icon

Partner holduje alkoholu. Ako mu dať priúčku?

vejuska17
10. nov 2013

Ahoj,som cela rozklepana a uz neviem ako dalej...viem,je tu milion diskusii o alkoholizme,ale....ja chcem aby sa uvedomil,chcem mu dat daku priucku-nemam kam odist,nemam peniaze,prosim poradte mi ako ho dotlacit k tomu aby prestal....velmi mu zalezi na synovi,VELMI,dokonca aj prestal a bol za "super" otca,dokonca sme rozmyslali o druhom babe,no zacal hokej a partia a je zas tam....

Strana
z2
cecil36
11. nov 2013

@vejuska17 a este taka mala pozmamocka. Ak bude chciet pit, vie to robit aj tajne. Moj znamy pil (on vsak bol taky ten pokojny, srandovny vtedy, ziadne rypanie a podobne) a nikto z mesta kde zil by to na neho nepovedal. Robil to totiz velmi inteligentne 😀 Prisiel do krcmy, dal si pivko a siel prec. Takto obehol vsetky krcmy na okoli a vsade si dal jedno pivo. Kedze byval vo väcsom meste krciem bolo dost a pri desiatej mal uz v sebe 10 piv 😀 Ked sa siel liecit, kazdy pozeral, ze co tam on robi, ved on si da vzdy len jedno pivo a ide domov. Nik neveril, ze je alkoholik 😉

hviezdicka111
11. nov 2013

mna tiez napadlo odist....ak zarabas, tak nejaky podnajom...ak nie, nedalo by sa ti na nejaky cas k rodicom? resp. k niekomu inemu? ja myslim, ze ten, kto pit chce, sa neuvedomi..moze to urobit na cas, ale potom zas budes mat doma to iste...☹ neprerobis ho...jedine, co by pomohlo, by bolo liecenie, aj to efekt nemusi byt trvaly... ☹ ak je to pravidelne u vas, mala by si mysliet na to, ze nechces, aby v takom prostredi vyrastalo tvoje dieta....teda aspon ja by som to urcite nechela...

jabadaba
11. nov 2013

@vejuska17 pri vetkej ucte - tri roky ste manzelia. To pije odkedy ste manzelia? Kde si mala oci? Prejavovat sa laskou k partiam a alkoholu musel aj pred tym. Budem uprimna. Zle si si vybrala. Zivot mas pred sebou Ty ako aj tvoje dieta. Je len na tebe aky vklad do toho zivota mu das. Ci rodinku kde matka zachranuje alkoholika alebo klud a harmoniu. Ze je niekto super otecko v case kedy je nahodou triezvy neobstoji. Sorry. To nie je argument. Liecit sa moze ist niekto len po jeho suhlase. Donutit sa neda. Priucka? Neviem aka je tu vobec mozna. Odisla si, chlastal aj s partiou. Moc si ho nevytrestala. Mne napada jedina mozna priucka - ze mu po flasi chlastu zostane tak zle az sa posere! Na protialkoholickom maju fajne tablety, ktore v kombi s alkoholom robia divy. Toto je asi jedina mozna priucka, ktora sa tu da aplikovat.

mariankach
11. nov 2013

zobrat dieta, odist k matke a zariadit si navrat do prace, dieta do jasli. Postupne svoj zivot prebudovat na samostatnost. Partnerovi pomoze len liecenie, ale bohuzial, kde su kamarati, tam nie je cesta. Zivot s alkoholikom je velmi tazky. Predstav si svoj zivot s nim o 10, o 15 rokov. Ako sa vidis? Vidis realne sancu na zlepsenie? Pokial mate male dieta a manzel sa mu nevenuje uz teraz, bude to horsie. Nastupia zdravotne problemy a ty? Zbadas sa, ked budes mat 45 a budes vycicana vycivena roztrasena ustvana starena, ktora riesi len starosti.
Mozno som tvrda - ale bohuzial k alkoholizmu mam jednoznacny postoj. Ak chces zachovat seba ako cloveka, tak sa vzchop a bojuj za seba.

dossy
12. nov 2013

vies mozno aj tym ze ty si stale doma a staras sa o maleho a domacnost a nechodis do spolocnosti a medzi ludi, nemas plany , iba predstavy, stale len domacnost a maly a manzel. Skus ho ignorovat a zit len sama pre seba a pre maleho. Zi tak akoby tam manzel nebol. Pokial teda nejde o nejake psychicke alebo fyzicke t<ranie ... si do seba moc uzavreta.. staraj sa o seba, vela sa rozpravaj s inymi mamickami , so znamymi , najdi si nejake hobby - najlepsie by bolo keby si si postupne nasla aj pracu , aby si dosla na ine myslienky . Aby nebola tema c. 1 manzel a jeho rpoblem .. nech si s tym problemom zije sam , a mozno na koniec ti z toho vide ze si ta nezasluzi lebo si skvela matka a zena a on nic neni iba sedlak ktory ma len prazdne reci.
😵

mircalla
12. nov 2013

Obavam sa, ze kym si to sam neuvedomi, tak asi nic moc nezaberie. Alkoholik ma sklon k racionalizacii - obhajovaniu svojho konanie nespravnymi dovodmi, zlhacovaniu, nema realny ususok.
Suhlasim s tym,co napisala @sunnyfunny. Odruhom babe rozhodne teraz neuvazuj. Tiez suhlasim so snahou sa osamostatnit, nie je dobre, ze si na nom financne zavisla. Uvedom si, ze ak sa nic nezmeni, tak vase dieta si to bude viac a viac uvedomovat.
Pit musi chciet prestat on, a to nie len kratkodobo a opat zacat. Liecenie?

miriam642
20. nov 2013

dobrý deň, prepáčte, že tu spamujem, ale chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka problematiky týrania, a bude použitý výhradne na účely diplomovej práce https://docs.google.com/forms/d/1p_9aBLpIqXK89o...

Strana
z2