icon

Partner má o 15 rokov viac

simiimis
9. máj 2018

Aky je vas nazor na vztahy, kde je takyto velky vekovy rozdiel? Napriklad 22 a 37? Ona chce dostudovat, on by mal mat v takom veku uz rodinu.. Jej rodicia ho neakceptuju, pretoze je 'stary' a jeho rodicia si myslia, ze uz nema cas "stracat cas" s takou mladou babou...
Co v takom pripade?

tinaa64
10. máj 2018

@jana_eyre myslis ten fakt ze clovek starne?a ze v 60-alebo po 60-je iny ako v 40-tke?ja som len napisala co si o tom myslim a co je pre mna divne..nic viac nic menej.....proste nerafda by som videla pri svojich dievcatach nejakeho dedkakt.uz ma v podstate svoje odziye..nechapem co je na tom zle ...mne je jedno ako ziju ostatne pary..je to ich vec.

kvetinka75
10. máj 2018

@jana_eyre zovšeobecňuje ale dovolím si tvrdiť, že ten popis platí na 95% 60-ročných.
Keď si predstavím koľko aktivít sme mali ako 30-ročníuž s dcérou. A keď si zoberiem ako je môj muž na tom teraz a ja by som mala byť tou 30 ročnou a on by mal toľko čo teraz, (17), dobré by to nebolo. Užili sme si svoje v určitom veku a mám veľa známych ktorí majú ,,iba,, po 50-ke a už sú ufrflaní, unavení z práce, z detí, z tých rokov a to všetci do jedného.
Neviem aká by bola pravdepodobnosť, keby som mala ja 20 a on 35 že o tých 15 rokov (ktoré sú momentálne teraz a vidím ako na tom je,) by sme boli na tom inak. Presne tak isto ako iní 50-tnici, 60-tnici.
A keď si predstavím, ja mám teraz 43 a on by mal pred 60-kou, to by bolo ešte horšie, no veľké problémy by sme mali. Nastali by veľké problémy ako tráviť voľný čas. On by chcela ešte väčší klud ako teraz a ja by som chcela aktívnejšie tráviť čas a aj s ním.

dorottka
10. máj 2018

Moj otec ma 60+ a je akcnejsi nez kedykolvek predtym, konecne nie je vycerpany z prace kazdy den, ale ma moznost si uzivat a to aj robi. Moj 30+ partner je oproti nemu zdochlina :D Dudros je len v tom istom, co cely zivot. Zdravie vsetko ok, dbal o seba cely zivot, klby a chrbticu ci zivotny styl treba riesit uz najneskor v 30tke, potom by vela ludi nebolo v 60tke v 'soku' jak veci odchadzaju... ved jasne, ked na nich clovek roky kasle

kvetinka75
10. máj 2018

@kvetinka75 čítam po sebe, a nie 17 ale 47 to by som mu ale ubrala🙂

kvetinka75
10. máj 2018

@dorottka a môžeš mi povedať aké mal zamestnanie, čo robil? Pretože nie je ani práca ako práca. A koľko mal detí? A či musel riešiť rôzne zdravotné problémy detí, alebo iné problémy v práci , v rodine? Naháňať sa od rána do večera? Alebo či iba prišiel z práce a mal voľno? Lebo to všetko sa odzrkadluje na ľuďoch.

sense
10. máj 2018

@tinaa64 keby povies toto o 70-80rocnom tak ok ale 50-60r su este dost aktivny ak boli aktivnymi aj predtym,...a tvoj fakt nikto nevyvracia....ale nehadz vsetkych do jedneho vreca, moj 80r dedko zacina az teraz polavovat tempo lebo nevladze a do 70mal este statokaj a v zime chodil robit na pilu al straznika lebo povedal keby nic nerobi tak caka len na smrtstarsiu,babka nevladze uz od 60,do dochodkua sla v 54,a od 70nici kaxdemu nervy ako ju to cakanie na smrt nebavi

Moja mama ma partnera o 7rokov starsieho a on je zdravotne na tom riadny kus lepsie, chodia kazdy rok do tatier turistikovat, welnesy plavat, velkaa zahrada...

bodka13
10. máj 2018

@tinaa64 presne tak, iba svoj názor môžeme povedať, aj to citlivo

trošku odbočím od témy, ale tiež sa to spája so spokojnosťou rodiča..... myslím, že nadšení nebudeme ani keď si nájdu rozvedeneho/ rozvedenú a ešte aj s deťmi ....lebo zase prídu otázky a dohady ktovie prečo je rozvedený(á) alebo prečo je slobodná mamička či prečo on platí na nemanželské dieťa .... tiež budeme proti tomu bojovať? Mali by sme to prijať/akceptovať ,lebo ak je šťastné a spokojné dieťa, sú spokojní aj rodičia- teda mali by byť 🙂

sasesoe
10. máj 2018

Vztahy su narocne bezohladu na vek
Toto je dalsia vec, kt im to neulahci, skor naopak. Ale ak to ani ine pre nich nie je problem, tak je o na nich. Mame v rodine 16r rozdiel i 11rocny a zatial im to klape...

tinaa64
10. máj 2018

@bodka13 vies co..toto by mi anitaknevado..ako zistovala by som ze preco..co ked by to bol psychopat...ale ak by tam boli aj deticky.to by mi nevadilo..aspin by nam bolo veselsie😁😁

tinaa64
10. máj 2018

@sense no vidis...pises ze v 50 60 r.su este aktivny...ale zas sa budeme tocit v tom ze zena v 50 60 bude mozno aktivna a partner v 70 80 bude povolovat tempo....ja netvrd ze komet vaetci 50-tnici su taky. Ano najdu sa aj fesaci ale.o 10 20 r.to tak proste nebude....babka tiez na skoro 70 r.vyzera ovela lepsie ako nejaka 50-tnicka..ale fyzicky uz tolko nevladze co pred par rokmi..uz je unavenejsia.a uz tiez zacina byt ufrflanejsia ..potrebuje uz svoj klud a nie aby jej deti behali po dome a od rana do vecera pistali..niekedy aj ja mam z toho dost a to nemam este ani 30 nieto ze este ona.ved sa ani necudujem..je to vyrobena zena co vychovala 6 deti a chodila do robotyzatial co dedo chodil makat na tyzdnovky.

To ke ako keby si nejaka 50-tka narazila 30 rocneho zajaca...toto je tiezz pre mna dost divne...

tinaa64
10. máj 2018

@sense mm je odomna o 6 rokov syarsi..ale je to sest anie 15 ci 20...neviem si pri sebe mat nejakeho cca 50 rocneho chlapa ved ten by bol starsi od mojej mami o 7 r.😂😂

dai
10. máj 2018

@kvetinka75 moj otec bol tiez po 60tke menej ufrflany a omnoho aktivnejsi ako do 50tky - 3 deti, robil v kancelarii aj na stavbe , poslednych 11 rokov zivota mal rakovinu, 3 chemoterapie, 2 velke operacie - pozitivny, milujuci a super aktivny dedko - deti stale na neho spominaju a strasne chyba - prave preto lebo bol tak strasne aktivny a rozdaval radost az do smrti... robil aj na invalidnom dochodku ale vdaka nemu ako som uz pisala si splnil vela snov o cestovani...

jana_eyre
10. máj 2018

@tinaa64 ja ti tvoj nazor nijako neberiem, mala som zato, ze ked si clovek napise verejne svoj nazor, ma chut o nom aj diskutovat aspon ja preto svoje nazory pisem, o tom je diskutovanie na nete.. a nie ze sa budem durdit, lebo niekto na moje slova reaguje..

ja by som zas pri svojich detoch nechcela vidiet len nejakych mentalnych chudakov, kolko budu mat rokov je mi jedno, pokial to budu dobri ludia.. a keby sa aj moja dcera dostala do situacie, ze ma muza ktoremu sa chce sediet doma zatial co ona by chcela cestovat po svete, tak si nemyslim, ze to je taky zavazny problem aby som ju musela nutne poucovat..

moja kamaratka co rada cestuje a vymysla programy ma doma muza, co by rad chodil maximalne do obchodu a su to 40tnici.. je medzi nimi 4r rozdiel, ziju, maju sa radi a hladaju kompromisy.. trvam na tom, ze ludia nie su "nejaki a onaki" kvoli veku, ale kvoli povahe.. btw svokra cely zivot tazko pracovala a predsa ma energie za troch, takze poznamku o praci uprimne nechapem..

@kvetinka75 chces povedat 95% ludi v tvojom okoli.. pretoze tvrdit to o vsetkych ludoch to budes moct az vtedy ked ich budes vsetkych poznat, co predpokladam nepoznas 😉

sense
10. máj 2018

@tinaa64 ale to si ty tak sjus podla seba nepisudzovat druhych a respektovat ze niekto iny ma aj inybnazorb a skusenost ako ty...o tom je diskusia...ze nielen tvoja pravda a nazor je ten spravny...pre tebabjebprijatelne jedno, pre mna ine a niekto dalsi akceptuje zas ine

kvetinka75
10. máj 2018

@jana_eyre no ano ved kazdy si domysli. Aj nazory clovek ma aj na zaklade toho co sa deje okolo. Ale ja keby som mala partnera ktory by mal 60 a ja tolko co tersz tak by mi to vadilo. Aj to keby som mala stale absolvovst aktivity sama. A stojim si za tym to je moj nazor. Zakladatelka sa pytala na nazory a toto je moj. Pre mna teda nie. Ak to niekomu vyhovuje presviecat ho nebudem kazdy sa musi sam rozhodnut co mu vyhovuje.

tinaa64
10. máj 2018

@sense ja nikoho neposudzujem..mne je suma fuk ako iní premna totalne cudzi ludoa ziju...ja som napisala co aomchcela a uz som tu oboal oznacovana..j sa ani nehnevam ani neurazam.kazdemu vyhovuje nieco ine..ja len si neviem predstavit ze by moje dievcata mali dedov vedla seba..zakazat nezakazem ale ani ten vzath nebudem nejak velmi podporovat ....ja len chcem aby mali vedla seba normalneho slusneho a milujuceho chlapa kt.sa bude vediet postarat o rodinu..a nie dajakeho" dedka na dochodku."..ja mam rada starych ludi..rada si s nimi pokecam..aj sa ich zastanem ak treba(az na jeden pripad kde som jednu strigu poslala do p-ecka)ale proste nemozem si pomoct je to pre mna divne ze mlada 20 rocna baba zacne so 40 r.alebo naopak..40 rocna si narazi 20 rocneho co mozbo este do skoly chpdi...ved to ako keby sa starali o svoje pubertalne deti.....lebo povedzme si pravdu dnesni 20 rocny su este pubertaci...cest vynimkam

patka_673
10. máj 2018

podla mna je to kazdeho vec, niektore pary, vydrzia a niektore nie.. ale tak isto je to aj s tymi parmi, ktore su si vekovo blizsie... ja si myslim, ze vek to proste neovplyvnuje..

janaochi
10. máj 2018

@sida456 počkaj pár rokov.

fefe123
10. máj 2018

@tinaa64 že júúúj... tak Teba by som chcela "vidieť - počuť" za 10-15 rokov.... stará tridsiatnička budeš... :D ako môžeš písať o 50-60 ročných ľuďoch, že sú súci akurát tak do nemocnice alebo do hrobu.... ja chodím pravidelne na turistiku a keď porovnám pomer mladých od 20-35 rokov a ľudí od 45-65 rokov, tak by si sa divila, kto prevažuje a kto má akú kondičku...
a ani za matku by som Ťa nechcela, Tebe tiež nikto nerozkázal koho si vezmeš, tak neviem, prečo by si mala riadiť svoje deti v tejto oblasti... riadne ich vychovaj, keď treba a potom im daj šancu na pekný život.... 🙂

ukulela
10. máj 2018

@tinaa64 ja mam 40 a celkom ma uraza, ze o 60nikoch hovoris ako o dedkoch .... ale to pochopis asi az ked budes mat 60 ty.

meandbaby
10. máj 2018

@annamivo no, napr my sme rovesnici a mame skoro 40.Ale, zeby moj muz nevladal turu alebo bicykel, to hadam nie
Dame aj 25km na biku.Myslim, ze to je o kondicke a sposobe zivota viac ako o veku.Ked sa 20rocny nehybe, len sedi doma, ma este spomalenejsi metabolizmus nez starsi. Je to individualne.37 predsa nie je staroba.

modrava
10. máj 2018

za seba... mam 49 som dlho bez partnera, ale o pripadnom vztahu s viac ako 55 rocnym chlapom ani neuvazujem. z po mne pomrkavajucich 65 rocnych mi je obcas divno. to fakt radsej sama.

kvetinka75
10. máj 2018

@meandbaby ale tu ide nie o 40 rocnych ale 60+. Teraz ma mozno 40 ale co bude ked bude mat 60 a partnerka o 15-20 menej

meandbaby
10. máj 2018

@kvetinka ja som toho nazoru, ze pokial si ludia rozumeju a miluju sa, na veku nezalezi.laske nerozkazes.Treba zit naplno, uprimny a respektujuci zivot, ak sa lubia, neolutuju ani sekundu. Poznam ludi, kt choroba dopriala plnohodnotne spol chvile len kratko, ale ten, co ostal, nikdy neolutoval.Najhorsie je kalkulovat so svojimi citmi a vztah z rozumu.

lenqua_12325
10. máj 2018

Pochopia to obaja neskôr 🙂 za par rokov, možno 5- 10. A možno budú šťastní. Ja som si viac rozumela s priateľom a bol rozdiel 17 rokov ako som sa vydala 7 rokov rozdiel no teraz chápem, že to predtým by neskôr neklapalo 🙂

kvetinka75
10. máj 2018

@meandbaby ja nekalkulujem a zijem s clovekom ktoreho mam rada. Ale nikdy ma nepritahovsli starsi az o 15 a viac rokov. Komu to vyhuvuje nech s takym vekovym rozdielom zije. Ja som iba odpovedala autorke na otazku. To ze moj nazor je iny ako mozno tvoj nexnamena ze to odcudzujem alebo co. Treba prijat aj ine nazory . Kazdemu vyhovuje ine.

meandbaby
10. máj 2018

@kvetinka75 ja som to mala napisat nie tebe, ale samostatne, ten posledny koment. Myslela som to, tak vo vseobecnosti, moj nazor, kt samozrejme mozme mat rozdielny a to je uplne vporiadku a v ziadnom pripade som nemala zaujem ti vyvracat tvoj, alebo ti podsuvat nieco, co ti nie je vlastne.

kvetinka75
10. máj 2018

@meandbaby v pohode

celasapremenim
10. máj 2018

mozu sinmentalne lieztvpostupnevba nervy viac, akoby mali k sebe vekovo blizsie...fyzickybproblem nemusi byt ziaden ani v jeho 60tich

kikuska872
Autor odpoveď zmazal