajomnicka. ale on mi to tak vykresľuje že to bude naše, náš dom, ale neuvedomuje si, že prosto nebude... bude to stále iba jeho. na LV je 100percent majitel on.
a ešte mam teraz zlý pocit, že ked tam nepojdem tak mi bude vyčitat, že som ho zavádzala a on stracal so mnou čas a pritom mi jasne povedal ako to má on. ☹ ach čo mam len ja robitť? ☹
@k0l0b3zka k tej praci on mi stale tvrdí že si tam nájdem nejaku pracu určite, on býva od Brezna kúsok ono to je ešte stred slovenska, ja som napisala vychod....
Tak 20 rokov vo švajci, ale na dom museli prispieť rodičia lebo mal málo a on si teraz dovolí nepracovať?? A ty sa rýchlo nasťahuj, nech má aspoň časť energií zaplatenú a chladničku plnú. No moje nervy…
Domček v peknom tichom prostredí pod horami v preklade do normálnej reči znamená, že bez auta si tam stratená a na normálny nákup sa pešo nedostaneš, a jeho rodičov bude treba skôr či neskôr tiež treba voziť po lekároch atď. Takže k tomu krásnemu bývaniu bude treba živiť dve autá.
Kamoška s frajerom funguje na diaľku - cez týždeň sa nevidia, každý má svoju prácu, svoje dieťa, svoj program, víkendy raz uňho raz u nej alebo nejaký pobyt, spoločné dovolenky… ani jeden z nich nebýva s rodičmi. Ak sa chce tak sa dá.
@autorka prides mi taka zlata, nevinna, zalubena, len ono moj nazor je, ze ked ma clovek povedzme 34 uz by mal byt aj troska racionalnejsi. Tym nechcem povedat, ze sa mas na neho vyprdnut, ale zhodnotit, co z dlhodobeho hladiska cakas od partnerskeho zivota.
To ze je pysny na svoj dom a prostredie, kde ho ma je fajn a fandim mu, ale ty si vies predstavit, ze bude asi skoro na samote, prakticky v cudzom dome, s troma cudzimi ludmi? Pre mna by romantika celorocneho byvania pod horami skoncila hned v tom momente ako by to povedal. V zime tam bude asi trocha inak snehu, ako u nas v DS a teda odhrananie a brodenie sa v zime po kolena v snehu, nie dakujem, ale zas ja som v tomto extremista, ja by som sa kludne prestahovala do Karibiku. Sama pises, ze si skor introvert, to som aj ja a preto ocenujem maximalne to, ze svokrovci su 500 km daleko a hoci by niekedy bodla pomoc, aby postrazili malu ked je chora a ja pracujem nemam v plane sa k nim stahovat. Hlavne preto, ze sme rozne povahy, predlzeny vikend je fajn, ale tam to aj konci, nebola by som stastna a to z viacerych dovodov.
Zatial zije z nasetreneho, ale on ako chlap si mozno v tom regione najde lahsie pracu, ale co ty? Ty poznas svoju kvalifikaciu a prax, mozes pozriet, co ponuka ten region a mozes sa hlavne sama rozhodnut, ci by ti vyhovovalo ist aj do prace uplne mimo tvojho zamerania.
Sama som ti napisala, ze nemusis zatracovat tento vztah, ale urcite by som ja osobne zmenila to, ako a kde sa stretavate. Vyletik fajn, raz za cas, ale skusila by som pravidelne striedanie sa u neho a u teba, lebo mam pocit, ze on vobec nema zaujem, ze by sa zdvihol a isiel ta na vikend pozriet. Nepracuje, tak co ma take dolezite na robotu? Navyse, byvas pri Ziline/v Ziline tam je tiez pekne prostredie. Moze prist vo stvrtok vecer, aspon uvidis, ako sa chyta v domacnosti, piatok prezije a vikend mozete niekam vyrazit v okoli a v nedelu mu zamavas sateckom a dohodnete co dalsi vikend.
Celkovo mi ale pride trochu pofiderny, 20r zil vo svajciarsku, zivot tam tiez nieco stoji, ale aby sa zlozil s rodicmi na postavenie domu, ale aby potom nepracoval a zil akoze z uspor tak neviem neviem. Dalsia pofiderna vec je, ako on tlaci na pilu, ale vyzera ze on nechce unaeba nic menit a hlada iba taki, co sa k nemu prestahuje, budu sa tvarit ako je vsetko spolocne a ked to dotycni prestane bavit byvat a starat sa o troch ludi tak jej ukaze dvere. Bola by som opatrna a rozhodne by som sa tam nehenula.
Este iba poznamka k tej vasej geolokacii, Zilina-Brezno su 2 hodiny autom, keby on mal o teba taky zaujem, tak nasadne a urobi ti prekvapenie, pribehne ta pozriet, kolko krat tak urobil? Fakt by som to nesilila ale dala tomu priestor, ak on bude stale tlacit na to, ze prestahuj sa, prestahuj, tak by som sa aj prestahovala o dom dalej od neho.
Pišeš ON je z Východneho Slovenska a potom že býva kusok za Breznom odkedy je Brezno na Východnom Slovensku Brezno je na Strednom Slovensku.Takže nieje zo žiadneho Východneho Slovenska.
Skús si to nejako vybaviť v práci, nejakú dlhšiu dovolenku a chod tam skúsiť bývať napríklad na mesiac a potom sa rozhoduj. Takto ti nikto nepovie aké to tam bude a ako ti tam bude
@dilino hej okolie Brezna je ešte stred slovenska, ja som napisala vychod, okolie Brezna je ešte stred. od seba to mame niečo cez dve hodinky cesty autom.
ty si pisala že ste boli so svojim 280 km od seba a aj on na teba tak od začiatku tlačil s byvanim? a ako to mate teraz? mate spolu niečo kupene?
Milá autorka , do takéhoto vzťahu a za týchto podmienok by som nešla ani za svet. Ani keby som mala 20 rokov a ani v 40-ke . Ani keby som bola zúfala, nikdy . Po 2 mesiacoch ??!! Maj trošku úcty k sebe a maj sa rada . Potom si "pritiahneš " k sebe seberovného partnera a nie zúfalca , ktorý si diktuje podmienky . Toto s láskou nemá nič spoločné ...
@sissy27 no on si staval sam ten dom tak to preto nepracoval teraz tam este niečo dorába ale už si ide hladat prácu.
inak ja auto mám, on akurat hovoril, že by sme ho museli asi vymenit za 4x4 pre istotu. jeho rodičia majú 62 rokov, aj auto majú zatial takže zatial by s tym vozením nemal byt problem. neviem...
@saraxyz ta samota mi praveze vyhovuje, no viac by mi vyhovovalo keby tam ma dom aspon bez tych rodičov, pripadne ešte viac by mi vyhovovalo keby je ten dom nas spoločny, že si niečo vybudujeme spolu. ale on mi povedal, že to je skratka nereálne, že mám pozerať na to čo je realne ☹
vieš mne pride ako keby on mal mat to hlavne slovo vždy a ja sa len prispôsobit alebo neviem. občas sa mi ta jeho komunikacia naozaj nepáči, no zalubena som doňho dosť ☹
z toho že mi bude vyčitat ak tam nepojdem tiež mam obavy, že somnou stratil čas, peniaze a ja tam ani nechcem ist k nemu
@mima999 on povedal že nemusím ist hned ale aby som s tym ratala do buducnosti. skratka ze taketo su možnosti. a ja vidim na ňom že je smutný že nie som z toho nadšená až tak akoby si on predstavoval ☹
mne je z toho neskutočne smutno, mne pride že on ani mňa asi nechápe poriadne. aj ked hovori že chape ze by som musela vela obetovať ale aj tak..
@97tomi to on ma v podstate vsetko pokupovane tieto veci do domu nove nabytky atd tak tam by som nemala ani čo vela investovat.
ja som mu aj povedala ze by som chcela mat s partnerom dom na polovicu aby bola cast moja a cast jeho ze tak by som sa lepšie citila keby viem že je tam aj moje niečo ako takto ze viem že to je len jeho a môže mat hocikedy odtial vykopnut potom.
on hovori že preto by si mala ty svoj byt niekde v blizkosti keby som ja predala svoj dom a kupila byt ktory by som že prenajimala a keby sme sa pohnevali tak že by som mala kam ist. takto to naplanoval on.
Kedze Brezno poznam, poviem ti len tolko, ze je to hladova dolina a takmer vsetko ako tak "sikovne" a schopne sa z tade zdekuje. Tam niet prace, iba biedy.
Z toho co pises mam pocit, ze priatel to ma uz zrejme, co chce a nebudes sa uz nijakej zene prisposobovat. Rodinu si neplanuje zakladat, ale ak by mu prisla "spolocnicka a gazdina" do JEHO domu, nebrani sa.
Prosim ta, chran si svoje srdce, aby si nedopadla zle
To je nejaký plánovač. Aj ťa nechá rozhodovať? Toto ries, ked vyprchá zaľúbenosť, lebo to nevieš, kde je sever. Ved tvoj nazor je zameteny pod koberec
No isla by som do spolocneho byvania jedine keby, ze prepise nieco aj na teba. V pripade ze staval s rodicmi bude tam vecne bremeno, spoluvlastnictvo alebo nieco take...ty prides s jednou igelitkou a aj pojdes s jednou igelitkou alebo holou funou a s dietatom na krku...zena premyslaj. Tak zufala nemozes byt
Ten ta dobre spracoval. Prosim ta, dobre si to ešte premysli, nech si neposerieš život.
Ked som sa spoznala s mojim muzom, mal 33 rokov. Zil s matkou v rodicovskom dome. Po takmer roku som sa k nemu nastahovala, teraz sme manzelia a na jesen uz pojdeme do svojho domu. Cely zivot by som pri mojej svokre nedokazala byt lebo je leniva a otravna, no docasne na tom nevidim nic zle. Mame oddelene domacnosti, niekedy sa aj tyzden s nou nevidime, takze pohoda.
A ešte Ti niečo napíšem , ja sama mám priateľa , ktorý býval cca 400km odo mňa , je Čech . Stále tam má chalupu aj byt . Byt je v prenajme , chalupa sa pripravuje na predaj. Ale nikdy ani len nenaznačil, že do budúcna mam rátať s tým, že nasťahujem k nemu . A to som mala vtedy 35 rokov a on 37 . Teraz bývame v mojom byte a spolu podnikáme ....
Nie, nie, nie a ešte raz nie. Je to jeho dom. Naplánoval ho a postavil on so svojimi rodičmi. Predstav si že ti nebude vyhovovať kuchyňa. Zmení ju? Určite nie a ešte ty budeš najhoršia, lebo si nespokojná a s holým zadkom si prišla. Ja tak bývam. Akurát že dom je náš spoločný. S manželom sme ho odkúpili od jeho rodičov. Prerobili sme ho komplet. Im spodok, tak ako chceli. Nám vrchné poschodie, tak ako chceli oni, pár vecí som si vybojovala. Potom bola mesiace tichá domácnosť. Nemáme tu žiadne súkromie. Keď sa narodil prvý syn, svokor chodil počúvať na schody a potom rozprával po okolí koľko syn plače, kedy ho kojim, vždy prišiel hore, keď som mu dávala prikrm a samozrejme všetko skritizoval, lebo nesolim, nedávam cukor, potom sa dole sťažoval svokre. Svokra sa tiež do všetkého starala, chcela kúpať, prebalovat , uspavat moje dieťa. Keďže som to robila sama, urazila sa a sťažovala sa mojej mame, že jej nechcem dať syna. A on si na ňu musí predsa zvyknúť, lebo ja mám ísť do práce a ona s ním bude.
Chceli sme si posadiť stromy do záhrady. Ja som mala istú predstavu, oni mali istú predstavu. Keď som skončila v nemocnici kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu, poslali manžela kúpiť stromčeky a kým bol on v práci oni si ich posadili. A zas som vyšla ja najhoršia z toho, lebo oni to robia pre mňa a ja som nespokojná, čo by iné za to dali.
Ja stále verím že sa odtiaľ dostaneme, zatiaľ je to nereálne, lebo som doma na materskej. Takže sa snažím, kvôli deťom a manželovi vychádzať s jeho rodičmi. So svokrou sa nám trochu zlepšil vzťah, keď sa narodil druhý syn už sa do nás toľko nestara. Ale svokor je nervak, jeho ignorujem, ináč sa nedá. On si myslí že nás má riadiť, lebo je tu najstarší.
Aby som tu prežila odosobnila som sa od domu, od záhrady. Je mi už v podstate jedno čo tam robia, beriem to tak že to nie je moje, iba na papieri. Jediné čo si chránim sú moje deti. Im sa snažím vytvoriť čo najlepšie prostredie, ale ja sa tu necítim doma.
A ešte tu mám aj bonus. Švagrinú bývajúcu oproti, záhrady máme spojené.
@zmrzlinka2021 ja pri Brezne zijem. Pracujem v BB. A ano, extra spec ponuky tu nie su, ale kamosky po materskej si robotu nasli vsetky. Zvacsa obchod, sluzby, ale nasli. Neviem, aku kvalifikaciu ma zakladatelka, to nepise.... ano, smerom na BB je to vyrazne lepsie, od BR na Horehron uz biednejsie. Ale minimalne v zeleziarnach vo vyrobe vzdy nieco je. Teraz je dopyt po ludoch do gastro. Nizsia kvalif prac sila si miesto najde. Specificke pozicie uz horsie. Tam treba hladat BB.