icon

Partner lipne na rodine

cicuska_22
22. jan 2017

Ahojte. Tak začnem asi takto- mám vedla seba skvelého chlapa ktorý je iný ako ostatný pretože nepotrebuje chodiť za kamarátmi on je radšej keď je somnou, na inú okrem mňa ani nepozrie, keď som chorá stará sa o mňa ako o princeznú, vstáva kvoli mne v noci aby mi dal lieky obklad, sám od seba chytí za ruku proste všetko úžasné ALE! Je chorobne lipnutý na svojej rodine. Problém je ale v tom, že keďže sme spolu už niekolko rokov premýšlame o budúcnosti a oni ma nemajú radi a doslova ma jeho staršia sestra sabotuje ako napr. Občas naráža aká som malá a zlá pre jej brata keďže je medzi mnou a ňou 3 ročný rozdiel. Keď poviem niečo jemu nedá mi za pravdu a hneď jej to povie a už je oheň na streche že zasa som sa sťažovala. Skúšala som vzťahy napraviť medzi nami ne nedalo sa proste sme si nesadli. V tomto čase keď rozmýšlame o budúcnosti by som chcela odísť do mesta (keďže bývame na dedine ešte pri rodičich) proste sa osamostatniť ale on nie a nie ísť od rodičov aj keď som ho krvopotne presvedčala on by ostal s nimi bývať aj navždy čo pre mňa samozrejme nieje keďže chcem mať vlastný dom/byt, rodinu a nie aby niekto iný sa mi do toho plietol a už vobec nie taký, kto ma ani nemá rád. Ešte mi nedá poznamenať že oni mu riadia čas ako oni chcú aj keď to naruší naše plány vždy im vyhovie nepovie vlastný názor aj keď má už 24 rokov .. s jediným s kým si tam rozumiem je jeho brat a ten aj tak je málo krát doma pretože ešte študuje nie ako moj priatel ktorý ani nešiel na výšku.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
libawet
23. jan 2017

@celasapremenim dnes mám dojem, že sú chlapci, ktorí veľmi neradi opúšťajú svoje mamičky, že im práve vyhovuje tento status - mamička sa o mňa stará a frajerka mi " dá ", a takto by to chcel nechať, načo niečo meniť, keď mu je tak dobre? A že nie je dobre jeho partnerke a tá to chce zmeniť? Tak, to je potom problém/dilema...kto je viac? Mamička alebo partnerka?
K tej výchove - ak dieťa neposlúchne raz, druhý raz, tak treba naozaj pritvrdiť, pretože potom dieťa neuznáva žiadnu autoritu a môže to byť potom veľký problém v škole, kde si robí čo chce a učiteľa má za nič.

smitjan
23. jan 2017

@libawet to nie je len dojem, tiez si to vsimam coraz viac - chlapi akoby spohodlneli a uz to nie su chlapi v tom spravnom slovazmysle, nemaju odvahu odist od mamicky a postavit sa na vlastne nohy, mnohi nie su schopni sa postarat sami o seba, neviem si predstavit akoby sa v buducnosti taki starali o vlastnu rodinu 😖

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
smitjan
23. jan 2017

@celasapremenim jasne ved ako sa hovori vsetkeho vela skodi - len mne napriklad uteka zmysel toho ze coraz viac rodicov chce aby deti mali skoly, fajn nech maju, ale nech si popri tom najdu brigadu, nech sa ucia zit sami, nie ze ja budem financovat celu vysoku skolu, aj doktorat aj neviem co vsetko a nakoniec pride po skole a bude doma a na urade prace lebo nie su pracovne miesta 😖

libawet
23. jan 2017

@celasapremenim veru, veru, môj syn má 22, je tretím rokom na VŠ v CZ, stará sa teda o seba sám ( musí si variť, prať, kupovať potraviny, musel sa naučiť gazdovať s peniazmi,+ do toho sa učiť, poniektorí tam aj brigádujú, lebo rodičia im toľko nemôžu dať... atď...) a sám pochopil, že to nie je vôbec ľahké, napríklad len si po sebe umyť vécko, vaňu, podlahu, kuchyňu...že to nie je len tak ( keď sa tak zamyslím dozadu, tá vojna nebola až taká zlá, naozaj v tomto smere robila z chlapca chlapa...), no a nezabúdam mu hovoriť : " keď budeš už robiť a sám si zarábať, ži si svoj život, teda = odsťahuj sa. Vždy samozrejme tu budeš mať svoju izbu a príď, kedy chceš, ale zasa odíď a ži si svoj život ". Určite by som mu neurobila to, čo moja svokra švagrovi, kt. má 40 a stále ona mu perie, ona mu varí, aj keď on býva sám, no v podstate ho neprinútila si nájsť niekoho, pretože on to nepotreboval, keďže ona mu úlohu partnerky v tej starostlivosti tak nahradila, čo bola od nej medvedia služba jemu, on je sám a je dosť nešťastný, no on je práve ten typ " dajte mi slamu, ľahnem si na ňu " a keďže to ona o ňom vedela, tým viac ho mala hnať od seba a nie k sebe čoraz viac pripútavať, pretože si tým aj ona kompenzovala svoju vlastnosť - stále sa o niekoho starať. Takže určite je to chyba aj matiek, že si svojich synov pri sebe držia a "neodháňajú ich".

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
libawet
23. jan 2017

@celasapremenim áno, len to chce tie uvedomelé matky a tou vojnou, to šlo aj bez nich, lebo museli.

mima4
23. jan 2017

@celasapremenim
praveze vela dnesnych tzv. vysokoskolakov su akurát tak neschopaci, ktori prd vedia ale nastupny plat chcu mat najlepsie 1500 EUR.

libawet
23. jan 2017

@mima4 tak ono záleží aj od VŠ a čo študuje a či s tým bude mať ďalej uplatnenie...

emilia25
23. jan 2017

Dokonaly chlap by nikdy nedovolil svojej sestre ci mame aby sa vyjadrovala zle na adresu svojej milovanej zeny.ja tiez zijem so svokrou a moj dokonaly chlap ked svokra chce nieco povedat len jemu povie svokre nie povies to nam lebo sme muz a zena a nemame pred sebou ziadne tajomstva.proste vzdy si muz musi zastat zenu a to plati aj opacne zena muza.ja mam nastastie aj super svokru a vie ze muz ma neskutocne miluje a ja jeho.

guiseppinka
23. jan 2017

@celasapremenim no praveze by som povedala, ze taka kadernicka, ktora je fakt dobra a sikovna, tak zarobi aj viac ako clovek s vs... samozrejme zalezi od toho aka vs. Humanitne vedy moc az tak dobre nezarobia, zalezi od sikovnosti... ale technika a prirodne vedy je o inom

A s tou vojnou, tak rok je tak akurat... av dnesnej dobe, ked vidim niekedy tych "chlapcov", co neviem ci to je chlap ci dievca, tak az celkom by som tu vojnu zaviedla... aj tak sa zenit nechcu a su doma..

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tutu_1
23. jan 2017

Za vojenčinu som aj ja. Na buzeraku tym chlapcom dôjde kde su životne priority. Miesto toho nam vsak behajú po uliciach metrosexuali 😄 perfektne vystajlovani, do seba zahľadení narciskovia. Vďaka bohu ze nie všetci su takí. No moj brat ma vyše 50 si takýchto chlapcov na vojne nevybavuje. Vraj riešili úplne iné veci.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tutu_1
24. jan 2017

@celasapremenim ja som ale netvrdila ze buzerak spraví z chlapa lepšieho otca. Ved je to hlupost.

tutu_1
24. jan 2017

@celasapremenim a vobec nesúhlasím s tym ze dnes su lepší otcovia. V com ? Ze si nechcú brat matky svojich deti ? Neviem ci je nejaká štatistika ktora by napovedala o tom v ktorej dobe nie tak ďalekej boli lepší otcovia. Aj dnes nájdeš debilov a normálnych chlapov, tak ako kedysi.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
libawet
24. jan 2017

@celasapremenim tak ono vidíš a čítaš aj tu na MK, napríklad, skoro každý príspevok, ktorý tu je s nejakým problém vo vzťahu je aj o tom, že nie sú manželia a tiež vo svojom okolí poznám veľa takých párov, čo žijú na " psiu knižku " ako sa vraví a majú aj 2-3 deti, v pohode. Samozrejme, nehovorím, že keď manželmi sú, že nemôžu mať problémy, jedno nevylučuje druhé, ale tiež mám dojem, že aj keď vojna niečo chlapcom vzala, tak rozhodne im dala aspoň tú morálku, disciplínu a že si vedeli po sebe aspoň upratať ( môj manžel, keď mi občas pomôže žehliť, ako krásne do " komínkov " rovná 🙂 ). Myslím si, že to je trošku aj problém Rómov, že predsa, keď tá vojna bola, oni tiež museli rukovať a naučili sa tam poslúchať, teraz čo....

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tutu_1
24. jan 2017

@celasapremenim pausalizujes len ty, keď pises ze dnes su podľa teba lepší otcovia. Ja si to nemyslím, myslim si, ze aj vtedy boli dobrí otcovia.
A kde sa pohybujem ? Ty nečítaš témy tu na MK ? Každú chvíľu tu nejedna plače ze je slobodná matka s jedným, alebo aj dvoma deťmi. Navyše sa stretávam s vela ľudmi, akurát dnes jeden tréner dorastu a deti vravel, ze to nie je ako kedysi, ze minimalne 5 chlapcom supluje ako tréner otca, lebo bud ho nemajú, alebo su z rozvedených rodín.
Metrosexualov stretneš v každom väčšom nákupnom centre. Keď sa prejdem s bratom sam mi hovoril ze takéto si on veru nepamätá, ale zas on je vojak. Tam sa to asi nenosilo.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
doloresmk
24. jan 2017

ak chceš byť takto nešťastná, tak s ním ostaň, je to len na tebe

mima4
24. jan 2017

@celasapremenim

to čo vidíš vo svojom okolí, je velmi ovplyvnene tym, v akom prostredí sa pohybujes, akých mas priatelov, známych, aké máš hodnoty...
pre mna tiez je vela veci sci-fi a fakt som sa stretla s nimi az tu na nete ako napr. 23 ročné mamičky dvoch-troch detí, slobodné matky, ženy rodiace deti frajerom a podobne...
V prostredí kde sa pohybujem má 98 % ľudí vzdelanie, detí majú až v manželstvách, baby "rozbiehaju" rodenie až 28+, všetci pracujú, obvykle patria do vyššej strednej vrstvy.... preto je logické, že mnohé veci aj ja vnímam inak a mnohé problémy, ktoré tu riesia ludia sú pre mna "ako z iného sveta" a to nemyslím v zlom...však človek si obohatí poznanie 😉

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
mima4
24. jan 2017

@celasapremenim ono to je zaujimave na portáloch ako MK, ze tu stretnes ludi, ktorých by si bezne v zivote nestretla, resp. sa v takej spolocnosti ani nepohybujes.