Partner ma neľúbi
Mame 2 nadherne deticky. Sme spolu desiaty rok. Obavam sa, ze uz sme spolu ostali zo zvyku. A postupom casu som si uvedomila, ze vzdy bola snaha len z mojej strany. Uz som tu pisala, ze si ma nechce zobrat. Nic sa za skoro rok nezmenilo, teraz som si asi uvedomila preco...
Nikdy som nezazila zamilovany pohlad, vasen, ze by sa ma prirodzene objal, zaujem o to co vravim, co chcem, ignoracia vsetkych sviatkov... Vidim ako sa rozziari, ked vola so sestrami alebo s mamou, proste vidno, ze ich ma rad... Ja som uplne niekde inde, citim sa len ako spolubyvajuca, upratovacka, sluzka, nic viac. Vecery travime kazdy sam za pc. Ked mu to poviem, ze by sme mohli robit aj nieco spolu a ako sa citim, tak sa snazi 2 dni a potom zas to iste. Hovori, ze ma ma rad...
Dakujem za precitanie
Mne je az smiesne,ked citam rady ako sa ma zena upravit a snazit sa a udrziavat iskru a beviem,co vsetko.Je to ale velmi zufaly smiech.Do haja to sa vkuse musime len my zeny snazit a podkladat sa im ako na tacke?preco aj chlapa nenapadne ozivit vztah.no ked sa mu nechces doprosovat,tak urob presny opak.aj to zvykne fungovat.proste sa nestaraj,nekomentuj.zober sa bez vysvetlenia a chod niekam von a chodievaj casto.on sa zbada,ked tam zrazu nebudes.ak je zena vzdy po ruke,takto to niekedy dopadne u vas.ja som zacala presne toto praktizovat a neverila by si ako sa zacal zrazu zaujimat.uz vie prist aj skor z prace,vie pomoct,ist na prechadzku atd.pre mna je ponizujuce sa doprosovat o pozornost.vyskusala som aj to,no nepomohlo.pomohlo az ked som zacala chodit von.stacili,ze som parkrat nebola doma,ked prisiel a aha ako mu bliklo
@veronka ano? a ty to ako riesis?
@dollynkaa vsetky vylety, zazitky, koncerty, na ktorych sme kedy boli s detmi/bez deti som vymyslala ja a on isiel s tym, ze naco, blbost... potom je sice rad ze sme boli.....deti mame poslusne, dobrucke zlate, ale obcas sa stane, ze nemaju svoj den, alebo ked su unavene, tak vyvadzaju a potom si musim estelen vypocut komentare, takze nemam na to chut... a bez deti sa nam neda nikde ist, nema mi kto k nim prist, len obcas sa stane, ze moja mama je ochotna, svokra je daleko....
je pravda, ze aj deti prispievaju k takej atmosfere u nas, lebo vsetko sa toci len okolo nich a nemam cas na seba
@mala_hobitka tiez som nad tym uvazovala, ze caka na nieco lepsie
@lvandrealv noo to je skoda ze nema kto postrazit aby ste si vy dvaja castejsie vysli. ale kdd bude muz doma nechaj mu deti chod cvicit do solarka kadernicke atd hned si to vsimne
@lvandrealv a to je chyba,ze nemas na seba cas.od zaciatku si ho mala zapajat do vsetkych cinnosti a verim tomu,ze od zaciatku bol takyto,len v case zalubenia si jeho povahu nepokladala za problem.je proste pohodlny a s takym clovekom sa tazko zije.musis prijat jeho povahu a len potom sa ti ulavi a najdes svoju rovnovahu.nemyslim,ze by ta nelubil,len je proste taky.
@lvandrealv zijete spolu, mate deti tak naco ine by cakal?
@lvandrealv prečo si rodila deti človeku, ktorý o teba nestál, nebol ti oporou? Deti vzťah nezmenia, len problémy v ňom zvýraznia.
Ja som mala podobné individuum doma...navarene, upratane, vyzehlene,...vsetko mal pod frnakom..a skoncilo to rozvodom.preco?lebo som ho uz fyzicky nepritahovala a zistil, ze.sa mu pacia zeny s inou povahou.2 mesiace po svadbe si zacal mimomanzelsky pomer, ktory trval 8 mesiacov....esteze sme nemali deti. Tiež stale sedel za pc, tv...ziadne objatia, bozky, slova vdaky z jeho strany...
@lvandrealv
citala som tvoj uvodny príspevok a preletela "dobre mienene" rady, mozno aj zien, ktore ti chcu dobre poradit, no nezazili na vlastnej kozi.
som rozvedena 5 rokov... za manzela som mala nieco take, ako mas asi ty. nerob si nadeje... je mi jasne, ze chces nieco vymysliet a zachranit to, zmenit to, hlavne kvôli detom. ked je chladny, nevie prejavit city, mozno ta nikdy ani skutocne nemiloval... len mal rad. a to uz nezmenis. mne moj ex ked odchadzal povedal, ze ma uz nelubi, nevazi si ma atd. nie som si ista, ci ma niekedy lubil. vlastne raz z neho vyslo, ze velmi lubil - vlastne miloval svoju prvu lasku, ktora ho odkopla a ze uz asi nikdy nebude inu tak lubit ako ju...
mame spolu 8 rocnu dceru, ked odisiel, mala 3,5 roka. nasnaz sa, nerob zo seba "handru" - nezmenis ho. iba sa budes ponizovat. preco by sa mala snazit len zena. ak on nema zaujem, zbytocne sa budes trapit. zmenit nieco vo vztahu musia OBIDVAJA, jeden manzelstvo nezachrani. vela stastia, drz sa!
@lvandrealv tak to je dost drsne a necitlive ... a myslim si ze je to fakt na zvazenie ci to ma vlastne buducnost lebo to co si popiisala tak to uz ani vztah neni ale len zbytocne utapanie sa v niecom co uz davno neni vztahom ...
@tatko_smolko
@cililing1123
@lucka8787
@timea7
@sunshineka
myslite, ze by pomohla poradna? lasku nepricaruje, ale aspon aby sme sa naucili zit v nejakej ucte... ja neviem, co robit, keby neboli deti, tak by to bolo jasne, ale takto... aj ked je neschopny otec, je otec...
@lvandrealv
ak on s poradnou suhlasi, tak skus. ak ti povie hned, ze on nikam nepojde, tak nema vyznam nieco zachranovat. tym padom je rozhodnuty, ze on "bojovat" za vztah uz nemieni a zbytocne sa budes trapit. krute, ale je to tak.
@lvandrealv ak suhlasi s poradnou, mohla by pomoct - mozno ta lubi, len to nevie dat najavo - je mozne, ze ak mu niekto iny povie, akoby to malo v normalnom vztahu fungovat, mozno ho trkne.. a vobec, porozpravate sa "pod dohladom", niekto vas vypocuje, nasmeruje, poradi co robite zle a co by ste mali viac podporit..
ak aj nie - mozes si povedat, ze si pre zachranu vasho vztahu urobila maximum...
@lvandrealv ak sa takto sprava teraz , bude sa sprava aj keď sa zoberiete , potom co? zbytočná bolesť...nasilu byt vo vzťahu lebo už sme sa konečne vzali,,,. komunikujte ... 😉 kde je problém z jeho strany , pozvi ho na vínko , koláč alebo večeru ...pozhovárajte sa....
@lvandrealv nemyslím si, že by pomohla poradňa, ak ten človek nemá voči tebe lásku a úctu tam mu ju nenaočkujú, Pomôže ti zamestnať sa, postaviť sa na vlastné nohy a vykašlať sa na neho. Na čo ti je taký muž?
partnerstvo by malo byt vyrovnane a snazit by sa mali obaja, hovori sa sice, ze dolezity je kompromis, ale ludia musia mat jednoducho spolocne zaujmy, komunikaciu, vediet o svojich prianiach sviatkoch atd...lebo ked tam nie ja zaujem na zaciatku, tazko to pride potom...ja osobne obdivujem zeny, ktore dokazu tak dlho vydrzat v takom nefunkcnom vztahu.....a to, ze ta ma rad...nechcem byt zla, ale to ti povie kazdy, kto nechce prist o svoj servis...mat rad sa v prvom rade prejavuje v skutkoch a nie v slovach....
@lvandrealv až teraz som si prečítala ,čo si mi odpísala a zase samá chyba s tvojej strany ,nevedeli sa o deti postarať ,čo sú nekompletný alebo ty moc úzkostlivá ,ak ideš von žiadna mama na pomoc ,dve deti sú malina a otec sa musí o ne vedieŤ postarať aspoň na tri hoďky a ty si počas výletu vypni telefón ,zas si mu dala príležitosť ,aby sa im nevenoval a riešila to babka a on asi sedel za pc ,otec musí byť schopný sa postarať o deti a zastúpiť matku na potrebný čas ,čo ak by si potrebovala hospitalízáciu ,prečo tam má byť babka ,sú to vaše deti a vaša zodpovednosť a aj jeho ,plus deti sa musia naučiť ,že sem tam tá matka pri nich nie je a ide to aj plačom ,ktorý prejde ,deti potrebujú byť najedené ,okúpané a treba sa im trošku venovať tj zahraŤ sa s nimi a dokáže to aj chlap a sám ....a ty sa uvolni a vypni ,bez tvojej chvíľkovej prítomnosti to prežijú všetci v zdraví a nevie to s deťmi ,to si myslíš ty pretože neposlúchol tvoje pokyny ,čo je vojak ,je manžel a otec a zas hádam vie kde je chladnička a vie kde deti majú posteľ a dá ich spať len ty mu to musíš dovoliť a zodpovednosť určite nie je plnenie tvojich pokynov ,ale to že deti sú v poriadku ,to nemyslím plač ,deti plačú ,vyplačú a prestanú plakať ....takže mám pocit ,že problém nie je len v ňom ,ale ja v tebe ,pretože mu nedovolíš byť otcom ,potom sa nečuduj ,že nechce byť manželom .....a preto opakujem zvolni a daj mu priestor ,aby otcom bol bez babky a ty využi ten čas pre seba ,bez telefónu .....
Ako to dopadlo?

@lvandrealv Vies preco si ta nechce zobrat? Lebo si chce nechat zadne vratka...takto ma vsetko - oprate, navarene, postarane, sex ale nechce prijat ziadny zavazok. Podla mna zostava vazne len preto ze sa nenasla este druha co by mu vyhovovala viac.
Moznosti su dve
- necakat viac, zostat a dufat ze si nenajde druhu....ale skor ci neskor si ju najde a ty zostanes sama....a pokial to bude neskor neskor budes plakat a lutovat kazdy den co s nim zostala a budes si pripadat stara na to aby si nasla ineho, a zrejme podla skusenosti s tymto chlapom inym nebudes verit - to je skoda
- alebo ty bud ta o ma hrdost a zariad si vlastny zivot....uvolni seba zo vztahu kde davas vsetko a nedostavas nic...si mlada a mas este stale vela moznosti,....a ano aj s detmi... len sa musis mat viac rada a verit ze si dost cenna na to aby ta niekto lubil a ked tento nechce tak je to jeho skoda