Partner klame o majetku a peniazoch. Akú má diagnózu?
Ahojte dámy, idem sa s vami podeliť o svoj príbeh, možno ma navediete na správne riešenie i keď som sa rozhodla tento vzťah ukončiť a dotyčný je zablokovaný (moze jedine zavolat a zatiaľ nevolal :D ), aby nemal možnosť ma ďalej opantavat svojimi bludmi, mam však výčitky kvôli dieťaťu, ktoré sme splodili.
Mam už deti z predchádzajúceho vztahu, mam po 30tke. Ten o kom budem pisat je mladší, bol slobodný a bez záväzkov. Neplánovane som otehotnela, dieťa je na svete lebo ma ukecal, vyhralo srdce nad zdravým rozumom... Neľutujem, zatiaľ je babo bezproblémové a už si aj verím, že to zvládnem sama s deťmi. O co však ide, spomeniem par situácii, ako na vás pôsobia a co by ste za nimi hľadali?
Tento muž hovoril vymysli aj keď sa ho na to nikto nepýtal, napriklad: kúpil som si auto, je červené. Pred inými ľuďmi reci rano, že by si chcel kúpiť auto a večer,že však kúpil som si auto, je modré. Po aute samozrejme ani stopa ale celé mesiace sa bil do hrude,že ma auto, keď som chcela dôkaz, tak najskôr,že ho dal predat do bazáru. Tak reku ôk, vezmi ma do bazáru,pozriem si ho 😃 keď malo ku tomu prísť, tak už ho vraj dal kamošovi, aby ho prenajimal a niekto ho má.
Iný prípad, chalan tvrdil aj po iné roky co som ho zbežne poznala, že ma bager, potom sme sa dali do kopy, rozprávka o bagri pokračovala, taky a hentaky kamoš na ňom robí a bla bla. Prišla mi robota, kde trebalo bager. Tak sme sa akurát stretli s kamošom, ktorý mal presne volne auto, aby bager mohol previezť, už sa môj začal vykrucat, no cítila som sa trápne. Ani nehovorím o situáciách, keď si vymýšľal, že vlastní sklad, servis, chaty. Nedávno mi vybral trezor, 2 týždne trvalo kým sa priznal,že trezor je prázdny, vzal od neho kľúč a ani za boha sa dostať k tým e, lebo najskôr tvrdil, že tam sú, len menej, že si vzal. Vravím si ôk, prezijem aj s tým malom nech mi dá kľúč. Prišli vymysli, že ma.kluc doma. Píšem mu, že som o 10 min u nich, nech mi jeho mama poda kľúč, tak už zrazu,že on ho ma so sebou v aute ,v zahraničí . No a potom sa priznal aj keď doteraz netuším, kde tie e skončili, vysvetlenie žiadne. Na jeho telefón som striehla ako sup cele mesiace, kým sa mi podarilo vystihnúť chvíľu, že sa vzdialil. V telefóne nič, žiadne foto, žiadne konverzácia ani sms, ani žiadne aplikácie na gambling. V zahraničí bol s nim môj kamoš, odstriehol si ho a tiež nič nezistil, jednoducho raz mal plný vacok peňazí a o chvíľu nič. Medzitým nebol v herni, nevidel ho brať žiadne drogy. Osobne si myslím, že drogy by som z neho cítila, lebo tu nejde o desiatky eur ale o tisíce ktoré sa strácali z domácnosti a vždy len vymysli. Radšej sa so mnou 10 krát rozišiel ako ukázať mi výpis u účtu. Posledná naša konverzácia bola o tom, že na súde bude musieť ukázať svoj vypis, keďže ideme riešiť výživné no a od vtedy ma nenávidí najviac na svete, som j*bnuta a mam sa dat liečiť. Ľudia, ja som si fakt myslela, že som paranoidna, riešila som kopec takýchto situácii s nim a na nič som neprišla. Dôkazy nemám. Co sa mi podarilo bolo, že chodil za nami v drahom aute o ktorom tvrdil, že je jeho. Lenže to uz fakt v zápale mojej 'paranoje ' som zaplatila 20e aby som podľa ŠPZ zistila majiteľa a históriu vozidla. Na moju smolu v slovenskom vypise už táto info nieje ale uveril mi a priznal, že to auto si len požičiava.
Mali ste vo vztahu takéhoto klamara? O akú diagnózu sa jedna,že si potrebuje vymýšľať príbehy? Ja už mám kvôli nemu toľko finančných problémov, lebo som mu zo začiatku verila, dala som mu hotovosť do ruky, aby mi vyplatil splátky úverov. Samozrejme, že tie e sa včas na bankový účet nedostali a prišla som o možnosť zlúčiť úvery a znížiť splátky, aby som to všetko zvládala. Teraz mi úvery zosplatnili, mam na krku novorodenca, tento mi 2 týždne sluboval, že mi donesie na mlieko, samozrejme, zas len reči to boli. Je mi zo seba zle, že som dopustila vyrobit ďalšie dieťa bez otca.
@mamulienka2 a čo z toho a ako sa prejavuje u tvojho dieťaťa? To je práve to, čo autorku ( i mna 😉) zaujima.
@heleninamama ano tiez ma to napadlo, ved aj keby prepisala dom na exmanzela situaciu by to moc neriesilo, jedine, ze exekutor by jej na to nemohol siahnut, ale ked je tak zabezpecena financne ze dalsi ju osklbal o tisice, predpokladam, ze exekucie nemala
Dať niekomu peniaze do ruky aby išiel vyplatiť tvoj úver, tomu dôveruješ aj tak ťa okradne.
A banke kde by si mala svoje peniaze na účte a cez internet banking si pošleš splátku úveru domu už nedôveruješ?
Sušiť peniaze v trezore na kľúč, to si nemala trezor aj na PIN ktorý by si vedela len ty? Keby si ich dala aspoň na sporiaci účet, tak máš pár € k dobru každý mesiac a sú v bezpeční, narozdiel od tvojho trezoru.
Zmysel tvoje konanie dáva jedine ak tie peniaze máš zarobené trestnou činnosťou a preto ich skrývaš doma, kde ti ich kradnú a ty to neriešiš.
@heleninamama exekúcie na rodičovskom, ja som kúpila druhý, ktorý som napísala na exmanzela ešte pred sobášom. V tom rodičovskom doteraz žijú otec s bratom, alkoholici, či som si ich mala dobrovoľne vziať do druhého domu? Zatiaľ som rada, že majú strechu nad hlavou a nemám ich na zodpovednosti, brat robí dlhy ďalej, raz prídu do bodu kedy ma za rodičovský dom osloví exekútor, ktorý bude riešiť dražbu, to sa inak ani skončiť nedá.
@tiika Ona nepíše, že zdedila dom. Chápem to tak, že ho už mala a prepísala ho na muža, keď jej zomrel rodič, lebo nechcela mať exekúcie. Keby to aj bolo tak, ako píšeš Ty, dá sa to právne ošetriť a dedičstvo nikdy nepatrí do BSM. Čo dokázateľne zdediš, je vždy len tvoje - aj po rozvode... O žiadny dom ju exmanžel opísaným spôsobom pripraviť nemohol. Okrem toho sa tu prezentuje ako šikovná a úspešná podnikateľka🤣 , peňazí vraj mala až až, dokonca jej vraj počas toho krátkeho vzťahu mizli tisíce, vraj ho dotovala - iba ak by nie. 🤣Klame, až sa práši.
Podľa mňa je naivná až hlúpa, po rozvode sa ako samoživiteľka zavesila na prvého ch... a okamžite otehotnela. Myslela si, že sa o nich všetkých postará a nevydalo. Jediné, čomu z celého príbehu verím je, že teraz má finančné problémy. A nepoučila sa, zase rieši hlúpostí. Chlap je dávno pasé, veď jej pre decko nedá ani na mlieko. Skôr by mala by riešiť z čoho sama tie deti vychová.
@klementinka58 “jedine, ze exekutor by jej na to nemohol siahnut” veď to je teda dosť podstatne 😅
@tiika neviem ci dedicstvo moze podliehat exekucii🤔 v tomto sa nevyznam
@heleninamama mozno si chcela chlapov detmi poistit 🤔
@maranco podla mna si sa trafil, nelegalna cinnost je celkom mozna pri jej zmyslani a velkej hotovosti doma v ponozke
@klementinka58 Tiež si myslím, že hľadala živiteľa. Ostala sama s deťmi, nemala nič, hrozili jej exekúcie, podľa vyjadrovania to žiadna úspešná podnikateľka nie je a rozumu tiež veľa nepobrala, takže hľadala záchrancu. A uverila jeho bájkám. Decko brala ako poistku. Normálna žena neotehotnie s chlapom, ktorého nepozná - ako sama píše - na prvú šupu.
@maranco zostala som v tehotenstve ležať cele mesiace, mala som problém prejsť aj na WC a nie to ešte chodit vkladať e, preto som mu doverovala. A hotovosť preto, že zákazníci platia aj ňou a nielen bank. prevodmi.
@heleninamama aha, už chápem
@autorka prečo si teda napísala tebou kupovaný dom na manžela, keď by sa ho tie exekúcie vôbec nedotkli, keďže súvisia len so zdedeným majetkom?
Prečo by v tom dome nemohli otec s bratom byvat ďalej ako doteraz?
@klementinka58 keby to tak bolo, tak by som nepremyslala každú minútu nad interrupciou na začiatku alebo pred pôrodom nad adopciou, ani otcovstvo som mu nedovolila podpísať, aby náhodou nemohol zasiahnuť, keby chcem rodiť utajene a dieťa by šlo na adopciu. Do poslednej chvíle som to nechavala otvorené a neprajem žiadnej také stavy, ako som prežívala. Našťastie to pôrodom prešlo a dieťa milujem.
no tak klobuk dolu, ked si nevladala vstat z postele a zaniest trzbu do banky skrz tehotenstvo ale podnik, firmu riadit a manazovat si zvladala....
@tiika pretože sme potrebovali niekde bývať. S alkoholikmi žiť je masaker. Vedeli by aj susedia tam rozprávať, aké peklo tam kvôli nim mali, ponovom sa tam už schádzajú aj fetaci. Nebolo jedinej pokojnej noci, aby sme vedeli žiť všetci pod jednou strechou. Ja som potrebovala fungovať aj na druhy deň, bratovi to bolo jedno, hlavne, že mal flasu a hudbu na plné pecky, že sa celý dom triasol. Zúfalí všetci okolo, nielen ja co som tam s nimi žila.
@klementinka58 mam šikovnú kolegyňu, bez ktorej by to nebolo. Ona pri mne prežila 2 tehotenstva, vždy mala robotu istú, deti mohla vziať so sebou do práce kedykoľvek, keď nevladala v tehu, prešla na prácu za PC. Teraz som potrebovala v tehotenstve podržať ja a tak sa aj stalo.
ty si z nejakej veselej ciganskej rodinky, kde sa nepracuje, veselí a pije až do rána, gembli a robia dlhy, svet je gombička? zodpovednosť žiadna
tak to v tom prípade chapem, že sa stretávaš s indivíduami, lebo vlastne ľudia sa stykaju s tym, čo poznajú a v čom vyrastali a z akého socíalneho prostredia pochádzajú
už mi to je jasné
bola tu somínaná finančná gramotnosť, tak veľa veci sa človek z domu nenaučí, to je pravda a v novinách sa riešia plačkovej kolagény, táraniny, 90% novín je balast a klebety
tu sa musim zastať autorky, nie každý sa rodí do nóbl rodinky, kde všetci maju vysoké školy a finančného poradcu, bohužial tato spoločnosť moc ľuďom nepomáha,..jedine, na čo sa robia masívne kampane, sú nebankovky, pôžičky, uvery a úroky, tymto žije cela spoločnosť, kde sa ako zadlžiť a koľko si požičať..
takže v prdeli všetko..
autorka, a po tejto diskusii ako si sa rozhodla teda? myslíš, že máš šancu na novy začiatok a dostať sa z týchto prúserov?
Mne je jasne, že si nechcela byvat s nimi. Na to som sa ale nepýtala. Prečo si ten nový dom nekúpila na seba? Zdedila si exekúcie, ktoré by sa ho netýkali, ale suvisia iba s dedičstvom - podielom na rod.dome.
V tom rodičovskom býva tvoja rodina nadalej, v com by bol teda rozdiel, keby ten nový dom máš písaný na seba?
Takze mne z toho vychádza, že je tam ešte nejaký iný dôvod… aký?
@karolinakr niesme Rómovia. Ale detstvo pri otcovi alkacovi sme mali ťažké, mamu to dostalo do hrobu, čo sa musela stále snažiť sama a brat to tiež neustal, ide v otcovych šľapajach. Ja som chcela vždy dosiahnuť viac...
Diskusia mi dala toľko, že toho terapeuta dotiahnem do konca. Raz som už čakala pol roka na termín a keď to prišlo, tak mi zostali deti doma na chrípkových. Okrem toho, spomínaného muža mam zablokovaného, nič neviem o jeho dni, ani to neplánujem meniť. Chcela som len vedieť co ma čaká s babom,keď bude rásť s jeho genami.
deti dedia samozrejme, že dedia gény, všimni si tie iste vzorce spravania v rodinach, opakované samovraždy, duševné choroby, nábehy na choroby, povahové vlastnosti i rysy..
napriek tomu si myslím, že dobrá výchova, pozitívne vzory, a ked sa deti same rozhodnú pre dobro a nezapletú sa do zlej partie, môže z neho vyrásť kvalitný človek..
hovoriš, že si si chlapíka blokla, no na tvojom mieste sa snažim zistiť o ňom čo najviac, aj choroby aj predkov, čo su to za ľudia, ako sa spravaju, rozmyšlaju, lebo aj doktor sa ta bude pýtať neskôr na dedičné choroby
Celé divne . Mňa najviac zaujalo to , ako si mu dávala € v hotovosti , aby išiel zaplatiť splátky uveru …. To akože každý mesiac bezis do banky zaplatiť splátku? No nechce sa mi tomu veľmi veriť celému ako to píšeš
Ty sama sebe tak nakladaš a vyčítaš si že si už od nas naozaj nepotrebuješ vypočuť ďalšie nadávky. Áno uvedomila si si hoc neskoro.
Myslím, že ten tvoj exot robil všetko účelovo a neurobil to prvý krát. Myslím, že ti chlapi takto ,,podnikaju" po celom Slovensku. Len menia miesto pôsobenia. Moja kamarátka, naozaj veľmi inteligentná a dobrá baba (len naiv a a tuziaca po laske) takto naletela až 2x. Na jedneho doteraz spláca úver. Hoc sa po ňom zlahla zem. Takže nie si jediná, si naozaj len obeť ktorá platí privysoku daň za svoju naivitu. A ze máš.dalsie dieťa bez otca? Ale to dieťa má matku bojovníčku ktorá dokáže zvládnuť aj tu najťažšiu situáciu v živote! Dieťa nebude poznať život s otcom., nestratí ho v 5r takže žiadne traumy mať nebude. Neboj.
Tvoje ex je proste chronicky klamár a poznala som takého osobne. Keď sa zamotal do svojich klamstiev až tak že nevedel z toho von, spáchal samovraždu. Nechcem písať o ňom zle, ale ....veľa veci sa tým vyriešili samé.
Ja by som sa poradila s právnikom, či sa mi oplatí na neho podávať nejaké trestné oznámenie + pýtať výživné.
Odblokuj si ho, visí ti prachy
Nieže ti neverím. Ale odkedy sa platí úver kešom? A ani úver nemôže zaplatiť iný aké dlžiteľ.
V každom prípade je to manipulátor a ty by si sa okamžite mala od neho odstrihnúť a podať na enho trestné oznámenie. A tiež zákaz kontaktu s dieťaťom.
Ale žena musí byť stále v strehu. Je to odmalička. Inak neprežije. Viem, znie to paranoidne. Nuž taký je svet a je horší a horši. A padá to najviac na ženy
Ja som mala tiez takehoto pristela len teda ja som mala vtedy 16 a bol to moj prvy frajer.. ale teda chorobny klamar extremny to bol, ten bol schopny klamat aj v nepodstatnych veciach ako v tom co jedol na veceru az po to ze isiel robit vojaka do nemecka (pritom tam robil v mekaci), pripadne ma zobral k domu ktory patril udajne jeho rodine len este nebol dostavany a v nom pritom byvali ludia (co ten dom vraj len strazia), taktiez mal opravnenie na pilota a podobne nezmysly 😂.. neviem ci mal diagnozu, mozno ano ale ja to pripisujem spatne k tomu ze nebol ani taky oblubeny, ani bohaty, ani sikovny ako by si bol prial a tak si to aspon vymyslal

@heleninamama no však, ona dedičstvo nechcela odmietnuť, pretože chcela mat ten dom, inak by on pri odmietnutí dedičstva prišla. A keďže zdedila okrem domu i dlhy, mohli byt tie dlhy opäť až do výšky hodnoty domu; čiže opäť by jej ho mohli zobrať..