icon

Partner klame o majetku a peniazoch. Akú má diagnózu?

2. feb 2025

Ahojte dámy, idem sa s vami podeliť o svoj príbeh, možno ma navediete na správne riešenie i keď som sa rozhodla tento vzťah ukončiť a dotyčný je zablokovaný (moze jedine zavolat a zatiaľ nevolal :D ), aby nemal možnosť ma ďalej opantavat svojimi bludmi, mam však výčitky kvôli dieťaťu, ktoré sme splodili.
Mam už deti z predchádzajúceho vztahu, mam po 30tke. Ten o kom budem pisat je mladší, bol slobodný a bez záväzkov. Neplánovane som otehotnela, dieťa je na svete lebo ma ukecal, vyhralo srdce nad zdravým rozumom... Neľutujem, zatiaľ je babo bezproblémové a už si aj verím, že to zvládnem sama s deťmi. O co však ide, spomeniem par situácii, ako na vás pôsobia a co by ste za nimi hľadali?
Tento muž hovoril vymysli aj keď sa ho na to nikto nepýtal, napriklad: kúpil som si auto, je červené. Pred inými ľuďmi reci rano, že by si chcel kúpiť auto a večer,že však kúpil som si auto, je modré. Po aute samozrejme ani stopa ale celé mesiace sa bil do hrude,že ma auto, keď som chcela dôkaz, tak najskôr,že ho dal predat do bazáru. Tak reku ôk, vezmi ma do bazáru,pozriem si ho 😃 keď malo ku tomu prísť, tak už ho vraj dal kamošovi, aby ho prenajimal a niekto ho má.
Iný prípad, chalan tvrdil aj po iné roky co som ho zbežne poznala, že ma bager, potom sme sa dali do kopy, rozprávka o bagri pokračovala, taky a hentaky kamoš na ňom robí a bla bla. Prišla mi robota, kde trebalo bager. Tak sme sa akurát stretli s kamošom, ktorý mal presne volne auto, aby bager mohol previezť, už sa môj začal vykrucat, no cítila som sa trápne. Ani nehovorím o situáciách, keď si vymýšľal, že vlastní sklad, servis, chaty. Nedávno mi vybral trezor, 2 týždne trvalo kým sa priznal,že trezor je prázdny, vzal od neho kľúč a ani za boha sa dostať k tým e, lebo najskôr tvrdil, že tam sú, len menej, že si vzal. Vravím si ôk, prezijem aj s tým malom nech mi dá kľúč. Prišli vymysli, že ma.kluc doma. Píšem mu, že som o 10 min u nich, nech mi jeho mama poda kľúč, tak už zrazu,že on ho ma so sebou v aute ,v zahraničí . No a potom sa priznal aj keď doteraz netuším, kde tie e skončili, vysvetlenie žiadne. Na jeho telefón som striehla ako sup cele mesiace, kým sa mi podarilo vystihnúť chvíľu, že sa vzdialil. V telefóne nič, žiadne foto, žiadne konverzácia ani sms, ani žiadne aplikácie na gambling. V zahraničí bol s nim môj kamoš, odstriehol si ho a tiež nič nezistil, jednoducho raz mal plný vacok peňazí a o chvíľu nič. Medzitým nebol v herni, nevidel ho brať žiadne drogy. Osobne si myslím, že drogy by som z neho cítila, lebo tu nejde o desiatky eur ale o tisíce ktoré sa strácali z domácnosti a vždy len vymysli. Radšej sa so mnou 10 krát rozišiel ako ukázať mi výpis u účtu. Posledná naša konverzácia bola o tom, že na súde bude musieť ukázať svoj vypis, keďže ideme riešiť výživné no a od vtedy ma nenávidí najviac na svete, som j*bnuta a mam sa dat liečiť. Ľudia, ja som si fakt myslela, že som paranoidna, riešila som kopec takýchto situácii s nim a na nič som neprišla. Dôkazy nemám. Co sa mi podarilo bolo, že chodil za nami v drahom aute o ktorom tvrdil, že je jeho. Lenže to uz fakt v zápale mojej 'paranoje ' som zaplatila 20e aby som podľa ŠPZ zistila majiteľa a históriu vozidla. Na moju smolu v slovenskom vypise už táto info nieje ale uveril mi a priznal, že to auto si len požičiava.
Mali ste vo vztahu takéhoto klamara? O akú diagnózu sa jedna,že si potrebuje vymýšľať príbehy? Ja už mám kvôli nemu toľko finančných problémov, lebo som mu zo začiatku verila, dala som mu hotovosť do ruky, aby mi vyplatil splátky úverov. Samozrejme, že tie e sa včas na bankový účet nedostali a prišla som o možnosť zlúčiť úvery a znížiť splátky, aby som to všetko zvládala. Teraz mi úvery zosplatnili, mam na krku novorodenca, tento mi 2 týždne sluboval, že mi donesie na mlieko, samozrejme, zas len reči to boli. Je mi zo seba zle, že som dopustila vyrobit ďalšie dieťa bez otca.

karolinakr
2. feb 2025

Po rozvode si bola ošklabana ako kura, a to už prečo? ked ste išli pol na pol, dobre si zarabala, niečo ti malo ostať..mala si nejaku zabezpeku..padla si do druheho vzťahu, kde ťa tak isto ošklbal ako kura..a nejaky pud sebazachovy, že nebudem veriť hocikomu,
ty maš aku zaruku kde, že hocikomu zveriš celoživotne uspory, nechaš sa ošklbať, ideš od jedneho vychcaneho klamara k druhemu?
ty sama máš diagnózu, a to nie, že v nich hľadaš chybu, ale hľadaj v sebe..prečo si dôverčiva, už to hraničí s ľahkovážnostou..
.najprv ťa ošklbe exmanžel, teraz frajer ťa nabucha a oberie o posledné peniaze? a nezdá sa ti, že kto by mal hľadať pomoc, si hlavne ty?
popálila si sa dosť, prišla o veľa, ja nechápem, že ideš jeho diagnozy zisťovať
si naivná, dôverčivá, nezodpovedná..nastav si prisne hranice, dokial sa človek nepreukaže, nebudeš mu veriť, ani dôverovať, ani kreditky dávať, ani klúč od trezoru, ani udaje, ani čislovobčianskeho na dialku posielať, nič..musíš total byt v bezpeči
a prosím ťa, objednaj sa pre svoje vlastné dobro k psychologovi a modli sa, aby ťa on neošklbal ako kura tiež
no škoda, že nebyvaš nablizku niekde, by som prišla tebou zatriasť, nech sa konečne spamätáš!

enmery
2. feb 2025
lujza123
2. feb 2025

Kamoska je podobný typ ako ty, rozvedená, single s detmi, vlastne bývanie aj podnikanie… Každú chvilu narazí na takého geroja … Po dvoch rande už sa chcu sťahovať k nej, financne pomôcť s firmou ved majú kontakty, známosti, peniaze …a všetci túžia po rodine s ňou, bábätku blablabla …Ona je našťastie dosť ostražitá, lebo fakt sa jej to opakuje stále dookola. Proste existuju zlatokopovia ktorí sa zameriavajú na tento typ žien

Začala si dávať extra pozor co ju raz nachytal taký divny chlap. Našťastie to bolo celkom rýchle a financne bezbolestne.. To ti bol nejaký ezo influencer, doslova sa na ňu nalepil, po tyzdni písania ho mala doma na pôvodne iba návsteve. A zrazu nasáčkovany aj s kufrom, vkuse jej vykladal karty a tlačil do hlavy báchorky o pekelnom spiknuti voči nej. Nic neplatil, opakovane vyžral ladnicku, cele dni len natáčal pitchoviny ba svoj instagram a pritvrdzoval vo výmysloch .. dom je prekliaty musí ho predat, odídu spolu preč, nech nikomu nic nehovorí lebo ho diabol bude chciet skrz jej kamaratov vyhnať .. a on je archanjel 😂😂😂 … Ona bola chúďa totálne zmagorena z neho, hanbila sa vôbec priznať co za čudo ma v baraku
No úplný bizár, našťastie jej po dvoch týždňoch praskli nervy a vyplestila ho von …
Typ ináč podľa instaca takto žije už dlho, vkuse u niekoho nasackovany, väčšinou single zeny po 35 a hra sa na ich spasiteľa

Svet je skratka plný divnych indivíduí a ženy ako ty sú ich cielovka. Ako sa niekto zameriava na dôchodcov tak slobodne matky s peniazmi sú na rane tiez, tak isto starší chlapi s peniazmi … proste lákadlo pre určitých vypocitavcov

tiika
2. feb 2025

@karolinakr už to autorka spomenula niekoľkokrát, diagnózu zisťovala kvôli deťom, či je tam mozna nejaká dedičnosť
Ale áno, spomínala i nejaké jeho ospravedlnenie 🙄😅 Snad myslela pochopenie, čo je iné.

autor
2. feb 2025

@karolinakr tak to už keď Ti napíšem, hodíš sa o zem aj namiesto mňa ale teda keď to chceš vedieť, na exmanzela som napísala dom, ktorý som kúpila ešte pred manželstvom. A ak sa chceš spýtať vtedy na môj dôvod, po smrti rodiča som zdedila exekúcie a nechcela som, aby sme prišli o strechu nad hlavou. Paradox však?

moonlight1210
2. feb 2025

Myslim, ze je patologicky klamar.

Nieco ako unik do svojho sveta, kde je niekto. Svet, ktory ma pod kontrolou, lebo je bezpecne ukryty v jeho hlave, nikto don nemoze zasiahnut (az ked si ho prizlacila k muru vyzivnym, teda si ten svet naburala. Preto ta nenavidi.)

Jednak si tym dodava sebavedomie, syti tak svoje velikastvo (ze dokazal za den minut vela penazi, pritom nebol v herni, nebral drogy, moze byt i tym, ze aby podporil daku svoju bajku o tom, kto je, hodil v kaviarni na stol patstovku ako stedre sprepitne, aby videli, ze neklame, ked tam napr. nonsalantne nedbalo vyfabuloval pred ludmi, ze ma jachtu, porsche a vilu na rieviere, kam lieta desatkrat rocne sukromnym lietadlom. Takze dakych patsto eur je pre neho pakatel.).

Prinasa mu to aj prijemne pocity. Zaziva prival euforie, ked fabuluje tie veci a pribehy. Co je navykove. Ako droga. Takze nevie prestat.

A aby si to mohol vsetko dopriavat, tak si je vedomy, ze musi realne kradnut a vymyslat, koho osklabat.

earlgrey
2. feb 2025

@tiika Tak aj keby to malo byť dedičné (čo je podľa mňa úplna hlúposť), tak s každou diagnózou sa dá pracovať...lenže autorka tu ospravedlňuje svoju hlúposť a debilizmus otca jej dieťaťa...vlastne, snaží sa to pochopiť...

karolinakr
2. feb 2025

@tiika ona bude teraz len na príživníkov robiť..mňa to aj serie, ja nemám rada, ked niekto niekoho zneužíva, len naučit sa obete brániť proti nespravodlivosti, je niekedy ťažšie ako samotneho zlodeja presvedčiť,aby prestal kradnúť

earlgrey
2. feb 2025

A za ďalšie...ja nepochopím ako jedna žena, matka, sa vyspí s niekym bez ochrany 🫣 dokonca s človekom, ktorého nepozná...chuťovky ako pohlavné choroby, HPV a iné vám strach nenaháňajú? alebo len ja som v tomto divná?...v 11 ročnom vzťahu, som sa chránila prvých 5 rokov...teda myslím kondóm...ak nebol kondóm, nebol sex...žiadne také, že muž sa hodí o zem ako malé dieťa, lebo jemu kondóm nerobí dobre 🤣 až keď sme chceli dieťa...vtedy išla ochrana preč...

tiika
2. feb 2025

@earlgrey necitala som, žeby sa niekde snažila ospravedlniť svoje konanie. To, že sa snaží veciam rozumieť je praveze dobre k tomu, aby sa mohla poučiť, prist na to, kde sa stala chyba. Diagnóza sa da liečiť, ona ju hlada (budem sa opakovať) kvôli deťom, aby s tým mohla niečo včas robiť.
Poznas rozdiel medzi pochopením a ospravedlnením? Akože pochopenie druhého je niečo zle? A čo konkretne? Lepšie je nosiť v sebe nenávisť, hnev, odsudzovanie, odpor…?

autor
2. feb 2025

@tundra ďakujem za clanok

autor
2. feb 2025

@moonlight1210 na komentár od teba som sa tešila a dúfala, že sa ozveš. Vo všetkých diskusiách si sa vyjadrovala veľmi trefne, venuješ sa tomu aj profesne?

tundra
2. feb 2025

Nz,drz sa,smutne citanie,ale po kazdej burke,vyjde 🌞

karolinakr
2. feb 2025

neber to zle, ja chcem,aby si bola zodpovedna, robila dobro, dobre skutky a naučila to dieťa, a zároveň sa chránila bola a zodpovedna aj sama voči sebe
ľudia robia chyby, niekedy doplatia na hlúposť druhých, niekedy na vlastnú, ale stale maju možnosť poučit sa a vykročiť pravou
dôležité,aby sa tá istá chyba stále neopakovala a tým naberáš múdrosť do života

anketkarka
2. feb 2025

@autorka podľa mňa máte úplne rovnakú diagnózu skresľovania objektívnej reality. On si ju aktívne vytvára - vymýšla a Ty pasívne prijímaš svoju životnú realitu takým uhlom pohľadu mimo chápania bežných ľudí. K tomu nedostatok zodpovednosti nechránením sa pri pohlavnom styku. Na Tvojom mieste by som kašlala na jeho diagnózy. Rieš seba!!! Ty vychovávaš 3 deti a takýto príklad do života im dávať je silné kafe aj na 80 ročneho dedka, nie na tie malé naivné stvorenia, za ktoré máš zodpovednosť. Predokladám, že si to nesieš z detstva, keď si spomenula tie zdedené exekúcie. Čo si odnesú Tvoje deti z detstva?

abbey1
2. feb 2025

Prečo riešiš jeho diagnózu? Tá je úplne nepodstatná.
Podstatne je, že si si nič nemala začínať s takým človekom, mať s nim dieťa a priviesť takého človeka do života tvojich starších detí.
Teraz sa ho hlavne zbav. To si mala urobiť už dávno. A do budúcnosti mysli hlavne na svoje deti a nie na chlapa.

autor
2. feb 2025

@karolinakr nehnevám sa na teba, naopak si myslím, že z diskutujúcich mi rozumieš asi najviac, hlavne s tým zachranovanim chudáčikov. Aj v manželovi som vždy hľadala a podporovala jeho silné stránky, aby 'to niekam dotiahol'. A po pár rokoch som to vyčerpaná a chronicky unavená, vzdala, lebo to nikam neviedlo. Bála som sa priznat sebe samej, že niečo, do čoho som vložila toľko energie, skrachovalo.

earlgrey
2. feb 2025

@tiika Absolútne nie...pýtaš sa to nesprávnej osoby, keďže ja nepoznám hnev, nenávisť a iné negatívne emócie...keďže ich v sebe nemám...a áno poznám rozdiel...veď som to tam na konci napísala...že hľadá pochopenie...
A aj tak ho nenájde tu na MK...pretože takých ľudí, ako je otec jej dieťaťa je strašne veľa...a od takých sa treba držať čo najďalej...ona mala indície už na začiatku a nezablikala jej kontrolka...tak sa s tým musí vyrovnať a ísť ďalej...

enmery
2. feb 2025

Ty si nechcela pomáhať. Ty si chcela tých chlapov prerobiť. Zamapätej si, pomôcť sa dá len tomu,kto si sám chce pomôcť. Dospelého lenivého klamára nemá zmysel zachraňovať. On celý život využije na to sa nejako nacucnút na takú ako ty. Ak niekomu skutočne pomahas, energiu Ti to neberie, ale DÁVA a hlavne vidíš výsledky a pokroky. Takto vyfľusnutí končia ľudia od manipulatorov, narcisov, histriónov, chronických lenivcov. Mala by si si ujasniť, prečo sa nemáš rada natoľko, že berieš aj evidetne pokazený kus a chceš ho zachraňovať. Hlúposť. Pritom máš fakt veľa ľudí, ktorí pomoc potrebujú a uvítajú. No len by to neboli muži a sex. Prekop v tomto seba, lebo do tretice zase začneš meniť a držať sa evidetne pokazeného kusu. A dopadne už úplne psychicky zlomená.

karolinakr
2. feb 2025

vieš čo, ale toto je povahou, to sa ťažko mení, lebo by si išla sama proti sebe, viem, že sú ženy, ktoré majú záchranárske inštinkty a mohlo to byt podčiarknuté ešte výchovou
sama píšeš, že na konci si vyčerpaná, ano, lebo si vložila veľa úsilia a nádeje, že to prinesie ovocie
ale v tomto by ti mohol fantasticky pomôcť terapeut otvoriť oči, že pomáhať sa dá len tomu, kto o to stojí , ty môžeš byt dobrým človekom, bez toho, že by si skrachovala a tak sama nejak prísť na to, že ked ten chlap nechce, ty ho nezmeniš a nech si ide svojou cestou, ale už budeš na toľko silná, že nabudúce si vyberieš iný typ partnera, ktorý ťa podporí a nebude ťa vyciciavať

karolinakr
2. feb 2025

ja si myslím, že to dáš, ked si schopna sa sama uživiť a sama sa starať o deti, potenciál v sebe máš veľký, len budeš musieť trošku na sebe pracovať, možno si vypočut trochu pravdy, ktoré sa nie celkom dobre počúvajú, ale ak je ten terapeut dobry, na konci sedenia už budeš vedieť, že takýto typ chlapa určite nie

jamidea
2. feb 2025

Je mi luto, ze dalsi odrbavac dostal dalsie peniaze. Poznam 2 takychto s istotou, ale isto ich mam okolo seba viac. Jeden od 40tky nepracuje, ma 70 , lebo za par e nebude robit. Ma dve deti, uz dospele, ktorym nedal ani cent, vyzili v 2i byte, pozical si 30tis. Od roznych ludi , splacala to jeho zena. Pravda,chacharizmu, takze sa mu celkom dari odrbavat, no za tych 30r.uz ho vela kamosov prekuklo. Druhy zas robil v nasej firme, myslim, ze na zenu hral toto co tvoj na teba, no mal kopec exekucii. Po 1m.ho vyhodili lebo len fajcil pred firmou. Chuda zena.
Sumar, isla by som tvrdo po nom, sudy za to co ti vzal a vyzivne stanovit, zial ak nic nebude mat, daju ti 20e. Za kazdy mesiac, co nezaplati, udat ho, nech mu vezmu aj vodicak.
Vela sil, myslim, ze ich mas, drzim palce

tiika
2. feb 2025

Mne sa zdá, akoby si tu realitu tiež tak trochu sama pre seba prikrášľovala. Snazis sa vidieť najmä to pekne (čo je fajn), avšak zároveň i to, čo ti do toho “pekného” nezapadá, si (v sebe) nejako preonačíš, aby to take bolo. Možno je pre teba tiež ťažké čeliť nepríjemným pocitom a niekedy smutnej skutočnosti. Určite je dobrým riešením vyhľadať v tomto odborníka a ten čas a energiu, ktorú si venovala inym, poskytnúť sebe a svojim deťom.
Ešte jedno… Ak si osoba, ktorá sa snaží druhých zachraňovať, chápať, ospravedlňovať možno by bolo pre teba zvlášť dolezite rozlišovať medzi potrebami a tým, čo sú stratégie, akými si ich napĺňame. S potrebami sa da súhlasiť, no nie so strategiami, ktoré niekomu ubližujú alebo ho poškodzujú.

marca12
2. feb 2025

Možno ma exekucie a tam isli peniaze

mamulienka2
2. feb 2025

Milá autorka,to klamstvo je žiaľ dedičné...Píšem z vlastných skúseností...Síce nie až tak ako môj bývalý bol chronicky klamár ale niečo z neho zostalo aj v mojom dieťati.Je to ťažké.

mamina7070
2. feb 2025

skor by som sa zamerala na tvoj messiasky komlex a to ze uprednostnujes chlapa pred svojimi detmi

prasiatko30
2. feb 2025

Zhrnieme - on ta ojebava od zaciatku aty si este s nim aj dieta urobis??? Blahozelam⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👸🏼

sticker
tiika
2. feb 2025

@autorka napadlo mi, ako to máš u seba s hranicami, či ich vnímaš a rešpektuješ alebo skôr potlacas, obavas sa povedať nie, máš obavy z odmietnutia, alebo z toho, že by si v očiach niekoho už nebola taká super a dobrá, možno máš strach, že by ta prestal mat rad …? stalo by za to zamyslieť sa i nad touto stránkou.

heleninamama
2. feb 2025

Vrana k vrane sadá. Autorka je tiež klamárka
Klame minimálne v tom, že kvôli dlhom, ktoré zdedila po rodičoch dala svoj dom napísať na exmanžela, prišla oň a skončila ošklbaná ako kura. Dlhy sa dedia len do výšky zdedeného majetku, neexistuje, aby zdedila len dlh. A dedičstvo sa dá vždy odmietnuť, notár o tom dedičov povinne informuje.
A kto klame v jednej veci, zvykne klamať ak v iných. Takže, aká išla, takého našla. A teraz sa potrebuje ospravedlniť pred sebou aj pred svetom.
Deti budú v každom prípade ťažkú dedičnú záťaž, ak sa v nich sklbi hlúposť, finančná negramotnosť, nulové právne povedomie a psychická labilita.