Partner dostal pracovnú ponuku do USA
Zdravim,
Moj partner(inej europskej narodnosti) s najvacsou pravdepodobnostou pojde do USA, nakolko dostal ponuku na 2 roky. A tak nepriamo mi to naznacuje kazdy den. Najradsej by som bola, keby tam ist nechcel ale chce. A ja mu v tom branit nechcem, urcite by mi to neskor vycital.
Zijeme na SR a ja som momentalne na MD. Zobrati nie sme, ani to neplanujeme 😅
Preto sa chcem opytat ako by to bolo so mnou a malym, ci bude vobec mozne tam ist s nim, a ci bude mozne poberat rodicak zo SR, alebo ako. V case ked tam pojde, maly bude mat rok, a nechcela by som ho supnut niekam do skolky. A na druhej strane ani nechcem aby vyrastal bez otca.
Dakujem
@svetlonos S pracovnymi ponukami do zahranicia nemam ziadne osobne skusenosti, ale vzdy som bola v tom ze ked to niekto dostane, je tam vsetko jasne definovane. Co zabezpeci a zaplati firma a co nie. Lebo ako inac sa ma clovek rozhodnut ak nevie co to obnasa. Proste si neviem predstavit ze by mi firma povedala ze posleme ta na 2 roky do USA ale ty si pozistuj co k tomu potrebujes. A jedna z veci ktora v takej ponuke urcite musi byt definovana je ako to bude s rodinnymi prislusnikmi. Myslim ze vacsina nadnarodnych spolocnosti ponuka prestahovanie celej rodine.
Ano, suhlasim s tebou ze odchod do cudziny je velmi narocny a nie vhodny pre kazdeho a teda chapem autorku ze sa jej tam asi nechce, ale v tomto pripade by mala zena nasledovat muza, lebo on je zivitel pocas doby co je ona na materskej. Dnes sa taketo zahranicne staze robia stale castejsie. Co ak o dva roky bude priatel preveleny do Anglicka, alebo Ciny? A este k tomu je jej priatel cudzinec, cize tak nejak mohla pocitat s tym ze je tam dobra sanca ze sa raz bude chciet vratit domov a bude musiet opustit Slovensko.
...tu americku colnicku by si zarucene nefackovala aj keby si to asi zasluzila.😀
@miadi Cez hranice na ostro.😂 aj ti na to nieco povedali? Asi preto mali tie komentare s bielym masm.
Mas pravdu v tom ze americky colnici su velmi zli.
Ja mam s americkymi colnikmi iba skusenosti ako kanadsky obcan a tak je to pre mna len formalita, ale brata co bol ako visitor zo Slovenska si odviedli z vlaku do tej budky.
Ked sme zastavili na hranici, vosla americka colnicka a na cely vozen zbliakla: Kazdy sadnut! Nikto sa ani nepohne kym nedokoncime prehliadku celeho vozna! Jeden chlapik sa tam postavil a vrieskala na neho nech si okamzite sadne.
Ked prisla kanadska colnicka, tak sa s usmevom pozdravila a milo si s ludmi pokecala ako im kontrolovala pasy.😀
@andreatytler to Nebolo vidno ze som na ostro 😂ale citit to potom bolo 🥺Keby som vedela co mà caka Tak si dam aspon podprdu. To boli take le château tube maxi saty hore ich drzala gumicka vodorovne a ramienka podprdy by bolo vidno.. a spodok som vetrala .saty 100% bavlna jedina chyba ze boli cierne a bol hic . Leto.
@miadi Ved jasne ze to nebolo vidno ze si na ostro, ale vravela si ze robili prehliadku, tak to si museli vsimnut, ci ta nechali najskor vyzliect?
@andreatytler oblecenu v satach. Ruky na stene nohy rozkrocene a potom ti povedia ako sa mas nastavit .. to musela citit ze nemam nic .. ale nekomentovala Ved it’s not a crime to be sexy. Moj ujo to mal horsie este ked za komacov letel to Israel mu na colnici aj prst strcili do zadku. 🥹prehlavali dutiny najprv usta potom .. to uz je moc 🤬
@andreatytler ale oni ta tak ohmataju ze keby si mala podprdu Tak Mozno este viac detajlne ci v nej nieco nemas extra pichnute. Zadok takym pohybom ako ked si po wc utieras.. 2x mà aj na letisku v Detroit poriadne prehmatali ked som bola teho a nechcela som ist do toho security scanneru ( nemaju to vsade stretla som sa stym len tam) je to cela taka uzavreta bublina Neviem ako sa to vola. Nie je to ten klasicky detektor kovov cez ktory len prejdes., a ked tym ne prejdes tak z teba beru vzorky z oblecka - test na drogi.
@miadi no sila.
@andreatytler je to nejaky x ray body scanner ., teraz citam ze zavadzaju aj nejaky face recognition scanner v Detroit na letisku. Az na tieto bezpecnostne veci je to moje oblubene letisko velmi ciste( posobi vsetko sa tam leskne ) jednoduche moderne. Nie mega velke. Ach hnet by som niekde letela
@andreatytler
no dobre asi ny som ju nebila 😂 ale chut by som malabriadnu 😁.
@svetlonos Hej tento konkretne ako orange is new black . 😂uz snad nikdy viac . Este maju pre kanadanov Nexus kartu ( Musim si vybavit len to treba aj detom) to mas za poplatok a nejake info s colnikom schvalene a hotovo., ma to svoju vlastnu radu ( na tej hranici je dakych 5-6prudov - budok co ides autom cez a ukazujes pas., a sa ta vzdy pytaju za akym ucelom ides a preco do kedy atd…) tak ked mas tu kartu plati 5r ze ju len ukazes s pasom a hnet ides ziadne otazky .. Proste je to rychlejsie. Len to Musis mat vsetci pasazieri. Nestojis v dlhsej rade a plati to iste aj na letiskach. A ta hranice pri nas je dost busy vela tam chodia kanadske sestricky do sukromnych nemocnic aj dr za vyzsim platom. Hore dole pendluju.
Ak by mna a naše dieťa dokázal bezproblémovo uživiť, bývali by sme v štandarde tak by som šla. Ty sa na tie dva roky nemusíš vzdať ničoho. Si na MD a dieťa nechodí do škôlky. A možno sa vam tam zapáči a ostanete tam 😉
@nika898 ty si necitala ani jednu zo 4 stran. 😉Ono to nie je take jednoduche ze staci ti ten chciet. Ked nie je manzelka rodinne viza jej nehrozia. Musi si vybavit svoje vlastne viza. Ako druzka sprevafzajuca chlapa . Tam dva roky nebude , ked si vybavi B-2 visa tak moze tam byt maximalne 6m ale moze poziadat o predlzenie - nez tych 6m vyprcha a moze dostat dalsich 6m . A to bude tak vsetko . Moze tam byt maximalne rok pri stasti. A nema nikde istotu ze jej to daju.

@svetlonos nie ked by mala pracovne viza musela by pracovat Inak by prestali byt platne. . Nie je lahke ich dostat .. Mozno Keby ten jeho zamestnavatel mal pre nu miesto to by bolo +. Ale realisticky Preco by to robila ? Chce si uzit svoje dieta plne 3r . A mà na to pravo.