Partner má dlhoročnú kamarátku. Tá mu začala liezť na facebookový profil a všetko lajkovať a zdielať
Nech vyznejem akokolvek hlupo, potrebujem to zo seba trosku odventilovat...
Moj partner ma dlhorocnu kamaratku (nikdy nic spolu nemali, vraj si to davno vyjasnili ze su len kamosi a vedia sa velmi dobre pozhovarat...). Partner ma kamosiek viac a aj s byvalymi udrzuje aky taky kamaratsky kontakt a sem tam spravy - nic z toho mi nevadi mimo tej jednej jedinej kamosky. Stretavaju sa posledne roky velmi zriedkavo, ale sem tam si napisu cez soc siete.
Videli sme sa s tou kamoskou parkrat nazivo a nebola zo mna nadsena, uplne som to na nej videla ze jej nas vztah nesedi. Mala aj nejake tie neprijemne a stiplave poznamky, z toho co z nej vyhrklo, to ona nema s muzom ruzove a bola taka neprajna k nasmu vztahu ale moj partner jej poznamky jednoducho obracal na srandu a nebral ich moc vazne. Ja som sa ale citila neprijemne...
Mimo toho na tom poslednom stretnuti bola aj jej nejaka kamoska a tak mi to prislo ako jej dajaky skvely plan - ona sa rozpravala s mojim partnerom a nechala nech sa jej kamoska ktoru som videla prvy raz v zivote venuje mne a ta ma pomaly spovedala! Bolo to divne... prislo mi to ako naschval. Viem to porovnat s inymi jeho kamoskami, s ktorymi ked sme sa stretli tak nas brali ako par a mna ako rovnocennu a bavili sa s nami oboma, jednoducho mali zaujem ma spoznat a citila som sa dobre v ich pritomnosti. Tato ale akoby nemala zaujem ma poznat blizsie... tych detailov co by sa dalo konkretne spomenut je viac ale bol by to moc dlhy text...
Aktualne je problem FB. Nezvykla tam chodit aj cele tyzdne ale uz dlhsiu dobu (niekolko mesiacov) tam chodi denne. Predtym nedavala ziadne prispevky a teraz ich dava aj 15 a viac za den a vsetko temy co zaujimaju mojho partnera. Navyse mu neustale lezie na profil (viem ze tieto veci su normalne na smiech co tu riesim ale mna to zaujima preco to asi robi...) a lajkuje mu kazdy den takmer kazdy status, prispevok cokolvek. Povedzme z 7 prispevkov olajkuje 5-6 a okomentuje minimalne 4-5, z toho este aj polovicu zdiela. A robi to kazdy bozi den. Najprv som si to vsimla len sem tam ked mi partner nieco ukazal, nejaku zaujimavost na svojom profile. Neskor mi to padlo do oci coraz intenzivnejsie (ako sa jej aktivita rapidne zvysovala). Hovorila som si ze si to nebudem vsimat a mozno jej je len smutno a prejde to. Potom som sa skusala o tom s partnerom pozhovarata najst nejake vychodisko.
On je tiez tak trosku zavisly na fb ale to je preto ze vela cita a rad zbiera informacie, mam pre to pochopenie. Rozhodol sa ten svoj profil trosku utlmit na 1 prispevok denne max 2... ale o to je jej horlivost intenzivnejsia... snazim sa nad to povzniest ved je so mnou a ma ma rad a toto su blbiny, ale aj tak ma to trapi. Celkom intuitivne citim ze tu cosi nie je v poriadku.
O co jej moze ist? Co by ste robili vy? Ja skusam behavat a meditovat... dakujem za akekolvek nazory
@bzucabzz Mam z tvojho prispevku dojem ze si velmi rozumna a vyrovnana zena, ktora nepanikari koli malickostiam, priatelovi doveruje a nema problem s tym ze ma kamaratky a pocka si na viac dokazov pred tym ako da s nim debatu. Takze verim tvojmu usudku, ked sa ti tato jedna baba nepozdava. Siesty zmysel je skutocny. Nie je to ziadna nadpozemska sila. Ide o to ze ludia dokazu citat neverbalne signaly ako drzanie tela, gesta, ton hlasu, reakcia zreniciek. Vsetky tieto signaly vidime velakrat podvedome a ani si to neuvedomujeme ze ich vidime. Mozog nam potom automaticky vygeneruje ze tu osobu nemame radi ale my nevieme preco a volame to 6ty zmysel. Zeny maju ovela lepsi pozorovaci talent a zmysel pre detaily ako muzi a preto si skor vsimnu tieto neverbalne signaly a tak sa vravi ze zeny maju lepsiu intuiciu a 6ty zmysel.
Teraz otazkou ale je, ze co s tou babou? Ano, priatelovi veris a on sa snazi FB aktivity obmadzit (co je skvele) ale fakt je, ze vacsina muzov by sa ciltilo polichoteni ak by o nich prejavila zaujem dalsia zena a okamzite im to da halusku do hlavy. Ja by som s priatelom o tom viac nehovorila, iba na to viac upozornis a urobis tu halusku v hlave vacsiu. Ani s tou babou sa neda pozhovarat, lebo zatial je to v nevynnej rovine. Ale urcite by som to sledovala a snazila by som sa aby priatel dokazal vidiet jej pravu tvar... napriklad ak privedie kamosku znovu na dalsie stretnutie, tak by som to neskor len tak okrajovo spomenula priatelovi ze ti to pride velmi cudne, ako sa snazila z teba vytiahnut inormacie. Tvoj priatel si uz hadam da dokopy ze to je nepekny manipulacny tah jeho kamosky.
Myslíš že beh a.motivacia tebe pomôže? Pokiaľ na ňu nejako/nijako partner nereaguje, neriešim.
Partner keby mal čo len menší záujem o niečo viac, by ťa na stretnutia s tou kamarátkou neťahal.
Ona môže byť do neho tajné zalaskovaná, možno ešte z minulosti... možno opäť, ale pokiaľ tvoj nemá záujem, tak nemá žiadnu šancu. A to je podľa mňa detinské, pubertálne všetko lajkovať, komentovať atď... Možno to tvoj partner ani tak nevníma, ako ty.
Takže kľud, ak si to s ním prebrala, nevytahovala by som to často, lebo len možno to je jej cieľ, aby ste sa doma o nej bavili. A na ďalšie stretnutia by som išla naďalej s ním išla. Ak ťa on prestane na ne volať, vtedy by mi začala blikať kontrolka.
Keby som mala $ za kazdeho cloveka co zo mna nebol paf a nemal zaujem ma spoznat hlbšie co boli second hand znàmi alebo neznami z netu .. Tak si kupim roboticky vysavač. Vacsinou ked su aj dve kamosky a jedna predstavy novu .. tak Ta druha nie je z nej nadsena automaticky ziarli boji sa ze bude nahradena .. takto sa moze citit aj kamoska tvojho priatela. Majetnicky voči nemu. No ver tomu ze Keby ho chcela nez Ta stretol tak by ho mala hoci aj na jedno použitie. Minimalne ona si to mysli. Je taka doba lockdown sem tam nudi sa tak je viac na nete kazdy. Co robi ona Ta absolutne nemusi trapit hlavne je ako sa chova partner. Realisticky ked si ok stym ze mà kamosky nemozes mu vycitat ze mu dala 5like k 5 statusom . Ved nemas 12r?
zalezi ci to vadi tvojmu priatelovi. ak ano a povazuje ju za stalkerku, tak FB ponuka velmi jednoduchu zbran a to v priateloch ju vie dat do obmedzeni (tam kde urcujes, ci je to blizky, znamy, alebo ho chces obmedzit, ci zablokovat). To znamena, ze dotycna neuvidi ani jeden jeho novy prispevok a teda nema moznost nic lajkovat. Na FB to pre nu bude vyzerat, ze tam nic nepridava.
Mňa skôr iné zaráža. Koľko príspevkov tvoj partner dáva denne na FB. Zrejme tam trávi až extrémne veľa času. Ospravedlňuješ to tým že rád veľa číta. Aj môj partner rád číta, ale FB nemá vôbec. Rozhľadení ľudia nepotrebujú na čítanie FB. Ja by som skôr riešila závislosť na FB a nie nejakú stíhačku, o ktorú sa evidentne ty zaujímaš viac ako tvoj partner.
ja len tolko, ze zenska intuiicia je SVINA. Ja ked som mala zly pocit ohľadom niekoho, alebo niečo sa mi nezdalo, vzdy sa to vyplnilo. Ak to z nej citis, že ti ide po priatelovi, tak to tak bohuzial aj bude. Ide uz len o to, aby si to všimol aj tvoj chlap a stopol ju, lebo muži su velakrat nechapaví a nevšímaví a kamošku beru ako kamošku. Takze by som mu možno trocha otvorila oči a poprosila ho, nech s nou utne kontakt, lebo ti to vadi a mas z nej zly pocit. S nou by som neriešila nič, ešte by z teba spravila žiarlivku a psychopatku, ked ona je "nevinna a nič nespravila". Rieš to s priatelom, ak ta lubi, tak to pochopí.
Môj tiež tak nápodobne. Je v rôznych skupinách a tiež tam číta a veľa sa bavia. Takže jeho chápem.
@ivkazba toto asi nechápeš. Môj má tiež špecifického koníčka a teda, je ich iba pár na SR, takže máju vytvorené skupiny. Kde si zdieľajú články z odborných stránok, prípadne časopisov cez FB. To, čo ty píšeš, že rozhľadení ľudia....niekomu nestačí to čo nájde bežné dostupne.
U nás bola takáto sestra ex.mojho mm. V tom čase prechádzala krízou v manželstve. Jemu písala, aký je skvelý človek, aký je sčítany, múdry a bla bla. Smajlík s pusou atď. To som mu povedala, že ona má zjavne problem v manželstve. Tvrdil, že nie, že si super vychádzajú. A o pol roka sa už rozvadzala. Prestalo to asi po roku, keď si niekoho našla, zhruba rok to bolo. V tom čase, ho začala aj navštevovať s stupidnymi žiadosťami o pomoc (či uz s deťmi alebo pomôcť dačo vybaviť) posielala mu napr.ulohy deti....že ona to nevie, že on je taký múdry.....
Ja sama som si tým prešla. Po rozvode som bola tak trošku "otrhnuta" z reťaze. Pritom som slušná žena. Proste, ten si dokázať, áno, stále ťa chcú.
Nech si ju blokne. Alebo nech si nastavi, nech sa mu nezobrazujú jej príspevky. A ak si si istá, že jeho nič k nej neťahá, časom mu to pôjde hádam na nervy. Držím palce
@xantipkaaa to čo ty píšeš chápem, poznám aj ja ľudí, čo majú ako hobby niečo veľmi špecifické a majú na FB skupiny. Z toho, čo popisuje autorka otázky, mi ale toto ani náhodou nepríde ako podobný prípad s tvojím mužom.
@bzucabzz ...kamaratka po nom ide, pripomina sa mu, asi prehodnotila ze "su len kamosi". V takych "sme len kamosi" vacsinou jeden toho druheho chce a ten druhy nie. Aj ked len podvedome. A niekedy casom pridu na to ze sa chcu navzajom. A tebe neostava nic ine len cakat. S tym nic neurobis. Ak to zacnes riesit tak budes za hysterku. Ak to nechas tak ...tak sa moze stat ze ti ho odlaka (alebo aj nie). Socialne siete maju tu nevyhodu ze moze s nim byt v kontakte denne a nic s tym neurobis.
@petamich Ona ma praveze dost priatelov, je veľmi spolocenska takze o kontakty nema nudzu. Ale zamerala sa na neho. No mas pravdu ze s tym nic nenarobim... partnera beriem budto s “full package” (jeho rodina a priatelia a chyby a vsetko co k nemu patri) alebo nie. Musim sa s tym zmierit. Snad mi ten sport pomoze. 🙂
@andreatytler Dakujem, ale ja skor uvazujem ze pre mna bude lepsie sa zamestnat niecim uplne inym, dat si od fb pauzu (pestovat ine konicky) a aj uvazujem ze ked sa bude on chciet stretnut s touto kamoskou, tak ho necham nech ide sam bezo mna. Verim mu ze by nesiel k nej, skor sa stretol priamo v meste na kave za bieleho dna a aj keby k nej isiel, mam voci nemu doveru (nevylucujem bolesti brucha aspon zo zaciatku:D ale zvyknem si). Nie som ten typ co sa nuti stretavat sa s ludmi ked sa s nimi neciti dobre.... aky mate na toto nazor? On sice trva na tom ze pojdem s nim a hotovo, ale ja by som sa z toho radsej vynechala.
@vilma7 vidis to zaujimave :D ze to je mozno ciel aby sme sa o nej bavili 🤔 je to jedno, ja som rada za vase nazory a pohlad na vec - poskytuje mi to trosku moznost odstupit od celej situacie. Ja musim riesit aj svoje sebavedomie asi to je bod cislo1. Ked sa zena neciti dobre vo svojej kozi, je jedno co jej chlap hovori.
Ja vo vseobecnosti dufam ze sa to nejako napravi a budeme moct bud nejako normalne spolu vychadzat (ako my dve) alebo sa budeme aspon tolerovat. Prajem si aby bola stastnejsia a nemusela sa k tomuto uchylovat.. mozno pomoze aj zmena mojho uhla pohladu. Skusim vsetko, nechcem mu skazit kamaratstvo a ani nas vztah.
@miadi to je pravda ze keby slo len o lajky tak to je blbost riesit... ale ja som to vzala komplexne - stretnutia + poznamky+ divne telefonaty (pokazde z neznameho cisla) + fb... priklanam sa k tomu, ze jej mozno vadi ze uz ho nemoze tak mat sama pre seba (on byval vacsinou slobodny, mal hlavne kratkodobe vztahy) takze predtym sa mohli kedykolvek stretnut, dokonca aj ked si ona zalozila rodinu, on bol volny a mohol kedykolvek dobehnut. Hocikedy zavolala pokial nerobil samozrejme. Ked sa na to pozriem z jej strany, dokazem to pochopit ze je to velka zmena ked ma zrazu vazny vztah a nie je k dispozicii tak ako predtym.
Ako on o nej niekedy uvazoval ked bol dlhsie sam (co je normalne kedze si rozumeju) a ma k nej aj urcity obdiv a respekt... podla toho co povedala naposledy, ze nech len pockame ze raz k nam zavita kriza a nebude vsetko take ruzove, mi to trosku pride ze na tu prilezitost caka. Ja mam z toho asi strach, ze ked take nieco pride ci sa to fakt nezvrtne no.
Ale je pravda ze to by som mohla mat strach rovno z celeho zenskeho pokolenia, ked by sme mali nahodou vaznu krizu tak by si mohol najst jednoducho druhu a je jedno ci by to bola tato alebo ina...
@pavucikvet myslim ze to je jedno ci by to urobil, lebo ona proste ide na jeho profil tak ci tak. A nechcem aby ju nejako blokol alebo co, to nemam pravo od neho ziadat. On vnima problem ale nechce aby sa ona citila zle alebo aby sa nedajboze urazila. Uz vytvoril pre nas novy, spolocny profil a postupne sa nanho presuva. Mozem byt vdacna ze je schopny takehoto kompromisu.
Som zvedava v akom duchu sa bude niest nase buduce stretnutie.
@lolazmola zvykol oznacovat priatelov v prispevku ktory zdielal, aby si ho dotycni pozreli. A aj ked ju neoznacil, olajkovala a okomentovala to. Okrem toho niekedy ked tam dlhsie nebola (spomenul to sam ze uz ju tam 2 tyzdne nevidel) tak olajkovala vsetko spätne aj par tyzdnov spätne. A take stare prispevky sa predsa uz nikomu aktualne neukazu. To by bol nekonecny retazec si to vyhladat. Cize jedine ze kliknes priamo na dotycnu osobu ktora ta zaujima.
Odpoved aj druhym babam: dost som riesila aj jeho “zavislost” na fb ale ma ta vela zaujimavych kruzkov a rad si vymiena informacie z oblasti zaujmov s druhymi ludmi. Ma veľmi duchaplne a skvele napisane prispevky. Je to proste jeho hobby a bol taky aj predtym nez bol so mnou. Takze som to prijala a uz to neriesim a on sa zase prisposobil v tom ze to trosku obmedzil. Su dni ked tam bud nejde alebo iba minimalne lebo mame vylet alebo pozerame film alebo nieco ine 🙂
..nech si ju zablokuje tak aby nevidela jeho nastenku alebo nemohla tam nic pridavat , komentovat ...ak sa to bude stupnovat ... a niesi paranoidna ...zenska intuicia neklame.. to mi ver..
@bzucabzz Si úžasná,vyrovnaná žena.Niektore ženy by si mohli brat príklad od Teba keď stalkuju svojich mužov ,zakazujú a prikazujú ,akoby boli nesvojprávny .Je to cesta do pekla a ničia si tým svoj vzťah .Doženú mužov k tomu ,že ich skutočne podvedie ...Niektorí muži nemôžu mat ani pomaly kamošov a kamošky to už vôbec nie .Ideš na to rozumne .Nie každý sedí doma pod papučou 24 hodín pri žene ,bez kamošov ,kamosiek ,bez voľnosti .Každy človek musí mat priestor pre seba .Tvoj rad diskutuje v skupinkách ,má veľa záujmov a samozrejme tým padom má viac kontaktov .Nič mu nehovor ,sleduj situáciu ,lebo len by si priliala olej do ohňa a možno vôbec o nič nejde .Je to možno kamoška ako každá ina ,len je trošku svojská povahou .
@bzucabzz pôvodne som nechcela riešiť tému diskusie, dokonca som nedoxitala ani celý príspevok úvodný 😇 ale keď si on všimne že niekto nebol na fb 2 týždne tak je to veľmi divne. Ja si to nevšimne ani pri tých osobách na ktorých mi v reálnom živote záleží. 🤷♀️ To len taka moja drobná úvaha 🙂
@retatka No Neviem ci suhlasim s tym ze je vyrovnana ked sleduje priatelov profil ze kto mu dal kolko likov a on musi oznamovat s kym co zdiela. Mne to pride opak vyrovnanej. Ja sni nemam mm na fb ani inde. Vobec neriesim kde co napise. Ale nemam dovod byt stihačka nema zenske kamosky a po robote je len s nami. Proste taky je ..
Spolocny profil 🤣🤣prepac to je moc. On nema pravo na ziadne sukromie? To aj von chodite len spolu? Strasne moc riesis ten fb jemu to nevadi ? Ked uz urobil spolocny profil vies ze ked toho bude mat plne zuby urobi si tajny? Kde bude moct dychat bez teba. Mne toto na vyrovnanu uzasnu dospelu ženu bez urazky nesedi. Co je to za vyhra ze mu kamosky nezakazes no mas ich pod mikroskopom?a vadi ti kazda ich aktivita klik sem klik tam .to je take pokritecke
@miadi on mi to nemusi oznamovat, s kym co zdiela 🙂 ja som si to sama vsimla, alebo mi to obcas aj povedal. Viac som si to zacala vsimat az v poslednej dobe ked sa to u nej zacalo stupnovat to spravanie. Uznavam ze sa mi to vymklo z ruk a zacala som sledovat ako casto ona lajkuje. Rozhodla som sa s tym prestat, lebo to nikam nevedie a aj tak s tym nic neurobim... zamyslam sa ale nad tym ako to bude dalej. Ci budu buduce stretnutia prijemne alebo vobec, ci s tym ona po case prestane a prijme ma ako jeho partnerku alebo bude stale nejaky problem.
Nechcem mu nic zakazovat, nemam na to pravo rovnako ako to nema ani on. Ale chcem aby sa ma zastal a vsimol si jej spravanie ked sa nabuduce stretneme. Ak teda pojdem aj ja...
jednoducho by som si zelala aby sme boli obklopeni prajucimi ludmi (co chvalabohu vacsinaz nich je) a aby neboli taketo problemy. Ale kazdy mame asi nieco.
@miadi poznam ludi co maju spolocny profil a ziju s tym normalne. Nevidim na tom nic zle pokial s tym obaja partneri suhlasia. Aj tak maju vacsinu priatelov spolocnych a nemaju co skryvat tak preco nie? To je myslim si ze kazdeho vec. Samozrejme netreba do toho nikoho nutit, v tom pripade to nema ziaden vyznam. Ked sme sa o tom bavili, co ma trapi atd (myslim celkovy pristup jeho kamosky nie len fb) tak sme navzajom navrhli niekolko moznych rieseni. A toto bolo jedno z tych co sa mu pozdavalo a sam s tym suhlasil. Ja som mu aj tak povedala nech si na to este najde cas a poriadne si to premysli, ci mu to naozaj nebude prekazat. Keby s tym nesuhlasil, tak by sme ten profil nevytvorili a hotovo.
@bzucabzz Ak myslis, ze sa budes lepsie citit, ak sa od toho vztahu medzi nimi dvoma odtrhnes, tak to urcite urob. Niekedy clovek fakt urobi viac zla svojou neprimeranou reakciou. Ale urcite si daj pozor aby si nesla do druheho extremu, kedy budes ignorovat svoju intuiciu a radsej zatvarat oci pred krutou pravdou.
Ako dlho si s tymto chalanom? Vies, ja neverim na kamaratstvo medzi muzom a zenou. Velakrat je jeden z toho paru sialene zamilovany ale nikdy nic nepovie alebo sa zamiluje v momente ked si ten druhy najde partnera, lebo az vtedy si uvedomi ze co stratil.
Myslim ze toto sa skor alebo neskor nejako utrasie. Dufam ze to s priatelom v dobrom spolu zvladnete. Socialne siete su velky problem v dnesnych vztahoch.☹
@vilma7 nemusim mat prehlad, ale tak mysleli sme ze tym by ju to trosku preslo, mozno 🤷♀️ On je tam aj tak castejsie ako ja, takze uplne prehlad mat nebudem a ani o to nestojim. Som skor typ co chodi rad do prirody na dlhe tury a tak 🙂
Sme spolu takmer 4 roky a sme zasnubeni. Mna cela situacia trapi preto, lebo nemam rada napäte vztahy s nikym, najradsej som ked mozem veci hned urovnat. Aj konflikty riesim hned..
@andreatytler dakujem za podporu 🙂 verim ze minimalne cas to utrasie urcite ked uz nic ine.

tazko povedat - ja celkom verim na intuiciu a zensky 6ty zmysel ale zaroven si my zeny vieme vela veci ak vykreovat v hlave, co si budeme klamat 🙂 neviem co je ona za typ - ci ma vela priatelov napr. aj na FB a tym padom je maximalne zaujimave, ze stihne olajkovat kazdy jeho prispevok alebo ma 5 a tym padom toho obsahu na stene FB nema vela...kazdopadne nech jej ide o cokolvek (ak o nieco) ty sa tym nenechaj nejako znepokojit, ziarlit, riesit to s partnerom, hlavne ak on to ma jasne a je s tebou a nie s nou a asi vie preco :D moj teraz uz manzel ma tiez jednu kamosku exkolegynu, do ktorej bol kedysi platonicky zamilovany a ona ho mala totalne obmotaneho okolo prsta, mne ta baba nesadla, nemam rada manipulativne typy, ja som nesadla jej ale who cares....jeho nikdy nepresvedcim, ze mal na nu kus skresleny pohlad a vlastne mi to moze byt jedno, viem, ze ma lubi a teraz tu vlavo odfukuje po mojom boku
dolezite je, ze pises, ze on to ma vyjasnene a nijakym sposobom nedava najavo, ze by si sa mala preco obavat
a ona je mozno osamela, mozno zronena, mozno potrebuje pozornost...alebo sa iba nudi, ma rovnake zaujmy ako tvoj partner a preto zdiela jeho prispevky ktovie
ty si len nenechaj otravit vztah tym, ze by si ziarlila a hlavne ju prestan sledovat 😂